dr.ahalan

dr.ahalan

Amikor nincs tovább!

2021. július 06. - dr.ahalan

 

 

Amikor nincs tovább! Egy kis velencei hangulat régről, saját fotó. Sose mendegélünk a nyilak irányába, mindenféle sikátorokban szeretünk barangolni, ott van az igazi Velence, millió téma, millió érdekesség! :)))

 

Aztán van amikor vissza kell fordulni, egyszer csak vége van az utcának, belevész a csatornába. :))))

 

Két nap már letudva a hétből, ráadásul a nyakamba szakadt egy bélyeges feleség… Mindig megfogadom, hogy nem állítok össze albumot, de néha muszáj… Én tudom mit gyűjt a férje, szülinapra kellene…  Iszonyú munka, kis pénz, de legalább a vevő elégedett. :)))

 

Aztán van még nagy dilemma… Ásványbörze lesz jövő hétvégén a Lurdy házban, menjünk, vagy ne menjünk? Iszonyú szokott lenni a tömeg, a világ minden tájáról jönnek a kereskedők, már ha jönnek most egyáltalán…  Kizárólag négy kereskedő érdekel, egy indiai, egy belga, egy orosz és egy brazil. Hát nem tudom. :(

 

Szerintem nagy marhaság már maszk nélkül engedélyezni a tömegrendezvényeket…

 

Más. Olvastam itt egy kedvenc blogban, lelki tripper. Ismerős történet, szeretett valakit, egy rokont, aki egyik napról a másikra megváltozott. Nagyon… Gondolkodtam rajta, hogy odatolok egy kommentet. Nem érdemes rajta agyalni, könnyen át lehet látni az ilyen történeteket, megtanultam édasapu halála kapcsán. És máskor is, mennyiszer! Általában a pénz (jelen helyzetben egy várható örökség) az ok így, vagy úgy… Esetleg féltékenység, irigység. Néha.  Ki kell górni az illetőt örökre, valamiért az emberek egy részében genetikailag kódolva van, átalakul az állaguk a fillér szagától. Értéktelenek az én olvasatomban. :)))

60 oldalas tanulmányt írhatnék a témában! :)))

 

És volt még ma a „gázleóraolvasó” (By Horrorka), igen kedves hölgy, kedvelem. Megkínáltam egy pohár hideg ásványvízzel, jéggel, értékelte. Nézte a poharat, milyen helyes, és hogyhogy így ragyog? Mivel tisztítom? :))))

 

Hát mondom semmivel… Tegnap vettük az Ikeában, még csak egyszer mosogattam, két fillérbe kerül hat darab. :))))

 

Nem csak kisméretű kávéskannát, de kisméretű (két decis), vastagfalú színes üveg poharat se lehet kapni. Amolyan hétköznapit… Szivárvány színekben. Amit megszoktunk.  A régiek elkoptak, de csak színtelent kaptunk. Majd megfestem. :)))

 

Úgyis kedvet kaptam az ékszergyurmázni, legalább van ok elmenni a művészellátóba, és venni üvegfestéket is.

 

Szóval ilyen lapos gondolatok gyötörnek… Uborkaszezon van! :)))

 

Meg paradicsomszezon. ))) A növényemen megjelentek az első virágok. :))))

 

Igen iszákos fajta, esténként simán felhörpöl alulról 6-7 deci vizet… :)))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr1216614732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2021.07.06. 23:10:40

Riporterek Határok Nélkül.
A szégyenlistán első helyett! Aki legnagyobb ellensége a szólásszabadságnak! Az igaz szónak! És igen! Az egész világon!
A mi szeretett vezetőnk! :)))

És megtízszerezte az aranytartalékokat, jelentős mennyiségű valutát vásárolt, ahogy ez lenni szokott a banánköztársaságokban. :)))

Jegybanki kamatemelés, hatalmas áremelkedések lesznek heteken belül, mindig ugyanaz a séma... Persze a bugris nem érti. :)))

Te meg szerencsés vagy, ha érted! :)))

dr.ahalan 2021.07.07. 23:04:37

Ez igazán meleg nap volt! Korán végeztem a fotózással, úgyhogy délután elcsattogtam a művészellátóba, az Üllői útra... Vettem ékszergyurmát, de az üvegfestéket kihagytam. A hat szín az oldószerrel többe került volna, mint egy antik pohárkészlet a 18. századból... :)))

És ahogy megsúgták, hiába francia, a mosogatást se bírja. :)))

Belefért a napba még egy hatalmas adag fagyi a Nándoriban. :)))

Út közben megcsodáltam a köpcös új, meglehetősen szánalmas gyűlölködő plakátjait az undorító és primitív emojikkal.

Volt újságosnál is a nagyember, csak úgy lesétált. Hogy megmutassa, van ellenzéki sajtótermék... A csoportokban szétcincálták a videót, természetesen egyetlen ember se járt arra, negyven fok, öltöny, nyakkendő... Véletlenül ott volt egy profi forgatócsoport, és üresen kérte a filléres kávét. Undor... :)))

És ma pont erről beszéltünk ma... Mitől kétféle az ember. Mert nem a bőr színe a lényeg, nem is a nemi indentitás, semmiképp sem...

Ezt is a barátnőm állítja. Meg én is... Vagyunk mi. A szivárványosok. És vannak a szürke-fehér-feketék.

Szerintünk ez is kódolva van genetikailag. Így születtünk, így születtek. Nem tehetnek róla... Nincs szégyenérzetük, csekély a rálátásuk az összefüggésekre, igazságokra, nem értik az erkölcs fogalmát, nincs igényük a művészetekre, a minőségi szexre... A filozófia fogalmát se értik. És arra is rájöttem, hogy nem éreznek undort. Nemhogy saját cselekedeteik okán, de egyáltalán.

Akadnak egyedek, akik próbálnak alkalmazkodni, van hozzá intelligenciájuk... De hamar kilóg a lóláb. Vagy nem is olyan hamar... :)))

Fura gondolatok, azt hiszem fel is hívom a nadigyógyász barátunkat, úgyse beszéltem vele évek óta... Bezárkózott, kutyát vett, elcsendesedett. Megöregedett. :)))

Sok-sok évig találkoztunk havonta a Tanne étteremben, jókat ettünk, jókat üzleteltünk, nagy pénzeket kerestünk, a libamáj, a flekken és óriáspalacsinta közt megváltottuk a világot. :)))

Gyönyörű korszak volt... Aztán jött 2010. Hetek alatt kitúrta a köpcös az ő partnereit is, a mi partnereinket is, elment mindenki. Mi itt maradtunk...

Szivárványos magyarként. :))) És ez jó! :)))

dr.ahalan 2021.07.09. 23:29:21

Micsoda nap volt ez megint! :O

Gábor szerzett autót, a mienk kuplungcserén van, negyed millió az alaphang, plusz a többi ez+az... Csupa öröm az élet, detélleg! :)))

Öregecske kocsi, családtag. Szeretjük. Enrico megmosolyogta már fiatalon is... Nem túl divatos autó... :)))

Majd jól "vaffanculo".... Jó? Megöklöztem, nevetett, szeretett minket... Enrico Észak-Olaszország egyik legnagyobb autókereskedője volt. Francia vonalon. :)))

A céges autó meg mind kézben, de végül sikerült, el tudtunk intézni mindent.

Viszont nagy az öröm, végre megvették a borboltot! :)))

Kis befektetési játék volt, a fonódó villamos építése kapcsán arrafelé nagyon olcsón lehetett akkor ingatlant vásárolni, a Gábor unokatesója pedig nagy játékos... Egy ideig mi üzemeltettük az üzletet, persze kicsi haszonnal. De maga az ingatlan, mint érték... Most a sokszorosát éri! :)))

Fodrászüzlet lesz, elegáns rózsadombi hölgyeknek. :)))

Az ásványbörzét kihagyom, kárpótlásként elmentünk a kőnagykerbe, gyönyörű repesztett achátokat kaptam, némi türkizt, goldfusst, és rengeteg szereléket hoztam el. Már költöznek elfelé, ki tudja mikor látjuk őket újra. :(((

Aztán bevásároltunk ahogy szoktunk, de a Gábornak menni kellett mégis, pályázati határidő, írd alá, rohanj... :(((

Aztán végre bekuckóztunk, néztük a vihart, jól jött ez a hatalmas eső, már igencsak kornyadoztak a növények... :))))

Horrorkáék meg úgy gondolták, leruccannak kicsit a tengerhez. Irigylem őket, fiatalok... :))) Ügyfélkapu, igazolvány, és már ott is vannak. Biztosan találnak megfizethető szállást, igazuk van. :)))

Fiatalon én is mentem így. Egyszer még Bulgáriába is, vonaton, keresztül Románián. Fémvázas hátizsákkal, sátorral... Nem volt gond a földön alvás, volt pia, jó banda, gitár... :)))

És péntek van! A hétvége igazából akkor kezdődik, amikor terítve van a vacsoraasztal, és a Gábor megkérdezi:

- Tölthetek egy pohár bort? :)))

Én híreket olvasok, vagy bugyuta játékot játszom, hallom ahogy a hátam mögött, a gyöngyös asztalon nyikorog a dugóban a dreko, pukkan, szisszen a palack, kicsit szellőzteti a bort, addig rágyújt, beleolvas a telefonjába, aztán kotyog a bor az öblös pohárba, csendít a két pohár... És beszélgetünk!

Hírekről, történtekről, politikáról, ötletekről, az új alkotásaimról, a vevőkről.

Aztán vacsorálunk, és megint beszélgetünk, és filmet nézünk, és de jóóóóó... Tényleg péntek van! :)))

dr.ahalan 2021.07.12. 00:01:51

Eltelt. Jó volt! :)

Címszavakban? Rakott cukkini, minestrone rizstésztával, hogy eszel... Malac vagy! :))) A mi szombat esténk... Ireland, Southern Sun, Kabir's Song... A bejáratott zenei mappánknak története van, egyszer rettenetesen régen megismerkedtem a virtualitásban, egy távoli galaxisban egy fiúval... Olyan volt, mint egy vámpír! Vagy zombi... Akkor jött le valami drogról, félt utcára menni, az anyja vitt neki kaját a kis panel albiba... akkor jött divatba a msn... Emlékszik még rá valaki? :)))

A srácnak elképesztő zenei ízlése volt, és hihetetlen humora. És elképesztő számítógépes tudása...

Akadt aztán neki szakember, állás, segítség... Alig két év múlva megjelent a free-n, és akkora arca nőtt, mint a palacsinta. Szó szerint szétszedték a nők. :)))

De a mappát tőle kaptam, hálából. Szeretjük. :)))

A politika... Na ez is szép! Hogy jön a negyedik hullám, az nem vitás... Születnek a feljelentések szépen a kínai vakcina okán, tömegek nem szereztek vele védettséget, kérnének ugye egyrészt tesztet, másrészt harmadik oltást, de nem... A köpcös előre tolja a fidesznyikes nőpotentátokat, ők vigyék el a balhét. Nyilatkozik a bagolynéni, anovák, és avarga... Majd a szoknyás asszonyságok elviszik a balhét két közjószág-szülés meg mosogatás közt... Eddig 30.000 halott. Világelsők vagyunk lakosságarányosan... Mennyi lesz még? :(

A köpcös nem mert elmenni Brüsszelbe megvédeni a homofób törvényt... Mondjuk oda is nőket küldött... Viszont mi épül Hatvanpusztán! Ajvé! :)))

Erősödik a kampány! Gombamód szaporodnak a kamu videók a migrációról, a csoportokban megmosolyogjuk, nagyon kilóg a lóláb... Rémhírek. Nagyon-nagyon lebutított agyúnak kell lennie annak, aki azokat elhiszi. :(

Sajnos sok-sok lebutított agyú van ebben az országban, néha saját rokonaimra is rácsodálkozom... :O

Horrorka még valahol a tengernél bulizik, és nehéz hét jön, sok legyőzendő akadállyal, a Gábornak lesz nehéz megint, kegyetlenül kinőtte magát a cégük, még szombat este is telefonált, és leveleket írt... Utálom ezt az egészet! Detélleg! :)))

De ő imádja. El kell fogadni, és kész. :)))

A pénzt meg úgyis én költöm el.... Aha, az eltartott, ahogy a múmia megénekelte... :))))

Khinem Saar Yale 2021.07.14. 05:53:49

holnap a kora reggeli órákban felülünk a csíkhúzó göbzire és elmegyünk keresztapuhoz látogatóba egy kis időre. addig türelmet kérek.
természetesen mindent az én hajnikám fizet.
:):):):):):):):):)

( majd eccercsak felbukkanok)

dr.ahalan 2021.07.14. 21:36:16

@Khinem Saar Yale: Visszatérés? De jóóó nektek! :)))
süti beállítások módosítása