dr.ahalan

dr.ahalan

A madárház jelentkezik

2024. április 23. - dr.ahalan

 

Már egy hete keresem ennek a medálnak a párját, emlékszem, kettőt rendeltem belőle, és csak egy ékszert készítettem. Mondjuk annak már vagy tíz éve. :)

 

Bosszantó, mert lenne rá vevőm. Kövem rengeteg van, csak a medált nem találom. :)

 

Nyugisnak ígéri magát a hét, élvezettel rendezem az USA bélyeggyűjteményt. Hatalmas munka, több mint 1500 bélyeg, nagyrészt évszám nélkül.

 

Ráadásul kíváncsi ember vagyok, ha érdekes témát találok rajtuk, akkor rákeresek, miért adták ki, ki vagy mi van rajta… Fura dolgok történtek a tengeren túl. :)

 

Bosszant a hideg idő, főleg a madarak miatt. A háznak már nem csak fecskéi vannak, de lakik nálunk egy feketerigó pár is, három fiókával.

 

Ha süt a nap, akkor mind kint csivitelnek, zajonganak az udvaron. :)

 

Pénteken nagy riadalom volt, a fiókák már repülni tanultak, kettő is leesett. Nagy bajuk nem lett, a szülők ott rikácsoltak mellettük, az egyik mindig hozott kukacot, etették őket, aztán délutánra megint fel-felreppentek.

 

Az egyik feljutott az első emeletre, itt keringett és rikoltozott a gangon körbe-körbe, rém kedves jelenség volt. :)

 

Jó hír még, hogy nagy örömmel olvasom a kedves gyerekkori könyveimet, rendeltem párat.

 

Anyám nem adta ki a gyerekkori könyveimet se, de megvettem mindet az évtizedek alatt. Horrorka polcán ott sorakoznak szinte hiánytalanul a pöttyös és csíkos könyvek, a mesekönyvek, a Brumi sorozat, de ezekről elfeledkeztem.

 

Az emberke. És Az emberke meg a kislány. Érdekes, abszolút emlékszem, tudom mi történik majd a következő oldalon, hol melyik grafika lesz, rongyosra olvastam őket régen.

 

Emlékszem, a grafikákat kiszíneztem…

 

Ami bosszant még? A politika. Íveket írhatnék róla, de most csak az undorító kampánystílust említeném, a csilingelő Ursula videót ma négyszer tolták le a torkomon egyetlen kijutós játék alatt. Megint van miért szégyenkeznie a magyaroknak, tele vele a világsajtó, pedig még a pedofil-botrány se csengett le.

 

Mindegy… Örülök a közelgő májusnak, az a kedvenc hónapom. :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr3518388413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2024.04.24. 22:51:32

Reggel egészen egyszerűen nem bírtam felkelni... Szokás szerint a Gábor keltett volna telefonon, 7:37-kor. Őt a telefonja figyelmezteti, akkor már úton van általában... 37. Az én misztikus számom. :)

Szóval kinéztem az ablakon, láttam a kabátos, didergő embereket, visszabújtam a Harry Potter ágyneműmbe, belefúrtam a fejemet az extra libatollas párnámba, és aludtam tízig. :)

Sok éve nem fordult velem elő ilyesmi... :)

Gábort délután sűrű krumplilevessel, és császármorzsával vártam. Császármorzsa rizsdarával, Gábormama találmánya, egészen izgalmas kihívás volt, de sikerült. :)

Igazából ma nem történt semmi érdekes. Nem olvastam híreket, nem volt kedvem a politikához. A Fórumot is csak átpörgettem. Ilyen méretű bugrissággal már nem is érdemes foglalkozni...

Élünk a magunk 2010 óta felépített buborékában. Jó ez így...

dr.ahalan 2024.04.25. 23:00:14

Fura nap volt...
Reggel keltem, pattantam, zuhanyoztam, átsétáltam az új zebrán a Duna házig. Fel akartam adni a Foxpost csomagokat...

Nem volt üres box. Az Aldinál se... Gábor tudott jönni, keresett lehetőséget, megoldotta, de akkor is! Felháborító jelenség! :O

A Winted ingyenes szállítást hirdetett öt napig, minden bugris ugrott rá, eladtak használt bugyit, dédnagyi slafrokját, dédapa pipaszurkálóját, ott rohad az egész hóbelevanc a csomagautomatákban, tényleg hihetetlen, ami ebben az országban történik. Mert persze nem mennek érte a vevők, kinek kell ez az egész, csak úgy jó ötlet volt megvenni alig használt, kissé büdi férfi trikót 99.- forintért, de nem éri meg bemenni érte...

Kaptam persze nyugtató e-mailt, állítólag néhány nap...

Horrorka megint beteg volt, izgultam érte napokig. Már jobban van, holnap az Állatkertbe mennek. Még nem ismerem az új fiút, de rém szimpatikusnak tűnik. Van humora... Az is valami manapság!
És még séf is! Főz! Süt! Óriási! :)

És nyár jön! Május! :)))

dr.ahalan 2024.04.27. 00:05:19

És péntek. Dugig tele hűtő, a Gábor alszik. Nagyon fáradt, nehéz hete volt...

Kezd bosszantani a politika, ez a Magyar Péter jelenség egyre ártalmasabb, igazából abszolút a Fidesz-eszmerendszert tolja, csak közben bevet némi közismert tényt, ferdén beszél, elmos, belesző hazafias biszbaszokat, olcsó demagógia, parasztvakítás. Semmi, de semmi konkrét bűnről nem szól. A saját szerepéről se.

Ez megint bukás lesz, és megint az elégedett bugris lesz becsapva. Az utolsó levest is leszedik az asztaláról, de hagyni fogja...
Falusi körkép. Orvos, óvoda, bölcsöde, trafik, kisbolt, kocsma lenullázva. A könyvtár is, persze.

Szégyellem, hogy magyar vagyok.

dr.ahalan 2024.04.28. 23:28:25

A politika egyre zavarosabb, már ki kell belőle maradni... Tényleg mindenki lefizethető, vagy megzsarolható. Magyar becsület? Önérzet? Mátyás igazsága? Jog? Ugyan már... 14 év után? Végtelenül elbutított nemzet...

dr.ahalan 2024.04.29. 22:58:25

Szokásos hétvége, kora nyár, este még egy kicsit fűtöttünk. Örültünk a fecskéknek, a rigók nem mutatkoznak, lehet hogy elmentek zöldebb vidékekre, Ica mamáéknak nagyon hiányoznak. Burizst, és csirkemájat főztek a fiókáknak, és nézték, ahogy ették. Szegénykék, mindig csak kukac! :)))

Rengeteg lakónénit láttam megöregedni, és meghalni a házban. Harminc özvegy, harminc önjelölt nagymama fogadott, amikor beköltöztem... Ez az özvegyek háza, így emlegettek minket a kilencvenes években.

Sajnos a volt férjem is meghalt 35 évesen... Különös. :(

Minden lakónéni cukker lett az utolsó éveiben. A gonosz satrafák is.

A kommenyista nagyságák egyenesen csöpögtek... Ketten voltak, nekik még élt a férjük, persze uralták a házat, aztán a férjek halálra itták magukat, az elvtársnők itt maradtak egyedül, sose dolgoztak, apró nyugdíj, nagy lakás... Nyomor. A végén már kukáztak, az aranyozott kád megkopott, kérincséltek néha, valami fura korongokkal fűtötték az évtizedekig csak díszként megtartott, egyébként csodálatos cserépkályhát.

Aztán meghaltak. Csendben. A gyerekeik eltemették őket, akkor már én voltam a ház számvizsgálója... Mindegy is!

Most ugyanaz történik. Már nem a házban, hanem országosan. Sunyiság, tolvajlás, csalás, hamis szavak, hamis próféták, hazug, mocskos videók. Bayer Zsolt... Kampány Undor a köbön. Buborék. Dupla fallal. Tripla fallal... Ne jöjjenek be! Nem, nem akarunk velük egy levegőt szívni...

dr.ahalan 2024.05.02. 23:20:49

Gábor kivételesen szabin van, muszáj volt elintéznie a privát ügyeit, a közös ügyeink is felhalmozódtak, rohant egész nap. Kábel a lapitopihoz, kalocsai paprika, piacos savanyúság, posta, lottózó, új farmer, új ingek, trafik, konyhai lefolyóizé… Itókák, kedvenc mosogatószer, ezer kihívás. :)
Hozott epret. Zavarba ejtően olcsó most a magyar eper, és isteni! :)
Jövő hétre beterveztem egy jó kis gyümölcsrizst sok eperrel, tejszínhabbal.
Megy a hacacáré megint a dohányzás miatt. Kampányfogás, új sarc lehetősége, hatalmas kamu. Én dohányzom… És nem, nem fogadom el, hogy a dohánytermékek ára egész Európában csak a felsőközép rétegnek elérhető. Azt se fogadom el, hogy vannak negyedáron rettenetesen mérgező dohánytermékek, „szivarkák”.
A nagymamám 89 évesen ment el, 14 évesen kezdett dohányozni. Egész életében láncdohányos volt. Dohányföldjei voltak a jó Alföldön a családnak, de persze elvették… A cigi maradt. :))
Aztán elütötte egy autós… A tüdejének semmi, de semmi baja nem volt. Még csak nem is köhögött. :)
Anyámat 79 évesen parancsolta a pokolba az öreg ördög, egész életében szívta…
Barátaim haltak meg. Rengetegen! Dohányosok voltak szinte mind… Egyiket se a tüdeje vitte el.
Lakónénik? Sokan bagóztak. Tüdőbetegség? Nulla…
Hagyjuk már! Magyarországon szinte minden tilos, vagy megfizethetetlen, ami élvezetes. A dohány, a fű, a pia… Kivételt képez persze a pálinka, meg az olcsó, gagyi bor, mert attól beindul a „vak komondor” projekt, és az igen finom… Pfuj! Undor!
Érti, aki érti. Bugrisland.
Magyar Péter alaposan belecsapott a lecsóba! Érdeklődve nézem… Hehe…
süti beállítások módosítása