dr.ahalan

dr.ahalan

Téli gondolatok melegszendvics mellé

2020. november 24. - dr.ahalan

 

Viszonylag eseménytelen napok voltak ezek, egy nagyon szerethető hétvégével, zűrös hétfővel, ami viszont már reggel egy igen örvendetes telefonhívást eredményezett.

Gyöngyök és gyöngyök, ezt már eladtam, de készül új és új, más szín, más hangulat. :))))

Ma aztán Horrorka jött végre anyukát látogatni, volt mit megbeszélnünk, és volt mit ünnepelnünk. :))))

Elvitt egy halom fotót, babakorit, ovist, megmutatja a Balázsnak. Mert tudod Banya a Balázs, és akkor a Balázs, ja és a Balázs. :)))))

A bárpultot is megmutatja... A börtönben eszkábálták a srácok, valamikor a kilencvenes években volt a szobámban, bárszékekkel, rengeteg itallal, akkor nagy divat volt. :))) 

Megmutatja a mediterrán házikót, meleg barátaink festették a freskót a szobájába, a lebontott cserépkályha rút nyomát eltüntetve. Emlékcunami. :)

Nagyszabású terveik vannak a vírus utánra, az egyik például az unoka-projekt. Mondtam is a Gábornak, már egészen úgy néz ki, mint egy nagypapa… :))))

Lassan ráfordultunk közben a télre, nem csak az idő iszonyú, de a vírushírek is igen aggasztóak, ha valóban igaz, amit a szombathelyi kórházról írt a Nyugat.hu. akkor nagyon-nagyon nem stimmelnek a számok.

Lassan-lassan végre leesett a tantusz az embereknek, nagyon kevesen mászkálnak a téren, 90%-ban maszkot hordanak, és néha azt látom, hogy kézfertőtlenítőt használnak, miután felszállnak a buszra, és elhelyezkednek.

Politikailag elmondható, hogy eddig is igen nagy kedvencem volt George Clooney, most meg pláne nagyot nőtt a szememben. Fogalmazzunk úgy, ha most lennék tini, akkor poszterhelyet érdemelne az ágyam fölé. :))))

Azt a hisztit, amit kiváltott! Rém szórakoztató! :)))

És egy hónap múlva karácsony. Egy ilyen kuka-évnek vajon milyen lehet a karácsonya? Gondolom csendes. :(((

Bármerre nézek, mindenhol gyász, szenvedés, csőd, elszegényedés, eladósodás, bizonytalanság és félelmek. Töredező házasságok, gondolom vastagon megmutatkozik ilyen nehéz időben az emberek valódi arca, vaskos könyvet lehetne írni azokról a történetekről, amik így-úgy eljutottak hozzám.

Könyvet, rengeteg megható sztorival, sok-sok szomorúsággal, emberi gyarlósággal, és rengeteg jósággal. Játszom a gondolattal. :))))

Szóval… advent kopogtat. Kicsit azért örülök neki. :))

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr2816300414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2020.11.24. 22:57:52

Csak halkan jegyzem meg, már áprilisban megjósolták, világba kiabálták.

www.youtube.com/watch?v=Xdg_WLwIXW4

És mi történt? Na mi?

dr.ahalan 2020.11.24. 23:33:36

És egy kis emléktöredék.
Egyiptom, 2005. Boldog, egészséges világ volt,egészséges magyar társadalom, Egyiptomban nyaraltam télen, és ma rákerestem... Az egész szálloda ezt a bugyuta táncot tanulta délelőtt a strandon, és ropta este a diszkóban lerészegedve az ingyenes (all inclusive) ellátásnak köszönhetően... :)))
Vidám világ volt, én mondom! :)))

www.youtube.com/watch?v=935UBEm0gg0

Kálmán Barna Mikorka 2020.11.25. 09:26:35

megébredt......
"Szildi
Admin
47 perce
“tapsikol a reszketeg kezecskéivel boldogan”.
no, akkor nézzük mennyire reszketeg (hű, de reszketeg, ráadásul csúnya és öreg is) lennék, így , 70 x -évesen, de biztos a dédikéjére asszociált, nem tud elképzelni mást.. (vajon ha megéri, tudna majd követni..minden beképzeltség nélkül, költői a kérdés).."

lehet szedegetni a csibésztallért az arra kijelölteknek!!!!!

Kálmán Barna Mikorka 2020.11.25. 09:33:22

mondom én!!!!
magának is szedegeti:):):):):):):):)
"
Szildi
Szildi
Admin
58 perce

“tapsikol a reszketeg kezecskéivel boldogan”.
biztos a dédikéjére asszociált, nem tud elképzelni mást…."

dr.ahalan 2020.11.25. 10:00:56

@Kálmán Barna Mikorka: Már az is sértő, hogy a rég halott dédikémet felemlegetheti egy ilyen erkölcsi és szellemi toprongy. De majd megmagyarázza... Undor!

Kálmán Barna Mikorka 2020.11.25. 12:41:32

"
Szildi
Admin
4 órája

“tapsikol a reszketeg kezecskéivel boldogan”.
biztos a dédikéjére asszociált, nem tud elképzelni mást….

az igazi erkölcsi nulla , (BDSM SZTÁR) véleménye olvasható a hírhedt blogban,, szerintem éppen ő fog felelni, a jelzői miatt.. annyira hülye, hogy nem érti milyen bajban van."

ez a beszéd!!!!
"....szerintem éppen ő fog felelni, a jelzői miatt....."

dr.ahalan 2020.11.25. 14:26:55

@Kálmán Barna Mikorka: Már megint nem fér a bőrébe ez a levakarhatatlan Rüszmi. Nehezen viseli ezt a vírusvészes, mélymagányos telet. Meg tudom érteni... Car lehet ez közel a nyolcvanhoz.

Kálmán Barna Mikorka 2020.11.25. 17:57:32

a harmadik verzió:
lassan, de fogy a betyárkörte:):):):):):):):):)

"
Szildi
Szildi
Admin
9 órája

“tapsikol a reszketeg kezecskéivel boldogan”.
biztos a dédikéjére asszociált, nem tud elképzelni mást….

az igazi erkölcsi nulla , (BDSM SZTÁR) véleménye olvasható a hírhedt blogban,, szerintem éppen ő fog felelni, a jelzői miatt.. annyira hülye, hogy nem érti milyen bajban van.
azt is tudjuk, hogy a barija semmire nem való, de, hogy még másolni sem tud.. elég szomorú rá nézve..

azt írja a drága hölgyemény: “közel a nyolcvanhoz”., bár, tudjuk szalad az idő, de ennyire nem és mindenki annyinak érzi magát amennyire képes.. Szerintem ha viszonyítunk, összehasonlítunk életmód, szempontjából, akkor ők már kb. a 90 felé bandukolnak…
0
Válasz
Blablabla
Blablabla
Reply to Szildi
1 órája

Na azért a 70-hez még közelebb vagy! Egyébként meg többet futkosol nap,mint nap nálam.
Abban biztos vagyok, hogy szellemileg is sokkal frissebb vagy a túloldali dagadt bácsinál
Azért fura, hogy nálad nem sokkal fiatalabb egyik se, és így leírnak téged. Pár év, és annyi idősek lesznek, mint te most!"

megest orbitálisat hazudott, a hőőőgy!!!:):):):):):):):):)
ott az igazság, írta, letagadja, szemen is köpheti magát!!!!!

dr.ahalan 2020.11.25. 19:04:18

@Kálmán Barna Mikorka: Két nagyon unalmas szotyori. :)
Mondjuk durván csúsztatás, a múmia vastagon az anyám lehetne a korát tekintve. :)
Analfabéta siketfajd. :)))

dr.ahalan 2020.11.25. 23:01:59

Szerda vége. Még dolgozom a Horrorka karácsonyi írásán egy kicsit, és eszembe jutott... A könyveken és betelt füzeteken kívül mindent megőriztünk a suliból. Ott vannak az íróasztal fiókjában. Nem engedi kidobni... Na de! KÉRDÉS!

Hová tűntek az ellenőrzők? A bizonyítványok mind megvannak az iratos dobozban, de az ellenőrzők nincsenek sehol... 12 év, 12 ellenőrző... :))))

Pedig olyan jó kis intők voltak, imádtam őket! Az eszével sose volt baj, de lázadt, háborgott az igazságért, tiszta anyja ez a gyerek... :)))) Egy kis előzetes, egy emléktöredék:

„ Tisztelt szülő! Bettina ma súlyosan bántalmazta egyik osztálytársát, majd kérdéseimre pimasz hangnemben, tiszteletlenül válaszolt. Sajnálattal tudtam meg, hogy Ön engem humortalan vetési varjúként szokott emlegetni. Mindazonáltal a verekedésért megintem. X.Y. Ofő „ :))))

Ahogy írok, úgy jönnek és jönnek az emlékek...

Gábor volt ma itt, kis horvát ebédet pedertem, amolyan nosztalgikus tengerparti hangulatot. Grillkolbász, grillsajt, ajvár, zöldségek... Remélem fogunk mi még az Adriában pancsolni, bár a londoni hírek már most a harmadik hullámra figyelmeztetnek. :(((

Magyarországnak betett a nyári lazulás, ahogy tudni lehetett, és a Halottak napja betett a vidéknek.

Bajaiként tudom milyen... Aki nem világít este hattól nyolcig, és nem bolyong a temetőben, nem csókolózik össze mindenkivel, és nem számol be a magánéletéről csacsogva, azt kibeszélik.. Megindul a pletyka, te... Csak két mécses volt! Milyen szánalmas kis csokor! No nézd meg az én koszorúmat! Szóval... Valamit titkol... Nem vásárolunk nála, ne dolgoztass vele, ott valami baj van! Borzasztó...

Hogy a karácsonyi nyüzsgés, bevásárlási láz és rokoni "éventeegyszerdeszeretlek" dömping mit fog hozni, arról jobb nem is elmélkedni. :(

Mindenesetre péntekig már csak kettőt kell aludni, és az jó. :)))

dr.ahalan 2020.11.27. 00:05:33

Csendes kis nap volt, kis örömbonbonokkal. Jár a fényvillamos, olyan jó nézni, ahogy elhúz az orrom előtt! Mégis maradt ebben az elrongyolt, szétlopott, vírus gyilkolta országban valami szép, ragyogó, emberi... :)

Mondjuk valójában nem jó ötlet, jönnek az ingyen parkolásra majd a vidékiek tömegével, fényvillamosozni, plázát járni. :(

Aztán szórtak ma levelet az önkormányzattól, szuper maszkokat kaptunk, hordjuk... Ilyen is van. :)))

Kicsit házat tartottam, fűztem gyöngyöt, rendbe raktam azt a komódrészt, ahol az új mosogatószivacsokat, zacskótekercseket, fóliákat és elektromos háztartási készségeket tartom... Jégkocka-tasakból van 14 csomag, két-három éve hiánycikk volt. Az idén alig kellett jégkocka... :(

Olvasom a járványhíreket, és mélységesen megdöbbent, hogy még mindig akadnak vírustagadók, milyen világjárvány... ugyanmá... :O

Ahhoz mennyire kell elmebetegnek, vérsötét idiótának lenni, hogy valaki még mindig azt hangoztassa... Trump megnyeri a választást, Orbán felszámolja az Uniót, legyőz mindenkit, mint valami kis potrohos népmesei hős, megállítja a járványt, a migránsok áradatát... Lópikula! (((

És vannak. Sokan. Sajnos... Annyi agysejtjük van, hogy mondjuk csak néha szarják körbe az udvart... Borzasztó lehet ilyen alacsony szintem vegetálni... Eszik, emészt, anyagcserél. Ennyi az élet, és ez neki elég. Természetesen mindig magányosan...

Tévedés ne essék, nem a vén rongyos ördögsegge mögött kínnal fenntartott filléres, ingyenes gagyi oldalának hírek rovatáról beszélek, azt már sok-sok éve lecarja mindenki. Kár sivalkodni, meg megint leírni ugyanazt kétezredszer... Fontoskodás, figyelemkoldulás. Kussoljál, nincs itt helyed...

Komoly hírportálokat mutattak ma nekem, és egészen megdöbbentő, hazug cikkeket. :O

A Föld meg mégiscsak lapos. Sokkal nagyobb baj, ha valami elmeroggyant fanatikus megszurkál néhány embert Bécsben, mint hogy tízezrek halnak éhen Afrikában, százak naponta koronavírusban Magyarországon, százezrek munka nélkül, milliók eladósodva... Az se érdekes, hogy naponta ezrével vernek meg nőket, erőszakolnak meg gyerekeket szép országunkban, arról nem szól törvény... Mert az kereszténység! Az!

Hihetetlen világ ez, a maga rettenetességével. Detélleg! :O

Gábor járt az angyaldokinál, a szokott csodaszereinkért. Volt idejük egy kicsit beszélgetni. Angyaldoki az első szóra beállt még tavasszal kórházba dolgozni, kötelességnek tudta jó magyar orvosként. A legsűrűbb katyvaszba állt be... . Nem szabad leírni, nem szabad neki elmondani. ...

MIÉRT IS NEM? :O

Én azt tanácsoltam neki... Menjen! Csak ide! A szomszédba! Az osztrákokhoz! Oda utána tudunk menni... És még nem megy. Alig alszik. Lefogyott. Gyűri...

Mondom! Ilyen is van! Neki becsülete van.

Másnak meg sajnos szavazójoga. 1-1... Meredeken igazságtalan...

Mindenesetre holnap péntek. Bevásárlólista kész, filmek, zenék bekészítve, és várakozás van, öröm van, és advent jön, Mikulás és karácsony. :))))

Kálmán Barna Mikorka 2020.11.27. 17:24:25

a bűnöző svéd, a fogatlan törpe újabb magvas felvetése:
"padreemeritus
1 órája

Ez a Boráros téri, a bajai tanyavilágból Pestre emigrált tajparaszt, aki már csak ott magában motyog, a lőtéri kutya sem olvassa őt és még kevesebben kommentelik, van pofája ezt írni!!!

IDÉZEM: “Mondjuk valójában nem jó ötlet, jönnek az ingyen parkolásra majd a vidékiek tömegével, fényvillamosozni, plázát járni. :(“

Ugye értitek???? Kédésem a következő: Aztán mééé ne jöhetnének??? piha!!!!"

ugye értitek a kédését (sic!) ? kekília néni, pali is ezt szajkózza nap, mint nap..........gyertek, nézelődjetek, fényvillamosozzatok, a fertőzés megállt , alig hal meg napi 100 fertőzött........

nagyegyfaszvagyte kissallai!!!!

dr.ahalan 2020.11.27. 19:53:59

@Kálmán Barna Mikorka: Nahhh! Az ilyen retardált, visszamaradott előemberek, meg a gazdáik miatt halnak meg ennyien... Erről beszélek.
Szerencsére ott a trágyahalom segglyukában ez pont nem tud ártani, azon a 2-3 leharcolt Limlom Laurán kívül nem is tud róla senki. :)
De sajnos komoly face-csoportok is szórják a hülyeséget még mindig. :(

dr.ahalan 2020.11.27. 23:44:32

Pénteki beugró. :)
Gábor az ágyban, a hűtő tele, és a nyomasztó, szürke téli időjárás ellenére is örülök. :)))

Először is biztosan megnézzük az Akik mi vagyunk minisorozatot, ha már ez a Dúró-Daráló nekiment miatta a HBO-nak. Eddig is felvettem az epizódokat, de mostanság annyi filmélvény van, hogy elfelejtettem... Köszönjük a tippet. :)))

Aztán nevettünk ma megint Trump-lee-n, és az ő őrjöngésein, már a Twitter is ellenség!

444.hu/2020/11/27/trump-nemzetbiztonsagi-kockazatnak-nevezte-a-twittert-miutan-elkezdett-terjedni-a-pelenkas-don-hashtag

Pelenkás! :)))

No persze a valós hírek nem vidámak, tényleg szigorítani kellene, de komolyan. Legalább a gyerekeket ne vinnék a plázákba! Rettenetesen haragszom az Auchan reklámra, hirdeti, hogy biztonságosan, maszk nélkül lehet karácsonyra nagybevásárolni családosan, kis madárkák repkednek. Lófact...

Nem, nem hiszik el, hogy mennyire rettenetes ez a betegség, és bár én az első fázisban, viszonylag olcsón megúsztam, és volt kínai gyógyszerem, és van kínai gyógyszerem... Mert ugye vissza lehet fertőződni, antitest alig 30%-nál jelenik meg, és a védettség alig 1-2 hónapos.

És ez akkor se sima nátha, és nem influenza. Ez egy rettenetes valami, és nem hiába titkos, hogy mi történik a kórházakban... Nagyon, de nagyon nem kellene tagadni, és igenis baj, ha a fényvillamosra feltüremkedik hatszor annyi ember, mint amennyi felfér a kötelező távolságot tartva, mert így majd a halott nagymama urnáját lehet a fa alá tenni, és majd lehet örömködni jó magyar módjára az örökségnek... Nekem ez így undorító. Egy az egyben. :((((

Borzasztó, hogy a félretájékoztatott bugrisok döntenek az én országomról, az én egészségemről, és ami a legfontosabb... Horrorka egészségéről, mert ő ott van az üzletben naponta, és horrorisztikus sztorikat mesél. A bugrisokról... Akik döntenek, táncikálnak, adventet ülnek, fényvillamosoznak, és fertőznek, és fertőznek... És gyilkolnak, szenvedést okoznak sok-sok embernek. Mert ők élni akarnak normálisan...

Kívánok nekik karácsonyra valamit. Csak úgy játékból... MONDOM! Játékból! Csiribiri... Így, meg úgy, meg amúgy. Szeretem Harry Pottert. Meg a wicca-cuccokat. A rúna-köveket. A mindenfélét... Persze nem hiszek benne, de játéknak jó. Így advent idején. Százból kilencvenszer bejön... :)))) Érdekes... :))))

Gondolj majd rám akkor, jó? :)))

Kálmán Barna Mikorka 2020.11.28. 07:11:37

már is (sic!) egy kommentel (sic!) megvilágította a parkoló hely (sic!) problémát a fogatlan törpe sittes!
lássuk:
"
padreemeritus
padreemeritus
8 órája

A bomlott agyú szkatofil, nem volt rest és már is megtámogatta egy kommentel az országos nagy bariját!!!:):):):):):) Ha jól tudom, nincs korlátozva a belföldi utazás, csak be kell tartani az előírásokat, de jaj, nehogy már feljöjjenek Pestre és elvegyék a parkoló helyet béluskától!!!:)))))))

Aztán a Boráros téri tajparaszt írja: “komoly face-csoportok is szórják a hülyeséget még mindig. :(” Pont ahogy a nagy csókosod és druszád a SZOPtikuss is ugye!!!:)))))))))))"

lássuk be, megest a maci járt jól a tuskón hajnalban!!!:):):):):):):):):):):)

dr.ahalan 2020.11.30. 00:15:38

És igen! Miközben a magyarok ezrei halnak hetente a koronavírus által, és miközben hatalmas tömegek szenvedik a lerongyolt, kifosztott egészségügynek köszönhetően a kórt, és a náci, Ukrajnából importált hazug magyar turultojások tolják a kormány szekerét, ilyen Demeter Szilárdok beugathatnak, kinyomhatnak magukból ilyen szennyet... És akkor megindul a rothadás...

Régi téma, Áder és/vagy Szájer nem fogják bírni idegileg. Értelmiségi, könyvforgató emberek, még ha a legaljasabb, legszemetebb fajtából is. Lelkiismeretük van. Kicsinke.. :)))

A maga szörnyűséges statisztikáival is kedves hétvége volt, elfogyott.

Gyönyörű volt ma az idő, beköszöntött az advent, Gábormama koszorúja ott virít az asztalon, nekiveselkedtünk az adventi takarításnak.

4 nagy ablak, 4,30-as belmagasság... Gábor behozta a létrámat, a cselédlépcső korlátján tartjuk. Lelakatolva, amióta tavaly túszul ejtette az egyik lakásmaffiás kérót felújító brigád. Úgy kellett kiverekedni, pedig előtte 30 évig használta az egész ház békével... Mindegy.

A ház közös alumínium létráját meg teljesen ellopták. Elvitték. Tessék perelni, röhögött a beimportált fideszukrán kapafogú vállalkozó, oszt kész... :(

Szóval négy ablak. Horrorka szobájában a belső, ahol az íróasztala áll, az kész. :)))

Az íróasztalon lakó hatalmas datolyapálma zuhanyozott, megnyírtam. A datolyát mi ettük Afrikában, szép emlék. Hófehér a függöny, tiszta a párkány, ezen az ablakon senki nem fog kinézni egy évig úgyse... :)))

Az asztal alatt lakik egy láda, tele kézműves cuccokkal, egy hatalmas kosár tele hófehér, sima adriai kavicsokkal, és egy rácsos tartó, különös füstölőkkel, és indonéz szobrocskákkal, amikből majd lesznek ékszerek... Ha ráérek! :))

Hát így... Üres a tér. Egy részeg üvöltözik. Valamiféle buszt vár...

Magyarország nagyon fertőzött ország.

Gonoszsággal, hazugsággal és koronavírussal...

Virológust olvastam ma, ugyanazt mondta, amit én márciusban. Természetanyánk nyomott egy restartot. Szólt, figyelmeztetett. És nem hallgatott rá az ember. Most pusztít, és öl. Mindenkit. Válogatás nélkül... Természetanyánknak igaza van. Rábízza az emberre. A vezetőkre... És megmutatkozik a statisztika, az igazság, Megint.

Trump már belebukott, és Putyin is igencsak hallgat... Egészséges gondolkodással, némi intelligenciával, és méltó párral az ember oldalán ez az egész történet rém tanulságos, és szórakoztató. A buborékból nézve.

Mélymagányosan maga a pusztulat.

dr.ahalan 2020.11.30. 23:14:01

Ronda hétfő volt, a keddbe is átlóg. Szép dolog az advent, de a teendő rengeteg... :(

Reggel nem tudtuk megvenni az idősáv miatt a hétköznapi kajákat, mentünk 11-re... Hatalmas tömeg, persze öregek is bőven, "csakazértis". Távolságtartás nulla.

Aztán persze nem tudtunk leparkolni. Az Angyal utcát 29.-én éjfélkor meg kellett volna nyitni. A hotelépítőknek... Eszükbe se jutott. Majd. Valamikor. Törvénytelen, mocskos szemét az egész, én még ilyet életemben se láttam... :O

A bevallott halottak száma meg megint az egeket veri, de lesz karácsony! A kormány korlátozások nélkül tervezi.. Demeter Szilárd mellékelve, mint kis színes ajándékkísérő. Undor. Tömény undor ez az egész...

Egy kis érdekesség. Gábormama egy szem unokája Angliában. Hazajött, hiába vigyázott, a bugrisok ráragasztották. Reptér, pozitív teszt, szegény magyar, karantén, kontakt-kutatás... Aztán bekerült a rendszerbe, naponta felhívták, mire van szüksége, hogy van... Jól volt, a szaglása kicsit eltompult.

Karantén vége, már megy a dolgai után.

Magyarországnak jelezte a bajt. Választ nem kapott. Kontakt volt Gábor, Gábor szülei, anyja, apja... Járt egészségügyi intézményben.

Senkit nem kerestek meg, mi recegtünk egy kicsit jobbra meg balra, hát így...

Egyébként továbbra se értem, hogy a magyar média miért nem közli a valós tüneteket. Egészen egyszerűen nem fogom fel...
süti beállítások módosítása