dr.ahalan

dr.ahalan

2021, avagy Orwell 1984

2020. december 29. - dr.ahalan

 

 

Hát vége lassan ennek az évnek is, eltűnik örökre a süllyesztőben minden borzasztóságával együtt. Kuka.

 

Persze nem lehet azt mondani, hogy unalmas lett volna, még bezártan is izgalmas volt, rengeteg kihívással, rengeteg tanulással, és tapasztalással.

 

Nagy sikernek érzem, hogy még mindig nem adósodtunk el, minden számlánk ki- és befizetve, összetartunk és összetartozunk, van mit ünnepelni. :))))

 

A járványhelyzet miatt elmaradt a fürdőszobám felújítása, és nem mentünk a tengerhez sem. Soha nagyobb bánatunk ne legyen! :)))

 

Megnyertem egy karácsonyi fogadást, arra tettem, hogy az ünnepnapokra jelentősen, hirtelen lecsökken majd a hivatalos halottszám a koronavírus tekintetében. Igazam lett…

 

Most jön majd a karácsonyi vásárlások és plázajárások áldozatainak számai…

 

Olvasom a vakcina-véleményeket. Az nem kérdéses, be kell adatni. Az a kérdéses, hogy melyiket, és mikor. :))))

 

Kissé le vagyok maradva a világtól. Gondoltam egy ilyen oltás előtt ki kell majd vizsgáltatnom magam… Időpontért esedezés, tülekedés, beutaló, versenyfutás a laborhoz kapunyitáskor a sorszámért, mogorva tehén karomba döfködése a tűvel. Hahhh! Horrorka okos karkötőt kapott karácsonyra a Balázstól, rám tette, és mondta az eredményeket. Szaturáció rendben, 97%,  vérnyomás, mindenfene… :)))))

 

Kell nekem egy okos karkötő. Feltétlenül! És egy robotporszívó. :)))

 

Szóval 2021. Totális átszervezés minden téren, csak a Gábor új cége stabil… Mondjuk szerencsére az még! Újratervezés lesz cégesen is, a megrendelőink nagy része alig hogy vegetál, az ékszeres üzletpolitikát is át kell gondolni.

 

Rá kell állni az esküvői ékszerekre, és el kell moccanni a színes gyöngyöktől.

 

Mondjuk nem lesz könnyű, 2010 óta mámorban élek, eladtam majdnem 6000 ékszert. :))

 

Hatmillió más kézműves ötletem is van persze, például az olasz tegolaépítéshez kb. 8 éve megvettem az eredeti kúpcserepeket, az izlandi mohát, és minden decoupage-papírt… :))))

 

A bélyeges boltocskámat is újra lehet és kell indítani, szerencsére anyagom van elég. Még bontatlan kilós-fél kilós csomagok, egész ládák… Ahogy sok-sok éve a bélyeges bácsitól elhoztam. :))))

 

Aztán persze ugye… Lehet pályázni. Utálom, de kelleni fog. :(

 

Régen, állami cégnél szerettem tenderezni. Izgalmas volt, vidám, sikerekkel teli.

 

Aztán valamikor az első Orbán-kormány idején, mint naiv anyuka… Pályáztam! Egy kis antikváriumot szerettem volna nyitni. Megtanultam hogyan kell üzleti tervet készíteni, fedezeti pontot számítani, menedzseri tréningem megvolt, marketinget tanultam… írni meg tudok. :)

 

A rengeteg pályázóból az első körben maximális pont. A második körben is. A harmadik körben.. Maximális pont, ormótlanul áthúzva, két aprócska ponttal lehúzva, magyarázat nélkül  kilökve… Ennyi. Undorító volt.

 

Most talán más lesz, talán jut a becsületes embereknek is pályázati pénz. Írásra, kultúrára, kutatásra, játékokra, reklámkritikára, közösségi portálokra, blogokra… Ezer ötletem van. Meglátjuk. :)))

 

Talán Brüsszel ide is figyel egy kicsit, felkapja a fejét…

 

2021. Izgalmas év lesz, erőpróba, összekapaszkodás, túlélés, politika, céges mindenfélék, ötletek, kapcsolatok, web-shop-ok, és filmek, és zenék, és könyvek… )))

 

És mi volt 2020 legszomorúbb hozadéka? Az emberek maguk. Rengeteget tanultam.  Majd egyszer elmesélem. :(

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr2316363268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2020.12.31. 00:09:05

Még egy nap van ebből az évből. Utoljára még jött egy földrengés, megható volt olvasni, ahogy szülővárosomból konvojok indultak segélycsomagokkal, horvát népek vagyunk mi egy kicsit, beszéljük egymás nyelvét valahogy, egy a táncunk, egy a zenénk, egy a hagyományunk. :)

Rettenetes évzárás ez még akkor is, ha ma jó ételt ettem, gyöngyöt fűztem, szép szeretőt öleltem...

Mint említettem volt, rengeteg emberben csalódtam 2020-ban...

Alig pár hónapja kedveltem meg Tóth Gabit, és máris lefizette a kormány, a lázadó, tetovált, önérzetes anyából úgy lett pillanatok alatt verésre kész, alázatos nagy magyar fidesz-ribanc, hogy a gyomrom felfordult tőle.

Aztán Iványi... A lefogyott, megviselt igaz keresztény, a valódi jó ember cikket írt...

Ja! Természetesen én is, Gábor is tagjai lettünk az egyházának, amikor kellett!

Vajon Orbán olvasta-e a Bibliát? És a hívei?

Aligha...

- Fedeleket vesznek el a családoktól. Kilakoltatnak. Utca. Kegyetlenül.

- Az éhezőket, hajléktalanokat büntetik, kitiltják, de kenyeret nem adnak, még véletlenül se, de betiltják az ételosztásokat, mert nem mutat jól a hírekben.

- A hivatalos kormánykommunikáció szerint a nőket lehet verni, pénz számolva, asszony verve jó. És erről hitvallást tettek a szavazatukkal Brüsszelben, és a nőverő Balogh ma is ott pöffeszkedik közöttük.

- Elképesztő adókat találnak ki, és ténylegesen legyilkolják a magyar kis- és középvállalkozókat.

- Nincsenek gátlásaik. Drogoznak. Szájer és Tompika, meg az Ibiza... Minden, de minden disznóságot meglépnek. Van itt pedofília, kurvák halomban, gyermekeket molesztáló papok, rémtörténetek, minden, de minden következmények nélkül. Nekik lehet...

- A kisnyugdíjasnak enni nem lehet...

- A járvány okán kérdezni nem lehet. Szenvedni lehet. Túlélni lehet... Ha szerencséd van. Nekem volt. Csodabogyóm is volt...

- És persze a csúcs... A Lölö, a szegény malacpersely, aki mutatós matracot kapott... Kiutalták neki.

Magyarország 2020... Új év jön, izgatottan várom! :)))

Kálmán Barna Mikorka 2020.12.31. 06:34:11

első!:)
boldogabb, békésebb, sikerekkel, örömökkel telibb új évet kívánok nektek, szeretteiteknek, és az itt minket olvasóknak is!!

youtu.be/Ruk3ODa8-gQ

dr.ahalan 2020.12.31. 10:55:02

@Kálmán Barna Mikorka: Viszont kívánom nektek is az összes szépet és jót az újesztendőre.
A zené(k)ért külön köszönet! :)

dr.ahalan 2021.01.02. 00:15:22

És 2021. Végre! :)))

Csendes szilveszter volt, soha ilyen némának, ilyen lehangolónak nem láttam a teret. Néhol villogtak illegális tűzijátékok, némelyik pont a hídról...

Ma Gábormama várt minket a megszokott terített asztallal, korhelyleves, lencsefőzelék, és valami elképesztően omlós sült csülök, amit megfejelt a sógornőm a maga döbbenetes almás-kakaós mentes sütijével.

Az újévi koncert közönség nélkül... Szép volt, és szomorú.

Ami még szót érdemel, az az RTL-klub éjféli himnusza. Mi élőben láttuk, nyilván nem voltunk kíváncsiak az orbánisztáni néphülyítésre, barátok rebesgették, ezt kell...

Atyavilág! Leborulok Fischer Iván nagysága előtt! Énekelt covid-os ápolónő, rendőr, tolókocsis, vak, és minden más, ebből a végtelenül igazságtalan, elbutított társadalomból kivetett, jogfosztott és elnyomott EMBER!

És utána beszélt az elmúlt évről unokát egyedül nevelő mélyszegény roma nagymama, egyedülálló apa és anya, becsapott nagycsaládos pár, gyereket nevelő homoszexuális pár, és leszbikus csajok is beszéltek. Gyönyörű volt, bátor volt!

Mondom én! Elindul valami lassan-lassan... Valami jó. Valami szép. Valami tiszta. Valami igaz. :))))

És megint minden, de minden statisztika engem igazol, ahogy mindig...

Péntek van. Hétfőig még három vidám nap, aztán újra vissza a taposómalomba. De addig ki fogjuk élvezni. :)))

A gyümölcsleves már hűl, a temérdek zsíros étel után jól fog esni a rakott krumpli holnap, már csak sütni kell.

Feltérképeztem a bélyeges boltocskámat, a regem él, az értékeléseim majdnem 100%-on, kevés a bélyeges eladó, viszonylag nagy az érdeklődés, érdemes volt tíz évet várni, detélleg! Akkor habzsolháp módon felvásároltam minden értéket, fektettem, ékszereket pedergettem, most azt hiszem beérett a gyümölcs. :)))

Érdekes világ ez, érdekes lehetőségekkel.

Most mindenesetre visszamegyek a régi jó kényelmesbe, és hozzábújok a Gáborhoz. Ezt kissé gátolja az új kispárnám, amit Gábormamától kaptam a névnapomra, és karácsonyra huzatot is varrt rája... Namármost! A Gábor nehezményez... Ha a vállára fekszem, és alattam a kispárna, akkor az pont beteríti az arcát.

Zsiráfos-lámás huzattal!

Az neki nem jó! Nem kap levegőt!

És ezzel a problémával kell nekem megküzdenem...

Borzasztó! :)))))))

Kálmán Barna Mikorka 2021.01.02. 08:00:37

nekem,nekünk csak holnap délután kezdődik az igazi szilveszteri műsor. részletek a hét vége felé, ha megélem.
de, addig is, hatodikán színre lép bájden józsef!!!
és akkor illik gratulálni!!:):):):):):):)

Voltam 2021.01.04. 07:57:40

:)

Boldog új évet kívánok!

Lehet, hogy csak nekem új a hír, de a közös ellenséget állítólag elvitte a -nem, nem a rézfarkú bagoly, hanem a COVID 19.

Új év, új kihívások, és mennyivel jobb, mint mikor még behívások voltak. :)

:)

dr.ahalan 2021.01.04. 16:59:48

@Voltam: Ezt nem hallottam, igaz már egy ideje nem is foglalkoztam velük.

Mindenesetre kívánok neked én is sikeres és vidám 2021-et! :)))

dr.ahalan 2021.01.05. 00:16:20

Szóval vissza a taposómalomba. Az első munkanap.

A Gábor új határidőnaplója full tele a hétre, nekem kényelmesebb lesz. Bevásároltunk, aztán ő robogott tovább.

Undok hétfő...

A politika se hozott túl sokat. Orbán szerint a Karikó Katalin egyszerűen asszonyság, a vakcina meg magyar. Megvető, undorodó, lenéző smiley... Bugris ország, mit lehet várni?

Gondolom Karikó is megvetően gondol rája, a kis fura, köpcös figurára... :)))

A járványt meg egyszerűen birkózószőnyegre küldtük... Igaz hogy egy kisebb városnyi magyar belehalt, és még sehol a vége, és már harmadik hullámról hablatyol, de szerinte másodszor is legyőzte...

Világszínvonalon is élvonalban vagyunk a népességarányos halottak számában! Egy ezrelék! A hivatalos kommunikáció szerint minden ezredik ember meghalt. Valójában persze ez a szám sokkal magasabb...

És az elkövetkezendő tíz év csoda lesz gazdaságilag! Sokkal csodásabb, mint az elmúlt tíz év... Mert az is csodás volt...

Lópikula... Éhezők, nyomorgók, kifosztott önkormányzatok, tömegével hajléktalanok, jogfosztott családok, becsapott, reménytelen hitelesek, eltaposott, meglopott vállalkozók, és sok-sok ezer milliárd ellopott pénz. Kastélyok, földek, birtokok, gyárak neki, és semmi az egyszerű embernek. Semmi. Se jövő, se lehetőség.

Rabszolgasors...

Így indul 2021.

Maszkban.

Kálmán Barna Mikorka 2021.01.05. 07:41:54

@dr.ahalan: első!:)
zsetem és szumma kulmla ude, továbbá nomany!!
előzetes : kiképzés, második nap, kora reggel!!
tegnap óta nagy Lö horda foglalta el a házat.......
elmondhatatlan, leírhatatlan.......
az éjszaka nyugodtan telt.
folyt.köv.

dr.ahalan 2021.01.05. 09:07:09

@Kálmán Barna Mikorka: Lö-megszállás van? Izgalmas lehet! :)))
süti beállítások módosítása