dr.ahalan

dr.ahalan

Szülinapi szaghatás

2024. május 14. - dr.ahalan

 

Szóval imádom a májust! :)

Vasárnap Horrorka érkezett közös szülinapozásra, megint csudajó ajándékokat eszelt ki, találékony gyerek! :)

Jóféle itóka, gömb üvegben. Mint egy boszorkány kristálygömbje! :)

Százfűlé főzet… Dísz, ő kísérletezte ki a folyadékot. Mica por úszik benne, kavarog percekig, ha megrázom. Olyan, mint a varázslat! :)

Finomságokat is kaptam, idegen ízeket, vicces zoknikat.

Aztán mivel már nagyon régi volt az álomfogóm, és teljesen elszürkült, nem lehetett már tisztítani, kaptam újat. Gyönyörű! Flamingó-rózsaszín! :)

Gábor meghívott minket a vietnámi étterembe, mi kacsát ettünk pirított zöldségekkel, rizzsel, Horrorka óriás kagylókat. Isteni volt! :)

Hazafelé bementünk a kínai szupermarketbe, mindenféle furaságokért. Zselék, kekszek, édességek, a lánykám a párját akarta megviccelni a szárított kacsaszárnnyal, meg a többi rettenetességgel… Szemezett a duriánnal is, végül csak egy csomag cukorkát vett. (Képen)

Egyenként kapszulába zárt durián-karamella. Hát… Egyet bekapott a kocsiban, szellőztettünk ezerrel. :)

Hagyott nálam is két szemet, de még nem mertem kinyitni. :)

(A durián a világ legbüdösebb gyümölcse. :) )

Ma a Gábor jött köszönteni reggel, Gáborpapa csodálatos virágzó bokrocskát küldött. Begónia. :)

Hívott a sógornőm, neki két napja volt szülinapja, ő fehér virágú bokrocskát kapott… Gáborpapa egy csoda! :)

Mr. Negyven év hazajött pár napra a franciáktól, a lánya esküvőjére. Hívott, egy csodás nyári programot szervez nekünk. :)

Május… Hétfőn könyvtárban jártam, megnéztem a Miyawaki minierdőt a híd lábánál, és nem hittem a szememnek! A ványadt pálcákból emelet magas, sűrűn zöldellő fák lettek, a bokrokkal együtt áthatolhatatlan rengeteget alkotnak Budapest kellős közepén! :O

Vannak még csodák, vannak még boldog pillanatok… :)

Meg kell tanulni a kicsinek is örülni. :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr7118404661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2024.05.15. 23:23:16

Vélhetőleg kellemes napok jönnek, megterveztem mindent. :)))
Jártam a hivatalban, a személyi igazolványom valahogy nem jött meg, a begónia nagyon iszákos, a tamarind mag viszont kicsírázott a hatalmas datolyapálma tövében, a három kis serdülő licsifácska mellett. :)
Kaptam politikai szórólapokat. Nem kértem. Mindegy. Elolvastam. Szégyen és gyalázat! A jobboldali, és a baloldali jelölt szórólapja is hemzsegett a helyesírási hibáktól! :O
Egyszerűen kinevelt Magyarország egy írástudatlan, műveletlen réteget… Rabszolgákat. Ehhez hozzá is járult a virtualitás vastagon…
Azon már meg se lepődtem, állásajánlatot kaptam. Nem is akárhonnan… Kellene az írástudó, fogalmazó ember. Értem én!
A művelt fiatalok évtized óta lekoccolnak. Marad a rabszolga, a félművelt, a közmunkás, a gyerekcentrikus, akit rabszolgává lehet tenni a hitelekkel, és ennyi. Értelmiségi nincs sehol…
Megfontolom, hogy igényt tartok-e az állásra. Azt hiszem nem…

dr.ahalan 2024.05.16. 23:01:05

A program úgy hozta, hogy még az este bevásároltunk egy hétre. Nekem hivatalosan is megkezdődött a hosszú hétvége. :)
Olvasom a Fico-híreket. Meglőtték. Sose szerettem, de ezt nem kívántam neki. Remélem felgyógyul, és örökre elmegy a kedve a politikától.
A kampány dübörög nálunk is. Nem szeretem… Ma Karigeri robotja hívott fel, és próbálta elmondani, amit nekem tudnom kell. Úgyis tudom… Folyamatosan kapom a face-en a mindenfélét, még szülinapi üzi is volt. Nevetséges, időrabló, bosszantó. :(
Mindenhol Magyar Péter a téma. A nyolcvanpár éves szomszédom, aki egy ukrán bujkálónak adja ki évek óta a lakását, ma becsöngetett… Ugye Magyar Péter? Klárika! Agitáljon a házban…
Hát mondom! Kinek? Magyar ember sincs már itt! :)))
Meg hát… Mindegy!
Az ukrán srác fura figura. Ki se mozdul a lakásból. Takarítónője van, most légkondit kapott, magyarul nem beszél. Katonaszökevény. Engem nem zavar. Csendben van. Sápadt, ványadt, szomorú.
Milyen lehet így éveket leélni fiatalon? Idegen országban, bezárva…. Nem akar meghalni.
Iszonyú világot élünk. Kint szörnyek járnak. Tényleg. Háborúzók, fegyvert gyártók, magyar népet kifosztók, pedofilok, kastélyokat halmozók, a Balatont ellopók, hazugok és sunyik… Undorítóak! :(
Nálam béke van. Ebben a kis belvárosi lakásban.
Béke…
Megállt az idő.
Annyit látunk a mából, amennyit akarunk. Már régestelen régen nem engedünk be se energiavámpírokat, se sunyi embereket, se hazugokat… Pénzt kuncsorgókat meg pláne nem! :))) Se… se… se….
Jó ez így! :)

dr.ahalan 2024.05.17. 23:27:08

Gábor már a Mirákulumban van, nekem öt nap szabadság következik. :)
Lazaság, törökülésben evés, a kedvenc ételeim, amiket a Gábor nem tolerál… Ma sonkás-sajtos-tejfölös spagettit ettem rengeteg borssal. Holnap pizzát akarok sütni, de lehet még csirkefalatka is sült krumplival. :)
Vagy a „keddi-kaja”.
Régestelen régen, még Horrorka apró korában, majdnem harminc éve a férjem minden kedden kényeztette a lányokat. Minket.
Virslit kaptunk vacsorára, hasábburgonyát, majonézes kukoricával. Ültünk törökülésben az ágyon, és néztük a kedvenc sorozatunkat kaja közben. :)
Szegény időszak volt, de megéltünk… :)
Kedves emlék ez is. :)
Ma néztem volna rövid videókat, de csak jöttek, jöttek a kampányfilmecskék. Orbitális hazugságok narancsköddel… Ígérik a békét, a hajléktalanok kipusztítását, a parkok rendbetételét, az utcák tisztaságát… Csak pont élhető országot, működő egészségügyet, meg jó oktatást nem ígérnek, és arra nem válaszolnak, hogy miből lett a Malacpersely zsebében hirtelen ezer milliárd forint…
Azaz ezerszer ezer millió.
Ennyi pénzből minden magyar beteg kaphatna gyógykezelést sok-sok ideig… Akik most nem kapnak.
Egy nagyvárosnyi magyar ember, 50.000 lélek pusztult el a járvány alatt, mert bár Brüsszel megküldte a pénzt a maszkokra, fertőtlenítőkre, tesztekre, de a lakosságnak ebből nem jutott semmi, de semmi.
Szóval nem tudjuk, hogy honnan van ezer milliárd. De sejtjük…
Ma érdekes vevőm volt, magyar állampolgár, Ukrajnában él, a felesége ukrán. Bélyegekkel kereskedik Németországban, naná, hogy beszélgettem vele… Mi az igazi helyzet ott? :O
Mármint Ukrajnában…
Nem igazán mondta ki, de egyértelmű volt. Kárpátaljai fiatalokat hoz ide, akik nem akarnak meghalni… Értem én! Valahogy idekerülnek.
Nem az én dolgom. Én se hagynám meghalni a gyerekemet…
Mások orosz fiatalokat hoznak. Sokszor együtt laknak, orosz és ukrán srácok. Németországban. Ezen kissé meglepődtem. De jó ez így! :)))

dr.ahalan 2024.05.18. 22:57:42

Lusta nap volt, végül a csirkefalatkák nyertek gluténmentes változatban, rengeteg mirelit hasábburgonyával, majonéz halmokkal. :)
Megnéztem a Schindler listáját… Néhány évenként muszáj, mindig egyedül. A papírzsebkendőt fel kell írni a bevásárlólistára. :)
Fotóztam tegnap, ma feltöltöttem a bélyeges boltocskáimat, nem volt kis munka. :)
Gáborral sms-eket küldtünk egymásnak. Ez új… 27 év után! Titkos poénok, a mi saját nyelvünk, izgalmas játék! :)
Teszteltem is magam, szeretek teszteket, játékokat írni is, tesztekkel játszani is.
Videó, egy agyjavító tabletta reklámja, fiatal srácoknak tesznek fel kérdéseket. Pythagoras-tétel, vagy ahogy a magyar mondja… Püthagorasz. a2+b2=c2… Abszolút megvan még. A másodosztályú egyenlet megoldóképlete is megvan. József Attila versei. Idézetek Radnótitól. A konyhasó NaCl. Nátriumklorid.
Iszonyú mértékben butul el a magyar társadalom, én rettegek az elbutulástól…
Sárospatak. Napok óta gondolkodom. Tudom hogy voltam ott. Élményeim is voltak… De nem emlékszem, hogy miért voltam ott… Osztálykiránduláson talán?
Minden más magyar város megvan. Szeged, Pécs, Baja pláne, Kőszeg, Sopron, Gyula, az egész Balaton, Esztergom, Visegrád, Debrecen, Kaposvár, az egész Zala… De Sárospatak nem jön be. Nulla emlék. Rémisztő… :O

dr.ahalan 2024.05.20. 23:02:33

Holnap vége lesz a nagy szabadságnak, jön haza a Gábor. Nagyon élveztem a törökülésben sült krumpli evést, meg a mindenhol száradó bélyegeket, a hippi-létet, a csacsogásokat telefonon, a filmeket, a zenéket… de már hiányzik. :)
Rengeteg cseresznye érett az idén, tavaly egy szem se volt. Hősiesen levágta a derékig érő füvet, és az akácerdőnk alatt, a gigantikus fán csodát talált. Osztották büszkén a gyümölcsöt, holnap elvileg én is kapok. :)
Pünkösdre tele lett az ország háborúval fenyegető plakátokkal, a gyomrom forog tőlük. Természetesen nincs, és nem is lesz Magyarországon háború. Miért is lenne? Nincs se vészhelyzet, se semmi… Hazugság, propaganda, megfélemlítés.
Persze sokan elhiszik. Górcső alatt nézem a picike, udvarra néző lakásba beszorult nénit, sose szerette senki, abszolút eseménytelen volt az élete, csúnya is, szegény is, buta is, nagyon olcsó TV-t néz, se netje, se… Igazából nincsen semmije. Egy életet ledolgozott, volt valami férje, de már évtizedek óta nincs. Van valami fia, sose látjuk… Sose utazott, sose látott semmit, nem olvas, csak ingyenes biszbaszokat. :O
Eszik, anyagcserél, megkönnyebbül, alszik, beveszi a megfizethető gyógyszereit, és basztatja a ház lakóit, a takarítókat, meg engem… :)))
Természetesen fideszes… :)))
Mindegy… Kikerültek a statisztikák, meg is vannak a kamu babaváró hitel károsultjai, erről nem szólnak a közmédia cikkei, de holnap remek naplót tervezek a témában. Gyere vissza! Pápuszi! :)
süti beállítások módosítása