dr.ahalan

dr.ahalan

Titkos lángos

2024. február 06. - dr.ahalan

 

Határozottan tavaszt éreztem ma, ebben az évben először egész délután nyitva volt az ablak, és sütött be a nap! :)

 

Mondjuk a friss levegő is kellett, mert megint jól kitoltam magammal. :)

 

Hétfőn sikerült rengeteg mindent elintéznem, és azt gondoltam, jár nekem egy kis játék. És nekiláttam krumplis lángost sütni! :O

 

A recept egyszerűnek tűnt, annak is hirdette magát, a krumplit még megfőztem egyszerűen, de aztán elszabadult a pokol! :))

 

Az élesztő kifutott a pohárból, aztán a tészta nem akart összeállni, hiába gyúrtam… Ragadt! Már a fülem is ragacsos volt, mindkét telefon is, mert persze hívtak közben. A távirányítóról már nem is merek szólni…

 

Végre összeállt az átok, kelesztettem, gyúrtam megint, és sütöttem. Naná, hogy kisercegett az olaj, megégettem a kezemet, a csempére fröccsent olajra is rákentem valami izét, de az eredmény, a hat kis lángoska isteni finom volt. :)

 

Mire mindent elmosogattam, letakarítottam, elpakoltam, addigra olyan fáradt voltam, mintha egész nap kapáltam volna… Soha többet nem sütök lángost! :(

 

Egyszer régen már megjártam, szalagos fánkot sütöttem hagyományosan az akkor még gyerek Horrorkának, ráment sok-sok órám, és kb. öt perc alatt befalták a Gáborral. :)))

 

Meg eperlekvárral. :)

 

Gábor most is nagyon nevetett… Miért nem szóltál? Van egy csomó gluténmentes lángosozó, elmehettünk volna. :)

 

Aztán persze a szag! Még ma is éreztem, ezért volt jó a délutáni hatalmas szellőztetés, meg ugye némi Baba Sai füstölő. :)

 

Az eset kapcsán az is eszembe jutott, hogy már gyerekként megfogadtam, én soha, de soha nem fogok gyúrni! :)

 

Anyám kolléganője meghívott minket magához vasárnap ebédre. 14 éves voltam, a lánya pont velem egyidős. Egy kis faluban laktak, Bajától nem messze…

 

Az anya büszkélkedett, a tyúkot a lánya vágta, ő dagasztotta a kalácshoz a tésztát is… Mutatták a lány kelengyéjét, maga hímezte dúsan hímzett kalocsai menyecske ruha, kalocsai terítők, rengeteg ágynemű… Anyám borogass! Teljesen elborzadtam! :O

 

A lány nagyon helyeske volt egyébként, nem tanul tovább, megy be az anyjával a gyárba dolgozni. Nem, nem jár el bulizni, nem engedik. Óóóóó…:O

 

És vidéken még most is gyűjtenek kelengyét, én is azt kaptam minden ballagásra, szülinapra, karácsonyra, pohárkészleteket, törlőruhákat, törölközőket, ágyneműket… Aztán hátra is hagytam mindent, egy szál fémvázas hátizsákkal jöttem Budapestre. :)

 

Nem bántam meg! :)

 

Más. Horrorka hagyatéki perében megint kicsit feljebb csúszott az érték, de nagyban megy a sumákság. Ezek odaát nem túl becsületes emberek. Az én féltestvéreim… Szerencsére nem túl okosak. :)))

 

Telekáron jegyezték anyám házát a hagyatékba, aztán kis parasztvakítás…Kis felújítás itt, kis olcsó parketta amott, pár hét. És máris szuper palotaként próbálták eladni stikában a neten. :)

 

El is adták! :)

 

Most a céges könyvelés bűzlik, de nagyon. Már azt is tudom, hogy miért. :)

 

Aztán már csak keresni kellett. Kelet-Európa. :)

 

Valahogy kifelejtették a bevallásokból, éves mérlegből. Nagyjából mindenhonnan.  És ott a termék mindenütt a web-shop-okban, fotózva, mentve, na erre varrjon gombot az én idióta félöcsém…

 

Bűncselekmény? Bűncselekmény. Naná!

 

Mellesleg a keleti oldalon sokkal olcsóbban kínálják a szart, mint mondjuk nálunk, a Spar-ban. A jó keresztény magyarok! A becsület példaképei! Az egyik a saját kölykét akarta lehúzni a wc-n, a másik elütött egy nénit ezerrel a zebrán, tilosban, én mostam le az agyvelőt… És este azon röhögcsélt a kocsma előtt, hogy biztosan görkorizott a vén banya…

 

A társadalom legalja.

 

És nem szavazunk egy oldalon… Érti, aki érti. :))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr3318320233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2024.02.07. 23:31:22

Délelőtt fotóztam, de nemigen érdekelt… Gábor jött délután enni, molyoltam kicsit a bélyegekkel, volt egy izgalmas árverésem. Semmi érdekes. :)
Azért ez a pedofilmentő „nagyvigyorgó” kegyelmes asszony nagyon idegesít, már „prüsszelben” is téma volt ma.
Az intézmény pedofil igazgatója éveken át szexuálisan zaklatta a szülő nélküli, védtelen kisfiúkat. Gyerekeket. Bántotta őket.
A megélt pedofília undorító, azonnal életfogytiglanira ítélném ezeket a beteg elméket…
Az ember (igazgatóhelyettes) fedezte a főnökét, hamis vallomásokat akart aláíratni a megrontott gyerekekkel, fenyegette őket.
A pedofil állatot lecsukták, a helyettest is…
És a helyettes székely, „mélymagyar” keresztény kegyelmet kapott.
Már bocsánat!
Ez az undorító, pedofilt mentő, szemét, aljas féreg… Kegyelmet kapott Novák Katalintól. A mi köztársasági elnökünktől. Nem bűnös… És ez állítólag ANYA!
Kaleta. Szájer. Böjte… Borkai… Tényleg ezért kellett tönkretenni Magyarországot? Hogy büntetlenül, ingyen… Sőt! Nagy fizetés mellett lehessen rájárni gyerekekre, főleg fiúcskákra?
Ereszen lecsúszni droggal, meleg buliból karantén idején? Hatalmas yacht-ok, óriási kikötők… Kastélyok, meg az egész Balaton.. És most meghalt egy 13 éves rákos kislány, mert a lakóhelyén megszüntették a kezelését. Hát mi történik itt? :O

dr.ahalan 2024.02.08. 23:31:05

Micsoda jó nap volt! Azonnal fizetett a a vevő, nagyot ment egy árverésem tegnap, tavasz is volt, nyitottam az ablakot, szagoltam a Dunát! :)
Gábor jött enni, a kedvenc kajáját kapta, Gábormama otthon is kényezteti. Végre látszik rajta hús, tavaly a betegség, meg a közös céges izgalom pillanatok alatt tíz kilót levett róla. Borzasztó volt! :O
Soha többé nem akarok saját vállalkozást… Már persze ebben a rendszerben. Mondjuk nem sok esélyem van aktív koromban megélni, hogy ne ez az iszonyatos, korrupt, mindent agyonnyomó felállás legyen Magyarországon.
Habzódik fel egyre nagyobbra a Novák Katalin botránya, tele vele a világsajtó. A kormány, amelyik harsogja világba a gyerekvédelmet, a családbarát törvényeket… Kegyelmet ad pedofil mocskot rejtegető, árva kisgyerekeket terrorban tartó féregnek. Ilyen sehol, de sehol nincs ezen a földgolyón. Sehol!
Most próbálják elmosni. Undorító.
Novák nem fog lemondani. Vigyorog idétlenül tovább, popsikendővel mos ablakot adventkor milliós dzsekiben, élvezi a palotáját, és néz ábrándosan a köpcösre…
Szegény gyerekei… Detélleg!

dr.ahalan 2024.02.12. 23:35:34

Micsoda hétvége volt ez megint!
Szombaton a belvárosban ebédeltünk Krisztiékkel, sütött a nap, hatalmas volt a tömeg, tele voltak a kávéházak és éttermek turistákkal. Sokan pólóban élvezték a teraszokon a napsütést, pezsgett a vidámság. :)
Csak a Batthyány örökmécsesnél találtunk parkolót, legalább megnéztük végre a híres Kolodko gerillaszobrot, a Holdjárót. :)
Szóval mámoros hétvége volt! Én molyoltam az új bélyegcsomagokkal, több tízezer példány, válogattam országonként, időnként kincset találtam…
Gábor a friss híreket olvasta fel, egyre dagadt a botrány, a vigyori kegyelmes asszony még elrepült Dohába riszálni, de hazarendelték.
Lemondás, álszent, neki megírt videó, neki tervezett ruha, könnyes szem, legyintettünk megvetően. Műsor. Népámítás. Élete végéig több milliót fizetünk ezután neki havonta, élhet akár Balin is, luxus környezetben, élete végéig a mi pénzünkből… Be kellene börtönözni? Hát persze… És még mennyi, de mennyi disznóságáról nem tudunk. Ugye? :O
A Vargát már nem engedték szólni, de robbantott helyette a volt férje, Magyar Péter. Azonnal kiszállt ő is a NER-bizniszből, és szórta, szórja az őszinte szót! :O
Tele vele a világsajtó, detélleg! :)
Potyognak a csontvázak a szekrényből, hazarendelték Balog püspököt is… Nagy pártolója a pedofiloknak, régóta köztudott.
Vicces napok ezek, önmagában, a ragyogó, csillogó bőr alatt kezdett rothadni a narancs, valahol a közepén. Persze minden a pénzről szól, az irigységről. A mammon zabálni akar. De Brüsszel nem ad több pénzt.
A magyar vállalkozókat kizsebelték, engem is, az adók emelése nem játszik, aki banki hitelt vett fel, az már tönkrement, a svájci hitelesek már nem is élnek, a gyerekes családokat már nem lehet több pénzzel lehúzni… Üres a kassza.
Ahogy a szennyvíz bomlik… Az anaerob baktériumok felzabálják egymást, rothadásnak indul az egész hóbelevanc.
Megírtam, megjósoltam 2010-ben a free-n.
Mondjuk a free-vel is pont ez történt. Meg is halt.
Szóval jó kis hétvége volt. :)
süti beállítások módosítása