dr.ahalan

dr.ahalan

Belvárosi fantázia, avagy a császárnak morzsája

2021. május 18. - dr.ahalan

 

 

A képet a neten találtam, a régi bajai törzshely, a Belvárosi eszpresszó. Béke tér. A pulttal szemben bársonyfüggönyös ajtó, azon túl a nagyterem zenekarral, onnan nyílt még egy terem, aztán a kerthelyiség. :)))

 

Gyerekkoromban édesapuval randiztam ott, szinte hetente akadtak szombaton délelőtt sürgős ügyeink, legtöbbször zsebpénz, vagy divatbolondériák okán cibáltam az idegeit. Mert mindig kellett egy ruha… :))))

Ült, kavargatta a kávéját, nézegette a csajokat, és jól szórakozott rajtam... És én soroltam, hadartam... Nem is olyan drága! És annyira szeretném! Pont az én színem! Ilyen színt még nem is láttam! Megszakad a szívem, ha nem lehet az enyém...

Megvette. Mindig megvette, bár volt amikor felpattant a bringájára, és faképnél hagyott... Aztán visszakanyarodott, ott álltam letörten... Maga a "hétfájdalom"!  Gyere te átok, hol az az istenverte charleston-ruha? Szegény leendő urad! Honnan szedtél te magadra ennyi makacs akaratot, mi? Egyszer majd valaki úgy megver, de úgy... :)))

És tudtam hogy visszakanyarodik. És sose ütött meg férfi... :)))

 

Aztán minden szombat este itt gyülekezett a fiatalság az egész városból, nem is tudom hány száz randit ücsörögtem, táncoltam itt végig, hányszor bandáztunk…

 

A kedvencem a fantáziakrém volt, magas, karcsú pohárban hozták, színes krémrétegekkel, tejszínhabbal. Baromi drága volt… :))))

 

Ennyit az emlékekről. :)))

 

Brutál sok dolgunk volt hétfőn, cégesen is sürögni kellett, az ékszeres vevőim is megugrottak, nyílnak a galériák, a butikok, szerveződnek az esküvők. Ez jó! :))))

 

Pihenésként kipróbáltam a hagyományos, kukoricadarás császármorzsa-receptet. Nagyon finom, de csak frissen ehető. Megtanultam. :))))

 

Ma aztán végre eljutottam a könyvtárba, már kint elő kellett venni a kártyát, tagságit, személyit. Szigorúan ellenőrizték. :)))

 

Utána csavarogtam egyet a körúton, rengeteg a külföldi fiatal, mondjuk a házunkba is visszatért az élet, hallom őket bulizni, nevetni, meg hát az orrom is érzi a lépcsőházban…  Érti, aki érti. :))))

 

Szóval majdnem teljes a nyitás, már kirándulóhajót is láttam. Hát… Vannak kételyeim, de mindegy. :((((

 

Csak akkor kérdem én! Ha vége a járványnak, minden happy, itt a nyájimmunitás… Akkor minek kellett meghosszabbítani a vészhelyzeti kormányzást? He? Kilóg az a lóláb erősen! :))))

 

Bulizni, misére menni, teraszozni, meccsen tombolni lehet, előválasztást tartani, tüntetni, népszavazni nem lehet… Érdekes!

 

Nagyon szórakoztató a feldübörgő választási kampány! Nyilván nem várom Jakab Pétert miniszterelnöknek, de imádom, ahogy osztogatja a súlyos kokikat, és úgy kihozza a sodrából a vén, molyrágta sztálinistát, hogy annak lilul a feje, és ráng a pele az orra alatt! :))))

 

Aztán van még a hét nagy lehetősége, Dobrev nyilvános angol nyelvű vitára hívta ki Árgyélust. Hivatalosan. Meri? Nem meri? Kellett belekötni az angol nyelvtudással Karigeribe? Most aztán meglátjuk ki a legény a gáton, ugye? Fogadnék rá… :))))

 

És talán nyár is lesz már végre! :))))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr8616565324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2021.05.19. 22:46:12

És készen vagyok minden tervezett és nem tervezett munkával, a céges munka elküldve, az eladott cuccok postázva, minden pénz befutott rendben, a megrendelt ékszerek zacskóban, a fotózás kész... :))))
Holnap még egy kis háztartás, és jöhetnek a saját bizsucskáim! :)

Gábor volt ma itt ebédezni, és holnap is jön. Várjuk a pénteket, a múlt hétvége ugye kimaradt a Mirákulum miatt... Van meghívásunk kiállításmegnyitóra is, a sógornőm is csal a csudakertjébe, az eper kezd érni úgyis, a spenót meg úgy burjánzik, mintha megőrült volna. :))))

Van újhagyma is! :)))

Gábormamától is tündéri csokrot kaptam a szülinapomra, középen sok-sok újhagyma, körben spenótlevelek. :)))

A drágaköves-bigyós-gyöngyös-biszbaszos nagykert is meg kellene nézni, vajon túlélték?

Majd meglátjuk, hogy milyen lesz az idő. Mert most rettenetes... :(((

És most még egy kis olvasás. A szép szoba. Erősen divatos a mi Woodstock-utóhullámokon felnőtt, a nyolcvanas években hatalmasat tombolt, olvasó korosztályunk körében. Ütős egy cucc, már kerestem többször a könyvtárban, most végre megcsíptem... Kicsit Orwell. Illetve annak a folytatása.

A könyvben rejtett üzenetek vannak. Kézzel írva. Imádom!

Föld alatti mozgalom! :)))

Khinem Saar Yale 2021.05.21. 06:14:58

első!:)
Isten éltessen sokáig! mert megjegyezte énmártikám, hogy téged senki sem köszöntött fel!!:):):):):)
( ilyen,mikor valaki csak tudálékoskodik)

a vénség ismételten keveri a szart, elmúlt az új kanül varázsa:):):):):):):):)

Khinem Saar Yale 2021.05.21. 06:17:52

"Szildi
Admin
Reply to Candice
7 órája

mert kell neki egy állandó ellenségkép, nem vagy eltartott, agyad is van, a körülményeid is jók, unokák, normál családod van, egyszerűen olyan vagy amilyen ő soha nem lehet .."

írja ezt éhgyomorra sásdiné!!!
( hogy nem szakad le a pofájáról a 7 db hámréteg!!!!!)
undorító.

dr.ahalan 2021.05.21. 08:08:10

@Khinem Saar Yale: Óóóóó! Köszönöm szépen itt is. :)))

Nem nyugszik a két bepállott csoroszlya? Pfujj, de undorodom tőlük! Kényszerbetegek, hiába... Ez van. A zsírarc ellenségkép lenne? Érdekes... Szerintem csak egy vastagon borderline-os, levakarhatatlan zaklató. Nemrég olvastam egy cikket, a járvány alatt megtízszereződött a számuk. Népbetegség lett. :)))

A hetven+-os perverz mazo-cicuska... Hát igen. Ne felejtődjék el a bűnlajstroma, ha már ennyire kapar, meg veszkődik, hogy szó essék róla itt.

A rasszizmus támogatása. Nácizmus eltűrése. Hatalmas kreditpénzek ellopása. Tömegek kitiltása előre megfizetett szolgáltatásból ok nélkül. Szellemi termékek eltulajdonítása. Adatvédelmi törvény sorozatos, tömeges megsértése. Tízezrek privát adataihoz való hozzáférés biztosítása ismeretlen, virtuális seggnyaló moderátoroknak. Nők kifosztóinak támogatása, bűnözőkkel való folyamatos bratyizás. Becsületes emberek börtönnel, vagyonelkobzással való nyilvános, évekig tartó fenyegetése. Kukkolás. Levéltitok folyamatos megsértése. Virtuális zaklatás. A pedofília eltűrése. A holokauszt-tagadás eltűrése. Becsületsértés. Halottgyalázás és kegyeletsértés. Fotókkal való visszaélés. Millió hazugság. Ocsmányság, trágárság... És persze a török!

És most tapsikolhatnak visongva a maguk gyermeteg módján. Te is szántál rájuk öt percet, én is... Micsoda boldogság! :))))

Khinem Saar Yale 2021.05.21. 14:13:34

"szildi
Admin
1 órája

Klárika és Gyurcika nem nyugszik, elfelejtik, hogy minden rágalmukat bizonyítaniuk kell, remélem hamarosan ( az ügyésznek!!!.. ) addig spóroljanak.."

lássuk akkor,példának okáért:

"szildi
Admin
Reply to Candice
15 órája

mert kell neki egy állandó ellenségkép, nem vagy eltartott, agyad is van, a körülményeid is jók, unokák, normál családod van, egyszerűen olyan vagy amilyen ő soha nem lehet .."

vagy:
"szildi közzétett egy állapot frissítést
1 nap, 4 órák óta
No, lássuk kinek van a legnagyobb “egoja”, itt az is kiderül, ebből látható , hogy mennyire sok magányos ember van.
2 Hozzászólások
Kedvelés Kedvelés
Hozzászólás Hozzászólás
Candice 1 nap, 3 órák óta

Egy társkereső tulajdonosától ez azért nem a legjobban összerakott mondat!"
vagy:
" szildi 1 nap, 3 órák óta

Több éves tapasztalat, aki elégedett, az nem köt bele a másik tagba, hanem semleges, de itt “ugrás” van.. attól függően kinek van nagyobb egója.. (nem a másik oldalról beszélek)–Javaslat, akit zavar, ne olvasson itt, felesleges egymásba kötni.. aki ide regisztrált joga van írni, bármit, a fal mindenkié (függetlenül , hogy a tulajdonossal szimpatizál vagy sem).."

még egyszer:
"....aki ide regisztrált joga van írni, bármit, a fal mindenkié ...."

és majd elmeséli az ügyésznek, miért töröl állandóan, indokolatlanul
( mert nem érti a tyúk agyával a falra írtakat!!!
mert buta , mint a föld!!)

kúrva nagy lehet az új láv, ha it leskel naponta 45-ször:):):):)
megkopott a varázsceruza fénye:):):):):):)
kihúnyt a parázs a kohóban!!!:):):):):):):):):):)

dr.ahalan 2021.05.21. 20:08:49

@Khinem Saar Yale: Durván tolja megint a mentollevet ez a szottyadt szagosbükköny... Ömlik belőle a hazugság, a zagyvaság meg az ocsmányság. :)))
Hány éve is ugat ügyészről, bíróról? Öt? Hat? És miket hablatyolt már össze! :)))
Hogy megbeszélte a bíróval az ítéletet, neki már meg is küldték, megyünk a börtönbe naplózásért.
Elmeháborodott, egyértelmű...
Lóg a hátsónkban a zsírarcúval együtt, és hörög. :))))

dr.ahalan 2021.05.21. 23:53:40

És akkor végre péntek! :)))
Háromnapos ünnep, még akkor is, ha a Gábornak muszáj lesz kimennie holnap az építkezésre... Ebédre hazaérek Takács! :)))

Kedves este volt, spagetti vacsorára, egy pohár bor, jóféle politikai traccsparti, ahogy szokott. :)))

Végre átláttuk az ellenzéki összefogás lényegét. Külön karakterek, külön kommunikáció, minden társadalmi rétegnek. Illetve nem mindnek, ez szerintem hiba. Meglátjuk mire lesz elég. :)))

A mesterséges mélyszegényben tartott réteg, a "krumplisok" szerintem sokkal többen vannak, mint ahogy becsülik őket. És sokkal több a spórolós vidéki is, újságot nem vesz, internet nuku, legolcsóbb TV-előfizetés, agymosó csatornák, mulatós zene, török sorozatok, és a "gyurcsánymigráncssoros" hazugságok. :((( Ha "laposhús" van, akkor minden van!

Az azért itt, ebben a világvégi naplóban is megmutatja magát évek óta, ahogy ezek a... hogy is mondjam... Szürke, jelentéktelen, megkockáztatom... értéktelen és semmi életű emberek mennyire ki tudnak borulni mindentől, ami szín, humor, fantázia, könyv, zene, szex, orgazmus,buli.

Hogy hazugan dicsekvő, magányos világban élnek? Hát legyen ez az ő bajuk... (Megvető, unott legyintés.) :)))

De azért két dolog kiviláglik ezeknek az általam humanoidnak tartott izékről...

1, Dolgozni nagyon, de nagyon nem szeretnek. Nem is teszik. Soha! Ők tényleg élősködnek... Dokiférj nyakán, volt férj nyakán, elcsaklizott örökségeken, törvénytelenül működő társkereső portálokon, az unión.

2, Kedvenc elfoglaltságuk, napi programjuk belecsimpaszkodni, és mocskolódni, szemétkedni értelemmel bíró emberekkel... Ugye? És nem csak a zsírpofiról, meg az elmeroggyant feljelentgetőről beszélek! Millióan vannak a face-en... Látom a kézműves portálokon, képesek százával belekötni egy horgolt babába, egy mázas tálba...

Mindent gyűlölnek, ami alkotás, ami siker, ami szép, ami érték...

Szavazók. Vannak ők, és vagyunk mi. A magunk buborékában.

Őket megtalálta, és legyűrte a hatalom.

Mi finnyásan elkerüljük őket. De ők bedörömbölnek, betörnek a privát szféránkba... Az megvan, hogy a zsírarc 7 évig leskelte a Gábort bokrokból, mire kiderítette hol lakik? :)))
Máig is libben a cigányszoknya a téren nem kevésszer...

Beteg világ ez, akárhonnan nézzük. :)))

Ők minket látnak betegnek. Milyen szín? Milyen orgazmus? Milyen alkotás? Könyv? Bruhahahaha.. Kit nézel hülyének te kretén? Nincs is ott a Gellérthegy! Majd megbeszélem a bíróval... És végre ő is mazo-cica , közel nyolcvan évesen... Sok-sok pénzért ám! De azért is... :)))

Galaktika magazin! Detélleg! :))))

Khinem Saar Yale 2021.05.22. 07:51:22

első!:)
zsetem, kanül=bráner, szumma kumla ude, és a többiek

ha az időjárás nekeünk kedvez, akkor holnap délelőtt vácrátót, arborétum, vízimalom, nagy tó, nyíló virágok, koszt az étteremben ( ha nyitva) fagyi és/vagy vattacukor.
mindezt a 3Lövel megerősítve.

Khinem Saar Yale 2021.05.23. 16:53:31

".......aki ide regisztrált joga van írni, bármit, a fal mindenkié ...."

így bízzatok a seggszájúban, még a sajátjainak is hazudik folyamatosan!!!

ismételten kitörölt egy pár bejegyzést. persze a szemetet, a neki tetsző maradhatott!!!!
egy aljadék!!!

dr.ahalan 2021.05.23. 22:08:32

@Khinem Saar Yale: Mindig ilyen volt. Becstelen, aljas, hazug, gonosz, álszent, sunyi, perverz... És végtelenül ostoba. :)))
Meg is lett az eredménye. A volt piacvezető oldalból csinált egy kis kupac bűzlő szart, amit már szinte mindenki elfelejtett. :)))

dr.ahalan 2021.05.24. 00:37:39

@dr.ahalan: Igazából már csak azért visong, azért önti bele a nagy pénzeket abba a húgyszagú, semmitérő pöcegödörbe, hogy legalább mi ketten ne felejtsük el őt úgy, ahogy az összes többi mocsokról se esik már szó itt ezer éve... Pedig mennyi sokan voltak! :)))
Mind lekoccolt tőle. A sok elmeroggyant modi, a seggnyalók, a wiko-bandások, meg korábbról is... Ezrek! Tízezrek... Maradt a közpina, a bozgor, meg az elmebajos zsírarc.
Törődéskoldusok, mondom én... :)))
Szerencsétlen, sikertelen, kudarcos életek. Munka nélkül, hobbi nélkül, hivatás nélkül, tudásszomj nélkül, társ nélkül, valós család nélkül... Kapaszkodnak a virtuális életbe, de csak itt tudnak... Ez van. Nem eresztik a lehetőséget. :)))
Minket meg szórakoztatnak, azt hiszem. :))) És sokakat másokat is. Virtuális állatkert ingyen. :)))

Mindenesetre mi élvezzük az ünnepet a szar idő ellenére is. Sok-sok zenét meghallgattunk, jó kajákat ettünk, és ma este nosztalgiáztunk. Meghallgattuk közös életünk nagy zenéit, rengeteg van!

Olasz nyálkás nóták, jó spagetti egy trattoriában. Egy kelta zene Gran Canaria-n, légiós dalok, Gábor imádja a francia idegenlégiót, mindent elolvas, mindent megvesz, ami róluk megjelenik... Dal a kolbászról, a Non, je ne regrette rien... Akkor Piaf is legyen, jó? :))) Vári Éva is, Gábormamával is láttam, nagyszínpadon is... Keressük meg Horrorkát, ahogy szólót énekelt. :))) Kiss! És minden más... Jöttek! Maguktól! Ramaya. Twisted Sisters. Yeke yeke... Menjünk Egyiptomba! So, ya so... Mindenki táncolta, a szállodában, a kirándulóhajón. Emlékszel? A meleg arab fiúcskának bemeséltük, hogy az unokatesód is meleg... Mennyit nevettünk! :))) Vettünk neki hófehér galabiját, reggel ébredt a homokban, lebegtette a cuccot a szél... :))))

Kedves este volt...

Persze ez már más élet. Koronavírus, öregség... Keddre nagy vacsorát tervezek. Rick Stein osztrák salátáját elképesztő kombinációval, osztrák módra... A bécsi szelet mellé. Főtt krumpli, hagyma, hering, alma, capri-bogyó, szardella, majonéz, tejföl, mustár, majonéz... Bors, só... :)))

Kedden a Gábor az építkezésen irányítja majd a dinoszauruszt, a nagyobbik filmforgatáson van... Meg szeretném lepni. :)))

Aztán vagy kihányja, vagy nem... :)))

dr.ahalan 2021.05.24. 00:47:55

@dr.ahalan: Bocsi, csak egyszer kell majonéz... :))))

Khinem Saar Yale 2021.05.24. 07:26:18

@dr.ahalan: a garantált okádáshoz kétszer kell majonéz!!!!!!
hétágra süt, ma kirándulás a Lökkel.
csak mi, semmi szülői felügyelet.
szerintem jó lesz.

dr.ahalan 2021.05.25. 00:26:36

Ez a nap is eltelt, reménykedtünk benne, hogy a mi autentikus kínai éttermünk végre nyitva lesz... Be van rendezve, nincs kiírva semmi. Próbálkozunk tovább, nagyon hiányoznak már azok az isteni ízek, azok a szokatlan hús-formációk! :)))

Jerusalema... Mekkora világméretű mozgalom lett, micsoda nagy ötlet! Néztük a videókat, táncolták osztrák templomban a pap vezetésével, táncolták a magyar rendőrök, BV-sek, bajaiak sokan, ezrével lehet nézni. Ugyanaz, mint a Masaka Kids... Megnézed, támogatod vele fél fityinggel Afrikát. Hát igen... Jóra is fordítható a műszaki háttér, még pénzbe se kerül. :)))

Volt politika is vastagon, Karikó... Ráugrott a fidesznyák sajtó, igazából nem is tudom miért. Csak. Mert asszonyság. Beszervezték... Na! És? Őket is. Vastagon. Köztudott.

Azt ígérték, hogy nyilvánosak lesznek az ügynökakták. Nem lettek... Ugye! :)))

Durvul a kampány, szegény Karigeri állja még a sarat, ömlik rá a mocsok, és volt a szívatás... Tudod, az esküvői pár! Ismerjük őket már bankhirdetésekből. És jött a gömböc, a reggeli zsíros pörkölt után, csak úgy csattogott a várban borostásan, lazán, kinőtt öltönyben, az unokák kissé leették... Hát... Izé... Kicsit ciki! :)))

Kacag rajta Európa.

Lukasenka megint alakított, tízezrek börtönben, repülőgépet térít el, undorító az a kommunista diktátor... És majd a mi köpcösünk holnap megvédi! Fogadunk? :)))

És a téren pont ukrán, vagy orosz bagázs. Üvöltöznek... Mata részegek. Gondolom vendégmunkások, nagy magyar szavazók. Akár színházba, múzeumba is mehetnek. Szerencsére nem akarnak... A nyugati turista nem mehet. Keleti vakcina nélkül belépni tilos! Azt a nyugati vakcinát mi nem fogadjuk el. Nem is hívunk le belőle többet... :((( Európában mindenki más igen... Mi akkor se! Majd lesz magyar kínai... Épül a gyár! Ötszörös áron! Persze...

Stop Moderna, stop Pfizer! Pfujj! :((((

Harmincezer magyar halott. Vagy ki tudja...Tengernyi szenvedés, és ne legyenek illúzióid! Nincs vége... És a furkók most is kiröhögnek majd, ahogy tavaly. Csak élni akarnak normálisan... Milyen világjárvány? Kit nézel hülyének, te kretén? :(((

Khinem Saar Yale 2021.05.25. 09:17:44

első!:)
zsetem, szumma kumla ude, bráneres kanül, ecetetrá

a tegnapi kirándulást, csavargást, sártúrást megúsztuk eső nélkül, igaz a végén már kapkodni kellett a lábainkat, viszont a 3 Löhöz képest a vaddisznó kimondottan jól öltözött úriembernek tűnt.
szummaszummárum remek nap volt.

Khinem Saar Yale 2021.05.25. 09:47:23

hát ez a ma reggeli bejegyzés leadta a hifit!!!
énmártikám újra formában, diszkréten, elegánsan, de úgy megszopatta a két idiótát, hogy a végén még kezet is csókoltak neki:):):):):):):):):):):)

" Candice 1 óra, 55 percek óta

Egyébként meg nem olyan ritka dolog, hogy valaki magasabb végzettséget hazudik magának! Ismerek egy párat!
Válasz
padreemeritus 56 percek óta

Ez igaz, de azok messze elmaradnak a miniszterelnök jelöltségtől pl.!! De egy ilyen pozícióban már vérciki hazudozni, mivel reflektorfényben van és kiderülnek a dolgok!!"

kire gondolhatott a szerző?????:):):):):):):):)

hát nyilván a svéd diplomásra ( emlékeztek még az adatlapjára????? főiskola, svéd diploma)
és a duplán doktorált banyára( emlékeztek?? gyógyszerész)
:):):):):):):):):):):):):):):):):)
és igaz mindkettőre, távol állnak a miniszterelnöki jelöltségtől:):):):):):):):):):):):):)

a tisztáson a maci kéjesen nyújtózkodik a nyáreleji napfényben, és várja a kényeztetést sallai és sásdi diplomásoktól:):):):):):):):):):):):):):):):)

Khinem Saar Yale 2021.05.25. 14:26:00

ezt megint törölte a banya, azért ide teszem, nehogy a feledés homályába vesszen:
" szildi 1 nap, 3 órák óta

Több éves tapasztalat, aki elégedett, az nem köt bele a másik tagba, hanem semleges, de itt “ugrás” van.. attól függően kinek van nagyobb egója.. (nem a másik oldalról beszélek)–Javaslat, akit zavar, ne olvasson itt, felesleges egymásba kötni.. aki ide regisztrált joga van írni, bármit, a fal mindenkié (függetlenül , hogy a tulajdonossal szimpatizál vagy sem).."

dr.ahalan 2021.05.25. 16:30:17

@Khinem Saar Yale: Alig vannak, és még így is egymásba kötnek? Szánalmas, békétlen népek... :)))

Sárpettyes uncsifotók esetleg? :))) Menek, megnézem... Hátha! :)))
süti beállítások módosítása