dr.ahalan

dr.ahalan

Tojás, terror, tavasz, és persze Takács Bálint

2022. március 29. - dr.ahalan

 

 

Húsvétra tojások… Azt hiszem abba kell hagynom a faberge-fűzést, és normális ékszereket pendergetni. Fegyelmezem magam, ezután heti egy tojás, vagy faberge-gyöngy… Na jó! Legyen mondjuk kettő! :)))

 

Ma aztán igazán szépen teljesítettem, kora reggeltől délutánig bélyegfotóztam… Az elég unalmas meló mondjuk! :)))

 

Hétfőn ragyogó nyárban csattogtam át a könyvtárba, sárga-kék cuccban akartam, de azzal kellett szembesülnöm, hogy nincs egyetlen sárga blúzom sem. Pótolni kell, feltétlenül! :)))

 

Viszont kék-sárga szimpátia-karkötőket már készítek. Ajándékba. Egészséges értékrendű vevőknek. Szeretik. :)))

 

Egyébként egészen elképesztő, hogy miket tud az antikvárium.hu… Azt már megszoktam, beszélgetünk telefonon fűzésmintákról a barátnőmmel, és azonnal feldobja őket a pinterest… De ez most megdöbbentett! Szó szerint az arcomba tolja a kedvenc könyveimet, íróimat külső reklámban, és egyszer csak ott van az a gyöngyfűző könyv, ami nekünk gyöngytyúkoknak olyan, mint katolikusnak a Biblia. :)))

 

Az első kötet persze megvan, a másodikról lemaradtam… Már nem is tudom miért. Aztán elfelejtettem… Szóval oké, rendelést elküldtem… És máris ott a következő hirdetés, bélyeges szakkönyv! Mondjuk az már megvan… :)))

 

Gábor két kőkemény napon van túl, ráadásul a gépekkel se tudott játszani, irodás hete van… Hiányzik neki a két kölyök is, a sztorik, poénok. De most ez van, a háború és az infláció miatt egy csomó dolog változik, észnél kell lenni. :(((

 

Jött, evett, kávéztunk, beszélgettünk, ez a béke szigete itt nálad Takács…  :)))

 

Aztán ugye választás… Már a templomokban is megy a hülyítése a jónépnek, olvastam erről egy elég vastag cikket… Nyugaton hatalmas munkanélküliség van, hiány mindenből… Éhezés, járvány, nincstelenség. Életveszélyes migráncs tömegek! És ugye háború van a szomszédban, tudni kell kire szabad tenni a voksot! :(((

 

A falvak elöregedett tömegei pedig el is hiszik, külföldön sose jártak, 12 éve csak az irányított propaganda jut el hozzájuk, a közlekedést leredukálták, a közösségi terek, mint kocsma, bolt… megszűntek. Net nincs. A pap a „megmondóember”, meg a polgármester… :O

 

Ami viszont jó, Zelenszkij népszerűsége egekben az egész világon, hihetetlen nézettséget hoztak pár nap alatt a „kukizongorás”  videók is, és ez még csak a kezdet! :)))

 

A háború iszonyúságairól most nem szólnék túl sokat, látom a menekülteket minden nap, rengeteg nő meg gyerek, meg persze férfiak is, ha nem is olyan nagy számban.  Mennek, mennek nyugatra. Alig 1%-uk marad itt… Azért ez sokatmondó! :)))

 

És jön megint a sivatagi homok! Rohadtul utálom, biztosan megint elfelejtem becsukni időben az ablakot, a múltkor nagyon durva volt, napokig tartott, mire eltüntettem… A galéria polcain még mindig van belőle… :(((

 

Végül… Érdekes közösségi játék jött létre, írd össze mennyit ártott neked az elmúlt 12 (16-20) évben Orbán Viktor, és tedd közzé. Közvetlen vagy közvetett dolgok. Gyász, pénz, elvett vagyon, lenyúlt magánnyugdíj, adók, közmunkába kényszerítés, zsarolások, nem gyógyított betegségek, járványtörténetek… Sorolhatnám reggelig. :O

 

Ha nyer Orbán, akkor ebből mozgalom lesz, azt hiszem… A face-en nem, de itt majd jó naplótéma lesz, és lesz közös adatbázis… Tetszik! :)))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr9717792781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2022.03.29. 23:00:19

És akkor nagy, csúnya bumm-bumm! Behalsz a nevetéstől, pedig igaz!

www.youtube.com/watch?v=PJc-QRn-jaQ

dr.ahalan 2022.03.30. 23:27:00

De cudar egy nap volt ez... :(((

Délelőtt még jól elvoltam, ékszereket fotóztam... Gábor jött délután enni, fáradt, nyúzott... És milyen brutális a front! ZTKRV...

Voltam sok-sok évig aurás migrénes. Szörnyű! Detélleg! Angyaldoki segített, néhány akupunktis kezelés el is mulasztotta... A fejem meg sose fájt úgy igazán... Hát ma fájt! Először csak zsongott, aztán dübörgött, és végül... Fájt! :O

Sok éve nem vettem be fájdalomcsillapítót, de most egy Advil megoldotta... :)))

Hideg van. Feltekertem a fűtést... Gábormamáék is hazatelepülnek néhány napra, úgyis jöttek volna a választások miatt.

Szegény Gábor egész este mosogatott! Tavasztól őszig az a lakás... agglegénylakás. Amíg mellette a kislakást béreltük, addig én intéztem, most magára maradt. Ezek nehéz helyzetek. :)))

Lassan el kell gondolkodnunk a jövőről. Ez így nem maradhat. A szüleinek segíteni kell... Ilyenkor tavasszal mindig ment a Mirákulumba egy hétre, ásni, fát vágni. Most nem engedheti meg magának... A testvére ment, neki szerencsére volt egy kis ideje...:)))

Választás... Hát! MZP-vel nehezen menne... Jól ki volt ez találva. Nem is értem, hogy miért foglalkozom vele... Nem az én dolgom. Elvileg... Van pihepuha buborékom, megacélozott hátterem, gondoskodó, jelentős jövedelmű párom, azt teszem, amit akarok. Alkothatok, molyolhatok a bélyegeimmel, dolgozhatok a saját cégecskémmel kedvemre... Nem is tudom, hogy mit akarok még... Hát tényleg? Mi közöm ehhez a nagy magyar szarsághoz? Detélleg...

Hát mert rossz ma magyarnak lenni, én meg magyar vagyok. Horrorkát is úgy neveltem. Magyarnak... Pirosnak, fehérnek, meg zöldnek... Liberálisnak. Elfogadónak. És akkor jön egy ilyen felcsúti roma legény, ránk települ egy suttyó bűnöző, egy egész maffia-hálózat...

És akkor az éngyerekem felhív... Ugye együtt megyünk szavazni? Persze... Nálunk ez hagyomány... Dolgozom banya... Akkor csak délután. :)))

Negyvenötezer halott. A koronavírus áldozatai Magyarországon. A világ egyik legnagyobb mortalitása. Rossz járványkezelés, korrupció, becsapott tömegek, a fiatalok eladósítása, szaporodásra kényszerítés mellett... Fura világ. :O

És folytatják...

dr.ahalan 2022.03.31. 23:27:58

Ez jó nap volt, a gyöngyökre is maradt időm, legyúrtam két beszélő láncot. Ezek háromsoros ékszerek, apró gyöngyökkel rájuk van morzézva három szó, HIT, REMÉNY, SZERETET... Sütöttem csirkerakottast, a Gábor mondjuk ma is jó későn jött enni... Mindegy! :)))

Aztán jött egy sms... Azt hittem kampánybiszbasz... Aztán jött még egy! Nahát! A free középgenerációs szívtiprója, imádtuk egymást heccelni. Detélleg! :))) Olyan mint a sivatagi homokvihar! Jelentkezik ötévente, és irritálja az embert... :)))

Ő volt az egyetlen hímnemű a free-n, akinek megmutattam a bélyeggyűjteményemet. Bosszúból... Most megnézed! Tessék! Borítékrajzú krajcáros. Aratós. Parlament. Ferenc Jóska... Horthy... Horthy gyász... Amikor a fia részegen lezuhant... :)))

Szigorúan magázódunk, még emlékszik a szelencejátékra... Az de klassz volt! :)))

Gyűjtöm, szeretem a szép szelencéket. Rengeteg van... Én sok mindenféle régi dolgot gyűjtök! :)))

Szóval a játék az volt, hogy aki kérte, és olvastam a naplóját... Megkerestem a hozzá illő szelencét a neten. Megírtam a naplóban, hogy miért illik hozzá, és mi van benne... Általam vélt tulajdonságokat, félelmeket, múltat... És a lehetőségeket. Szerették. :)))

Jó volt egy kicsit romantikázni, aztán utána összeállt a kép... Jót nevettem, detélleg! :)))

Aztán Erdélyben meg mi történt? Találtak egy rakat szavazólapot, kitöltve... Szemétre vetve, félig elégetve... Természetesen ellenzékiekre leadott szavazatok voltak... Na! Így megy ez? Csili-csaligál? Hizi-hazugál? Lipi-lopikál? :))) Ejnye! :)))

Mi a Fidesz válasza? Az ellenzék tette... Provokál... Mi vaaaan? :O

Hogyan kerülhettek volna ellenzékiekhez szavazólapok a választások előtt?

Persze könnyű lenne kinyomozni... Melyik fidesznyik, vagy melyik ellenzéki nyüzsgönc járt arra... Cellainformáció... Vagy a szavazó beazonosítása, kinek adta oda ZÁRT borítékban... Ugye? Nem fogják lenyomozni... :)))

És holnap péntek. Rendhagyó, jövős-menős, nyüzsgős hétvége ígérkezik, majd igyekszem úgy intézni, hogy a Gábor azért pihenhessen egy kicsit... Nekem alig volt az életemben MUNKAIDŐ... Persze neki sincs "nyolc óra"... De ahogy növi ki magát a cég, úgy lesz egyre több az intézendő. Ma a cégcsoport vezetői, az unokatestvére, és annak üzlettársa együtt ebédeltek vele... Válsághelyzet. Stratégia. Jön az új Manitou... Várni kell rá... :)))

Szervizelni kellett a teherautót, esett az eső, nem lehet kábelt beszerezni, nincs sehol, csúszik Veszprém... Dögölj már meg Putyin!

Egyébként nálunk alig hétezer ukrán akar menekültnek lenni, ennyien kértek státuszt... Hogy a nagy magyarok miért nem akarnak itt maradni, azt nem tudom. Még lakhelyük is van... Ugye? Hát hogy van ez? Nálunk csak átutaznak, a cseheknél, lengyeleknél sok százezren... Millióan kérnek menekült státuszt. :O

És ki sír, nyinyog, könyörög az ukrán menekültek okán sok-sok pénzt Brüsszeltől?

Undorító? Undorító...

dr.ahalan 2022.04.01. 23:09:21

Péntek. Nem lesz nyugodt a hétvége, de most csend van, Illetve Gábor szuszog... Szeretem ahogy alszik.

Szokásos bevásárlás, a héten durván drágultak a sajtok is, a húsok is... Viszont annyira akciós volt az orosz vodka, hogy nem lehetett otthagyni... Bocsi Zelenszkij! :)))

És még ami volt megint! Háááát! :O

Reggel csörgött a telefon, még kicsit kávékortyoló kába üzemmódban leledzettem. Horrorka... Azért hívlak banya, nem megyek szavazni. Dolgozom is, a Milánnal is van programom, elmegyünk egy új urbex-helyre... Igazából nemigen érdekel a politika mostanság, bocsi...

Azt hiszem tiltakoztam... Felelt rá, egy szavazat mit számít banya! Semmit!

Hirtelen olyan szomorú lettem... Hát ennyit ért a nevelésem? Ennyit értek a beszélgetések? Jesolo-ban, a parton beszélgettünk, kiskamasz volt. Miért kell szavazni? Túrta a homokot unottan, az Ivo-t leste, mikor jön már... Mert fontos, hogy a hited, tudásod alapján dönts. Hogy utána négy évig tiszta legyen a lelkiismereted. Te megtetted a magadét a magad apró módján... Nem az a fontos, hogy ki győz... Te vagy a fontos! Hogy nem vagy rongy ember...

Amióta szavazhat, azóta együtt megyünk voksolni. Hagyomány lett... És most? Micsoda kudarc, micsoda szégyen... Katáék repülővel mennek Londonba szavazni... Könnyek. Düh... És Horrorka kivárt húsz másodpercet... És nézz a naptárra banya! Április elseje... :)))

És megszívtam megint... Mennyiszer már! Még valamikor az ősidőkben megengedtem neki évi egy durva tréfát. Egy április elsejét... Készül rá, begyakorolja, sose véti el! :)))

Egyszer azzal hívott... Hadart. Anya... Csak két percem van, bent vagyok a rendőrségen! Nem tudtam, de hamis ezressel fizettem ki a Mekis reggelit! Egy táskát vettem a Vaterán, és a vevő ezeket adta vissza a húszezresből. Már törölte magát... Segíts anyuka, ügyvéd kell! :O

Gábort se kímélte... Már nagykorú volt, színészi ábrándjai voltak, rácsörgött a színitanodából... Szia Gábor! Beszélni szeretnék veled... Mi mindig mindent megbeszéltünk, most hozzád fordulok... Van itt egy barátom, és az van, hogy terhes vagyok. Ez van! Segíts dönteni, de anyu ne tudja meg, jóóó? :)))

Évi egy nap, egy alkalom... Becsap, hidegből melegbe márt, felkészül rá, megtervezi... Tudja hogy sose nézek naptárt, és mindig nyer... Tehetséges kölyök! Életem végéig büszke leszek rá.. Az osztálytársai nagyrészt férjhez mentek mindenféle alakokhoz, felvették a most divatos kötőjeles biszbasz-nevet... Ülnek otthon, szülnek kettőt-hármat... Csipketerítő. Kézműves! Új TV... Apukának új mobil. Lego-halmok... Apukának szeretője van... Nem kell az elhasznált, elrongyolt test... Veszekedések. Bedőlt hitel. Miért nem tudunk nyaralni? Ennyit érek neked? :O

Hát... nálunk ez a veszély nem fenyeget. :)))

Khinem Saar Yale 2022.04.02. 06:26:20

első!:)
nekem szÍNpatikus ez a kis horror lány.........:):):)
ma áron nap, holnap kutyapárf!!!!!!

dr.ahalan 2022.04.03. 23:04:44

@Khinem Saar Yale: Érdekes, nekem is szimpatikus! :)))

Kutyáknak szurkoltunk... Hát ez van! :(((

dr.ahalan 2022.04.03. 23:43:52

A hétvége mozgalmas volt, lesz mit mesélni róla... A választás eldőlni látszik, tőlem alig pár lépésre, abban az iszonyatos Bálnában megy a kurjongatás és szólnak a győzelmi sámándobok. Tudni lehetett előre!

Köszönjük MZP!

Nem, nem vigasztal, hogy holnaptól politikai hulla. Sose tudjuk meg, hogy ez a szerencsétlen ripők hogyan penderedett az ellenzék élére, miféle manipulációnak, miféle mocskos színjátéknak voltunk tanúi. Mindegy is... :)))

Újra négy év. 2010-ben azt írtam... Kezdődik a tánc! Kezdődött... Kamu rezsicsökkentéssel, és 38 új adónemmel... Hát kezdődik most is. Akkor egy egyszerű világválság közepén voltunk, ez most sokkal nehezebb lesz... Fájdalmas. :(((

Világjárvány. Világgazdasági válság, helyi gazdasági válság, hatalmas infláció, háború, ahol megint a rossz oldalon állunk, és a várható irtózatos (és jogos!) brüsszeli szankciók.

Egyszerűen Dobrev az oligarchák pénzének vastag megadóztatásából rendezte volna a károkat, amiket az Orbán-kormány sunyin felhalmozott. Brüsszel a terhek nagy részét átvállalta volna. Az Orbán-kormány a szegényektől vesz majd el mindent... A maradékot is. Rászakad a fiatal, gyerekes családokra a mindenféle kedvezményes hitel, elinflálódik heteken belül az egyébként is szánalmasan alacsony nyugdíj, és még sorolhatnám... Jön a 800.- forintos benzinár, az ezer forintos étolaj... És a fidesz-mammon él tovább boldogan. :(((

A pedagógusokon fognak először bosszút állni...

Aztán mivel nem jön majd a brüsszeli pénz, a vállalkozókat kezdik el MEGINT sanyargatni. Meg a multikat..

Buborék... Nem tudom, hogy meddig él ez a napló. Nem rajtam fog múlni...

Olvasom a HVG ikonikus kommentelőit, már régen nincs rendben ott se valami, bűzlik a sajtószabadság néha... Elköszönnek. Mennek kifelé, a szabad nyugat felé, ott szólnak ezután.

Mondjuk én már 2010 óta ott vagyok... Csak ezt a béna naplót írogatom még. Szerettem. Sokkal jobban szerettem, mint bármelyiket a neten. Pedig rengeteg naplóm volt... :)))

Szóval akkor előre...

Azért ez érdekes hétvége volt, jó naplótéma lesz... Már ha lesz, persze... :)))

Pápuszi! :))))

dr.ahalan 2022.04.04. 23:17:38

Nem volt vidám nap... Elolvastam a nekem fontos emberek írásait. Tűpontosan bemérhető, kiket mivel győzött meg Orbán, és hol mi a buktató... Nem fontos. Engem nem érint.

Sok minden nem fog változni, 2014 óta én sok emberrel nem beszélek érdemben. A legvérlázítóbbakat töröltem, letiltottam. Akit nem... annak nem válaszolok, nem fűzök neki gyöngyöt, nem kötök vele céges szerződést... hűvös viszony, ha muszáj beszélni, akkor két lépés távolság, sajnos nem tudok segíteni, nekem most nem alkalmas, bocsáss meg... Sietek, dolgom van. Kész... :)))

Nem vagy, nem létezel, nem jöhetsz be... Ez itt a MI buborékunk! Ott van neked egész Magyarország! Élvezd a kipusztított erdőket, a legyalult Városligetet, a vetetlen földeket, amikre plázajáró műkörmösök és más, lassan elöregedő fideszribancok veszik fel az uniós támogatást, örülj a kenyér árának, amit hamarosan megérzel... Örülj az unokáid elmenetelésének, és annak is örülj... Soha többé nem látod őket.

Örülj az ellopott Balatonnak. A szállodáknak. Méregdrága éttermeknek.

Örülj a befagyasztott csirkefarhát árának... Örülj a stadionoknak, sose látod majd őket, én sajnos hetente találkozom velük... Tudod, hogy az év nagy részében üresen fognak elrohadni? Hát persze... Megint én vagyok a bolondokat beszélő... Hát hogyne! Mert épül-szépül... Igazából.

A nép szavazott. A nép viseli majd a következményeket. Én meg majd végignézem megint... És sajnálom! Nem tudok segíteni... Van ehhez egy külön lesajnáló grimaszom... :)))

Szerintem vicces... De persze nem értik.

Agymosottak. Az én olvasatomban egészen egyszerűen zombik. :)))

A történet viszont érdekes... Szombaton volt időm délelőtt, főzni nem kellett, Gábormama ebéddel várt, hát elmentünk abba a fürdőszobaszalonba, amit imádtam "tizenpár" éve. Akkor a konyhába vettem csempét, és lenyűgözött! Spanyol, portugál, francia és olasz kerámiák... Egy kínálón olasz, kézzel festett csempekockák, egészen megfizethetőek... És volt csempeturi! Kint, hátul... Maradék 2-10 dobozos csudiságok ötödáron!

Gondoltam, csak négy négyzetméter járólap kell, némi csempe. Minden legyen hófehér, selyemfényű, de a kád oldalába beleterveztem három kézzel festett lapot...

Már amikor odaértünk... Hát pofán vert a nagy magyar valóság. A köszöntő darab az utcán egy aranyszín WC-csésze! Mellette bidé, szintén arany... Bent csupa magyar szarság, méretjelzés nélküli kádak szanaszét... olasz kézzel festett csempe sehol. A csempeturi le volt zárva, oda csak a csókosok mehetnek be, előre egyeztetett időpontban! :O

A szalonban recsegő, törött olasz járólapokon lépkedtünk, árak sehol... Maszatos tájékoztató, az üzletben NAPI árak érvényesek, vásárlási szándékkal keressük meg az eladókat... :O

Eladó nem volt. Egy csapzott, loncsos csaj szaladgált fel-alá... nem is köszönt. Üres pult, üres kasza. Hamar leesett a tantusz, 2010 óta valamikor itt is "erőszakos" tulajdonosváltás történhetett.

Akkor, régen Magyarország legdivatosabb szalonja volt, a legkifinomultabb, a legelegánsabb...

Magyarország kicsiben... Ugyanaz a történet nyilván!
süti beállítások módosítása