dr.ahalan

dr.ahalan

Pasztellszín gondolatok őszelőn

2020. szeptember 09. - dr.ahalan

 

Ez a nap most igen jólesett, kicsit házat tartottam, Gábor felszaladt ebédelni… Aztán nekiláttam a gyöngyöknek. :)))))

Ezt a nyakéket is eladtam a múlt héten, és már készül az új, más színekkel. :))))

A márkaboltban hatalmasat élvezkedtem, most van cseh üveggyöngyöm megint szép mennyiségben, isteni állapot! :))))

Végre ma elolvashattam a fontos híreket a nagyvilágból, kezd a Föld megint betelni hamissággal… Na erről meg eszembe jutott, sok-sok éve nem volt a kezemben a Mollináry könyvsorozat, elő kellene keresni. Érdekes dolog lesz, de tényleg selejtezni kell a könyveket, a galérián egy mélységes mély gardróbban vannak felhalmozva… Na mindegy! :)))

Borzasztó ami történik, Minszk, Tajvan, Brazília… Sorolni lehetne hajnalig, itthon szinte hullámokat vetnek a botrányos ügyek. SZFE! És nem enged egy centit se a zsírbéka, veri a tamtamot szorgalmasan, merthogy „népnemzetikereszténykokárdalibbenős” színház kell, semmi más! :((((

Emlékszem, amikor a narancsköd elborította az országot, azt az irodalmi portált, ahol szerettem írni… Azonnal megszállták. Kapásból visszadobták a novellámat, nem elég nemzeti, nem elég magyar. Azóta néha bekukkolok kárörvendeni, meg röhögni, de írni nem fogok ott többet. :))))))

Mindenesetre a hallgatók igen szépen kiállnak az ügyükért, gyönyörű volt az élőlánc, és ha nem is érnek el semmit, én hősöknek látom őket. :))))

A jó hír az, hogy a volt indexesek megalapították a Telex című lapot, már szervezik a céges dolgokat, rengeteg támogatást kaptak és kapnak, ötven munkatársnak már biztos, stabil helye lesz, olvastam náluk a face-en. :)))))

És itt a járvány-téma… Vérlázító, hátborzongató dolgokat látok és hallok, pedig ha a napi fertőzöttek számát nézzük tesztszámarányosan, naponta, akkor egészen sokkoló az eredmény…  Főleg mert nincs kontaktkutatás sem. És mégis egyre több a vírustagadó bugris, nem veszi fel a maszkot se buszon, se boltban. :((((

Közben megint jönnek és jönnek a covid-os mentők, új ruhát kaptak a mentősök, ez egészen riasztó, teljes testet, fejet és arcot fedő egybe-valami. :O

Aztán meg nem értem, miért nem ingyenes a teszt… Megfizettük, megvette a kormány a befizetett adónkból. Megfizetjük az egészségbiztosítás által másodszor, és akkor eladják nekünk harmadszor is, hatalmas haszonnal, több mint harmincezerért? Vicces… Vagy nem! :))))

Gábor meg volt isiben… Vitte a kis füzetkéjét, mondtam neki, hogy ne beszélgessen az órán, ne levelezzen a pad alatt, és ha intőt kap, akkor azonnal mutassa meg! Majd segítek leckét írni… :)))

Nem férsz a bőrödbe Takács Bálint! :)))))

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr7216196048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2020.09.09. 22:53:52

Most olvastam... Hogyan szólítják a köhögő, prüszkölő, orrfújós papot?

TESZTELENDŐ ATYA! :)))))

dr.ahalan 2020.09.10. 23:14:10

OLAF: Magyarországon csalják el az uniós pénzek legnagyobb hányadát. Minden statisztikában a legutolsók közt az ország.
Legnagyobb infláció, legnagyobb válság, kiemelkedően magas GDP-visszaesés, a legkevesebb támogatás a járványhelyzet okán a lakosságnak.
Elkezdődött a tánc, azt hiszem, egy őrületes járvány közepén, de talán az SZFE megindított valamit...

Meglátjuk. :)))

Mindenesetre már felsejlett a hétvége, holnap péntek... Az is valami, annak is lehet örülni! :)))

dr.ahalan 2020.09.10. 23:45:11

Bulvár!
Na baccus! Most olvastam a leveleimet, a régi free-s tagok írtak, nagy kampány van! Minden tag e-mailt kap a régi címére, invitálást az oldalra.
Minden, de minden ingyen... Társkeresés, piacvezetés, ajándék! Hűűű, de hurrá! :)))
Van egy kis bibi... Majd a bíró előtt el lehet mesélni a török hackerrel együtt... Vajon honnan kerültek elő személyes adatok, e-mail címek, telefonszámok? He? :))))
Kis bicsaklás, az új, csodaoldalon... Mondjuk pont társat nem lehet keresni, privát üzenetet se lehet váltani.
Ez egy új homokozó az elmegyenge néninek, meg a zsírpofinak. Új köntösben ugyanaz. A régi, használhatatlan, funkció nélküli torzó, ingyenes panelek, kamu nickek... Zsenizsé ráhúzott a megszégyellett és évekkel ezelőtt megszüntetett carságra egy új köntöst, bevágott pár csórt logót, fotót, szív alakú parizert, miegymást egyetlen délután, ahogy szokta... Felmarkolta a lóvét anyukától, és most mindenki boldog. :)))
Az eredmény? Én azt gondolom, azt saccolom, hogy sok ezer e-mail elment. Én is kaptam belőlük így-úgy több tucatnyit.

Az eredmény? Állítólag három naplózó... Egy mondjuk pont minket hiányol... Szegényke! A mocsok felébred, kitiltja, ahogy szokta...

Szánalmas vagy öreganyám, és nem... Nem úszod meg!Ott leszel a bíró előtt. És el kell majd számolnod minden prolizással, zsidózással, cigányozással, és a véres vattákkal. Szűken, de kis segítséggel belefértünk a határidőbe a vírus ellenére is. :)))))

Qouple Ray 2020.09.11. 06:47:02

"Ez egy új fal, ahol vannak hangulatjelek, jó sokak és egy kicsit jobb a hozzászólás rész is. Tudtok közvetlenül képeket is beküldeni, akár többet is, ha a kép gombra kattintotok "

jó sokak!!:):):):):):):):):):):):)
az.
ezt is a fordítógép generálta!!!:):):):):):):):):):):)
zsenizsé és az ő tudósdoktorkétoldalrólis anyja!!!:):):):):):):):):):)

dr.ahalan 2020.09.11. 08:04:42

@Qouple Ray: Azt sose állították, hogy tudói lennének a nyelveknek. A magyarnak se, mint köztudott. :)))
Tényleg nincs lehetőség se levelezésre, se privát üzenetváltásra ezen a híres, piacvezető társkerin? Nehezen hiszem el.... :)))

Qouple Ray 2020.09.11. 10:24:05

@dr.ahalan: van lehetőség a levelezésre, a privát üzenetváltásra ezen a híres, piacvezető társkerin!!!
minden van, csak a vén kúúrva látja, olvassa!!!
mit gondolsz miért így van megcsinálva, hogy minden nyilvános???
hogy ne unatkozzon a vénasszony. hogy nyalassa, hogy nyalhassák a valagát....
kamu profilok, kamu képek, már a profi kurvák is megjelentek, kb 1700 tag , akiből 3 aktív:):):):):):):):):)
sem én, sem a hajnal nem kapott értesítést emailben, csak mondom............pedig két nickkel is bent vagyok......
ennyit az igazmondásáról és a rendszer automatikusságáról.
végigsírta az ismerőseit, jöjjenek vissza pár napra........
minden csoda 3 napig tart, meglásd.

Qouple Ray 2020.09.11. 16:47:36

rocky40 közzétett egy állapot frissítést

1 perc óta

Sziasztok,kaptam egy e mailt hogy a freelove-n jött levelem.Én már el is felejtkeztem erről az oldalról,na gondoltam fel nézek,hááát ez nagyon pocsék társkereső lett.Gratulálok a fejlesztőknek,meg a többi töketlenek akik így tönkre vágták ezt a jó társkeresőt.

kommentár nélkül.
:):)

dr.ahalan 2020.09.11. 18:08:56

@Qouple Ray: Megjöttem! :)))
Hát ez egyre cifrább és nevetségesebb! :)))))

Mondom hogy mail-ban próbálják visszacsalogatni az embereket. :))))

És gondolom ez ugyanaz az 1600 kamu, amit az előző torzón a két vénség összegyurmázott. :))))

dr.ahalan 2020.09.12. 00:03:25

Hehe... A lazának zsír az arca, azt beszélik. Többen! :)))

Rengeteg e-mail, face-es üzenet, könyörgés, minden ingyen! Gyere, gyere! Vicces! :))

Már fizet is érte! No persze nem pénzt.... Ígéretet! Mennyire szánalmas.... :)))

És péntek! Végre! Gábor este iskolában volt, belenéztem a tananyagba... A beton összetétele, adalékanyagok, homokos kavics felmérése szita-rosta sorozattal! ! Deponálás és rézsű számítása!:))))

Még mindig emlékszem ezekre a tételekre, érdekes... :))))

Szóval a Gábor jött délelőtt, bevásároltunk, ebédeltünk, aztán rohant tovább. Este nyolckor esett be, egy pohár bor, vacsora, kis hírolvasás, és olyan őrülten húzza a lóbőrt, hogy fel se riadt az eseményekre. Egy kisebb roma csoport tartott flash-mob-ot alattunk az imént, a non-stop közért előtt. Volt zenegépük, a csajok táncoltak, Jules-szoknyában, farmerben, ki hogyan... hoppp-hej-hopp... A tulaj hamar rendet tett, és rémülten pislogott felfelé. Néztem vissza neheztelően! :)))

A nap híre az ellopott Klubrádió... Meg se lepődtünk. Iszonyatos válság, és rettenetes járványhelyzet. Egyre jobban bevadulnak, de a színészpalánták még kitartanak. :)))) Istenke éltesse őket! :)))

700 "mittudoménmennyi" igazolt fertőzött, az két héttel szorozva, kontaktokkal szorozva.. megtagadott tesztes esetekkel szorozva! Azok kontaktjaival szorozva...Tenagyatyaúristen! :O

Tudjátok miről nem esik szó itt a nagy oda-vissza hablaty közben? Az emberi szenvedésről... Hogy ez egy rettenetes betegség. Fájdalmakkal, halálfélelemmel,ismeretlen, soha nem látott kiütésekkel, gyomorbántalmakkal, kisebesedett orral, és bizony fulladásos tünetekkel. És nem, nem tűnik el... Ha meg is gyógyulsz... Azért naponta megmutatja magát. És nincs immunitás, fertőződhetsz újra, és újra... Immunitás? 2-3 hónap... Esetleg. De vélhetőleg annyi se...

És ha nincs immunitás, akkor hiába az elmúlt hét-kilenc hónap. Vakcina se lesz. Oltás se lesz... Az én szerény tudásom szerint ez a feladat megoldhatatlan...

Persze nem. :))))
Vannak nálamnál sokkal okosabb emberek. És csodaszerek. Én csak tudom! :)))

dr.ahalan 2020.09.13. 23:54:37

És fokozódik a helyzet! Egyre jobban belegabalyodnak a világ vezetői saját hazugságaikba, itt a vége az ő álomviláguknak. A populizmus válsághelyzet idején, világjárvány tombolásakor egyszerűen nem működik. :)
Nálunk is szomorú a helyzet, elfogyott a hétvége megint.
Tanultunk... Mondtam Gábormamának telefonon, a fiúcskával minden rendben van, beszereztem egy nádpálcát. Rémülten tiltakozott, ne üssem a nebulót! :)))
Kiruccantunk Kamaraerdőre, a sógornőm, aki az elmeroggyant szerint nincs is... Szóval az Éva most szingli, (Gábor tesója a lengyeleknél szervezett kutyaversenyt) ,és a hétvégi telken túlszaporodott a paradicsom.
A paprika is! :O
Mintha valami kamu kertészeti katalógus képeit látnád! Csüng, lóg fürtökben. Kilószám. Meghazudtolva fizika törvényeit! És teljesen bio! Szedtük, hoztuk. Kis mennyiségben... :)))
Jót beszélgettünk. :))
Kecskékkel, lovakkal és kiscsirkékkel is.
Szombat este kis lazulás, vasárnap lustizás, zenék, filmek, könyvek, telefonok, hírek, alvás összebújva. Stratégia átbeszélve, heti terv felállítva, jöhet a hétfő.
Szeretek így élni. Nekem jó buborék jutott, azt hiszem. Csupa-csupa jó emberrel. :)))
Nagyon-nagyon nehéz kiszűrni, kilökni a vámszedőket. Egyszerűen azt gondolod, hogy jó ember vagy,
szeretnek... aztán rádöbbensz... Nem! Nem jónak látnak, hanem hülyének. :)))
Alaptézis, a halmazelmélet törvénye. Lökd ki a buborékból, aki a halmaz törvényeinek nem felel meg.
És nem, nem én fogalmaztam meg. Hanem azt hiszem Asimov...Valami sci-fi kapcsán... Vagy Fehér Klára az Oxygéniában? Mindegy... Úgyse olvastad, és nem is olvasod soha. A megértés világától elzártad magad. Tisztelet persze a kivételnek. :)))

dr.ahalan 2020.09.14. 23:38:13

És éljen! Mesterházy Attilából nem lesz MSZP-társelnök...

Ott voltam a Műegyetem előtt a tüntetésen. Üvöltöttük sok ezren! Összefogást! És mondta, és mondta a Fidesz által neki megírt sunyi biszbaszt... Aztán az ellenzék neki köszönhetően bukott megint, ő pedig elrobogott a kis motorján bús képpel, hogy ma visszatérjen, és megint lehetetlenné tegye, hogy megszabaduljunk a narancsosoktól... Rém sunyi figura, amolyan beékelődő, sima modorú bugris... Operaház fantomja arcszerkezettel. Ki kell rúgni! Nagyon gyorsan! :))))

Vastagodik a járványhelyzet is, de majd talán holnap írok naplót.

dr.ahalan 2020.09.15. 23:10:00

Nincs energiám naplót írni, úgy elfáradok estére, hogy... :O
Ma például behalt a Budapest Bank online rendszere... Gábor utalni akart, hiba, ERROR, mindenfene. Jó. Elmentünk vásárolni, két óra múlva megint... HIBA! ERROR!

Gábor el, főztem, próbáltam... Ebédeztem, próbáltam. ERROR!

Végre enged belépni, utaljunk... Belépés, kerregés, újra próba, telefon... Egyetlen kis utalással elment fél nap, és egy halom idegsejt. :((((

A Budapest Bankot imádtuk Lelkes Emese idejében, de amióta a Fityesz rátette a pracliját... Hát egy horror! :(((

Aztán érdemes még elolvasni:

444.hu/2020/09/15/jakab-ferenc-magyarorszagon-europahoz-kepest-brutalisan-tombol-a-jarvany

És még mindig a nyakamba lihegett egy szedemszál hajú agresszív vénasszony az Aldiban, lecarja a felragasztott jelet, a másfél-két métert, rakja a szalagra a petyerkáját tőlem húsz centire, orráról letolva a maszk, de azért pakol két üveg bort, egy üveg olcsó likőrt... :(

Mögötte nagyszünetes kamaszok a szomszéd iskolából, nem túl jó hírű intézmény. Energiaital, péksüti, chips... letolt maszkok, az egyik persze köhög... Röhögnek, kiabálnak... Buli az élet. Detélleg! :)

Borzasztó egy nép vagyunk, azt hiszem. Nézem a teret, az elbutított népeket.

És nézem a valós statisztikákat és megalapozott számításokat. Százalékok a tesztszám függvényében. A szennyvízadatok. Hát... 1-2 hét, és kezdődik a tánc.

Majd meg lehet köszönni szeretett vezetőnknek. Aki szerint csak az elhalálozottak számának emelkedése után kell bármit tenni. Addig meg szépen csendben kell szenvedni, a mentő úgyse jön. Egyszerűen nincs annyi, és kész. Ne is várj tesztre.. Esetleg több tízezerért. De nem biztos, hogy igazat mond! :(((

És sokak szerint ez még mindig rendben van. Táncikálnak, nyaralgatnak, bandázgatnak, aki meg megbetegszik... Az szenvedjen, fuldokoljon, a nagyi meghal... Na! Ott a kecó, gecó! Ismerjük! :)))

És a beteg szenved, fuldoklik, élete legszörnyűbb élménye, de aztán jobb esetben felkel, kissé még imbolyog... És öt kiló krumpliért megint a Fideszre szavaz.

Hát így...

Qouple Ray 2020.09.16. 06:57:57

első!
én csak azt várom mikor kezdődik a tánc, mikor kéri(k) fel valaki(k) a petrezselymet áruló közpinát, mert szivárog vissza az összes csókosa.
mikor szólítja meg énmártikám.......
mikor ajánlja fel a nemiszervét étkezésre a zsíros képű nagytudású Zsigoló?????
mert gyarapszik, él a fal:):):):):)
a krémeslopó pedig megszépült:):):):):):):):):):):)

dr.ahalan 2020.09.16. 08:02:51

@Qouple Ray: Ezek szerint visszareppentek a sok könyörgésre a mindent ingyen akaró leimisták. Borítékolni lehetett. Jó ez így, a zárt osztályon. Ott nem tudnak ártani. :))) Kloákanyalintás reggel nyolc és tíz között. :)))
Karotta is hazatalált? És a Vicsori? :)))

Qouple Ray 2020.09.16. 09:20:36

@dr.ahalan: karotta el sem ment, csak önkéntes szájkaranténban volt két és fél évig:):):):):):):) még nem ír, de jelen van, várom az agypárlatait:):):)

dr.ahalan 2020.09.16. 10:31:41

@Qouple Ray: Lécci, lécci! Karottát, vicsorit hozzad majd, lenne rájuk igény! :)))))
süti beállítások módosítása