dr.ahalan

dr.ahalan

Vigyázz! Jön a Sárkány éve!

2024. január 30. - dr.ahalan

 

Ma kellemes napom volt, csak azt csináltam, amihez kedvem volt. Tegnap mindet lefutottam, lerendeztem, szóval kiérdemeltem. :)

 

 Reggel mindjárt vettem egy jó forró fürdőt, Horrorka fürdőbombájával. :)

 

Kaptam tőle egy halommal karácsonyra, ő készítette a saját kis praclijával őket, mindegyikben van valami meglepi, valami érdekes. :)

 

Ma például felpezsgett a víz, és rózsaillatú lett, meg fáradteper színben pompázott. :)

 

Később bélyegekkel molyoltam, összevadásztam a különböző zacskókból azokat az egyébként igen érdekes és értékes német bélyegeket, amiket a 2. világháború után közvetlenül adtak ki.

 

Az már külön gyűjtői feladat, én bele se vágok, mindenféle megszállási zónák, amerikai, szovjet, és a  tartományok, Berlin… Felülnyomatok, alig kis eltérések, Gábor biztosan értené, meg segítene, de inkább eladom egy halomban az egészet. :)

 

Aztán megpedertem egy csupa kristály-arany nyakéket, nagyon élveztem… Szóval jó nap volt. :)

 

Vasárnap pedig kint voltunk a kínai negyedben a Sárkány Éve fesztiválon, nekik most kezdődik majd az újesztendő.

 

Igazából csak körülnéztünk, irtózatos volt a tömeg, a kézműves sátrakba be se lehetett jutni, a kajáldák előtt 30-40 méteres sorok kígyóztak. A kínai szupermarketbe be se léptünk, az üvegen keresztül is láttuk, tülekedtek bent az emberek.

 

A dologban az az érdekes, hogy vidéken el se hiszik, hogy van Kőbányán egy kimondott kínai negyed. Szerintük az Orczy-térnél laknak pár házban, milyen kínai negyed? Olyan Amerikában van csak… :)

 

Az viszont abszolút elkeserítő, hogy elfogytak a kínai zseléim. Horrorkának sincs már. Jövő héten nem megyünk, mert megint banzáj lesz, úgyhogy kénytelen leszek két hétig ananászzselé nélkül vegetálni. Borzasztó! :)))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr5118315261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2024.01.31. 23:19:50

Jó pörgős nap volt, délelőtt fotóztam, értekeztem vevőkkel, társasházi ügyek is akadtak, összeügyeskedtem egy tepsi isteni rakott cukkinit, megpedertem egy zöld nyakéket, szóltak a zenék, pörögtek a filmek, klassz volt!
Véglegesen itt a tavasz, Gábor két helyen is fotózott hóvirágot, és átküldte. Nagyon szeretem a hóvirágot. :)
Reggel megnéztem a Telex videóját, amit a sóskúti lakossági fórumon készítettek. Hatalmas botrány volt, megint egy akkugyár pillanatok alatt, se a szennyvíz ügye, se az ivóvízigény nincs tisztázva, három település sorsa, tömegek egészsége… Nem akkugyár! A szennyedék feldolgozója. Ahol el kell tüntetni a veszélyes hulladékot az elhasznált akkumulátorok után. . Érdemes belekukkantani itt:
www.youtube.com/watch?v=uzV3RRTkbdc
És már napokkal ezelőtt sunyizott.
www.youtube.com/watch?v=5P3eG4lIH7A
A hazug módon „független” fideszes polgármester…
Tudja valaki, hogy ez hányadik akkumulátorgyár lesz Magyarország csodálatos termőföldjén? :O
Erről csend van.
Nem tudom kideríteni.
Iszonyú, ami történik. A világ akkumulátorszennye kerül be a magyar emberek szervezetébe aljas emberek pénzvágya okán. Hatalmas pénzeket kap a magyar állam kínai bankoktól. , hatalmas kamatért. Abból a pénzből nem kap se a nyugdíjas, se a becsületes vállalkozó, se a munkás. Nem jó ez így…

dr.ahalan 2024.02.01. 23:29:18

Ez nem volt jó nap, betört a hideg, meglepődtem… A vérnyomásom egész nap NAGYON alacsony volt, kóvályogtam, mint vasorrú bába a mágneses mezőben. :)
Délutánra megélénkültem a hírektől!
Volt ugye nagy nemzeti konzultáció, én nem bontottam ki a borítékot, a neten láttam. Mindegy. Állítólag 1,3 millió magyar agymosott visszaküldte, harsognak a reklámok, a 98 % nem akarja, hogy Ukrajna pénzzel támogatva legyen! :)
A matekkal vitatkoznék, de mindegy…
És akkor kiment a köpcös Brüsszelbe!
Vétózni! Harcolni! Ahogy a népe kérte, ahogy világba kiabálta.
És MEGSZAVAZTA Ukrajnának a hatalmas pénzt! Alig pár perc alatt!
Kap ő is egy kicsit, ebben a kétségbeejtő helyzetben ezt is el kellett fogadnia. Megvették megint a bőrét két fityingért… Kis ideig megint lesz miből etetnie a mammont… Már csak ennek él. A magyar lakosságot már teljesen kifosztotta, a pénzt elinflálta, minden hitellel terhelt családot lerabolt, a vállalkozókat tönkretette a hatalmas járulékokkal, adókkal…
Engem is.
Ukrajna pedig megkap mindent.
Nem vagyok biztos benne, hogy rendben mennek a dolgok.
Ki kit néz hülyének, bohócnak, idiótának… Ki viselkedik hülyén, idiótaként, szavahihetetlen bohócként… Ugye? :)))
#vicces
És mit fog szólni ehhez az orosz törpediktátorí? Izgalmas idők jönnek…
És holnap péntek! :))

dr.ahalan 2024.02.03. 00:03:47

És péntek!
Bevásároltunk, ahogy szoktunk. Tele a hűtő. Nekünk már mindent szabad, bármit megkívánhatunk. :)
Gábor már alszik, jó vacsorát ettünk, vörösbort is ittunk, megérdemli. Szeretem hallani a szuszogását. Nehéz hete volt. :(
Olvastam ma a face-en, a narancsosok teljesen ki vannak akadva… Gyurcsányék eladták az Apró-villát, és beköltöznek egy elegáns társasházba… Nem is értem! Ezzel mi a baj? Hatvanpuszta sok-sok milliárdból? Hát hogy van ez?
Ja… Mondjuk a saját húgom se értette, hogy a milliárd az ezer millió. Az ezret se tudta értelmezni… Megvető legyintés. Fizesd, ha erre szavaztál, és nyugodjál békében.
Sóskút fodrozódik tovább.
Mindegy, nem az én dolgom. Én holnap reggel is a Dunát, a Gellérthegyet nézem majd kávézás közben. Elmentem aludni, pápuszi!

dr.ahalan 2024.02.05. 23:27:09

Laza hétvége, pörgős hétfő. A járvány óta ez a trend, jó ez így. Akkor mindent hétfőn szaladtam le, ha fertőződnék, akkor a Gábort tudjam figyelmeztetni hétvégén… Persze aztán mindig együtt fertőződtünk meg mégis. Aludhattunk együtt… Ne köhögj! Te meg ne csiklandozz! Te is köhögsz… :)
Szóval hétfő letudva, reggel a bankba trappoltam elsőnek, valamit sikerült elszúrnom az új bankkártyám mobiltelefonos aktiválásánál, öt perc alatt elintéztem, aztán lefutottam a köröket becsülettel. :)
Horrorkának jelentős csacsogás-igénye van mostanában, új fiú a láthatáron, nehéz még véleményt formálnom róla. Vannak biztató jelek, majd meglátjuk! :)
Délután időpontom volt a házidoki néninél, alaposan megnézte a leleteimet, mindenről kikérdezett, elégedett volt… Kicsit alacsony a vérnyomás… Határon belül. Régen magas volt. Nagyon magas…Ez most nagyon jó! Legyünk óvatosak. Beutaló. Kardiológia. Nyaki verőér ultrahang. :)
Magnézium rendben, de azért szedjem. Jó. Szeretem. Triglicerid csökken. Koleszterin majdnem határon belül…
Új kaland! Mennyi idő ezekre a speciális vizsgálatokra időpontot szerezni Budapesten, és mennyi idő vidéken? Jó kis téma lesz! :)
Ezzel majd a jövő héten foglalkozom. Holnapra csípős-mézes csirkeszárnyakat tervezek, rizibizivel. :)
süti beállítások módosítása