dr.ahalan

dr.ahalan

Karácsonyra várva

2023. december 05. - dr.ahalan

 

Igazi adventi nap volt, délelőtt elbaktattam a Corvin Plázába, hogy bejárjam a kedvenc üzleteimet… Müller, Flying Tiger, BUTLERS, Sinsay. Mondjuk a Müllerben annyira felmentek az árak, hogy felcsuklottam… :)))

 

Szomorú, de igaz… A plázában szinte semmi adventi hangulatot nem tapasztaltam, pedig igazán nem szoktak spórolni se a dekorációval, se a zenével. Némi kis karácsony itt-ott, de semmi vidámság, semmi játékosság… Régen ötödikén és hatodikán Mikulások mászkáltak, szaloncukrot, édességeket osztogattak, hát ez teljesen eltűnt. :(

 

A népek is kopottak, szomorúak.

 

Mindenesetre az ajándékok jó része itthon van, ez a lényeg. :)

 

Aztán az van még, hogy két régi (papíralapú) naplómat is olvasom egyszerre, mielőtt alaposan eltüntetném őket.

 

1997. Szomorú, fekete könyvecske, elsárgult lapokkal. A Gábor még nem volt sehol, egy bútorboltot vezettem, édesapu rengeteg időt töltött nálunk, vigyázott Horrorkára, így mehettem bátran szórakozni.

 

A barátnőimmel a Piaf-ba jártunk, és rengeteg pasi habzott körülöttünk. :)))

 

Akkor még nem volt elterjedt a lakossági internet, viszont volt Koktélvonal, egy telefonos közösségi tér, ami este tíz után működött. Izgalmas volt! :)

 

2001. Gábor már stabilizálta magát, már csak keveset jártam bulizni, viszont nekiláttam a lakás felújításának, állandóan festettem, csiszoltam, faragtam valamit, Gáborpapa jött, segített, és persze édesapu is. Jó volt! :)

 

Furcsa dolog visszaolvasni ezeket a dolgokat még akkor is, ha a nevek néha már nem mondanak semmit, nem kötődik hozzájuk se arc, se történet… Valamikor valamiért jelen voltunk egymás életében, gondolatokat váltottunk, buliztunk. :)

 

Még az történt, hogy este megérkezett a Mikulás, hozott sok csokit, mogyorót, narancsot, és Gábormamától érkezett kilenc méretes datolyaszilva, a barátnőjénél terem a Mirákulumban, és bőven volt termés. :)

 

December mindig az édességcunami hónapja, hiába raktam rendet az édességes szekrénykében, év végére megint telis-tele lesz, és csak félve szabad majd kinyitni az ajtaját! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr2018274669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2023.12.06. 23:50:42

Micsoda hatalmas pelyhekben hullik a hó! Délután hat órakor kezdte, és mindjárt éjfél… Órákig csak elolvadt, most kezd fehérnek látszani a táj, igazi tél van! :)
Ma izgalmas nap volt, Horrorka érkezett, itt volt a nap nagy részében, kicsit Mikulásoztunk, rengeteg volt a megbeszélendőnk, a hagyatéki pere kezd egyre jobban alakulni. A hazug disznó féltestvéreim most hatalmasat taknyoltak, anyám házát bontásra ítéltették, telekáron jegyeztették be az eljárásba, közben viharos gyorsasággal, két hónap alatt felújíttatták, és a neten árulják rengeteg sok pénzért. :)
Sok pénzükbe került a felújítás, még többe fog kerülni a külön eljárás, a külön szakértők pláne, és hát ugye… egy kis csalás itt, egy kis okirat hamisítás ott. Finomságok. :)))
Majd ezt a számlát is meg kell fizetni, ugye… :)))
Aztán a Gábor is jött délután. Kevés időre ugrott be, csak evett, és ment haza. Nagyon fáradt volt.
Holnap is zűrös nap lesz, igyekeztem rákészülni. Bevallom, kicsit félek tőle…

dr.ahalan 2023.12.07. 23:22:25

Ezen a napon is túl vagyok, Gábor érkezett reggel, aztán jöttek a bojleresek, megbeszélték a megoldást, végre fent van a falon az új családtag, a lakás tiszta káosz! :)
Nesze neked adventi takarítás, detélleg! Régi bojler, kartondoboz, létra, a kádat alig tudtam élvezhetővé varázsolni, Horrorka szobájában a tisztítószerek, polcok, fürdőszobai kellékek… :O
Gábor aztán elrobogott dolgozni.
Azért ez érdekes ügy a régi bojlerrel, detélleg! Csöpögött hetekig. Sírdogált… Aztán amint megérkezett az új, abban az órában abbahagyta, és tökéletesen kezdett működni a vén csont! :)
Gondolom a vízkő eltömítette a lyukakat… Mindegy. :)
Holnap már péntek. Gábor megígérte, korán jön, megyünk ajándékokat vásárolni. A listát megírtam.
Közben egyre inkább látszik, hogy igazából Magyarországon nagyon nagy a baj gazdaságilag. Hogy karácsonyuk legyen, a hitelképes családok soha nem látott mértékben adósodnak el. Szerencsés esetben hitelkártya, más esetben személyi hitel fára, szaloncukorra, beiglire. A hitelképtelen, már lakáshitellel, családtámogató biszbasszal megvezetett családok, akiket behülyítettek… Ők igénybe veszik az uzsorakamatot súroló Providentet. Rettenetesen sokan! :O
És vásárolnak hitelre minden behirdetett, undorító biszbaszt, még nagyobb TV-t, félmillióért mobiltelefont, a házba, amit úgyis elvesznek tőlük… Aztán megveszik a herbált. Már úgyis mindegy…
De majd jön a pap! Meg Orbán Viktor! Az majd megsegít! Ő maga a kisjézus! Majd. Ő! Megoldja…
GAME OVER! Rengeteg sok családnak..

dr.ahalan 2023.12.11. 23:01:30

Kezd csúcsra járni az advent, bolondos hétvégénk volt, rengeteg munkával, zenével, nevetéssel.
Letaszigáltuk a régi bojlert a pincébe, igaz hogy én tiltottam meg, hogy minden cart legórjanak, de szükség törvényt bont… Naná, hogy már fel volt törve a lakat! :(
Az új bojler dobozát 80%-ban már feldaraboltam, ritka vastag, undok karton, valami szálas betéttel. :O
Már két ablak ragyog, még kettő vár megtisztulásra. :)
Ma elcsattogtam megvenni az utolsó ajándékokat a környéken, nem volt nehéz. Szinte egyetlen üzletben se láttam vevőt… Ahol két éve a Gábornak rendeltem egyedit cuccot, ott akkor tiporták egymást az emberek, pedig veszély volt, meg járványpara… Szaladgált egy számítógépes srác, két eladó, egy üzletvezető fontoskodott.
Most egy szem kislány kornyadozott, kifizettem a képkeretet… Sajnos nem lehet kártyával fizetni. Bekrepált a terminál… :O
Aranyos sztori is volt… Kínai üzletben térképeztem fel a röviditalok árát, bejött egy harsány, testes, idős, sötétbőrű asszonyság…
- Gumi van?
Kicsi kínai a neten kínai zenét hallgatott, zavartan nézett, majd elnevette magát!
- Koto vá…
Asszonyság hangosabbra kapcsolt!
- Magyarul mondd! Gatyagumi van?
Kicsi kínai boldogan!
- Igen! Koto vá! Sok ízes koto vá…
Remek kínai tolmács lennék! Szóltam a kínainak, nadrággumi… Az is van az emeleten. Az asszonyság nézett döbbenten. Mit magyarázott nekem ez eddig? :O
Hogy van koton. Sokféle koton van.
És nevettünk együtt… A termetes roma asszonyság, én, és a kedves kínai férfi.
Kedves emlék lesz ez is. :)))

dr.ahalan 2023.12.12. 23:25:25

Fáradt vagyok, ma nincs napló. :((
Igazából a nap nagy részében takarítottam, az nálam elég lassú dolog. Mert persze hamar le lehet törölni a felületeket, fel lehet szívni a port, de akkor előkerül egy dobozból egy félig kész ékszer, egy antik, megmenthető karperec, esetleg felbukkan egy bolhapiacon megvett, régen elfeledett nyaklánc balinéz gyöngyökkel, rá kell keresni a neten… szóval nehéz… És az idő múlik. :)
Aztán itt van az eutanázia, mint téma… Abszolút támogatom Karsai Dánielt, de olvastam Perintfalvit… És igen! Mennyi sok tényező, mennyi sok feldolgozhatatlan, törvényileg szabályozhatatlan helyzet! Ha csak édesapám halálát nézem, a mocskos rokonokat… Ő még nem akart meghalni. Élvezte a morfium-mámort, az öntudatlan létet, néha magához tért, akkor viccelődött… Nem volt joguk megvonni tőle se a szabad döntést, se a méltó, szép, csendes halált…
Tették ezt egy kis házrészért, meg pár millió forintért, amit kiloptak édesapám lakrészéből…
Anyám halála is érdekes a nyilvánvalóan, és bizonyíthatóan hamis végrendelettel, hirtelen beállt, indokolatlan halállal.
Bűnösök. Szívből kívánom nekik, hogy legyen meg az ő igazságuk a saját testükön, az anyák testén, a gyermekük testén, és mutassák meg az ő fájó igazságukat minékünk!
És úgy lészen, hidd meg nekem! :)
Egyébként megjöttek a laborleleteim. A tüdőm tiszta, a koleszterin kicsit magas. Maradtam tisztelettel. :))))
süti beállítások módosítása