dr.ahalan

dr.ahalan

Aha a romok közt. Beengedsz pisilni?

2022. május 10. - dr.ahalan

 

 

Hihetetlen munka ez a fotó, egy régi kép a terünkkel összedolgozva egy egészen friss felvétellel, ugyanonnan. Azért egészen friss, mert az ASUS reklám csak idén januárban került fel a tetőre. :)

 

Leginkább a jampi tetszik, aki hetven éve ácsorog ugyanannak az oszlopnak támaszkodva. Türelmes ember! :))))

 

Szóval fürdőszobának felújítása… Nagyon nehezen élem meg, életem egyik legkedvesebb pillanata lesz, amikor a legutolsó mester is elköszön, és becsukom utána az ajtót! :)))

 

Igazából nincs velük bajom, igen kedves és rendes emberek, de a felfordulás szinte teljesen kilök a komfortzónámból, gyűlölöm a rombolás hangját, a koszt, a mindent belepő port, és ezt a rendetlenséget.

 

A szobámban lakik a mosógépem, Horrorka burka pedig egy kirakodóvásár… Képtelen vagyok érdemben dolgozni, gyöngyöt fűzök ímmel-ámmal, kelebólálok a neten, filmeket bámulok, és lassan, nagyon lassan múlik az idő! :((

 

A bontás már teljesen kész, az új csövek is a helyükre kerültek, de alá kell betonozni az egészet, ehhez ragaszkodtam. 26 évvel ezelőtt valami trauma érte a fürdőt, akkor elég gány munkát végeztek a melósok, ezt ideje rendbetenni. :(((

 

Főzni persze lehetetlen, ma a Gábor támogatott meg egy fél grillcsirkével, és némi eperrel, jégkrémmel. :)))

 

A szomszéd nénik csodálatosak! Kérdezik… Nem kell pisilni? Én most leszaladok, de itt a kulcs! Meleg van! Arra gondoltam… Nem akarsz lezuhanyozni? )))

 

A vállalkozó régi ismerős, a közös képviseletnek kezdett dolgozni néhány éve, azóta jó pár brigádja van, elképesztően szervezettek! :O

 

Őt nemrég műtötték, és online irányít mindenkit. Mobiltelefonnal, kamrával. Mindenhol ott van egyszerre, és rém csúnyákat mond!  :)))

 

Reggel egy kis kék furgon szed össze minden munkást, elviszi őket a munkaterületre, aztán „anyagbeszerez”. Online küldik a mesterek az igényt, a furgon is online rendeli, mire odaér, már kész csomag várja az áruházban, hozza a szerelvényeket, cementet időre. Nulla parkolási díj, és minden kéznél van amikor kell! :)))

 

Szóval így vannak mostanság a dolgaim…

 

Horrorkával a közös szülinapi csajos nap az idén elmarad, majd bepótoljuk. Minden évben rácsodálkozom, Horrorkát a születésnapomon hoztuk haza a kórházból, mondtam a férjemnek… Isten éltessen! Kapsz tőlem egy babát a szülinapoM alkalmából… Hozta büszkén a körúton a hatalmas, keményített csipkés pólyában.

 

Mondjuk az a pólya is anyám agyszüleménye volt, egy éjszakán át vasaltam azért a pár száz méteres útért, szerintem nevetséges szokás… :)))

 

Aztán meghámoztuk a babát, a Rudi döbbenten nézett… Te! Ennek a fele ottmaradt! :)))

 

Hová tűnt el 31 év?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr517828629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2022.05.10. 23:10:02

A szövegben vagy egy orbitális hiba. Direkt. Nem javítom. Kíváncsi vagyok. Gonosz az Aha! :))

Khinem Saar Yale 2022.05.11. 06:27:57

én már meglelém.....:):):)

dr.ahalan 2022.05.12. 10:55:57

A helyzet... Szóval kedden készen lett a bontás, kikerült az összes sitt, kicserélték a csöveket, végre rendes lett a lejtésük, és megfelelő az átmérőjük. :)))

Még aznap megérkezett a cement a betonoztáshoz.

Szerdán reggel elkezdődött a betonozás, délre tükörsima lett a fürdőszoba... Száradási idő, Gábor otthagyott mindent, jött értem, és átvitt hozzájuk. Igen kellemes délután adódott, levendulahabos fürdő, spagettit ebédeltünk, beszélgettünk az erkély lépcsőjén ücsörögve. :)))

Hajnalban hazasederedtem, jöttek a mesterek, helyén áll a kád, igen stabil kádlábakon, most falazzák alá. :)))

Azt hiszem haladunk. :)))

dr.ahalan 2022.05.13. 22:59:38

És péntek! Készen van! :)))

Csütörtökön burkoltak ezerrel, ma délután a kisfőnök, és még egy vizes jött, szilóztak, befejezték, tessék! :)))

Délben még szerelvényeket rendeltek, nem stimmel a WC... Ilyen-olyan leágazás... Szigetelés.

Megtréfáltak... Végre minden a helyén, a kád lefolyik, a WC lefolyik, minden csodás... A "vizesember" öblögeti a mosdót, elszörnyedve látom, bugyog fel a szifonon a víz... A verejték kivert, detélleg! :O

Úristen...

Kisfőnök ingatja a fejét... Hááát! Majd hétfőn jövünk bontani... Valami félrement kezicsókolom...

Majdnem rosszul lettem... De aztán ott volt az arcukon az összevigyorgás, a maga nénikéje ment félre, mit raktak a csőbe? Betongombócot? Csempevagdalékot? :)))

Kiszedték... :)))

A vállalkozó a legjobb embereket küldte, a közös képviselő mesélte... Ezer dolguk lett volna, előre vettek. Néha érdemes becsületesnek lenni, sok-sok év, sok-sok millió, amit a ház kifizetett a cégnek, minden rendes munkát azonnal aláírtam számvizsgálóként, és soha... még csak véletlenül se kértem vissza zsebbe egyetlen petákot se, ahogy a jó magyarnál szokás... Megengedhettem magamnak ezt a luxust. :)))

Összebarátkoztam a brigáddal ezen a héten... Micsoda sorsok! A kőműves srác két igen ritka ólomkatonát kapott, rácsodálkozott a gyűjteményre, ő is gyűjtő... A katonákból kettő volt. Örült nekik. :)))

Heten vannak testvérek. Hármat ő tart el. Albérletben... Nagy szegénységből jöttek.

Nagyon fáradt vagyok. Nehéz hét volt, de megérte. Vastagon megérte... És most jöhet a lazulás, aztán a takarítás, a fürdőszoba berendezése... Ráérünk! Lassan, kényelmesen! Ahogy nekem kellemes! :)))

Poros minden. A fólia alatt is poros... Minden poros... :)))

Nem baj... Mi ketten mindent meg tudunk oldani! :)))

Csak úgy mellesleg! A Gábor ma akkora sikert könyvelhetett el magának az építőiparban, hogy beleizzadtam, kirázott a hideg, de bejött... És most rém büszke! :)))

Péntek.

Khinem Saar Yale 2022.05.14. 04:25:40

Isten éltessen sokáig!!!!!!
még ugyanennyit!!!!

dr.ahalan 2022.05.15. 13:58:32

@Khinem Saar Yale: Nagyon szépen köszönöm! :)))

dr.ahalan 2022.05.15. 23:37:33

Porháború... Imádjuk az új kádat, a mosógépet is sikerült beüzemelni, letisztított fregoli, lemosott csipeszek... Kellemes, kényelmes hétvége volt, szerettük. Hol van az After sun tusfürdő? :O

Imádom! Dm-es cucc, és tényleg! Egész napos tengeri illatok, a só, a naptej... Hihetetlen! :)))

Szóval nagyon dolgos hétvége volt szülinapi bolondságokkal, és most visszakaptam az életteremet... Igencsak örülök neki. :))))

dr.ahalan 2022.05.16. 23:17:13

Iszonyú sok munka... Céges, háztáji, és porháború... Beindult a fantáziám! :O

Igazából a fürdőszoba tényleg sose volt fontos... Annyi mindent kellett az elmúlt évtizedekben megvalósítani! Megírni, kiötölni, megfűzni, megnézni, meghallgatni, elolvasni, megírni, lefotózni, eladni, lekommunikálni, kinaplózni, odautazni, kipletykálni... Kit érdekelt a fürdőszoba... :)))

Napi pár perc...

És most szép... Elegáns. Kilóg a mosdókagyló... Pedig helyes, hibátlan... De egy kő meder helyette igen csinos lenne... Az alján resinbe zárt tengeri kavicsok, kagylók... :)))

Bolond vagy Takács Bálint. :)))

Horvátországban az Orbán vérbunkó viselkedése okán nem szívesen fogadnak magyarokat a vendéglátósok. Nahhh! Tényleg? :)))

2010 óta ez van, most tetszettek észrevenni? 2010 óta csakis olaszul, vagy a csekély tudásommal horvátul mukkanok náluk. Ahol igazolni kell magunkat, ott azonnal leszögezem, nem vagyok Orbán-hívő. :)))

Most mi ebben az érdekes? Jó reggelt!

Európa nem látja szívesen a fidesznyikeseket... Egyébként Egyiptom se! Ahogy a kénytelen-kelletlen elviselt oroszokat se. A bunkóknak belepisilnek a koktéljukba, külön termoszba gyűjtik a pisit...:))))

Jég, koktél, pisi... :)))

Hacsak nem vagy az idegenvezető barátja! :)))

Olvasom a hömbörgést, egekben az árak... Erre szavaztál! Hogy elolvadt a nyolcvanezer? Hogy eddig matematikailag háromszázezer járna? A brüsszeli pénzből meg majdnem kétmillió? Fejenként? Egyszerű szorzó... Hát... Így jártál bugris, ez van.

És ez még csak a kezdet. Én mondom! :)))
süti beállítások módosítása