dr.ahalan

dr.ahalan

Aha, és a mesterséges istennyila

2024. augusztus 21. - dr.ahalan

 

Szegény államunk születésnapja megint olyan girbegurbára sikeredett, mint a cifraszűr… :(

Krisztiék hétkor jöttek, vacsorára vártuk őket. És persze a tűzijátékot is megnézték volna, de nem volt fő szempont… Szóval kellemesen eldumálgattunk, hozott nekem a drága édességeket, összeügyeskedte nekem a lisztmentes varázspiskóta tekercset, málnalekvárral, hozott kóstolót az ünnepi nyúlpaprikásból, és kaptunk tőle egy kis vödör fürjtojást. :)

Ettünk, ittunk, beszélgettünk, kellemes volt, és közben néha kinéztünk a sűrűsödő tömegre a téren. :)

Kilenc előtt eleredt az eső, csapkodtak a villámok, a tömeg szaladt le a hídról, meg mindenhonnan az aluljáróba, volt visítás, tülekedés, kiabálás, dudálás, szirénázás bőven…

Halasztották egy órával a programot, azt már Krisztiék nem akarták kivárni, a Gábor hazavitte őket fél tízkor. Nem távolság Kőbánya, a mobiljait nem is vitte magával.

Az eső elállt, özönlött vissza a tömeg, közben beállt a forgalom a Boráros téren. A ház előtt az egyirányú utcában hármas sor cövekelt, ki tudja meddig duzzasztott vissza.

A sarkon egy idétlen kölyök egy autóban DJ-nek képzelte magát, üvöltött a tuc-tuc, köré gyűlt vagy 60-70 fiatal, rohangásztak az úttesten, kurjongattak, „meranézésétmegajárását”.

Ezt a tűzijáték alatt is folytatták nagy élvezettel.

Jöttek a robbantások, elég szörnyű volt, egyébként se szeretem, de ez most megint iszonyú közel robbant, hangos volt, büdös és visszataszító.

A Gábor persze nem jutott be nemhogy a térre, de a környező utcákba se, valahol messze tudott leparkolni, és tíz óra jócskán elmúlt, mire befutott.

Végre eldurrogtatták 10.30-ra az utolsó milliárdot is, elindult hazafelé a tömeg. Vastagon állt a füst, rengetegen köhögtek, krahácsoltak. Én is…

Természetesen most is volt autó, ami nem indult, dudálás, káosz, tuc-tuc, mindenki kiabált, az álmos gyerekek üvöltöttek, a buszok persze nem tudtak beállni a megállóba, veszekedések, szirénázó rendőrautók, még hangosabb tuc-tuc, 11.30-ig.

Aztán már csillapodott a helyzet, valahogy kivergődtek az autók a térről, elmentek az első dugig tele buszok, egy rendőrnek feltűnt az idióta külön zenei szolgáltatása, és véget vetettek a zenének.

Volt még némi verekedés, egy kis vér, aztán valami politikus húzott haza szirénázva, kísérettel, majdnem elcsaptak két pakisztáni Wolt-futárt, akik rémülten és tanácstalanul bolyongtak a téren az ócska kerékpárjaikkal.

Minden idegszálammal gyűlölöm a tűzijátékot… Pedig több mint harminc éve kapom az orrom alá, ha kérem, ha nem… Persze az elején még szerettem, kiültünk az ablakpárkányra sörözni, és integettünk le a tömegnek.

Ez kb. öt évig tartott.

Egyet viszont el kell ismerni! Nem maradt az emberek után se flakon, se sörösdoboz, se borosüveg eldobálva.

Így a takarítóknak csak a szaros pelenkákkal, eldobált egészségügyi betétekkel, és a tengernyi csikkel kellett megbirkózniuk…

Szép Magyarország, édes hazám!

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr2518471087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2024.08.22. 23:06:51

Ez a nap nem vonul be életem regényébe, nemigen történt semmi.
Reggel a Gábor elhozta a Mirákulum-zöldségeket, feldolgoztam őket… Fele se fért be a maga helyére. :)
Házat tartottam, bélyeget válogattam, egy nagy ikeás kartonládában tartom a német cuccot, zacskókban. Ideje lenne szétszálazni, de ennél már csak Kína és Japán a bonyolultabb…
Volt ugye Németország, aztán a hitleri Német Birodalom, közben mindenféle nyugtalan tartományok, ők megszálltak országokat, aztán őket szállták meg. Volt szovjet zóna, amerikai zóna, mindenfittyfene zóna. :O
Berlint külön kell kezelni, ugye… NSZK, NDK, egyesülés, Németország megint…
Minden történet külön postaigazgatás, külön bélyegek, és mindnek van külön gyűjtői köre…:)
Ma sokat csacsogtam telefonon is, Krisztikének elmeséltem, hogyan faltam fel a málnalekváros tekercseket…
Engem kérem etetéses módszerrel akarnak elhalasztani… Detélleg! Tele a hűtő, Gábormama hív, a paradicsomot és a paprikát kell felhasználni először… Jó. Tudom. Lecsó. Megvolt. Közben nyúlpörkölt. A hidegtál maradványai… Gábor hív, ő persze szolid üzleti megbeszélésen a plázájában, kifőzde, kis leves… Ahogy ma divatos…
Megetted? A salátákat ne hagyjuk veszni, és az aszpikos nyelvből is van még a tálon két szelet… :P
Véletlenül megvett krumplisaláta… Lejárós, bekapom…
És akkor délután négykor felhív! Itt vagyok a házban, a Spar-ban… Vennem kell otthonra kenyeret. Neked mit vegyek? Mit kívánnál?
Hát mondom! Azt hiszem kiheréllek… Ősi, törzsi módszerekkel. Háncsszoknyát veszek magamra a szertartáshoz, ékszereim is vannak hozzá. Vad táncot járok mellé. NEM! BÍROK! ENNYI! KAJÁT! SE! MEGENNI! SE! FELDOLGOZNI!
A fél zsák szilva megerjedt, a paradicsomlé szintén. Nagyon meleg van, és a hűtő dugig tele…
Erről majd télen beszélni kell.
És lesz tél, készülődik már az ősz, besuhog az ablakon a maga sunyi módján. Utálom.

dr.ahalan 2024.08.26. 22:53:48

Ez megint meleg hétvége volt, nem is igen mentünk sehova. Az idén még a bolhapiacra se jutottunk ki, amikor megtehettük volna, akkor úgy megugrott a hőmérő, hogy nem kísérleteztünk. :(
Szóval szokásos hétvége volt, egyforma, élvezhető, nevetős. :)
Kicsit még koccantunk is, bő fél éve nem veszekedtünk, ideje volt a kanálcsörgésnek. :)
Ma aztán nagy öröm ért, a Gábor szerint ennek semmi, de semmi köze a tegnapi villám-csetepatéhoz… Majd elmesélem. :)
Hírek, politika… Mindhárom pályaudvar elesett a hétvégén, kisiklott vonatok, késő járatok, megtört sínek, felvilágosítatlan, cserben hagyott turisták ezrei kóborolnak a városban. Összeomlott a MÁV, kár lenne tagadni… Senki nem beszél angolul, aki beszél, az nem akar beszélni. :)
Olvasok még, a fogyasztás történelmi mélyponton, kilakoltattak több ezer kárpátaljai magyar nőt és gyereket. Menekülteket… Igazából nem igen tudjuk, hogy mi volt a státuszuk. Két évig eltartottuk őket. Nagyrészt romák, sokan alig se beszélik a magyar nyelvet… Talán kettős állampolgárok, és kellett a szavazatuk. :O
Jönnek, és jönnek az új adónemek. Kerékpáradó! Az de durva! :O
Cirkusz a palackvisszaváltás is… Amikor megveszed az italt, akkor automatikusan ingyen hitelt adsz nekik. Ötven forintot. Sok millió ember sokszor ötven forintot. Rengeteg pénz! Az évszázad átverése. :O
Más országokban működik… Csak kisebb a visszaváltási pénz. Képletes. A horvátoknál kevesebb, mint a fele… Egyébként Európa nagy része jótékony célra adja, megszervezik, viszik a hajléktalanok, jó az úgy. Kedves.
Mi is visszaváltottuk az első zsák palackot, dobozt. Türelemjáték volt… Beálltunk a sorba, aztán forgattuk, pörgettük a cuccot, végül csak egy borosüveget dobtunk be a mindenes gyűjtőbe… Csak kicsit lettünk átverve, és elvettek az életünkből 16-18 percet.
Aki időt vesz el, az életet vesz el. Aki életet vesz el, az gyilkos… Szerintem.
Aztán… Az akkumulátorgyárak rottyon vannak, soha még nem volt ekkora az államadósság, az ellenzéki sajtó felfedezte, hogy felállványozták a Szabadság-szobrot… Na bakker! Majdnem két hónapja! Két éve rombolják le a Citadellát, a magyar nép jelképét!
Valami nagy baj van ezzel az országgal, azt hiszem…
süti beállítások módosítása