dr.ahalan

dr.ahalan

Unalmas Aha-napló a könyvekről

2021. március 16. - dr.ahalan

 

 

Jó rövid hét lesz ez, szerencsére kevesebb munkával, mint ahogy számítottam. :))))

 

A rakott kel elkészült időre, Gábor jött, evett, és igen elégedetten távozott. Imádom ahogy a kedvenceit eszi, lassan, élvezettel. Ahogy utána a kávét kortyolja, kinyújtja a hosszú lábait, és megdicsér… Ez finom volt Takács Bálint. :)))

 

Érdekes volt ez az ünnep, néma csend volt a téren, alig láttam embert, pedig hétágra sütött a Nap… Aztán este olvastuk, valaki hatalmas feliratot vetített a Gellérthegyre, Orwell Viktor. :))))

 

Ez még önmagában nem nagy hír, de aztán a kommenteken megdöbbentem, kérdezgették az emberek, ez mit jelent. Úgyhogy végül sok csoportban páran leírták részletesen az 1984-et, meg a hihetetlen párhuzamot… Én kötelezővé tenném 16 év felett a könyvet, detélleg! :O

 

Ha már könyv, akkor galéria… Minden héten rászánok egy-két órát, felmegyek, és lehozok néhány könyvet, meg bélyegcsomagot. Érdekes élmény! :)))

 

Muszáj selejtezni a könyveket, kell a hely az újaknak, úgy ömlik hozzánk a jó könyv, hogy már nem férünk… A galéria gardróbjában laknak, az olyan mély, hogy péklapát kell hozzá… Muszáj kihúzni a hátsókat, a régieket, átválogatni. Például a kilencvenes évek romantikus marhaságai és könnyű kis bugyuta krimijei, meg a gyereknevelési könyvek, szótárak és nyelvkönyvek, soha nem lesz már rájuk szükségem, el is avultak. Jó kis munka! :)))

 

Mindig szerettem a könyveket, elsős voltam amikor húsvétra megkaptam Az indián kertjét… Persze Fehér Klára, naná! :)))

 

Imádtam az olaszoknál is barangolni az újságosoknál, akkor még alig beszéltem pár szót, magazinokból gyakoroltam… és akkor megláttam egy könyvet! I ragazzi della via Pal! Kellett nekem… Mekkora élmény volt beleolvasni, szótárazni, felismerni a mondatokat! :)))

 

Egyszer egy bajai rokonom, aki meglehetősen jómódban élt, hatalmas háza volt, ragyogó rend, patikatisztaság, jó ételek… De semmi számára értéktelen léhaság. Se könyv, se festmény, se poénok, semmi!  Csak munka, munka, munka. Szóval ez az áldott lélek egyszer meglátogatott, megnézte a lakásomat, és elégedetlenül csóválta a fejét. :)))

 

-       De furcsa vagy te még most is! Ennek a lakásnak az árából házat vehetnél odahaza, lehetne egy kis földed, jószágod. Férjhez is mehetnél! Minek kell ez a sok csavargás, utazás, könyvek? Filmek? Viszik az időt, a pénzt, és nem lesz abból se haszon, se semmi, nem ám! :))))

 

Nem is próbáltam elmagyarázni… Minek? Akkor már tudtam, hogy az emberek kétfélék. És mi vagyunk kevesebben… És úgy örülök ennek, és ezért örülök a Gábor családjának is… És tényleg! Az is milyen hihetetlen volt, ahogy mi megismerkedtünk! :))) Régestelen régen nem írtam róla, majd elmesélem! :)))

 

Szóval nem unatkozom… Holnap fotózás délelőtt, délután a boltocskák feltöltése. :))))

 

És hát igen… A járvány. Jönnek a mentők, nappal sivítva, éjjel csendes villogással. Rémisztő… És még mindig nincs őszinte szó, még mindig nem értik az emberek. Egy éve tart, és nem értik! Nem mondja el nekik senki. :(((

 

Például alap… A szállongó vírusok szájba jutása esetén a legjobb védekezés a Negro. Vagy bármi, ami mentolos… A nyál leszárítja a rohadék fehérjeburkolatát, és megdöglik… Hallod valahol hirdetésben? Felvilágosításban? Nem… Dédikém is tudta…  Jó! Nem csodaszer, de erősen veszélycsökkentő. Járj utána… :)))

 

Szóval így… :)))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr1116467280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2021.03.16. 23:30:42

És akkor hogy is van?

www.youtube.com/watch?v=C1pdlBd0g_8

A nemzet csótánya...

Khinem Saar Yale 2021.03.17. 09:16:16

első!:)

" Candice 42 percek óta

Máté unokám karácsonyra sakkészletet kapott tőlem, már sakkoznak apával"

sakkészletet (sic!)

dicsak,dicsak........a kis grétsy:):):):):):):):)

dr.ahalan 2021.03.17. 12:27:10

@Khinem Saar Yale: Szegény gyerek... Most komolyan! "Sak-oznia" kell... Persze az jó dolog, okos dolog, de minek ma már sakktábla? Millió más érdekesebb színesebb, modernebb, kreatívabb játék kapható... Gondolom ez volt a legolcsóbb. :)))

Khinem Saar Yale 2021.03.18. 06:54:26

első!:)
ha szerencsém van, ma ismét jön moszkvából egy nagyobb pakk!!
:):)

dr.ahalan 2021.03.18. 15:50:10

@Khinem Saar Yale: Akkor felpörög a masina, gondolom.... :)

Khinem Saar Yale 2021.03.18. 15:53:33

@dr.ahalan: már feltűrt ingujjal dolgozom!!!!
holnapra lesznek részeredmények.

dr.ahalan 2021.03.18. 23:19:57

Ez a mai nap azért jó volt! Gábor szabaddá tette magát, és elmentünk kirándulni... Nem csak a vásárlás volt a cél, nagyon régen jártam arra, rettenetesen régen. Megnéztem az általános iskolámat, és rácsodálkoztam mindenre. Ötven év, és alig változott valami! :)))

A lényeg, hogy megkaparintottam nagy mennyiségű kakasnyalókát, meg Kojak-ot... Tudtad hogy létezik rózsaszín is belőle? Hát igen.. Tejkaramella fél mázsa, zselés cukor, még krumplicukrot is találtam, és rengeteg húsvéti édességet. Maszkokat! Mindenfélét! :)))

A Krowkát nem találtam meg, és a rücskös zizit se. Hatalmas tömeg volt, egy csomó helyet kihagytam, bugrisok, semmi távolságtartás, orr alá letolt maszkok, már tényleg nincsenek szavak... A retró édességekhez majdnem húsz percig álltam sorba, illetve figyeltem, mikor lesz szabad az a két méter. Egymás hegyén-hátán tülekedtek, lökdösődtek, Hallod! Lajos! Ott fenn van még ebből a golyórágóból! A gyümölcsöst! Szarjál rá, mi van kiírva, itt lent elfogyott... Emeld le, hallod! :O

Hoztunk haza ebédet a Burger King-ből... Aztán Gábor elrohant, én bélyegeztem, gyöngyöztem, és közben sokat-sokat csacsogtam Horrorkával telefonon. :)))

Ma nemigen olvastam híreket, persze az látható... Tíz napja tartanak a korlátozások, az eredmény nulla, minden statisztika emelkedik. A szennyvízadatok pedig még nagyobb bajt jósolnak... Valami el van itt cseszve. Nagyon!

Hazugságok, hazugságok... Az is hazugság, hogy nem voltak fellobogózva a hidak az ünnepen. Láttam! Fel voltak lobogózva! :)))

És bármennyire is hihetetlen... Esik a hó! Nem illúzió, nem tévedés, most nyitottam ki az ablakot. Esik a hó! :O

Khinem Saar Yale 2021.03.19. 11:00:28

első!:)

"
Candice
2 órája

Szóljon már át valaki a Boráros térre, hogy a kifli.hu-nál rendelhető Krowka! Még házhoz is viszik neki. Annyira unalmas már ez a nyűglődése."

ééééédesem!!!!! ennyire unja magát!!! kéne már valami kis himi-humi:):):):):):):):):):)

dr.ahalan 2021.03.19. 11:36:43

Vajon hány évnek kell még eltelnie, hogy az elmeroggyantnál leessen a tantusz, miszerint nem érdekel a véleménye? A tanácsai sem... Ő sem. :))))
Mi lesz a következő? Karamella a kilincsen, halk zokogás, ajtónak gyámoltalan kaparászása? :))))

Khinem Saar Yale 2021.03.19. 14:48:19

@dr.ahalan:
igen, ez lesz!!!
:):):):):):):):):)

dr.ahalan 2021.03.19. 23:56:53

Óóóó! Péntek! Bekuckó! :))))

Zöldbableves a terv, és fűszeres marhasült sima krumplikörettel, izgalmas salátákkal. :)))

Ideje volt elzarándokolni az Auchan-ba, kifogytunk sok mindenből. Például kellettek szószok, és mindenféle chili. Szalámik, rizs, mindenféle... Meg konzervek. Mikor mentek így fel az árak? Ezer forint egy nagy ananászkonzerv? :O

Persze tudja az ember, rongyolódik el a forint... Na de akkor is! Borzasztó! :(((

A járvány. Hát ez igazán aggasztó, detélleg. Rekordokat dönt a halottak száma, a fertőzöttek száma, és nincs rendes oltási terv, és nincs védekezés, nincs segítségkérés. Mi még visszajelzést se kaptunk arról, hogy elfogadták a regisztrációnkat, és a Fórumban rengeteg beteg kisöreget hallani... Öreg vagyok, beteg vagyok, és nem oltanak, nem állnak velem szóba, nem kapok kezelést, nem kapok gyógyszert...

Azt olvastam, hogy most a katonákat fogják oltani... Azok most fontosak, fél, nagyon fél...

Mi is volt az ígéret? Húsvétig minden regisztráltat be fognak oltani. Hát erre kíváncsi leszek! :O

Közben mit látok? Dubaj, dőzsölés, urizálás. Magánrepülő! És közben százezrek mentek tönkre, igazából az unió segélypénzéből semmit, de semmit nem kaptak se a magyar vállalkozók, se a dolgozók, a halottak száma lassan közepes városnyi, de még mindig vannak járványtagadók és agymosottak, nekik tapsoló elmeroggyantak, mert ez Mária országa, és majd Jézus megsegít, fő hogy ne jöjjön a migráncs... Egyébként meg a Gyurcsány! Az! Nyóóócév!

Nem. 11 év pusztulat.

És hogy valami jót is írjak! Igen! IGEN! Az Auchan-ban VAN KRÓWKA karamella! Kár már ezen izgalmaskodni, jó sokat vettünk... Mondjuk ez a rúd formájú, nem a kedvencem, túl sok egyszerre, de manapság az ember azt eszi, amit megszerez. :((((

Remény a sötétségben, hogy a Penny tudvalevőleg listázta az elit, nagydobozos KRÓWKA karamellát, és hétfőtől lesz komoly kapcsolatunk hozzájuk... :)))

A rücskös zizi problémája még megoldatlan...

Help me! :))))

- Gyere aludni Takács Bálint! Mindjárt éjfél! :))))
- Még megnézem, hogy esik-e a hó... Szellőztetek...
- Nem, nem esik a hó! Öt perc, oké?
- Oké... Még fogat is mosok...
- Mennyi karamellát ettél, te istenátka? :)))

dr.ahalan 2021.03.21. 23:53:22

Ez a hétvége se tartott négy percnél tovább, zsúfolt volt, izgalmas, és nagyon élvezhető! :)))

Mivel a járványadatok borzasztóságán most nincs kedvem csámcsogni... Hát elmesélem milyen mostanság egy szombat nálunk.

Ébredünk. Ő mindig korábban kel, hamarabb alszik. El vagyunk csúszva. :))) Valami ősi, megnyert fogadás kapcsán a Gábor főzi a kávét, tölti a narancslevet. :)))

Kávé. Betelepszem a forgószékbe törökülésben, megnézem a boltocskáimat, játszom egy mahjong-ot. Gábor vagy valamelyik okoskán, vagy a lapitopin olvassa a híreket. Beszámol, megbeszéljük... Kortyolunk, füstölünk élvezettel, nyitott ablak mellett végre... :)))

Hol a gyöngyös asztalkámnál ül, hol a galéria lépcsőjén, vagy a fotelben...

Pizsiben! Kicsit ki van lazulva a gumi...

Felöltözünk. Ő szigorúan farmer, póló. Én az agyonfoltozott totyi nadrágom... És póló.
Nekilátunk az ebédnek. Mindenki végzi a dolgát, megy zene, vagy film... Bocsi, visszatekerek, lemaradtam róla...

A konyhában húst pácol, nem férünk... Megyek zöldséget pucolni a gyöngyös asztalra, ne felejtsem el a csempét lemosni jövő héten! Ahogy ő klopfol és pácol... Na ajvé! :))))

Répát és krumplit hámozni a Hair válogatás mellett a legélvezetesebb... Gábor ezzel nem ért egyet. :)))

Ebéd kész. Leves rendben. Sült mamut rendben, megeszegéljük. Nem csámcsogunk... Azt a cupákos részt elkérhetem? Mit innál? Ásványvíz? Kóla?

Gábor lepihen. Olvas, vagy alszik... Ötven éves! Megengedheti magának, detélleg!:)))

Háromkor kávézunk.

Filmet nézünk.

Ötkor megnézzük a web-shopok licitzárásait. :))))

Nagyon jó játék! :))

Aztán levelezünk, ezt leginkább én intézem.

Vacsora előtt egy pohár bor. Zene, hírek, miegyéb... Rákészülés.

Élmények. Zene, zene, zene... Fél kettőkor sms-ek! Horrorka hangja az éterben!

- Banya! Jött egy sms!

Vevők fizettek... Hozták rám a frászt... :))))

Szóval ilyen egy szombat minálunk. :)))

Khinem Saar Yale 2021.03.22. 08:35:18

első!:)

nekem gazdagon megvolt a 4 perc.
megérkezett a pakk, péntek késő délután, este megkezdődött a feldolgozás.
nem részletezem, ma hajnali fél 3 körül meguntam, de nem végeztem. még kábé 25-30 db vár feldolgozásra.
sajnos, sok a kuka, de ajándék fognak ne nézzed a lovát!!!!

dr.ahalan 2021.03.22. 22:46:18

@Khinem Saar Yale: Ma az a leggazdagabb, akinek hobbija van, nyitott elméje, fantáziája. Otthon végezhető dolga, élvezete, öröme, sikerélménye... :)))

dr.ahalan 2021.03.22. 23:23:19

Hétfő letudva, nagy öröm! :)))

Járvány. Nyitás nem lesz... Miért is nem lehet megoldani? Máshol miért lehet? Üzletekben négyzetméter-arányosan ki lehet számolni, hányan lehetnek bent. Egyszerű szabályozás... Kosárszámláló. Józan ész! Mekkora marhaság! Bezárják a könyvesboltot, ahol ezer négyzetméteren hárman-négyen bóklásznak, de a hipermarketekben, oltási pontokon lehet tülekedni... Itt az eredménye! A helyzet egyre rosszabb... :O

Civil önkénteseket keresnek a Covid-osztályokra... Miközben 5.500 embert elüldöztek a magyar egészségügyből...

Gábor járt az angyaldokinknál. Róla tudni kell, becsületes magyar belgyógyász, aki kitanulta a keleti gyógyászatot az akupunktúrával együtt, és igen nagy magánrendelője van.

A járvány elején azonnal visszajelentkezett az állami egészségügybe, részállásban, a legkeményebb frontra. Két fityingért. Mert eskü. Meg hivatás... Hát jahh... Én mondtam neki! Ember! Nem becsületesnek fognak látni, hanem hülyének... :O

És gyógyít egy éve. Éjjel és nappal. A legkeményebb helyen...

De nem írta alá a szerződést. Ezt már nem... Megmondom őszintén, rettegtem! Hogy aláírja...

Kicsit zavarban vagyok... Buddhának, köszönjem a bölcs döntést? Vagy Krisztusnak? Jahve, aki fényt hozott? Majd megkérdezem... Nevet majd... Még ezt se tudod? Egy az, csak a gonosz emberek csináltak belőle más-más maskarát, és abba a maskarába burkolták saját gonoszságukat... :)))

Szóval az angyaldoki ezután is rendel, még egy ideig "megtűri" az Orbán-rezsim, aztán visszatér teljesen a hófehér csodavilágába, ahol én már annyi sok csodát megtapasztaltam testi valómban, és a váróban, a betegek elmondása által...

Mindent megtett, amit meg lehetett tenni, és ezután is mindent megtesz. Ingyen és bérmentve. :)))

Már akinek, persze... :)))

Ja! És viseltem felemás zoknit! A Down-kórosok világnapja volt! Felemás zokniban nagy vagyok, zoknievő mosógépünk van... :)))

Még az jutott az eszembe... Mennyi, de mennyi sunyi egészségügyi végzettségű mocsok bujkál ebben az országban... Kitaníttattuk őket, esküt tettek, és most húzzák a belüket, mindenről tudnak hablatyolni, még a vírust, a járványt is letagadják az égről, csak az esküjükről nem ejtenek szót... Köpedékek... Orvosok, ápolók, mentősök, ki tudja miknek hazudták magukat valaha... Megmérettettek, és könnyűnek találtattak. Ugye? :)))

Khinem Saar Yale 2021.03.23. 15:19:42

"
padreemeritus
Reply to Szildi
2 órája

Jaj Ildikó, csak nem képzeled, hogy ő???? Ugatni, károgni azt tud, őt meg mi tanítattuk, (ha igaz a diploma, de Csabi szerint bárcából van csak diplomája) és egy percet nem dolgozott a szakmájában, de lehet, hogy ő volt Pesten az egyetlen diplomás kocsmárosné!!!:-))))))))) wahahahahahaha"

....... őt meg mi tanítattuk,........:):):):):):):)
mi:):):):)
meg tanítattuk (sic!!)
a diplomás svéd:):):):):):):):):):):):)
énmártikám lapít........fosik a bűnözőtől!!!

dr.ahalan 2021.03.23. 15:47:25

@Khinem Saar Yale: Óóóóó! Ezek szerint megint nyugtalankodik a rüszmeteg sárkánygyík? :)))
süti beállítások módosítása