dr.ahalan

dr.ahalan

Vacsoravita

2019. június 17. - dr.ahalan

 

Erről a hétvégéről nemigen lehet sokat írni, kicsit sűrűbb lett, mint ahogy terveztük. Tudomásul kell venni a kort, nem vagyunk már tacskók. :)))

Ilyenkor már tervezek, jó hangulata van a teendőknek, felmászom a galériára, megnézem kell-e új búvárcipő, a tenger mellett ötször annyiba kerül, mint itt a Decathlonban. És hét este, hét vacsora... Abban a melegben az ebédet nem kívánja az ember, legfeljebb egy kis csirke, saláta, szóval valami egyszerű a strand büféjében... Na de a vacsorák! :)))

Nagyon nehéz választani. Két este biztos, Fazanában a Batana étterem, egyszer rákvacsora, másodszor hústál. 

Ember nincs, aki kihagyná, sötétedés után nincs üres asztal, és várnak tömegek a bejáratnál. Valami isteni! :)))

Fekete kagylót egy másik halétteremben eszünk, legalább kétszer, jobb, több, ízesebb. Kihagyhatatlan. :)))

Van egy étterem, a focipályánál, ott tintahalat szoktunk, grillezve, sok salátával. :)

És van egy étterem, ahol húsokat sütnek. Szabadban. Egész malacot, csülköt, hatalmas adagokat pakolnak eléd, elképesztő savanyúságokkal... :) 

Istenem, mennyire vágyom már a tengerhez! :)))

Most viszont nehéz hét lesz, holnap céges munkával, és idegbajjal kezdek, aztán valamikor el kell mennem a dokihoz. Jó magyar történet, sok ideje nem veszem igénybe a háziorvost, mindent az akupunktis angyaldoki barátunk intézett. Gyógyított, megszervezte a bokaműtétet, receptet írt... Aha! Csak az új receptjei valahol elakadtak! :))) 

A bulvár ugyancsak megpezsdült, új és új gennyes pattanásokat tudtak produkálni a még nyitott, illegális felületen. :)))

A Mártantal duó boldog volt, hiányzott egy betű az előző naplómból, ezen elmaszturbáltak két napig kettecskén, nem nehéz nekik gyönyört nyújtani. :)))

A satrafa a krónikási teendőkkel megbízta a bérvaginát, aki eleget is tett a kötelezettségeknek, letolta a kiszabott propagandát, miszerint a csodás életű bőregér sose ér rá, rém elfoglalt... :))) Egyrészt ez valami buta agyi becsípődés lehet, valami lelki tripper, másrészt már mindenki röhög rajta. :))))

A bugyuta észosztásra nem térnék rá, nemigen olvastam végig. Szerintem senki nem olvassa végig. :))) És hiszi, hogy befolyással bír mifelénk az együgyűségével. Hihetetlen! :))))

Ami szót érdemel, azon sokat röhögtünk ezen a hétvégén. :)))

A Bigass sok-sok éve tombol azért, mert el merek menni egy-egy hétre nyaralni. Megőrül tőle... Aztán nemrégiben az olaszokhoz készültünk, és dörgedelmes bejegyzést írt, sajnos nem mentettem el, de a lényeg az volt... Olaszországban elfogyott a víz. Nincs. Senki nem megy Olaszországba, nincs víz... :)))

Az agymenés oka? Megjelent egy cikk, Rómában néhány magasan fekvő szökőkutat leállítottak, és a magas épületek tetején alacsony a víznyomás... :)))

Rommá aláztuk, hatalmasakat nevettünk rajta, aztán a Nefi megfejelte... Ő volt az olaszoknál! Busszal. Azon aludtak! És életmentőek voltak a szökőkutak! Ott ittak! Mosakodtak... Nagyatyaúristen! A magyar turista, a rémálom maga! Aki tényleg beleiszik! És tényleg kimossa benne a bugyiját, belemosakszik, és nem vesz a boltban hűtött ásványvizet, és nem vesz kólát... Édes istenem! Ingyen osztogatnak kánikulában zacskós vizet, de nem, nem hagyja! És nem szán ötven centet a wc-re se... :)))

Egyébként Olaszországban volt víz, minden velencei szökőkút csúcsra járt, és működtek a köztéri pancsoldák, isteni volt a zuhany a szállodában, és a tenger is ott volt érintetlenül. Nem fogyott el... :)))

Hát ennyit az igazmondásról, ami az odaáti népeket illeti... :))) Soroljam? Török hacker, megbeszélte a bíróval, zaklattuk, caffe 46 éves férfi, csodaszép élet, rengeteg elfoglaltság, Hawaii, dizsi, napfény... Piacvezetés, hatalmas siker, na lófacmackó. Döglött cég, döglött vállalkozás, az oldalon 3-4 ember mocskolódik ingyen... És ennyi. Ugye maradhatunk annyiban, ezt végigröhögtük! :)))) 

És igen. Értelemszerűen ez a napló a mostani formátumban az ő halálukkal el fog halni. Törvényszerű... Ahogy a free lesz egyre szánalmasabb, úgy veszik el az érdeklődés, látom a statisztikákat. Például ha a Mikorka-voltam páros nem mukkan, akkor leül a valós számláló. Nem baj. :))) 

Mondom! Nem baj, majd írok másról. Roppant szerény emberke vagyok.A free-n is elég volt nekem 100-150 valós olvasó naponta... :)))

Mert szeretek írni egyszerűen... És én még jó sokáig szeretnék erről a világalja szemétről, erről a kredittolvaj büdöskéről igazakat írni... Bevallom, jó érzés szembesíteni a mocskával naponta, szeretem idegesíteni, hogy nem tud mit kezdeni a fegyvertényekkel, ahogy vedel, és magyarázkodik, ahogy vergődik.:))))) 

Igen, imádom! :)))) 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr214897518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kálmán Barna Mikorka 2019.06.17. 05:49:52

első!:)
ZSETEM és SZUMMA KUMLA UDE!!
és a KÁLÁMÁN!!

tegnap 4 és fél horváth, elfoglalta a cseszlovák légitársaság csárter gépét, és elhúzott a görög szigetvilágba.
a két lö először repült, totálisan be voltak szarva:):):):):):):):):):):)

amit elvittek az argentínok a réven, urugváj ( káváni az Isten!!) meghozta a vámon.
de még 2600 ft mínuszban vagyok, igyexem, na.......

a szisz szombat óta nem jelentkezett!! gyanús.
felettébb gyanús!!!

dr.ahalan 2019.06.17. 08:14:50

@Kálmán Barna Mikorka: Ahogy elnézem isteni idejük lesz a szigetek környékén! :)))
Szisz meg majd előkerül. Rossz pénz nem vész el! :)))

dr.Léda 2019.06.17. 08:18:08

@Kálmán Barna Mikorka: Jó reggelt.:) Nem vesztem el, itt vagyok. Igazán most sikerült rendesen pihenni a májusi nonstop meló után. Múlt hét előtt lehúztam Balatonra, ezen a héten anyukámhoz utazunk.
Jó nagyot takarítottam, csak akkor tudok ellazulni, ha előtte átmosom a lakást. Tegnap meg kifejezetten örültem a kiadós esőnek. :)
Éjjel a mennydörgés átment tűzijátékba, nemzethy koncert volt, annak a pár száz embernek csináltak puffogtatást, aki kint volt. :D:D

Kálmán Barna Mikorka 2019.06.17. 08:22:42

"........ évek óta azokkal kellsz, azokkal fekszel,......."
( forrás : vazsmegyei blabla, közvagina)

azért ez hibátlan:):):):):):):):):):)

"nem mentegetőzünk semmi miatt, főleg a helyesírás miatt nem kell(pláne, ha jól is írtuk,amit írtunk)"

:):):):):):):):):):):):)

"Kell még egy szó mielőtt mennél,
kell még egy ölelés, ami végig elkísér.
Az úton majd néha gondolj reám,"

(Demjén Ferenc)

a hosszú folyosó meg ragad a kosztól:):):):):):):):):):):)

dr.ahalan 2019.06.17. 08:25:50

@dr.Léda: Ezek a hatalmas tűzijátékok röhejesek. Zengett az egész város... Idióták, detélleg! :)))

dr.ahalan 2019.06.17. 08:27:31

@Kálmán Barna Mikorka: A szóvivő asszony? Ma is letolta, mennyire elfoglalt a parókás? :)))

Kálmán Barna Mikorka 2019.06.17. 08:41:04

@dr.ahalan: ürített a betonkeverő a talicska meg benyelte:):):):):):):):):)

de, ennél jobban érdekelne, mi volt a nagy vörösnél:):):):)

Kálmán Barna Mikorka 2019.06.17. 08:43:07

jó lenne, ha a szőke jelentkezne,mert nálam van az ÚJ santana cd-je.........csak mondom!!!!

Vezek Elek 2019.06.17. 09:30:02

Sziasztok! Háááát az úgy volt, hogy kedden befutottak a földvári barátaim, hogy jó lenne pár napot eltölteni együtt.... pláne minél előbb, annál inkább. :)))) Igy hát csütörtökön felkerekedtem és "hazamentem". Halászlé vacsorával vártak, amit egy kis esti fürdőzés és hajnalig tartó beszélgetés követett. Másnap elcsaltak Ozorára, ahol - én még ilyet nem láttam - minden háznál zsibvásár, garázsvásár van, vagy mindegy is hogy hivjuk. Arra rendezkedtek be az ottani - nem éppen idén barnult - emberek, hogy a németeknél lomiznak és itthon eladják. Ne tudjátok meg!!!! Tömegeket vonz oda ez a tevékenység. Találkoztam pécsiekkel, kecskemétiekkel, székesfehérváriakkal.... A település WC-kkel, üzletekkel járult hozzá ahhoz, hogy komfortos legyen az ott eltöltött idő. Több órás nézelődés után, nyugágyakkal, nagyon szép poharakkal, borsörlővel, teritővel-szalvétával, tálcával, unokámnak lábbal löködő kismotorral, különböző játékokkal tértünk vissza a barátomékhoz. Utána rokonlátogatás, majd vissza a baráti házaspárhoz, akikkel Dunaújvárosban, a Bartók Kamara szinházban megnéztünk egy nagyon kellemes, nyáresti darabot, a Terminált. Röviden arról szólt, hogy egy szépen megtervezett utazásunkat egyik pillanatról a másikra felboríthatja egy nem várt esemény – sztrájk, havazás vagy vulkánkitörés – hosszabb időre, földön marasztalva a repülőgépeket, kényelmetlen várócsarnokokban összezárva az utazókat. Az idő múlásával együtt növekvő unalom, bosszúság helyett akár jól is érezhetné magát a hasonló sorsra jutott nemzetközi társaság. A darabban egymást tanítják meg saját nemzeti táncukra az utazók, így mutatják meg a világnak, hogy a mindennapos bosszúságok, kényszerpihenők közös szórakozássá varázsolhatók. A táncosok egymás után fűzik sorba a tranzitban várakozó nemzetközi társaság táncait, zenéit, s bár a gép nem száll fel, az idő repül.
Aztán másnap fürödtünk egyet Kiskunmajsán és este hazakecmeregtem. Tegnap pedig pihi és az esős délutánt kihasználva megnéztem a Csernobil minisorozatot. Hááát mit mondjak? Még ma is a hatása alatt vagyok. Egy jó ideig fogom emésztgetni. Tudom, hogy annak idején miket, szinte mindent láttunk, hallottunk róla a médiában, de igy szembesülni mindennel, szörnyű volt. Ma indul a mandula és visszatérek a hétköznapokba.
Arról, meg, hogy mi a véleményem a bulvárról, nem irnék,... tudjátok már azt. Többször leirtam, hogy szánalmas az a 3 ott lakó. Sajnálom őket... ennyi!

Kálmán Barna Mikorka 2019.06.17. 09:36:52

@Vezek Elek: már bocsánat, de egy régi alapvicc jutott az írásodról az SZM-be.
haldoklik az öreg zsidó, a család körbeállja az ágyát.
mikor az öreg még egy utolsó pillantással körbenéz , utólsó sóhajával ezt kérdezi:

de, ki van a boltban???????

:):):):):):):):):):):)

a garázsvásárban láttál bakelit/vinyl lemezeket?

Vezek Elek 2019.06.17. 09:50:09

@Kálmán Barna Mikorka: Képzeld el, gondoskodtam utánpótlásról. A lányom szakember, az unokám meg most ismerkedik a szakma rejtelmeivel. Ideje elengednem a kezüket. :))))) (na azért ez nem volt olyan egyszerű, mert a vejem is szabira ment miattam, de úgy érzem, megérdemlem)

Vezek Elek 2019.06.17. 09:56:30

@Kálmán Barna Mikorka: Lemezeket nem láttam, viszont a korábban megbeszélt távcsövet kimondottan kerestem neked, de sajnos az sem volt.

Kálmán Barna Mikorka 2019.06.17. 09:58:04

@Vezek Elek: köszönöm megtisztelő és kimerítő válaszodat!!!:):):):):):)
( egy óra szünet, felveszem a nyereményem)

dr.ahalan 2019.06.17. 10:22:44

@Vezek Elek: Ozorát én is meg akarom nézni egyszer! :))))
A filmsorozat botrányos, megdöbbentő, és megy miatta a balhé, merthogy állítólag erősen túlzó. Én csak két részt tudtam végignézni, attól is rosszul lettem. :(

Vezek Elek 2019.06.17. 12:44:51

@dr.ahalan: Igen, olvastam én is a balhét a film körül, de szerintem semmi túlzó nincs benne. De az tény, hogy nehéz volt végignézni. Ezért is irtam, hogy még napokig fogom emésztgetni a látottakat.

dr.ahalan 2019.06.17. 23:38:46

Vajon mi volt a nap híre odaát? Na mi? A bőregér kiáltványt tett közzé saját fontosságáról. Vicces egy szerzet!
Monitorpenész. :)))

Kálmán Barna Mikorka 2019.06.18. 05:55:02

első!:)
ZSETEM és SZUMMA KUMLA UDE!

"... természetesen én is alakulok, és természetesen csakis jó irányba!"

Voltam 2019.06.18. 06:32:18

:)

Pápuszi, zsetem, emlőstej, felség jele: kandináv.

"megjártam, Tolnát-Baranyát-Zalát"

A vénasszony meg felcsapott vigécnek? :D :D
És mit árul? Hamisított mosóport, gagyi porcelánt?

:)

dr.ahalan 2019.06.18. 08:44:17

@Kálmán Barna Mikorka: Szóvivő kancácska? Megmosolyogtató. :)

dr.ahalan 2019.06.18. 08:49:28

@Voltam: Ááááá! Személyesen agitál, osztja a kreditet a zsákfalvakban, hátha összekalapál valami kis tagságot. Esténként a főtéren előadást is tart, fellép Hátpóz bácsi, az erőember, és a Mártantalok eltáncolják énekelve egy közös nadrágban: Egyedül nem megy... Úgy hírlik jobbak, mint a Kernék voltak. :)))

Kálmán Barna Mikorka 2019.06.18. 14:53:17

a kis sallai gyerek - miután már elegen és elégszer szétjátszották a púzóját a kumlai cella rejtekén - első munkahelye svédben.
( már értitek?)

kép a bétán!!!!!

Jjudit96 2019.06.18. 15:56:50

te csak ne hagyj abba semmit, bár te látod a statisztikát, megkockáztatom, itt és most több olvasód van, mint ahány valós, regisztrált tag valaha is volt a frílovén.....és nyár van, nappal munka fulladásig, szabadidőben kutyi-k, mert szaporodtunk, nyaraló korszerűsítése :) úgy néz ki, almádi leány leszek, gyönyörű panorámával és undok szomszédok nélkül :) almádi, mint jelző, hogy írandó helyesen? :):):)

Kálmán Barna Mikorka 2019.06.18. 16:53:54

@Jjudit96: balatonalmádi asszony. így helyes:):):):):):):):) szerintem.

én is jeleztem, ne hagyja abba,mert akkor én nem tudok hol továbbra is mocskoskodni, meg kigúnyolni a két egyetemistát:):):):):):):)

Jjudit96 2019.06.18. 18:16:55

@Kálmán Barna Mikorka: asszony????? jó, hogy nem büdös banya :):)

Kálmán Barna Mikorka 2019.06.18. 18:21:31

@Jjudit96: ténsasszonyt csak nem írhatok:):):)
de, persze, ha még lányvagy, akkor bocsánat.
én is tévedhetek:):):):):):)

dr.ahalan 2019.06.18. 19:47:27

@Jjudit96: Mondjuk ez igaz. :))) Persze nem hagyom abba, gyerekkorom óta írok naplót, miért hagynám abba?
Csak a másik oldal elfeküdt, nemigen lehet vele már mit kezdeni. A meztelencsiga már nagyon unalmas. :)))
süti beállítások módosítása