dr.ahalan

dr.ahalan

Betűk, számok, bélyegek

2024. február 20. - dr.ahalan

 

Nahát, mik vannak! A fotót a neten lőttem, én is ilyen papír betűkkel tanultam meg írni, imádtam a készlettel játszani, szavakat kirakni már elsőben. :)

Bélyeges hetet tartok, átrendezek, keresgélek, most ehhez van kedvem. Elképesztő dolgokat találok… Például a régi skandináv bélyegek ára alaposan megugrott az elmúlt 10-15 évben.. Érthetetlen! A svédek tömegben rút tekercsbélyegeket nyomattak, a finn bélyegek meg olyan unalmasak, hogy elalszik tőlük az ember lánya. :)

Rengeteg albumom majdnem üres, még az elején nekiláttam, sose volt rájuk időm. Olyan országokat meg, mint mondjuk Honduras, vagy Mozambik… Hát Magyarországon elég nehéz gyűjteni. :)

Közben tavasz is van, szinte egész nap nyitva az ablak, és most olvastam, megjöttek az első gólyák Akasztóra. :)

A Gábor jött ma is enni, imádja a rakott karfiolt. De mitől ilyen olcsó a karfiol februárban? Erre azért kíváncsi lennék, azt még termelni is igen kínos, takargatni kell az alsó levelekkel, és úgy emlékszem igen kényes jószág. Gábormama meg sem próbálja… :O

Vannak a világban érthetetlen dolgok! :)

Aztán alakul ám a politika is szépen, még mindig nem lehet tudni, hogy kinek volt annyira fontos a pedofilsimogató kegyelme.

Olvasom a Telexen, Gödön nagy a baj, rettenetesen szennyezi a várost a gyár. A szén-dioxid mennyisége a hétszeresére nőtt, bent a gyárban a kobalt és a nikkel mennyisége a határérték tízszerese is volt már… Büntetik őket kis pénzekkel, de közben milliárdos támogatásokat kapnak. Röhögnek a markukba. :(

Recseg-ropog, inog a rendszer, de még mindig nem értik sokan… Olvasom a face-en a trollokat. Iszonyú helyesírási hibák! A mélymagyarok, akik saját nyelvükkel se boldogulnak! No hiszen! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr9918330391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2024.02.20. 22:54:46

És akkor mi is van Gödön?
Vannak úgynevezett monitoring kutak... Nézik a talajvíz minőségét. Gödön a talajvíz mérgező, ezért betemették a monitoring kutakat, hogy ne lehessen mérni a szennyeződést. Helyette fél méteres monitoring kutak vannak, a csapadék minőségét tudják mérni belőle.
Vélhetőleg ugyanez történik a többi környezetszennyező gyár esetében is

www.youtube.com/watch?v=eq7kP7VtR5c

dr.ahalan 2024.02.21. 23:52:39

Súlyos, rossz nap volt…
Van ugye két beutalóm, szűrővizsgálat nyaki ultrahangra, és a kardiológiára…
A kardiológia eleve reménytelennek mutatja magát, de az ultrahang ma felvette a telefont… Időpontot majd március 4.-én, hétfőn lehet legközelebb kérni, van-e sürgős beutalóm? Mert akkor lesz esélyem. Hát mondom… Az nincs. És akkor mi van? :O
Gondolom várakozás. Sohanapja. Szerintem ez így nagyon nincs rendben…
Gábor jött délután, ma csípős-mézes csirkét kapott, szerette.:)
Amitől abszolút lelombozódtam, az Somos András távozása volt az ATV-től. Hirtelen, éjjel, talán aki látja, az érti is, hogy mi történt.
Az utolsó előtti becsülettel és igazmondással bíró műsorvezető volt, az ATV is elesett. Ennyit ma Magyarországon a szólás- és sajtószabadságról.
Megnéztem Pottyondy Edinát. Eddig is kedveltem… Lehetne egyszer talán politikus is. Jó köztársasági elnök lenne egy másik világban… Egy álomvilágban. Ahol megfizethetőek az élelmiszerek, ahol szép, csinos ruhában járnak az emberek, ahol a fizetéséből mindenki jól megél, nyaralni járnak a boldog családok, van orvosi ellátás, van kórház, van minden… Ahogy mondjuk Ausztriában. Vagy ahogy a nyolcvanas években volt nálunk…
Nem csak az ATV esett el ma. Magyarország is.
A nyomor már itt van, látom naponta…
Én még nem élek nyomorban. Remélem nem is fogok. De látom a nyomort! Érzem a bűzt a villamosokon, látom a téren a magukat vonszoló, fáradt embereket, ahogy a buszra várnak.
Iszonyú évek jönnek.

dr.ahalan 2024.02.22. 23:24:03

Igazából tudni lehetett, hogy ez fog történni. Tanultuk politikai gazdaságtanból, vizsgáztam, kedvenc tételem volt. A demokrácia leépítése lépésről lépésre… Nem hittem el, hogy létezik ilyen, és igen! A kis településeken a közösségi terek megszüntetése (könyvtár, óvoda, kocsma, kisbolt) , a közlekedés lehetetlenné tétele, az emberek elszigetelése egymástól, a médiafelügyeletek teljes leuralása, a diktátornak megfelelő hazug információs széleskörű szórása, féligazságú, manipulált hírek. Az oktatás lezüllesztése, rabszolgák kinevelése, egyház, Isten, fenyegetés. Gondolkodás leverése, szaporodás, eladósodás, engedelmesség… Hihetetlen, hogy ez megtörtént. De megtörtént. Ez van. :(
Itt. Magyarországon. Látom az én családomban is…
És igen! Kint szörnyek járnak. Van aki luxusautóban suhan el az ablakom alatt, mások fáradtan vonszolják magukat az éjjeli buszhoz a kopott ruháikban… De se szólni, se lépni nem mernek, mert se tudásuk, se rálátásuk, se műveltségük.
Zombik. Három kiló krumpliért megvehetőek. Rengetegen vannak. Milliószám.

dr.ahalan 2024.02.26. 23:39:05

Kellemes, lazulós hétvége után újra hétfő. :(
Gábor gyönyörű kelkáposztát hozott pénteken, isteni lett ma a frankfurti leves, és sütöttem „lusta asszony rétesét”. Gluténmentesen, rengeteg túróval… Mondjuk a recept barackbefőttet, vagy meggyet ír, de pont ananászkonzerv van itthon nagyobb mennyiségben, úgyhogy… :)))
Végre rájöttünk, Horrorka nyomozta ki, hogy mitől volt ilyen extrémen alacsony a véremnek nyomása. Rettenetes napok voltak, detélleg! :)))
A tavasz nehezen akar igazán beköszönni, hétvégén esett az eső, ma ugyan sütött egy keveset a nap, ereje is volt, de valahogy nem volt az igazi… :(
Laza hét lesz, bélyegekkel, gyöngyökkel. Átrendezem a náci gyűjteményt, rendbe kell azt tenni. Kiürítettem hozzá egy „nattyon” elit albumot, eddig az egzotikus országok laktak benne… G-től P-ig. Palesztina. :)
A politika egyszerűen undorít…
Pedofília. Általános…
Az ATV egyszerre, egy pillanat alatt lett élvezhetetlen. A Fórum műsorából eltűntek a rendszeres megszólalók… Eltűnt Somos András, és minden törzsvendég. Ferenc is rém kellemetlenül érzi magát, látszik. Vannak fideszes betelefonáló trollok, kínos… Isten nevében meg kell bocsájtani a pedofiloknak. Az egy betegség! Jó hogy Somos, a pedofilsimogató eltűnt… Másrészt Isten! Haza! Család! Ez a fontos! Somos! Meg Soros! Te nagyatyaúristen! Hát mi történik itt? :O
Persze nem az én dolgom. Tavasz jön. Az az én ügyem. Ennyire egyszerű. :)
süti beállítások módosítása