dr.ahalan

dr.ahalan

Adventi gázolaj-tangó

2022. december 06. - dr.ahalan

 

Kíváncsi vagyok, kinek mit hozott a Mikulás az idén… Gábor például gázolajat kért volna, de ekkora csodát a jó öreg se tud tenni Magyarországon. :(((

Igazán tudnám élvezni az adventet, ha a VALÓDI hírek nem mutatnák meg ennek az időszaknak a vériszamos igazságait. Persze az emberek találgatnak, nem tudják mi történik a valóságban, illetve ugye azt tudni lehet, „Prüsszel” rengeteg pénzt megtagadott a magyar elittől, iszonyúak a károk, hatalmas az infláció, van itt klasszikus sorrendben minden, drágaság, kezdődő áruhiány, horror rezsiszámlák, és ha erre a kormány még egy gigahitelt felvesz és elkótyavetyél, akkor kb. vége is lesz a dalnak. :O

Ami sokkoló volt reggel, a face-en azt láttam, hogy a bajai erdőkben tarvágnak. Néhol a Gemecben is… Ez nagyon szomorú, gyűlölöm még a gondolatát is. Még sincs elég tűzifa… Aztán ma reggel már nem vágtak. Egyszerűen nem jött üzemanyag. :O

Szegény Gáborék is vért izzadnak, az országban egyszerre négy helyen vannak, és a gépeket táplálni kell… :(((

Vajon mikor érünk el oda, hogy nem lesz üzemanyag a napi élelmiszer-szállítmányokhoz se? Vagy a tömegközlekedéshez…

Szomorú ünnepe lesz itt az idén tömegeknek. :(((

Aztán rájöttem, hogy nekem tényleg túl sok tárgyam van, muszáj lesz megint selejtezni. Például az ollók… Dédikémnek egy darab volt belőle. AZ olló… Kész. :)))

Én 14 darabot számoltam ma meg, és Horrorka szobáját nem is néztem… Három manikűrolló, 1 pici, aranyos-madaras gyöngyfűzéshez, kettő kicsi lóg a konyhában, 4 receficés papírvágó, 2 antik darab, örököltem, és az íróasztalnál két nagy általános olló a tollak közt. :O

Metszőollóm nincsen. :)))

Hihetetlen, hogy mit fel nem halmoz az ember az élete során! Pedig tényleg minden évben selejtezek, ruhát, rusnya vázát, csészét, bögrét, CD-t… De valahogy nem fogynak. :)))

Tavaly, (vagy tavalyelőtt… franc se tudja… :))) ) kipakoltam egy halom lexikont, szótárt, régen elavultak, a világ minden tudása fent van a neten… Az idén a szakácskönyvek jönnek. A kilencvenes években mindenkitől azt kaptam. Hogy tanuljak meg végre főzni… A hideg kirázott már akkor is tőlük. Végy két tojást! :)))) Háhhh! Ki velük! :)))

Versenyben marad a „Horvátilona”,  A koktélok könyve, A Vörös Sárkány ízei, a Jamie 15, és a két gluténmentes. Kész. :))) 26-28 izé megy a lift előtti turipárkányra. :)))

Előtte mindegyiket át kell pörgetnem, nálam egészen meghökkentő dolgok kerülnek elő a könyvekből, nemrég találtam egy gyerekkori könyvemben egy órai levelezést. Van valami kajád? A Paca-Laci megint téged bámul. Az hülye. De van kajád? Kolbászos kenyér. Paprikával. :)))

Vagy valami ilyesmi… :)))

Hmm… Ha jól belegondolok, a kilencvenes évek kiadványaiból igen pikáns dolgok is előkerülhetnek! :))))

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr7417996436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2022.12.07. 23:19:24

Ez is dolgos adventi nap volt, sokat végeztem, elfáradtam... Érzem már a kort én is, 57 év nem kevés. Szerencsére a Gábor még fiatal, edzésben van, létrára mászik, ablakot csaszatol, letörli a szekrények tetejét. :)))

A Télapó mégis csodát tett, végre éjjel feloldotta a kormány ezt a kibacott üzemanyag-árstopot. Az utolsó utáni percben, detélleg... Már elolvastam az elemzéseket, már értem miről szólt megint ez az undorító, gyomorforgató néphülyítés... Hányinger... :(((

Gábor cége kisebb veszteségekkel megúszta, az egész csapat küzdött, vitték a kannákat, könyörögtek hajnalban a gázolajért, de most végre felszabadulnak... :))) Lesz üzemanyag! Ennyiért se a bugris nem fogja felvásárolni, se a MOL-nak nem lesz érdeke nem kiszállítani! Gábor hajnalban indult, már ott találta a tanker kocsit, nyomták a naftát a kútba... Helyreáll a rend, a számlát a bugris megfizeti, elégedett lesz, az Áfát és a jövedéki adót a kormány bezsebeli...

És azonnal le is nyúlja a hatalmas hasznot... :O

Sietek leszögezni! A szankciók ránk nem vonatkoznak, mit nem értesz ezen? Azok a szankciók, amiket Orbán megszavazott...

Mindegy. Lesz üzemanyag. Minket személy szerint ez érdekel... A Gábor cége eddig is piaci áron tankolt.

Persze a manipulációk okán hatalmasat ugrik majd az infláció, még karácsony előtt nagyot zökkennek az élelmiszerárak, továbbra is érdemes lesz skandináv üzletekben vásárolni, meg persze a német multiknál.

És persze a kínainál... :)))

Fura egy advent ez... Kimostam egy csomó plüssmackót, egy megsérült, azt varrni kellett.. :(((

Egyre rövidebbek a nappalok. Ezt mondjuk gyűlölöm.. Még 17 napig így is lesz... Kivárom türelmesen. :)))

dr.ahalan 2022.12.08. 22:48:40

Megint egy adventi nap, főztem, a Gábor felszaladt enni. Kitakarítottam a macigettót, ez egy négypolcos üveg szekrény a galérián, a legkisebb plüssmacik laknak benne, több mint százan. :)))

A legtöbbről azt se tudom, hogyan kerültek hozzánk... Az Agolf Ödönt a Gábor vette. Golfruhában... Mondjuk a svédet talán Horrorka hozta, a gyerekszínházi találkozóról. A nagypéniszű szegényt valami őrült haver bírta ideszármaztatni... Menyasszony maci. Vőlegény maci frakkban. Magát macinak képzelő kacsa. Mikulásmacik. Kék macik, zöld macik, lila macik. Varrott foltos macik. Rengetegen! Borzasztó! :O

Semmit nem dobunk ki, aminek arca van... :)))

Gábor ma este a cégcsoport karácsonyi buliján volt, illetve azt hiszem még mindig ott van. Csapatépítés. Rengeteg ember Óbudán. Vezetők, középvezetők, irodisták, melósok, segédmunkások, takarítónők. Mindenki... :)))

Nem. Nem mindenki. Nem volt kötelező természetesen. :)))

Csoportokat sorsoltak, kilencet. Vegyes cégek, vegyes munkakörök... És akkor el kellett készíteni a vacsorát. A Gáboréknak a kacsasült jutott, a Gábor darabolta a tököt a körethez. :)))

Más csoportok levest főztek, tortákat sütöttek, mutatós adventi desszerteket kreáltak, más húsételek is készültek. A végén zsűrizték, közösen megették, mindenki kapott ajándékot, és aztán ivászat, tánc. :)))

Összesodródtak, megismerték egymást, beszélgettek azok, akik alig-alig találkoznak a hétköznapokban. Pedig egy a cél, egy az érdek! :)))

Szerintem ez nagyon-nagyon jó dolog, detélleg! :)))

Alig várom, hogy a Gábor holnap elmesélje! :)))

Mondjuk azt nagyon utálom, hogy a Gábor éjszaka autózik haza... Persze nem iszik, kocsival van... Sose iszik, ha vezet... De akkor is... :(((

A politikára ma nemigen volt idő, de olvastam egy blogot itt a régi-régi adventekről... Jó téma, felírtam! :)))

A blog.hu néha nagyon jó naplókat dob fel újabban... Ja! És egy kis poén!

www.youtube.com/watch?v=Qxy7ByWp27U

És a mai magyar igazság.

www.youtube.com/watch?v=dNYmJalcdgw

dr.ahalan 2022.12.09. 23:16:21

Péntek. Advent. Mi kell még? :)))

Gábor alszik, jócskán éjfél után került ágyba a tegnapi buli után, ma meg reggel mennie kellett a közös cégecskénk könyvelőjéhez, aztán tovább, intézni a közös dolgainkat. Ajándékok, ilyen-olyan beszerzések. Kb. harmincszor telefonáltunk egymásnak ide-oda... Vagy kicsit többször. :)))

Gábormama ebédeltette, a kedvenc borsólevesét, és szilvás gombócot tálalt... Amíg nem volt ez a gluténborzasztóság, addig én is ehettem Gábormama gombócait, valami isteniek! :)))

Aztán délután mi is mentünk bevásárolni a hadtápot, és még ajándékot... Kaptunk fonott kosaras nagy chianti-t Gáborpapának, nagy lesz az öröm... Ráadásul egy Horthy-korszakból visszamaradt hajózási térképet is vadásztam neki a vaterán, nagy ritkaság! Gáborpapának nehéz ajándékot venni!

Gábormama könnyű eset... Egy jó arckrém, levendulás illatcsomag, olasz édességek, egy kedves könyv... Persze az idén annak örül a legjobban, hogy segítek végre egyszer a családi party-n 24.-én... :)))

Évtizedekig voltam meginvitálva, évtizedekig nem tudtam elmenni, Horrorkával mindig bajai karácsonyt ültünk, ketten. Bajai halászlével, a magunk hagyományaival. Ideje változni. :)))

A kókuszgolyót eddig is én pedergettem nagyüzemi szinten, most tervezek még a megrendelt hidegtálak mellé coleslaw salátát, pinterestről jött ötleteket... Mozarella golyó, rajta fél koktélpari, azon egy csepp majonéz, átszúrva fogpiszkálóval... Tálon körbe, alatta zöld saláta. Mikulások. Néha a sajt helyett olívabogyó. Grincs. :)))

Advent van... Igyekszem nem észrevenni a letekert, sok helyen teljesen megszűnt közvilágítást. Itt-ott adventi fények... Jelképesen. Itt bent nálam meleg van. Fény. Illat. Hangulat.

Buborék.

Vettem ma két szuper felsőt a skandinávoktól. Nagyon kicsi pénzért! :))) Két szuper bizsuval képzelem őket... :)))
Karácsony jön.

dr.ahalan 2022.12.12. 00:12:03

A Firefox már megint nem stimmel a blog.hu-val... :O

Csúnya egy hétvége volt, hóviharokkal, katasztrófákkal... Budapest ebből semmit nem látott, most kezdett szállingózni valami hószerűség, de szombaton meleg volt, Horrorka szobájában mindkét ablak ragyog, beleértve a felső, osztott táblákat is, mert azokat azért nem vesszük le minden évben. Kész Horror! :(((

Már csak egy nagy ablak maradt tisztítatlanul az én szobámban, az nem nagy munka... :)))

A galéria is majdnem készen van, rengeteg mackó kimosva, kiporszívózva, még 1-2 óra munka talán lesz a bélyegalbumokkal... :)))

A kaja nem volt túl sikeres... A leves osztályon felüli volt, de a mézes-mustáros-borsos csirkemell rizzsel... Na! Hát nem lett a kedvencünk! :(((

Kérdeztem róla a Gábort, idézettel élt... Az egyik kedvenc filmünkből!
A Tanú...

Ilyen a mi kapcsolatunk Takács Bálint! Csapásokat adunk és kapunk! :)))

#dehülyevagy... :)))

Horrorkaszoba csaszatolása nem könnyű... Zenéket hallgatunk közben, játszunk! Szívküldi. Bosszantás. Youtube! Twisted Sister. Indító. Aztán felváltva. Budapest Bar. Paul Simon. Afric Simone... Shakin Stewens... Pa-dö-dö.. Kulka. Jerusalema. Egy kis jazz... Aztán Helen Fischer... Jó volt! :)))

És jöhet a hétfő, már két hét sincs karácsonyig, rengeteg a tennivaló... És milyen jó tennivalók ezek! Listák, receptek, ötletek! Jó lesz örömet szerezni, jó lesz örömöket kapni, jó lesz találkozni... Jó hogy nincs idő semmire, jó összesuttogni, megbeszélni telefonon. :)))

Milyen sokan élnek magányban, egyedül, ünnep nélkül, család nélkül... Mennyi sok történetet írhatnék róluk... Igazából nagyon sokan megérdemlik. Csak ha a lakónéniket veszem elő témának... Bármennyire is szerettem őket, de rongy embereket neveltek... Maguk is rongy emberek voltak, és az öregségük borzasztó volt. Tisztelet a kivételnek... 34 néniről beszélünk, már akkor majdnem mind özvegy volt, amikor beköltöztem az "Özvegyek házába"... 25 évesen! Érdekes téma lenne, ha egyszer lenne rá idő... :)))

Mindenesetre advent van! :)))

dr.ahalan 2022.12.12. 23:27:34

Egy nap megint elfogyott az adventből, a Gábor reggel elment, én pedig látván a gyönyörű napsütést... Elcaplattam a Corvin plázába... Mondjuk már a kapuban megcsapott a hideg, majdnem megfagytam odáig! :O

A Müllerbe mentem a hagyományos karácsonyi bevásárlás okán, és persze megcsodáltam az új illatokat, kozmetikumokat, és persze az új édességeket... Na jó! Kicsit a játékokat is! :))) Hát igen! Így él Európa! Mindig van mindenből új, izgalmas, színes, érdekes, humoros, erre a nagy magyar tömeg nem tart igényt, csak nagyon szűk réteg vásárol a Müllerben.

A magyar a megszokottat szereti... És az elég is neki. Csirkefarhát, krumpli, lakodalmas zene... Lapos hús vasárnap. Csomag a választáskor. Krumpli legyék ám benne sok! Meg cukor! Istenmegáldja! Közmunka lesz-é? Addig jó! :O

Hát... A csomagok ahogy hallom elmaradtak a választáskor, a közmunkásokat meg rugdossák kifelé... Érdekes...

Nem az én ügyem.

Az utcán kifelé pofán vágott valami hóvihar, orrom, szám, szemöldököm lett tele pihékkel, felugrottam a villamosra, otthon egy órán át olvadtam. :)))

A takarítás halad, holnapra húsgombócot terveztem paradicsomos mártásban, krumplikörettel. Svéd tervezés... Igazából meztelen töltött paprika. :)))

Ma is kimostam egy halom macit.

Filmforgatást hirdettek a térre ma 23.00 órától. Hirdetményeket tettek ki, akit el tudtak érni, annak e-mailt küldtek. Már reggel lezárták a parkolóhelyeket, a téren, a Soroksári úton, a körúton, a házam előtt, a helyi lakók bolyongtak káromkodva. Nem tudtak leparkolni... :O

Most 23:13... Még egyetlen filmes stábkocsi, egyetlen kamera se érkezett. Senki.... De parkolni tilos!

Valaki ma megint valamit benézett, rosszul értelmezett, mellészámolt, elfideszelt... Kis magyar adventi hangulat! :)))

Néhány tízmillió megint elszállt a szélben! Nem baj, majd Brüsszel megfizeti...

Vagyis... Ja! Nem! :)))
süti beállítások módosítása