dr.ahalan

dr.ahalan

Nyalási vészhelyzet!

2024. július 02. - dr.ahalan

 

Sajnos kivégeztem az utolsó csepp fagyit is, kénytelen leszek holnap lebaktatni vásárolni. Ásványvíz is kell… Még szerencse, hogy pont alattam van egy boltocska, három perc alatt megjárom. :)

Szeretem a kisboltot, egy örmény család vezeti sok-sok éve, és eddig semmi baj nem volt velük. Előtte két magyar pasi dolgozott itt, mindennaposak voltak a verekedések, egész bandák jártak ide, kurvák, stricik, rettenetes korszak volt.

Gábor ma elég későn jött enni, egyre fáradtabb. A munkatársai sorban mennek szabadságra, alapból is 2 ember munkáját végzi, ilyenkor még nagyobb rajta a nyomás a helyettesítések miatt. Most még a hétvége is strapásnak ígérkezik, rengeteg helyre kell eljutnunk, a város egyik végéből a másikba. :(

A politika az, ami igazán szórakoztató, új pártcsalád körvonalazódik, már ha össze tudnak verbuválni még néhány szélsőjobbos csapatkát… Úgy olvasom, hogy a francia és az olasz mennyasszony is kikosarazta a fontoskát. Hát hogyan lesz így elfoglalva Brüsszel? He? :)))

Ma ellátogatott a kisember ukránhonba, érdekes. Ugyanakkor mit olvasok? Ezek után a magyar állam nem szállásolja el az ukrán menekülteket, csak ha azok a harcok által érintett területekről érkeznek. Tehát a kárpátaljai magyarokat se… :O

A tüskenövényem megint hisztis, holnapra beiktattam egy kezelést neki. Öreg csaj már, még valamikor a szegény Vogue hozta. Rettenetesen szúr, és azóta mindig, egyfolytában virágzik. Apró, fehér virágocskákat hoz. És nő. Kb. tíz év alatt lett 30 centisből több mint egy méteres bokor. :)

Ha hisztizik, 3-4 havonta, akkor nekilát elsárgulni. Ilyenkor kiemelem az ablakból, hosszú csipesszel leszedegetem a száraz virágokat, leveleket, és kap egy alapos, hűs zuhanyt. Nem kis munka! :)

A legutóbb letettem a TV elé, mert visszaemelni nehéz, megvártam vele a Gábort.

És mi történt? Az összes virágocska katonás rendben a TV felé fordult! Detélleg! :)

Nézték az Agymenőket! :)

Fura növény ez is, de mesélhetnék a kamaszodó tamarind fácskáimról is, olyan gyorsan nőnek, hogy kezdek megijedni. Hova fogom tenni őket? :O

És rohan, rohan előre a nyár. :)))

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr4418439645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2024.07.03. 23:17:55

Ez kellemes nap volt, kényelmesen tettem a dolgomat, és kész. :)
Ma barinőmnek meséltem kedves történetet, Enrico és barátai jöttek Budapestre 3 napra. Valamikor a kilencvenes évek végén. Volt dolgom elég, asztalfoglalások, szállodák, programok, Vár, parlament, reggeli a szobákba, ne legyen fotós a közelben, rossz lányokat nem akarnak… Pfűűűű…. :O
Pont augusztus 20.-án érkeztek, már a kocsijukat a lakásomhoz bevezető taxis is át akarta verni őket, valahol a városhatárban intették le a hiénát.
Elkiabálgattam vele, felajánlotta a fele pénzt, fél havi átlagfizetést, elküldtem oda, ahová sose süt a Nap, végül elhúzott. :O
Ebéd megvolt, sétáltunk egyet a környéken, bejelentkeztünk a hotelbe, néztek nagyot. A környékemen még ma is elég sok szexbolt van, akkor még itt volt a Kamillo kuplerája is, néztek az olaszok, neked luxuslakásod van a vigalmi negyedben? Hehe… Aztán vacsora után nálam iszogattunk, döbbenten nézték az érkező tömeget, bámulták a tűzijátékot, te így élsz? Minden nap? Tényleg? :O
Persze akkor még a kommunizmus (szocializmus) érdekelte leginkább az északi olasz nagytőkéseket, meséltem az ingyen nyaralásokról, az ösztöndíjas tanulásomról, nem hitték el…
Aztán felvetettem nekik az olasz kommunista vonalat. Bella ciao, bella ciao…
Rémülten pisszegtek, azt nem szabad… Hát mondom! Itt szabad!
Betettem CD-n, és az öt részeg olasz átéléssel, révülten énekelte a térre kifelé a tömegnek, hogyaszonyga…
O partigiamo, portami via, o bella ciao… Aztán rátértek az Avanti popolo-ra, harsogták boldogan. :)))
Kedves emlék… Ettek még rétest, a mákoson megbotránkoztak. Az kábítószer, az tilos… :)
Elvittem őket a Capellába, külön asztalt kaptak, a travesztik külön köszöntötték őket olaszul, nem hitték el, hogy ezek a gyönyörű nők igazából férfiak. :)
Akkor még volt Capella! És Limo! És Rózsaszín Cicák! És még számtalan meleg bár… Az Action!
Aztán jött a Kisgömböc, és eltiltott minden másságot, szörnyű alakok verték a melegeket… És jött a diktatúra, már tilos a könyv, fóliáznak, égetnek, tilos minden játék, nincsenek játékgépek, tilos minden drogszerű termék, a cigaretta, az alkohol megfizethetetlenül drága, méregdrága, agyonadóztatott még a chips is… A népnek ez jár. Engedelmesség, templom, szerény ételek, így kell ezt. Mert jó ez így… Hát persze!
Nekik meg kastélyok, az egész Balaton, Hatvanpuszta, az akkumulátorgyárak, a Vár, a Citadella, minden hotel, minden jobb lakás, minden termőföld, minden centiméter Magyarországra rámancsolnak…
Szerintem ez nem jó így.

dr.ahalan 2024.07.04. 23:07:14

Érdekes! A lapitopin is mentve van az egész freelove-mocsok, most pont arról jutott eszembe… Az őrült nő (Julesbertaduracelljules-beazonosítható) még mindig vásárolgat nálam kamu nickekkel, aztán levelezget, nem fizet. Már tudja, hogy van ellene nyomozás, de kivár, rafinált… Mindegy. Majd megcsípik. Öreg is, beteg is, értelme nincs már az egésznek. Kárt igazából nem okoz. Agybeteg, évtizedek óta senkinek nem kellő lerottyant vénasszony. :)
A free-ről viszont majd beszélni szeretnék, de idő nincs rá sose… :)
Kedves nap volt, a Gábor halad előre a projekttel, jókedvűen érkezett, hozott tíz sorsjegyet, nyerte a lottózóban, és megkaptam ajándékba három rejtvényújságot is. Ezer éve nem fejtettem rejtvényeket, micsoda kedves ajándék! :)
Régen milyen fontosak voltak a rejtvényújságok!
A gyerekeink osztálytársak voltak, szerdánként bevittük őket az iskolába, mentünk az újságoshoz, aztán kávézni. Beküldtük a megfejtéseket, és sokszor nyertünk is. Hárman voltunk csajok, szingli, gyereket egyedül nevelő diplomások.
Jó kis barátság volt… A Magdi férjhez ment vidéken, az Ildi együtt él valakivel. Nekem meg van a Gábor. Néha írunk egymásnak…
Szép emlékek…

dr.ahalan 2024.07.07. 23:04:16

Igazi nyári hétvége volt, pénteken Gábornak sikerült beadnia időben egy hatalmas pályázati anyagot, hatalmas munka volt, most jön a várakozás… Mindegy. Ő megtette amit meg lehetett tenni. :)
Szombaton shoppingoltunk, budaörsi Auchan és Decathlon. Vallom, hogy sok apró-cseprő terméket csak az Auchan-ban érdemes megvenni. Félévente…Törlőkendőket, tisztítószereket, gyümit, gluténmentes cuccokat, édesítőszereket, extrém felvágottakat, csemegepulti finomságokat. :)
A Decathlon! Csak a Gábornak akartunk venni városi hátizsákot, a régi vállalhatatlan… És csakis Quechua lehet! :)
Az üzlet lenyűgözött! Mennyi kínzószerszám! Régen szerettem őket. Eveztem dublóban, komoly versenykerékpárom volt, tekertünk édesapuval sok ezer kilométert… Most minden modern, izgalmas, digitális. :) Okos készülékek beépítve, nézik a vérnyomást, vércukrot, pulzust… Megmutatják hol vagy, mennyit teljesítettél ma, ebben a hónapban, ebben az évben. Érdekes világ! :)
Az ebédet hazahoztuk. Készen.
Ma a Gábor főzőtt tenger gyümölcse spagettit. Totál kényeztetve voltam. :)
Nagy öröm volt még a héten Horrorkával egy hosszú, hosszú beszélgetés. Eddig se volt buta az én gyerekem, de mostanság filozófiai levezetései vannak úgy, hogy sose tanult filozófiát.
Helyes levezetései! Nem a tankönyvekre épít, ahogy én valaha…Élményanyagot gyűjt, statisztikát állít fel, és megállapít
És az eredményeink majdnem ugyanazok…
Hatalmas öröm még a francia választás második fordulója, mégis győzött a becsületesebb oldal, ez kétes helyzet lesz, de nagy csapás ez az új pártcsaládra… Figyelni kell Brüsszelt!
Hihetetlen poénok várhatóak! :))))
süti beállítások módosítása