dr.ahalan

dr.ahalan

Maszkok és koronák

2020. április 02. - dr.ahalan

 

Egyre nagyobb divat az eleve vicces, vagy házilag dekorált maszk, lassan én is nekilátok az enyémeknek. Bármennyire is hihetetlen, valamelyik este a buszmegállóban egy fiatal srácon hófehér, egész arcos halálfej maszkot láttam. Meghökkentő volt, kinéztem... És ott ült velem szemben a kaszás maga! :))) 

Sok érdekes nem történt, tegnap reggel a Gábor bevásárolt egy hétre, mindent kapott gond nélkül, karajt is, csirkét is, tisztítószereket... Mindent. :)))

Gyorsan teltek a napok, céges munkánk nem volt, de valami őrület okán még a Meskán is adtam el ékszert, pedig nem töltöttem fel újat. Privát megrendelés is akadt, franc se érti a nőket! :)))

Rengeteget telefonálunk keresztbe-kasul! Hallottad? Olvastad? Te képzeld! Most hallottam... :)))

Horrorka minden nap elmeséli a vele történteket, ahogy romlik a bezárt lakosság mentális állapota, úgy mutatkoznak meg a jelek.

Bemennek az üzletbe nők csak egy arcpakolásért, egy akciós rúzsért... Vagy csak nézelődni. Kell, muszáj, hogy embernek érezzék magukat. :O

A téren is látom, egyre furábbak, egyre érdekesebbek...

És persze a HÍREK! Hírfüggő lettem, próbálunk elemezni, esténként még a face-re is benézek, hogy lássam a véleményeket, a magánemberek gondjait. Mennyi sokan szorultak be kis gyerekekkel a panelba! Eladósodva, jövedelem nélkül, és nem tudják mi lesz... :O

Horrorsztorik, és gyönyörű történetek összefogásról, odaadásról, önzetlenségről. :)))

Szóval nem unatkozom. Rengeteg régi iratot kiselejteztem, új és új recepteket próbálok ki, jövő héten tejszínben pácolt csípős rántott csirke van beütemezve... :)))

Közben mosok, fertőtlenítek, felmosok, gyöngyöt fűzök, krimit olvasok, filmeket nézek a nap nagy részében fél füllel, átnézem a gyöngyös ládákat, mackókat mosok kézzel, rémesen tiltakoznak, aztán száradnak mérgelődve... :)))

A végére egy kedves egészségügyis ismerősömről beszélnék. Régen ásványgyöngyöket vettem tőle, akkor még nem tudtam külföldről rendelni... Mindegy.  A frontvonalban harcol, mer írni, és millió a hozzászólója, köszönik, küldenek neki szívecskéket, "megaminden"... 

És kifakadt. Fáradtan, elgyötörten... Mert hol voltak ezek az emberek, amikor a fekete ruhás nővér kért, kiabált, és utcára vitte a népét? Hol voltak? Sehol... :(((

Fillérekért szakítja meg magát, olyan dolgokat lát, amit elképzelni nem tudunk...

Mit mondjak? Igaza volt... Én se voltam sehol. :(((

2010 és 2014 közt mindig az utcán voltunk. MINDIG, minden tüntetésen ott voltunk! Olyan ordibátorom van, hogy csuda! :)))

Aztán elengedtük a projektet mi is, mások is... 

Ennyit akartam mondani, és nem kell több szó. Talán ennyi is sok volt. :))))

Mindenesetre holnap péntek, bekuckózás... Nagyon hiányzik persze a bolhapiac, a cukrászdázás, fáj hogy az idén nem látom a tengert, de még tudok örülni előre is a hétvége minden percének, a napsütésnek, a budai zöldnek, a tökfőzeléknek, no meg persze... a holnap, a holnapután biztonságának.

Ma ennyi is elég, azt hiszem... És hirtelen milyen jelentéktelen, milyen silány, és eszembe is alig jutó lett minden más! Érdekes. :))) 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr915584938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kálmán Barna Mikorka 2020.04.03. 10:22:16

első!:)
kinyitottunk. egyelőre csak 3-ig.
majd meglátjuk. tele vagyunk rendelésekkel, kiszállításokkal.
most már tényleg kék szereznek egy maszkot, vagy hegesztő pajzsot.
kesztyűm van.

lucababkirálykisasszonyegypontnullanagyapaszerelme csinált egy akváriumot.
jó, igaz, papírból, de elképesztő halai vannak.
és a Rák Úr!!!!
az elementáris...........:):):):):):):):):):)
és minden egyes "élőzés" alatt - még a süsü előtt - beletesz egy békalencsét,amit majd együtt szedünk ki, ha vége a kórságnak:):):):):)
a legkisebb lö, a vekni, tegnap este olyat tolt , mint vitnihjúszton fénykorában............:):):):)

dr.ahalan 2020.04.03. 10:32:07

@Kálmán Barna Mikorka: Hiányolom erősen a fotókat a csopiban... :)))
Tetszik ahogy újra indul az élet, kicsit máshogy, de tényleg igény van. A szépre. Virágra, ékszerre, arcpakolásra. Ez jó! :)))

Kálmán Barna Mikorka 2020.04.03. 11:06:03

nincsenek fotók, mert ezek telefoni kapcsolások, vájberen, vaccappon..........és hogy melyik gyerek kezében van a telefon, az erősen hozzájárul az adás minőségéhez:):):):):):):):):):):):):)

dr.ahalan 2020.04.03. 12:10:59

@Kálmán Barna Mikorka: Egyszer megnéznék egy ilyen adást, kicsit irigykedik az Aha. :)))

Kálmán Barna Mikorka 2020.04.03. 13:37:32

keresd a szolgáltatódnál a 185-os csatornát, rendeld meg, fizess rá elő, és addig, amíg ez a kórság tart, minden este 19.05 - től 25 kötjel 30 percig műsort sugárzunk!!!
minden adás élő, nincs ismétlés!!
:):):):):):):):):)

dr.ahalan 2020.04.03. 15:22:59

@Kálmán Barna Mikorka:
Mondtam már, hogy imádlak? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Kálmán Barna Mikorka 2020.04.03. 16:46:57

@dr.ahalan: mondtad, de ezt mindig jó hallani/olvasni!!!!:):):):):):)

dr.ahalan 2020.04.04. 01:20:02

Gábor megjött, bekuckóztunk! :)))

Ő már letette az okoskáját, húzza a lóbőrt. :)))

Ma is benéztem a face-re, és egészen remek liberális, igazmondó gerilla-portálokra találtam, azt hiszem áttelepülök hamarosan naplóilag! :))))

Érdekes hír, Olaszországban OROSZ katonák, OROSZ gépjárművekkel fertőtlenítik a köztereket.

Nálunk alig se fertőtlenítenek, nemhogy Putyin... De Orbán se igen foglalkozik a járvánnyal. :(((

És a fertőtlenítés nélküli téren ma a nyári melegben rengetegen sétáltak, mentek a parkba, felszálltak a buszra babakocsival, két gyerekkel, maszk nélkül. Kerékpároztak, rollereztek, kis csoportok iszogattak, fiatal srácok bandáztak. Hát így... Köszönjük Müller Cecília! :((((

Mindenesetre az már biztos! Ha a Városliget fáit rendkívüli javaslattal kigyilkolják, ahogy Semjén benyújtotta... Ha elfogadjuk, hogy itt csakis a papok, és az imádság marad meg reménynek... Akkor pont beledöglünk. Csak úgy mondom. :))))

Pedig ez nem a világnak vége. Egyszerűen Földanyánk nyomott egy restartot, és kész.

Ennyi történt, és nem több. Aki érti, az túléli. Vagy már túl is van rajta.... :))))

Maradunk itthon, olvasunk lealjasított Kosztolányit, megmosolygunk végvonaglásos szenvedéseket, szexelünk, jókat eszünk, és hisszük hogy elmegyünk mi még a tengerhez nemsokára. :)))

Talán már jövőre...

Addigra a bugrisok biztosan eltűnnek... Valahogy! :)))

Neked meg ... MARADJ OTTHON! Védekezz!
Ennyi a varázsige. :)))

Kálmán Barna Mikorka 2020.04.05. 08:27:16

most már remélem értitek,mitől ilyen okos a kis sallaigyerek:):):):):):):):):):)

www.facebook.com/634603813618009/videos/209870743724974/

dr.ahalan 2020.04.05. 10:02:54

És képesek akár háromszor is hülyét csinálni magukból.
Orosz katonák Olaszországban. Biztosan nem fertőtlenítenek... Illatosítanak! :)))

www.youtube.com/watch?v=bb5Vb0fIdM4

dr.ahalan 2020.04.05. 10:07:31

És oroszul is... A tesóm meg Gabi... A Zsírpofi-Bozgor páros megint alkotott. Bruhahahaha... Hihihi! :))))

www.youtube.com/watch?v=Ms9ABwRnc2U

dr.ahalan 2020.04.06. 01:02:29

Valóban érdekes helyzet. Miért melegítette fel Putyin a közös kommenyista múltat az olaszokkal, az "Avanti popolo!" hangulatát, miért is küldött kilenc nyamvadt "Gábortudjamilyen-nagyonröhög" teherautót Bergamóba?
Rögtön kérte is a szankciók és korlátozások eltörlését... :)))
Nevetséges az, ami történik, detélleg! :)))

Ingyenes Magyarországon a parkolás... Jó.

Persze nem jó. Orbán totálisan kivérezteti az önkormányzatokat, bosszút áll az önkormányzati választásokon szerzett sérelmeiért, most minden pénzt elvesz tőlük, de a vírus elleni védekezést rájuk tolja. És mossa majd a kezeit...
Nagyon tetszett ma a Gyurcsány írása a témában! :)))

Rengetegen haltak bele eddig is, és még többen fognak. Szerteszét a világban.

Tévedés ne essék! Abba fognak belehalni, hogy nincs tesztelés, nincs maszk, nincs elég ápolónő. Nincs orvos!!!! A magyar orvosok régestelen régen, tíz éve máshol, Európában gyógyítanak. Az ápolónők dettó! És nincs felvilágosítás... Az emberek még mindig nem értik, hogy mi a kontakt, mi a lehetséges fertőző felület... Korlátok, hinták, kapaszkodók, egy kávé a szomszédnál. Láttuk, olvastuk, a kirakat-bugrisoknál... Gábor biztosan elment Mirákulumba! Milyen unalmas, hogy bekuckózunk... Nem értik. :O

Leginkább a reklámok ártalmasak rájuk ... Hogy lehet családi program a bevásárlás. Húsvét jön, nagyi, tojáskeresés, puszi-puszi. Lehet locsolni a lányokat, de jóóóó! :))) Nyerhetsz nyaralást... Totál megtévesztés, hamis biztonságérzetet kelt... ÖT PERCENKÉNT! Alig lehet kihámozni a felvett filmből a sok életveszélyes reklám és filmajánló között a valós filmélményt. :(((

Rendőrt napok óta nem láttam a téren. Horgászt igen. Ment a cimboráival, busszal. Kezükben sörös doboz, a botok, és beszélgettek. Fél méterről... És igen előzékenyen felsegítették a babakocsis anyukát a buszra... Egyikükön se volt maszk. Az anyukán se... :(((

Persze teszt nélkül lapos marad a görbe...

Értem én! Őszintének lenni ma nem kifizetődő... De valójában most kell megfizetni a számlát, sok-sok mocsokért! Két nap múlva, három nap múlva, egy hónap múlva... Mert szakad a mennyezet, összeomlik minden, átrajzolódnak az erőviszonyok, izgalmas dolgok történnek, nézzük csak az albérlet-piacot!

Ugye! Nem kell albérleti díjat fizetni, nagyon sokáig nem lesznek kilakoltatások. Ne fizess albérleti díjat! Lakj bátran ingyen!

Közben az ingatlanok árai zuhannak. Tegnap még harminc milliót ért a kecód, ma már tízért se veszi meg a kutya se...
Így történnek a dolgok manapság. Így bizony! :)))

És még sok-sok dolgot említhetnék, de menek aludni... :)))

Izgalmas hét várható!

Kálmán Barna Mikorka 2020.04.06. 07:06:31

első!:)
egy rovott múltú, börtönviselt, hazaáruló retek migráns , fogatlan szájából elhangzó mondat, melyben " a becsület megköveteli " szókapcsolat kimondása/leírása szerepel, az több,mint megmosolyogtató.
szerintem.

"Aztán csak egy fénysugár
A vén kopott ágyra száll"

Kálmán Barna Mikorka 2020.04.06. 08:35:44

szerintem parádés, közönségszórakoSZtató , iskolajátékkal, ISMÉT nyertem!!!!

"PadreEmeritus
2020.04.06. 07:09

Nahát, észre sem vetted, hogy előléptettelek fikafosról turhafosra!!!:-))))))) Izgalmas hét lesz!!!:-))) Risitas röhögés!!! Hol B+ a négy fal között????:-))))))))) Vegyél be pár Frontint, mert a Xanax hiánycikk, de a hatóanyag az ugyanaz!!!:-)))))))))
Ja és igen a kecó elértéktelenedett, én fizetek albérletet is, én nem lettem nyugdíjnélküli!!!:)))))) Wahahahahahahaha
Ezen a héten becsengetik a svéd bankszámlámra az adóvisszatérítést is!!! Most jön egy bruhahahahahahaha:-)))))))))

Neked mennyi is lesz a nyögdíjad??? Ott fogod verni a pöcködet kínodban abban a sötét pesti bérházban, abban a lakásban, ahol az előszobából lett egy ablak nélküli konyha kialakítva, mikor megkapod az első utalást 60 rugóról és azt üvöltöd, hogy O1G!!!:-))))))) Pedig, ha befizetted volna becsülettel mindÉg a frankó járulékokat, akkor ennél sokkal több lenne!!! IJB B+!!!!:):):):):):)

A béla fiatal, erős és egészséges, ehhez csak azt fűzöm hozzá, hogy a Pink énekesnő és a 3 éves lánya is elkapta a koronavírust, de már jól vannak!!!

Ingyenes a parkolás, király és nagyot csicskult a paprika jancsi kamu geri!!!:-))))))))))))))

Rád nem fecsérelek egy betűt sem szkatofil, sötét vagy, mint 6 pár rendőrsegg!!!:):):):):):):):)"

Most jön egy bruhahahahahahaha:-)))))))))

dr.ahalan 2020.04.06. 09:35:12

@Kálmán Barna Mikorka: Szerencsétlen, mulatságos mélymagányos nyuggerek odaát, hát tényleg azt hiszik szól róluk még valami ebben a világban? Szegények...
Nem, nekik nem lesz már soha semmi izgalmas. Ez igaz.
A világ attól még izgalmas marad, és csak halkan jegyzem meg... Mire a Gábor nyugger lesz, addigra ők már régen nem lesznek ezen a világon, ugye. :)))

Voltam 2020.04.06. 09:40:12

:)

A fogatlan, hajatlan, agyatlan, százszor megalázott, és Kumlán ennél sokkal többször meggyalázott, műveletlen, még kottát olvasni sem tudó bozgor akarata ellenére jót tett velem.
Annyiszor írta le, hogy "pianista", míg kedvet kaptam a zongoratanulmányaim felelevenítéséhez, és vettem egy Yamaha YDP-144-et rózsafa színben.
A múlt hét kedden már ki is szállították, össze is szereltem, és egész héten élvezkedtem.
Hihetetlen, hogy egyhavi átlagbérnek megfelelő összegért milyen szédületesen jó hangszert lehet kapni ma már újan. Teljesen olyan a billentése, mint egy rendes nagy angol mechanikás zongorának, és kutya jó hangja van. Szédületes! Gyerekkoromban az első normális pianínóm majdnem 6 havi átlagkeresetbe fájt használtan. Most meg itt van ez, ami jobb hangszer annál, és reálértéken sokkal olcsóbb.
Jó, nem mechanikus, hanem digitális zongora, de én már nem is leszek zenész, csak a saját szórakoztatásomra akarok zenélgetni, és így legalább nem kell a zongorahangolót hívogatni. Mert bizony a mechanikus zongorák elég sűrűn elhangolódnak. Aki járt zeneiskolába, az hallotta, mennyi sok elhangolódott zongora volt.
Tehát itt van ez a jó kis Yamaha, és minden együtt töltött percet élvezek. Gyerekkoromban a napi egy órás gyakorlás vége már szenvedés volt, most meg simán itt ülök előtte másfél órát, vagy többet, és észre sem veszem, hogy ennyi idő elrepült.
Most már csak kottákat kell beszerezni.
És milyen fura az élet, ahogy a hangszerek egyre olcsóbbak lettek, úgy a kották egyre drágábbak.
Olcsók sose voltak, de a papíralapú kotta most kimondottan drága. A digitális, notebook-ról nézhető kotta meg nem az én világom.
Tehát mindenkinek javaslom, a járvány idején a zenehallgatást fűszerezze meg egy kis saját zenéléssel. Mindegy, milyen egyszerű hangszeren, legyen az szájharmonika, furulya, vagy akár doromb, mert zenélni jó! Sokkal jobb szórakozás, mint a kecó pecó, vagy részegen a kocsmában az orrunkba tőtikézett cigit dugdosni, esetleg pasit horgolni magunknak sírva-ríva. :D

:)

Kálmán Barna Mikorka 2020.04.06. 09:46:44

@Voltam: jelentkeznék az alső nyilvános koncertedre a nappalidban! az osztályfőnök rendelete szerint 50 fő alatti rendezvény mehet!!!!
:):)

dr.ahalan 2020.04.06. 09:49:29

@Voltam: És igen! Megfogalmaztál valamit, ami egyébként is szót érdemel. Én ugyan nem vagyok zeneértő, de aki zeneértő, az mind erről számol be.
A jelenség érdekes, ahogy romlik, züllik el a világ, egyre olcsóbban elérhető a valódi érték. A hangszer, a zene, a könyv, a film. Lehetne ebből sok következtetést levonni, de a lényeg hogy örülök a zeneszerszámodnak.
Kottát pedig kézen-közön be lehet ám szerezni, javaslom a bolhapiacot.
Már persze majd ha lesz megint. :)))

Voltam 2020.04.06. 10:07:25

:)

@Kálmán Barna Mikorka:

A legjobb székem máris behúztam a szoba akusztikailag legjobb helyére, és rátettem a "reserved" táblát. Ez lesz a te helyed. Mától fogva még én sem fogok arra székre ülni, inkább a kis sámlin kuporgok. :D :D

@dr.ahalan:

A bolhapiacok (nálunk zsibi) újraéledését már én is nagyon várom, és nem csak a kották miatt. Szerencsére, elő bírtam kotorni a régi kottáim közül párat, és vannak online zenei antikváriumok, ahonnan lehet kottákat rendelni, és az első adag már a héten meg is érkezik az ígéretek szerint. És még ott van az Ebay is ahonnan szintén lehet rendelni kottákat. De a kotta az, amiből soha nem elég. ( Na jó, mint nagy kebelbarát, kijelenthetem, hogy nem csak a kotta ilyen. ;) )
De mint mondtam, a kotta, a papír alapú kotta az drága. Az ember pillanatok alatt el tudna költeni annyi pénzt kottára, mint amennyibe a hangszer került.

:)

Kálmán Barna Mikorka 2020.04.06. 12:56:49

@Voltam: köszönöm! ígérem, az alkalomhoz illően fogok felöltözni és nem zörgök a savanyú cukorka papírjával, nem köhögök, nem trombitálok a zsebkendőmbe, szemem lehunyom, átadom magam a műélvezetnek!!
a végén persze sztending ovésön...........:):):):):)

büfé lesz???
süti beállítások módosítása