dr.ahalan

dr.ahalan

Egy régi emlék, és sok szemétség

2024. április 30. - dr.ahalan

 

Egy igazán kedves emlék 2006-ból, hármasban ebédeltünk egy halétteremben, Enrico nagyon egy húron pendült a Gáborral, aki ugyan még csak akkor kezdett olaszul tanulni, mégis tökéletesen megértették egymást. :)

 

Az ebéd öt fogásból állt, majdnem elájultam a végére. És az a rengeteg pia! Ebéd előtt egy grappa, hogy meghozza az étvágyat, minden fogás mellé kis kancsó, hozzáillő bor, a desszerthez valami elképesztően finom mandulabort hoztak. Aztán a végén, a kávé mellé limoncello-t. :)

 

Gábor nem ivott, csak éppen koccintott, sose iszik ha vezet, de Enrico semmit nem hagyott a pohárban, és úgy vezetett haza. Ravennából Bolognába. :)

 

Közben itt szaporodnak a bosszúságok. A múltkori csőtörés után az a piszok csőmester levitte zsákokban a sittet a kapualjba, és ott is hagyta.

 

Közben a harmadikra megint új lakó költözött, persze új TV, új gépek, új bútorok… A gigantikus kartonok meg persze hatalmas táblákban a sitten landoltak, iszonyúan néz ki, alig lehet közlekedni tőlük… A takarító világosan megmondta, erre neki nincs szerződése, és igaza is van.

 

Iszonyú nehéz azokat a dög kartonokat felaprítani, hogy beférjenek a szelektív kukába.

 

Az új lakó csak bérlő, ajtót se nyit, neve, telefonja ismeretlen, a tulajdonos valahol külföldön, az e-mail-t meg se nyitja talán. A közös képviselő tépi a haját… És mindig ez történik, évente többször. :(

 

A héten még egy visszataszító dologba szaladtam bele.

 

Néhány éve „valaki” megkaparintotta a sarki irodaházat, és szemét módszerekkel, hatalmas károkkal egy böhöm nagy szállodát eszkábált belőle.

 

Mentem trafikba tegnap, álltak az autók az Angyal utcában, az ipari kukákat ürítették a hotelnél, mellettük felhalmozva hatalmas fekete zsákok, de valakik feltrancsírozták őket… Persze a szemetesek ott hagyták az egészet, iszonyú büdös volt, és nem lehetett nem észrevenni, az ételmaradékok, rongyok mellett egy halomban volt sörösdoboz, kartondoboz, műanyag mindenféle, és rengeteg üveg.

 

Elképesztő!

 

EZEK ilyenek. Undorító! :((

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr218394073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2024.05.01. 22:34:46

Május 1. A Gábor jött, volt dolgunk, frankfurti levest főztem, élveztük a nyarat. :)
1986… Sose felejtem el azt a május elsejét, ragyogó idő volt, mentünk haza a bajai majálisról a főiskolás albérletbe. Még csak épült az új lakótelep, hatalmas füves térségen vágtunk át, a gyíkok szaladgáltak vadul, és soknak hiányzott a farka. :O
Először a műegyetemről kaptunk hírt Csernobilról, nem is igen hittük el.
Baján volt szovjet katonai laktanya, az ösztöndíjamat a Kismotor- és Gépgyár budapesti központjából kaptam. A bajai gyárban meg anyám dolgozott…
Kiskatonákat sose látott a város, de a tisztek kapcsolatot tartottak a gyárral, szovjet piacra gyártottak elvileg vonatszerelvényeket. Gyakorlatilag háború esetén ezek a szerelvények rögtön aknává, lövedékké, bombává lettek volna, sokkal később láttam is az eredeti ördögi terveket, a gyomrom forgott tőle…
Ment a seft, titkos mulatozás ezerrel, anyám részese volt nyakig. Szovjet színes TV, olcsó, jó vodka, orosz játékok, orosz édességek mindig bőven voltak anyám szánalmas panelbirodalmában.
Az oroszok is szóltak, nagy a baj. Még nagy, büdös tablettákat is adtak a kiváltságosoknak ingyen… INGYEN! Na! Ez volt a rémisztő! :O
Emlékek, emlékek, emlékek…

dr.ahalan 2024.05.02. 23:24:27

Gábor kivételesen szabin van, muszáj volt elintéznie a privát ügyeit, a közös ügyeink is felhalmozódtak, rohant egész nap. Kábel a lapitopihoz, kalocsai paprika, piacos savanyúság, posta, lottózó, új farmer, új ingek, trafik, konyhai lefolyóizé… Itókák, kedvenc mosogatószer, ezer kihívás. :)
Hozott epret. Zavarba ejtően olcsó most a magyar eper, és isteni! :)
Jövő hétre beterveztem egy jó kis gyümölcsrizst sok eperrel, tejszínhabbal.
Megy a hacacáré megint a dohányzás miatt. Kampányfogás, új sarc lehetősége, hatalmas kamu. Én dohányzom… És nem, nem fogadom el, hogy a dohánytermékek ára egész Európában csak a felsőközép rétegnek elérhető. Azt se fogadom el, hogy vannak negyedáron rettenetesen mérgező dohánytermékek, „szivarkák”.
A nagymamám 89 évesen ment el, 14 évesen kezdett dohányozni. Egész életében láncdohányos volt. Dohányföldjei voltak a jó Alföldön a családnak, de persze elvették… A cigi maradt. :))
Aztán elütötte egy autós… A tüdejének semmi, de semmi baja nem volt. Még csak nem is köhögött. :)
Anyámat 79 évesen parancsolta a pokolba az öreg ördög, egész életében szívta…
Barátaim haltak meg. Rengetegen! Dohányosok voltak szinte mind… Egyiket se a tüdeje vitte el.
Lakónénik? Sokan bagóztak. Tüdőbetegség? Nulla…
Hagyjuk már! Magyarországon szinte minden tilos, vagy megfizethetetlen, ami élvezetes. A dohány, a fű, a pia… Kivételt képez persze a pálinka, meg az olcsó, gagyi bor, mert attól beindul a „vak komondor” projekt, és az igen finom… Pfuj! Undor!
Érti, aki érti. Bugrisland.
Magyar Péter alaposan belecsapott a lecsóba! Érdeklődve nézem… Hehe…

dr.ahalan 2024.05.03. 23:39:46

@dr.ahalan: És akkor péntek Holnapra vendéget várunk "ittalvós" bulira. vacsi, pálinka, vitaest. :)

dr.ahalan 2024.05.06. 22:55:27

A hét öröme! Kulka lett a Nemzet Színésze!

Közben május lett, vasárnap kihevertük a szombat estét. Kicsivel több pálinka fogyott a kelleténél. Nagyon ritkán iszom pálinkát, évente talán egyszer, de ilyenkor... Na! Inkább hagyjuk! :)

Horrorka is köszöntött vasárnap az évtizedek óta imádott verssel. Ezentúl jó leszek. :)

Ma aztán mentem terheléses vizsgálatra. Az kérem kész kínzás! Értelmét se láttam nagyon, minden lelet rendben van nagyjából, akkor meg minek kell? Hat percig tekertem, aztán mondjuk kezdtem nehezen lélegezni, leálltam, ennyi volt... :)))

Most jön még a héten az okmányiroda, és más egyéb kormányhivatali ez-az. Egyébiránt kedves, nyugodt májusi hét várható. :)
süti beállítások módosítása