dr.ahalan

dr.ahalan

Banksy és más finomságok

2023. október 24. - dr.ahalan

 

Egy kis Banksy, vadul aktuális. Imádom a művészt én is, ahogy olyan sokan a világban.

Csendes, bekuckózós hétvégénk volt, egy plusz nappal. Örültünk neki… :)))

A hét legviccesebb történése a RÉMTÚRÓ volt. Horroka hívta fel rá a figyelmemet, a Gábor talált is a Spar-ban, élménynek sikeredett! Igazából nagyon finom volt, de a Gábor arca, amikor odadugtam az orra alá… Az igazán megnevettetett. :)))

Elképedés, iszonyat, döbbenet!

A túródesszert fekete. Mint a Halloween. :)))

Szeretem meghökkenteni, Pulán minden évben elmentünk az egyik kalózhajós édességboltba, ahol ládákból, hordókból lehet facsipesszel szedegetni mindenféle különleges édességet.

Horror áron mérik, dekára! :) Hagyományosan ezt mindig a Gábor fizeti, remek szórakozás! :)

Aztán mindig előkapok váratlanul a zacsiból egy különleges finomságot, és megeszegetem előtte. A gumicukrok a legjobbak! Csontváz, véres szemgolyó, pók, zöld giliszta, gyík, hernyócska, és más egyéb csemegék. :)

Mondjuk kávézás közben ki nem hagynám… A Gábor pedig véleményt nyilvánít. :)))

Beszélgettem ma a „múlttal”, elképesztő dolgokra emlékszik, nem is értem! Negyven év után! :O

Ruhákra, hangulatokra, utcanevekre, édesapura, nahát! :)

Egyszer egy osztálytalálkozón valaki azt mondta nekem, hogy az ő szemében akkor, 1982-ben mi voltunk a város álompárja… :)))

Sok-sok évig vittem mindenhová az összegyűjtött leveleit, amíg az a hülye J. sok évvel később valami féltékenységi rohamában el nem égette a romantika-dossziémat, vaskos cucc volt rengeteg szép emlékkel… És elégette! :(

J. után többet nem gyűjtöttem szerelmes leveleket… A fotóját viszont kiszögeltem az albérletem ajtajára, és élvezettel dobáltam darts nyilakkal. :)))

Szegényt nemrég temették…

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr7218242471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2023.10.26. 22:53:41

Még ma is nyitva volt egész nap az ablak, délután még napoztam is, olyan meleg volt. Este aztán fél Budapestet letarolta valami villámlós trópusi vihar, a Gáboréknál elképesztő ereje volt, Horrorkánál is álltak a tócsák fent a hegyen, nálam alig csepegett csak. :)
Nagyon fura ez az indián nyár,
Tegnap rengeteget fotóztam, meg javítottam a fotókat. Kísérletezek. Jó lenne valami ütős módszert kitalálni. Vannak ötleteim. :)))
Arany és ezüst színt, és kristályt nagyon nehéz fotózni, Gábor nagybátyja már tanítgatott, de nem sikerül igazán. :)))
Ma frankfurti levest főztem, a Gábor imádja. Ezért is szerencsés volt a nyitott ablak, bár igazából ez a kelkáposzta nem volt illatos. Csak hatalmas. :)))
Néhány nap múlva itt az a gyűlölt november. Már a gondolatot se szeretem… :O
Figyelek a rémületes izraeli történetre, két magyar kislányt is elraboltak a Hamasz terroristái.
2000-ben jártam Haifában, anyámmal utaztunk a Salamis Glory-n. Hétemeletes hajó volt, imádtam! Cipruson szálltunk fel, Izraelben és Egyiptomban kötöttünk ki…
Rövid kirándulások voltak, persze jártunk Jeruzsálemben, Betlehemben, láttuk Kairót, a piramisokat, aztán pár nap múlva már Cipruson nyaraltunk megint.
A TV-ben láttuk, akkor is gyilkoltak a terroristák, a siratófalnál, ahol én is betömködtem a kövek közti résekbe a papírt, amire rákörmöltem, hogy mennyi mindent szeretnék elérni az életben. Jó hosszú lista volt…
23 év telt el.
Amit akkor, ott kértem, azt mind megkaptam.
Csak egyetlen egy dolgot nem kaptam meg… Pedig azt szerettem volna legjobban.
De ami késik, az nem múlik! :)

dr.ahalan 2023.10.29. 23:59:17

Ez megint emlékezetes hétvége volt, szombaton Baján jártunk, érdemes arról külön írni. Különleges volt. Kevés nőnek adatik meg ilyesmi, azt hiszem. :)
Az elsődleges helyszín természetesen édesapu sírja volt, a családi kriptát takaró sírkő teljesen rendben volt, látogatják is a rokonok, barátok. Letettük a koszorút, meggyújtottuk a mécseseket… Milyen szomorú és értelmetlen ceremónia, mégis mennyire fontos a léleknek… :(
A lélek az ördög számítógépe, és vannak földi helytartói, én mondom! Kedvére programozza az érzelmeket. Mindegy. Majd egyszer kifejtem…
Vettem halászlétésztát a karácsonyi halhoz. Sikerült beszereznem a sütiboltból négy alvést… Alvés! Ma már csak alvé… A sütemény, amit csakis és kizárólag Baján készítenek, nincs sehol máshol ezen a kerek világon. :)))
Az úton oda is, vissza is esett az eső. Baján a nap sütött ránk, ahogy tíz éve mindig.
Ma húslevest főztem, gazdagon. Utána a Gábor produkálta öreg olasz séfek videóit követve az évtized spagetti carbonara-ját!
Elment, és válogatott hozzá húsos szalonnát. Vett kősajtot, lágysajtot. Ahogy illik.
Hihetetlenül finom volt!
A konyhát meg majd kitakarítom…

dr.ahalan 2023.10.30. 23:21:36

Undok hétfő, nagyrészt házat tartottam. Gábor jött enni, aztán nagyon sokáig dolgozott. Sietett, feszült volt, nem szerettem így látni. :(
Hiába… Ősz van! Tombol bennem a gyűlölet a november ellen, és az se vigasztal, hogy igazából meleg van, noha október végét írjuk… Nyitva az ablak egész nap, nem kell fűteni.
Globális felmelegedés. Én értem. Tömegek nem értik. Pedig nagy baj…
Minden olyan valószínűtlen! Baján a Sugovica tavaly kiszáradt, most is egészségtelenül alacsony. A puccos hajók ott szomorkodnak a kikötőben, a város közepén, mint valami csálé színjáték résztvevői… Tudom, hogy harminc centi víz sincs alattuk…
Régen ott ladikok álltak, halászok mérték a halat, vitte a nép, főzte a halászlét mindenki… Ma már a Dunában nincs hal. Ami van, azt is tilos lehalászni.
A bajai halászlé ma már mesterséges tavakban nevelt zsíros, lusta pontyokból készül. Mind egyforma, egy ívás, egy keltetés, nagyüzem. Az íze majdnem ugyanolyan. Majdnem…
Fehér Klára: Oxygénia. Javallom.
süti beállítások módosítása