dr.ahalan

dr.ahalan

Bajai ízek, pesti tavaszok

2022. január 18. - dr.ahalan

 

 

Kissé meglepődtem, amikor megláttam ezt a fotót, mennyire bajai! Egy ilyen tortát én is elfogadnék gluténmentesen, detélleg… :)))

 

Azt hiszem valamikor főzök egy halászlét, egész héten kívántam. Különös módon édesapu járt az eszemben folyton, azok a halászlevek, amiket ő főzött. Gyerekkoromban minden karácsonykor, nyáron többször is, a sátorhelyünkön hetente kétszer.

 

Amikor pesti állásra kaptam ösztöndíjat a főiskolán, akkor is halat főzött a jó hírre, és amikor hazamentem innen… Mindig rotyogott a ponty vagy nála, vagy valamelyik rokon házánál. Már beteg volt, de a halat nem hagyta el, ha jön a Klára, akkor hal legyen! :)))

 

Van egy idei karácsonyi fotóm a face-ről… T. haverom szintén Pesten él, egy körúti körfolyosós bérházban… Ő a gangra vitte ki a háromlábat, és ott főzte karácsonyi vacsorát. :)))

 

Az a jó hír van még, hogy megint van óriásreklám a tetőnkön. Januárra már biztosan! Ez nagy szó manapság, a téren csak a mi házunkra szereltek! :)))

 

A tavasz is készülődik, ma délután úgy beragyogta a Nap a szobát, hogy jó ideig  nyitva tudtam hagyni az ablakot… Nemsokára halványan felsejlik majd a zöld a Gellérthegyen, nagyon szeretem nézni reggelente.  :)))

 

Az év döcögősen-kényelmesen indult, most van idő játszani is, nekikezdtem a manóházaknak, ékszergyurmáztam egy kicsit, holnap pedig sütök egy tepsi diós-almás sütit… :)))

 

Azért méreg is volt, szombaton a szomszédasszonyomnál kicserélték a bejárati ajtót. Kosz, piszok, fúrás, faragás, volt olyan hangzavar, hogy fullra kellett csavarnunk a zenét… Az ajtó meg… Hát nem is szép, nem is modern, kérdeztem… Minek? Mert nagyon biztonsági, acélpántos, betétes, kell az, de a rács is marad…

 

Óóóó, a dőre! Hát persze! Fanatikus Orbán-imádó… #BEGYÜNAMIGRÁNCS! :)))

 

A face-en a csoportokban egyre nagyobb az izgalom, erősödik a kampánydübörgés, az indulatok elszabadultak…  A hvg cikkei alatt a kommentek se finomkodnak már, és mostanában a 24.hu nagyon-nagyon jó! :)))

 

Olvastam a kereskedők válaszát a hatósági árstop-ra… Ugye kötelező raktáron tartani, és árulni a nevezett termékeket, ez persze vastag veszteség, főleg mert ugye ha nem viszik el időben, akkor át kell azt adni az államnak… Mi a megoldás? Na mi? Megemelik a gyümölcsök, a felvágottak, a péksütemények és egyéb tejtermékek árát, és csökkentik a választékot. Kevesebb lesz például az olcsó zsemle… Logikus! :O

 

Na akkor adódik a kérdés… Jól van ez így?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr8416817856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2022.01.19. 23:58:31

Már tényleg az egész világ koronavírusos, a Gáborék cégcsoportja megint zár, aki teheti, az home office. Itt egy beteg kolléga, ott egy beteg gyerek... meg kettő beteg gyerek. :O

Gyógyszertár. Olvasom... Minden tünetre van gyógyszer. Kétezer, nyolcezer, hatezer... Családi kiszerelés. Nyolcvanezres tömegnyugdíjból igazán semmi az! Marad még akár 4-5 farhátra is! Kánaán! Ugye?

Kijött a januári Eurostat-felmérés, Magyarország majdnem az utolsó, a lakosság egy főre eső fogyasztását illetően. Csak Bulgária kullog utánunk kicsinkét, a románok kilőttek, mint a rakéta. HVG!
Szegényebb ország vagyunk szinte mindenkinél...

Mostanában a menza-kaják is érdekelnek, hát hihetetlen! Szikkadt margarinos kenyér reszelt sárgarépával! És odateszik a gyerek elé! Só nélkül! Egyéééégyerek... :O

Hajléktalanok... Erdőkben, városszéli dzsumbujokban. Rettenet!

Utálatos egy világ ez, detélleg! :(

Én például jó suliba jártam, szerettem a menzát. Nem spóroltak, becsületesek voltak... A falusi húsleves volt a kedvencem, csigatésztával... A májat az asztalnál én kaptam a tálból, mindenkinek megvolt a maga kedvence... Imádtam még a mákos nudlit. A töltött paprikát. És mindig volt repeta, a maradékot a város szegényei kapták, álltak a konyha mögött, és várták.

Manapság a kórházi kosztról Magyarországon tilos fotót lőni, és kitenni... Már ez is milyen ocsmány, milyen mocskos munka, ugye... :(((

És közben a fideszes agymosottaknak csupán 2 %-a tartja bajosnak, hogy Európa legkorruptabb országa lettünk, ezermilliárdok csúsznak a haverok zsebébe nyom nélkül, Hadházy minden áldott nap hoz valami bizonyított disznóságot, erőmű helyett sufni a pusztában, strand és kemping helyett egy raklapokból összegányolt stég, pár műanyag szemetes... És elhiszi a bugris, és rettegi engedelmesen a "migráncsot", akinek eszébe se jut idejönni, aki meg idejön... az nem erőszakolni akar, hanem része egy rendszernek, igenis jó rendszernek, mint nálunk, a földszinten a thai-ok... Vagy az arabok. És a kínaiak. Nem erőszakolni jönnek, hanem legálisan tovább indulni. Ahogy a mi fiataljaink is... Mennek, mennek elfelé. :(((

Gábor unokahúgai Máltán, Spanyolországban, Angliában... Unokaöccsei az osztrákoknál. A volt könyvelőnk? Anglia... Gyerekek születnek. Már magyarul se nagyon fognak beszélni...

És a halottak! Az a rengeteg halott! Koronavírus, elhalasztott műtétek, horrorisztikus várólisták, kórházakból kigórt haldoklók, sose látott szinten Magyarországon a halálozási ráta. Horror...

És Homonnay Gergely...

Persze a bugrisnak jó így. Van még lapos hús... Már nem desznyó, csak csirkemell. Hatósági áras! A levesbe meg farhát. Jó az... És mulatós! Anyukának meg gyütt a nyócvanezer! Mekkora píííz! Ingyé! Dicsak! Ez mennyi herbál, öcsém! Ingyé! Király ez a muksó, dikk! Nyócvan darab ezres! És ad még, ha okosba megoldjuk ezt a szavazás-izét! Mondta a csóka, tudod! Az a szagos! Az ünkormányzásbú! Na! Itt is van a lóvé, jó ez a csávó, nagy jót tett!

dr.ahalan 2022.01.21. 23:19:38

Még leírni is öröm! Péntek! :)))

Gábor ma meglepően korán jött... Elvileg ugye a péntek a mi napunk, a mi kis cégünk ügyei, a bevásárlás, ez meg az... De mindig közbejön valami! :(

Most ugye az építkezés, egy igazi rusztikus projekt, régi-régi sörfőzde irodának átalakítva... Modern lépcsőház, konyha, mosdók, tetőterasz, lent pici kert, de a belső tér megmarad a régi falakkal. Valami csoda! 250 négyzetméteres munkaterek. Különös hangulat.

Csak hát porlad az aljzatbeton... Mindent bemocskol. Nekem az első ötletem a resin volt, de az drága... Van festékhatású festék. Alapozóval... Aki nem beteg, az ment. Kenték. Gondoltam várhatok a Gáborra négyig-ötig... Kettőre itt volt, és még a közös ügyeinket is elintézte. :)))

Kaja. Burger King. Bevásárlások. Rengeteg minden kellett, hirtelen fogyott el sampon, porcukor, fertőtlenítő, karamella, nyalóka, jégkockazacskó... Olyan hosszú volt a lista, hogy nem győztem rendezni.

Mindenesetre most itthon van rengeteg jóféle hús a fagyasztóban, hétfőn olasz kaját eszünk, tenger gyümölcsét... Holnapra francia hagymaleves a terv, és borsós tokány. :))

Kérdés! Hová tűnt a Szürkebarát... Mint bor! Gyerekkoromban gyűjtöttem a kártyanaptárakat. És mindig volt szürkebarát-naptár, és mindig megfogadtam, hogy majd megnövök, és inni fogom! :)))

Szóval péntek. :))) Az árak egyetlen hét alatt is nagyot ugrottak. A kristálycukor volt a hét legvadabbja. Asztakurva... Meg a gluténmentes liszt! Egy év alatt majdnem a duplája! :O

Meglepően olcsó az alma, és drága a banán! Egy kis agymosás itt-ott... Tavaly kétszer annyiba került az alma... Még az ananászt is olcsóbban ehettük.

Összegyűltek az aláírások, a magyarok nem kérnek hitelt Kínától, a magyarok nem akarnak hitelből méregdrága kínai egyetemet építeni a kínai hallgatóknak, hanem magyar pénzből, magyar egyetemi várost akarnak építeni magyar gyerekeknek... Mit nem lehet ezen érteni? Detélleg! Mi nem világos?

Azt már meg se merem kérdezni... A hazánkban élő kínaiakat miért nem pusztította a COVID? Nemigen kerültek kórházba... És hová teszik egyébként a halottaikat? Persze azt tudom... Vannak csodaszereik, én is azzal éltem túl, és be is tankoltam... De egyébként nem értem ezt az egészet...

Bejáratosak vagyunk lepusztult gyártelepekre... Titkos gyöngydiszkontba. Ásványbörzére. Arabok, vietnámiak, románok lezárt kapuk mögött. Valós cégek, sustorgások, fekete luxusautók közt kóbor macskák.

Közben a Mirákulumban megszűnt a kocsma, a bolt, az óvoda, már persze busz sincs.... De van pap! Orvos nincs, de pap, na az van... Aki majd megmondja! :(((

Közmunka.... Engedelmesség. Hit, remény, szeretet... Majd a Jóisten elintézi, Krisztus meggyógyít...

Negyvenezer halott! Még egyszer elmondom! Ezerig se tudsz elszámolni ébren! Negyvenezer! Hiszed, hogy nem, nem halhatsz meg.... Pedig de... :O

dr.ahalan 2022.01.23. 23:15:11

Vasárnap este. :(((

El kell könyvelni, hogy a hagymaleves is, a borsós tokány is tökéletesen sikerült, elfogyott minden az utolsó falatig. :)))

Igazából semmi érdekes nem történt, beszélgetünk a virtualitásban sokakkal, ami azért érdekes, mert a Gábor sose volt tag igazán sehol, még face-en se... Most, ennyi sok év után rácsodálkozik... Mennyi fura ember! :)))

Aztán visszamélyed a hírportáljaiba, a politikai, gazdasági érdekességekbe, a maffiák történelmébe... A világháborúk dokumentumaiba, az idegenlégió történelmébe... Hát mondom! Írt neked az izé... Néz rám döbbenten... Az meg ki? :)))
ÉS MIT AKAR??? :O

Könnyű és rém hideg hét ígérkezik. Január... Igazából szeretem a januárt, sokkal kedvesebb, mint a november. Ugye? :)))

Csillapodik a járványhelyzet, valami fura hatalom okán az omikron kinyírta a deltát. Mindenki omikronos. Lehet hogy én is. Kiskutya a kezdeti vuhani után... Meg három oltás után. :)))

Nem, nem értem az oltástagadókat... Nem az én dolgom.

A vuhani már itt volt Magyarországon akkor, amikor még csak velencei, maszkos gondolásokat tettem a ki ebbe a kis édibédi naplómba. Két éve! Gábormama pont beteg volt, mentem főzni, angyaldoki sürgött-forgott... Nehezen élte túl. Már a Gábormama...

Aztán megbetegedtünk. A Gábor egészen zöld volt... És sírdogált... Egyfolytában. Vörös volt a szeme... Nekem nem beazonosítható kiütéseim lettek. Gondoltam... Allergia. Kis nátha. Kis láz... Angyaldoki bogyói. 4-5 nap... Ennyi...

De negyvenezren belehaltak ebben a picurka országban! ! És százezrek szenvedtek! És szenvednek! Posztkovid-mindenféle... Mikor fogjuk megtudni, hogy ki a felelős? Miért történt, és miért történik? :O

Nem nehéz meglátni... Ki húzott belőle hasznot. Ugye?

dr.ahalan 2022.01.24. 23:47:14

Nahát! Megyek kifelé a divatból, detélleg! Hétfőn még sose volt ezer alatt az olvasottságom! :)))

Munka letudva, leszaladtam a mentes boltba kukoricadaráért... Holnapra császármorzsát tervezek, és keveselltem a készletet. Tavalyi ár: 265.- Ft. Rajta van a zacskón. Mai ár: 360.- Ft. Fél kiló... Ugyanaz a márka, ugyanaz a kiszerelés... Farhát-effektus! :)))

Nézem elborzadva megint az ÉN pénzemből kigórt óriásplakátokat, mennyi hazug szar... Detélleg! Miniferi... Anyátok pichája... :O

Kósának meg nincs diplomája! Sose volt... Hazug bagázs, hogyan is lehetett volna valaha is? Nem is feltételeztem róla soha. Stróman... Kommunikálni is képtelen!

Bangónének sincs diplomája... Tényleg? De érdekes... Mindig is a Fidesz alvó ügynöke volt, és pont most derül ki? Miféle színjáték ez? Kit akar Orbán megvezetni? :O

Az Mszp-t pont ezek a szenny figurák cseszték szét Orbán utasítására... És ebből a szemét módon kivetett rétegből nőtte ki magát a DK. Becsület tekintetében itt már nincs, és nem is lehet kérdés. :)))

És akkor Kósával, ezzel a félkegyelművel mi lesz? Milliók életéről döntött, és dönt a mai napig is... Mit lép erre a Fidesz? He? :)))

Nyilván semmit se...
süti beállítások módosítása