dr.ahalan

dr.ahalan

Célegyenes

2023. december 19. - dr.ahalan

 

Már nemigen van idő hosszú pihenésekre, tele vannak a napok munkával, ami nem baj, csak kezdek fáradni. :))

Hétfőn Gábormamának fiúmentes napja volt, hagyomány náluk, ilyenkor valamelyik fiú elviszi Gáborpapát a Mirákulumba borért. :)

Mentem segíteni, mert az a lakás hatalmas… Délelőtt végeztünk a nagyszoba összes ablakával, aztán ebéd után kitakarítottam piperére a Gábor szobáját. Örült neki este. :)

Ma aztán el kellett mennem beszerezni néhány dolgot, de délutántól nekifeszültem a lakásnak. Igazából nagyrészt készen vagyok, de ránézésre a helyzet tragikus. :)

A nagytakarítás legundokabb része a frissen mosott spagetti-függönyök kifésülése. Hiába mosom külön zsákban, valahogy egy hatalmas gubanc lesz belőlük… Ha felnövök, akkor fel fogom találni a speciális függönyfésűt, és jó gazdag leszek belőle. :)

Öt éve megfogadom mindig ilyenkor, hogy veszek új függönyöket, de aztán elfelejtem… Nemigen érdekelnek a függönyök, legszívesebben nem is vacakolnék velük. :)

Érdekes, a barátnőm minden évben új függönyöket vesz a lakásukba, neki ez a fontos. :)

Gábor jött délután gulyáslevest enni, rettenetesen fáradtnak láttam. :(

Aztán tegnap este iszonyú hangzavarra lettem figyelmes, döbbenetesen sok szirénával egy olyan hosszú konvoj jött, hogy az eleje már régen eltűnt a térről, mire befutott a vége… Azt hittem valami helyzet van, de aztán eszembe jutott, biztosan a török szultánt vitték ide a Nemzetibe. :(

És lassan vége is lesz az adventnek…

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr5418284609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2023.12.20. 23:39:45

Határozottan kezdek fáradni. A fejemet bevertem a konyhaszekrény ajtajába, a combomon meg lila folt van az asztal sarkától. Bénaha… :)
Pihenésként papírnapló még mindig, 1997… Lassan a végére érek!
Megismertem Enrico-t, egyszerűen berobbant az életembe, és ott is maradt több mint húsz évig. :)))
Nyáron aztán meg is hívott minket, mentünk a barátnőmmel, elképesztett a hatalmas, üres épület, ahol csak a gondnok, meg a takarítónő lakott a csodaokos papagájával. :))) Mi a legényszálláson laktunk, az is volt vagy hat szobás. És a hatalmas, elhanyagolt park a rengeteg szoborral, a parkon átfolyó Setta patak a pisztrángokkal. :)))
Micsoda nagy vacsorák voltak! :)
Megnéztem a neten, ma szálloda.
Sokszor repültem ki oda, néha vittem Horrorkát is, mindig tökéletes tisztaság fogadott, és ott voltak a cuccaim, könyveim, ruháim, ahol hagytam őket… Igazából sose értettem ezt a hatalmas, súlyos barátságot. :O
Később a Gábor is jött velem, vacsoráztunk Ravennában együtt, engem cukkolt a két őrült, rengeteget nevettünk. :)
Később a már öregedő Enrico nagyon korrekt állást is ajánlott mindkettőnknek… Nem fogadtuk el. Életem végéig sajnálni fogom… :(
1997…

dr.ahalan 2023.12.21. 22:58:23

Már közel vagyok a végéhez, Gábornak felhúztam a karácsonyi ágyneműt, tavaly is örült neki. Még a sógornőm lepett meg vele néhány éve, én meg úgyis csak a Harry Potterben vagyok hajlandó aludni, úgyhogy ilyenkor jól jön. :)))
Érdekes ez az ágynemű ügy. Ha szeretünk valakit, és nálunk alszik néha, akkor kap saját ágyneműt… Drága Thabita (Puncsa) ágyneműje sivatagos volt, tevével, mert közös szerelmünk volt Egyiptom. :)))
Az idén selejteztem ki, soha nem húznám fel senkinek. :(
Még mindig hiányzik…
Meghallgattam a narancsos-köpcös éves sajtótájékoztatójának egy részét, és elolvastam a cikkeket… Nála még soha nem tapasztalt defetizmus, érdekes helyzet… 14 éve harsog győzelmekről, sikerekről, harcokról, hát mi történt? Detélleg… :O
Persze nem lehet tovább tagadni. Szó sincs sikerekről, Európa majdnem legszegényebb országa lettünk, tele bevándorlókkal, nálunk haltak meg fajlagosan legtöbben a járvány alatt, hatalmas az államadósság, és még sorolhatnám.
Na, majd meglátjuk mi lesz ebből… Jó biztosan nem. :)))

dr.ahalan 2023.12.23. 23:32:48

Micsoda öröm most a hó, hangulata volt a napnak. :)
Kész vagyok! :) A fa feldíszítve, a holnapi party-hoz minden a hűtőben, az ipari mennyiségű kókuszgolyó is, mindent kaptunk… Illetve füstölt lazacot igen nehezen. :(
Pénteken a Gábor korán eljött, rohantunk. Lazac sehol… Három nagy szupermarketet megjártunk! :O
Ma aztán a Nagyvásárcsarnokban (Lánykori nevén a Tolbuhin) :))), az alagsorban kaptunk. Negyven dekát hétezer forintért! :O
Füstölt makréla… Egyik helyen ötezer, a másikon 1.090.- ! :O
Döbbenetes sajtárak. a kaszinótojás és a franciasaláta kicsit olcsóbb, mint tavaly volt…
Gábor megkívánt egy sült kolbászt reggelire, felmentünk az emeletre a Nagycsarnokban. Ezer éve nem voltam fent… Rengeteg bazári „nagymagyar” biszbasz, millió árus, egy lángos felpakolva kolbásszal, sajttal, tejföllel, uborkával 5.500.- :O
A kolbász csak 1950.- Ft volt… (Gondolom a híres kötelező hatósági ár okán.) Ingyen kenyér, két szelet, és a papírtányér 400.- Ft.
A vevők, érdeklődők száma nulla… Néhány turista lézengett, pár magyar család mutogatta a magyar adventet az ő életüket rabszolga sorsba taszító „szocpol” gyerekeinek…
Nem, nem vesszük meg az angyalt…Nem eszünk palacsintát, majd anya süt, jó?
Egy palacsinta 1.900.- forint…
Van szendvics és málnaszörp a hátizsákomban. Majd a villamoson megeszed, jó?
És még mindig éltetik tömegek… Ennyire félrecsúszott banánköztársaságot keveset hordott szegény Földanyánk a testén ilyen hosszú ideig, detélleg…
Mindegy. Holnap Szenteste… :)))

dr.ahalan 2023.12.24. 23:57:25

Ez is eljött! Reggel még sík ideg voltam, rohantunk, pakoltuk össze a cuccokat a tervezett lista szerint, kilencre a Gáboréknál voltunk, délhez még alig közelítettünk, amikorra készre csinosítottam a hidegtálakat, Gáborpapa a fiaival kinyitotta a nagy, antik asztalt, Gábormama és a sógornőm felterítettek, és jöttek a népek. Rengetegen! :)
Gábormama testvérei, azok párjai, gyerekeik a párjukkal, és az unokákkal… Sokan már régen külföldön, a halottak is egyre többen, készülnek megint a fiatalok elmenni… De még voltunk húsznál többen. :)
Kár lenne tagadni, rém büszke voltam a tálakra. Többen megkérdezték Gábormamát, melyik catering cég? Mennyi poén… :)
A kumkvat nagy ötlet volt a sajttálakon, majdnem mindenki emlékezett rá. Durell. Még sose kóstolta senki.
A szokásos villám-party volt. Déltől kettőig. Flash-mob. Háromra elmosogattam minden készletet, minden tányért, minden tálat.
Aztán a Gábor hazahozott, feltettem a bajai halászlevet, Horrorka érkezett. Megettük a halat, megjött a Jézuska, rettenetesen szeretem az ajándékaimat! Részletes rajz. A mi kettőnk Egyiptoma… Majd megmutatom! :)
Kis finom itókák… . Egy évre elég tejkaramella. Illatok, ízek, csudaságok. Extrém kávévariáció csokoládéval és kókusszal.
Csupa-csupa kényeztetés!
És világít a fa, alatta ott a betlehem, alszik az én lánykám az ő régi szobájában, béke van, karácsony van…
Holnap sokáig tudunk aludni, jó lesz! :)))
Békés Karácsonyt mindenkinek!

dr.ahalan 2023.12.25. 23:19:27

Gondoltam, ma pihenek… De csak gondoltam! :)
Mondjuk elég későn keltünk Horrorkával, kókuszos kávét főztem. Nagyon finom volt, de gyenge, úgyhogy dobtam egy méregerős Segafredo-t is utána. :)
Délelőtt zenéket hallgattunk, meséltem régvolt korokról, melyik zene miért íródott. Kuba, Fidel, Che, Castro, és mások… Raszputyin. Sopot… A zenéket ismeri és szereti pici kora óta, most kezdte érdekelni a háttér. Örömet szerzett vele! :)
Délben megreggeliztük a tegnapi halászlét. Kocsonyaként illett volna elegáns pirítóson, ahogy a bajai etikett mondja, de mi pogány módon felmelegítettük. Egy csepp se maradt. :)
Horrorka aztán hazament a cicáihoz, én felszámoltam a maradékokat, kicsit takarítottam, lement egy mosás, bepaníroztam a pulykát, elkészítettem a vacsorát, érkezett Gábor este… Rögtön frászt kaptam, hatalmas szatyrot hozott, tároló dobozok, tele party-maradékokkal! :O
Minden évben ez van. Sajtok, a család által beszármaztatott lazackrém, kőrözött, saláták, húsok… Már attól kipukkadok, ha rájuk nézek! :)
Jött nekem újra a Jézuska, Gábor nagyon ötletes ajándékozó, ismer engem, mint a rossz pénzt! És kitalálta! Micsoda öröm! :)

dr.ahalan 2024.01.01. 23:37:42

Kicsit elmaradtam innen, mentségemre szolgáljon a tény, nagyon pörgős 8-9 nap van mögöttem. :)
Holnap már lesz napló, rengeteg sztorit, történetet, poént zsákoltam be, mesélek majd a Bakugánokról, egy kis, finom csipkekesztyűről, rengeteg édességről, a megsajnált karácsonyfáról, elképesztő mennyiségű ételről, és még sok mindenről. :)
Jó volt… A Gábor az egész időt nálam töltötte, élveztük. Rengeteg filmet megnéztünk, rengeteg zenét meghallgattunk, és sokat nevettünk. :)))
Gábormamával mosogatás közben beszélgettünk, még senki nem adósodott el a családból. Nagyrészt még egészség is akad. Csak messziről kell nézni, és hunyorítva… :)
Sok jó étel van az asztalunkon… És persze NEM VAGYUNK EGYEDÜL! Tavaly mindent, de mindent megoldottunk.
Horrorka elképesztő dolgokat ért el tavaly, az idén talán beérik a gyümölcs… Aztán kezdődhet végre az igazi tánc… Bűncselekmények egész sora, súlyos okirat-hamisítás, gyanú, feljelentés, nyomozás, bizonyítékok, ügyész, vádirat, ítélet, börtön. Így lesz ez rendjén… Alig várom! :)
Nem értem én az embereket… Tényleg nem! Adsz, segítesz, elfogadja… Aztán eltűnik a balfenéken. Sebaj… Megint kér. Adsz. Elfogadja. Segítesz… Aztán meglop. Szólsz, hogy eddig, és ne tovább. :O
Ajbékol, tagad, még jobban meglop, eltelik egy élet, és még mindig azon sipákol, hogy akkor neki is adnia kell a jogszerűt? Fajanszba szült gyerekek? Legyilkolt nénik a zebrán? Agyvelő a roncs autó tetején? Mert pont be volt kábszizva? Tényleg? :O
Eljött az én időm. Vicces lesz! :)
És megírom. Istibizi! :)
süti beállítások módosítása