dr.ahalan

dr.ahalan

Betty Boop és Kokopelli

2020. március 02. - dr.ahalan

 

Egyedül is nagyon jó lenni néha, klassz hétvégém volt, drótoztam, fűztem, ettem amikor kedvem szottyant, és olyan filmeket néztem tucatjával, amiktől a Gábornak a haja hullott volna ki. :))) Női nyomozóst, meg régi magyar művészfilmeket, köztük a kedvencemet. Eszkimó asszony fázik. :))) 

Új vevő a láthatáron! Butikos, és egyedi dolgokat szeretne... Van-e Betty Boop medálom? Ismerem? Hát... Én ne ismerném? Az első rendelésem közt Kínából 100 darab Betty Boop medál volt. :))) 

És Kokopelli? Hát... Szerinted? A kis pajkos istenke! :))) 

Lepjem meg... Már át is utalt előleget, kihívás, de élvezem. :))) 

Ma aztán mentünk ezerfelé a Gáborral, posta, bank. A szokásos.

Nagyon jó kis helyre járunk bevásárolni, itt most láttam először üres polcokat. :O

Kezd elharapózni a pánik, mi természetesen nem megyünk be a CBA-ba, de az Icamamáék egészen egyszerűen beszorultak, akkora volt a tömeg. :)))

Meghalt a Balsai... Jót vagy semmit. Sok keserű percet szerzett. :(

És meghalt Zana József! Őt nagyon szerettük, rengeteg filmben szerepelt. A szinkronhangok közül ezerből is megismertem az övét. :)))  És külön köszönöm neki a fiát. Legyen neki könnyű a föld! :(

Mára ennyi, sok szempontból húzós hét lesz... Egy kis napló még, 2009 karácsonyán írtam:

Dédikém igazi hívő volt, fekete szoknyás, fejkendős özvegyasszony, aki kis lakkcipőivel csak a templomig vagy a piacig topogott, és távol állt tőle minden hívság és kacérság. 

Férfi őt szóval se illethette, de engem, a szeretett Pucimáriját már kis koromtól nevelt a férjfogás praktikáira, felvillantva előttem a helyes, a megengedhető és a helytelen viselkedés közti különbséget. 

Egy karácsonyi reggelen a konyhában szöszmötölt, a csikótűzhelyet fűtötte, tejet forralt, én az öreg, kopott asztal mellett ültem, eszegettem a kalácsot, és hallgattam a mesét. 

A kezekről elmélkedett, megmutatta saját, kurta körmű, ráncos, agyondolgozott, dudorodó erekkel behálózott kézfejét, és még emlékszem a szavaira is szinte:

- Mer' bizony az éjféli misén nem ám a lányok cifra ruháját nézik a fiúk! Nem ám Pucimári! A lányok kezét nézik ők is, leendő napák és ipák is! (anyósok és apósok)!
Mert ha a lány keze sebes, repedezett, lúgmarta, akkor a lány dolgos, hagyománytisztelő, az tudja mi a karácsony. De akinek a keze hófehér, finom... az renyhe! Annak cselédet kell tartani, az nem lesz segítsége a családnak! Ezt jegyezd meg Pucimári! 

Még csendben hozzámotyogta azt is, hogy az ilyeneknek a teste is renyhe, nem szeretésre való, de ezt nem értettem, és a pirulás okát se... 

Dédikém a kezével búcsúzott tőlem egy rút téli napon. Már akkor régen feküdt, nem is beszélt, a lélegzetért küzdött a parasztház  agyonfűtött konyhájában. Illedelmes, csonttá soványodott kezei a dunnán pihentek, és egy hirtelen, görcsös mozdulattól lecsusszant ujjáról a mindig viselt, vékonyka aranygyűrű. 

Ugrottak utána sokan. Már ősz hajú gyerekei, menyei, felnőtt unokái, és mi is... az aprónép is a karikát kerestük vidáman, felszabadulva a szokatlan, közelgő gyász sose tapasztalt terhe alól.

Már nem tudom ki lelt rá, de dédike már nem kérte a gyűrűt. Szemével megkeresett, anyám odalökött az ágyhoz. Reszketeg, hideg, pergamenszerű volt dédike keze, ahogy az enyémet fogta, és középső ujjamra csúsztatta a vékony karikát. 

De a szeme élt! Nevetett a szeme, és azt mondta nekem: 

- Légy jó Pucimári! De amikor nem lehet jónak lenni, akkor légy nagyon okos, és ravasz mint a kígyó  Pucimári, mert Szűz Mária köténye bizony sokat eltakar!

Kedvenc szava járásával búcsúzott tőlem Dédike huncut szeme. Hát... ez jutott nekem az eszembe Szenteste reggelén...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr7215500924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2020.03.03. 00:38:26

A mai őrjöngésre rácsodálkoztam.. Minden ép elméjű ember elunta a Zsírpofi-szarszájú-kecó-gecó tombolást. Szerencsétlen sorsok. Pont. :)))
Miért hiányoznak nekik a hozzászólóim? Mindig is jobban szerettem a néma olvasókat... Aztán rájöttem! Ezek a virtuális elmeroggyantak, ezek a virtuális toprongyok témát keresnek, provokálnak! Ezek egyszerűen.. ahogy elmondtam már százszor! Törődéskoldusok! Az kell nekik, hogy még szóljanak róluk, említsék őket... Szerencsétlen elmebetegek ott a segglyukban. :)))
Már meg se merem említeni... A héten a Gábor kártyáján újra jelentős tétel fog landolni! Legális bérszámfejtés után, egy igen nagy nevű cég tulajdonosaként... Hehehe! Bruhahaha... :)))
És közben te meg öreganyám már megvetted Manhattant! Hát persze! :)))

Kálmán Barna Mikorka 2020.03.03. 07:16:23

első!:)
1. újabb csomag várható moszkvából.
2. este cselszi-liverpúl, cselsziben...talán sikerül elkapni kloppékat........talán.
3. kiváltom és megjátszom amit tegnap este az arsenal termelt nekem:):)
4. youtu.be/woVIxf3l2TU

dr.ahalan 2020.03.03. 10:58:19

@Kálmán Barna Mikorka: Manhattan! Emlékszem rájuk, Horrorka szerette őket. Gyerekkorában. Kissé bosszantott az ügy. :)))

Kálmán Barna Mikorka 2020.03.03. 11:18:19

tegnap feltette ezt a kis videót a fogatlan impotens törpe bozgor.
ma reggel megnéztem
hát, aki személyesen ismer, az pontosan tudja , így járt volna velem is a kis sittes.
nem, bocsánat, rosszabbul:):):):):):)
nem vagyok agresszív, de tónit simán megpofoznám......:):):):):):)
kár, hogy be van zárva most a gazdi ketrecébe, és csak onnan ugathat kifelé:):):):):):)

"PadreEmeritus
2020.03.02. 16:03

Mikor a ballibsi gender fazon játssza az eszét!!!:))))))))))))))))))))))

https://www.facebook.com/horvathshabba/videos/869589843470943/"

Kálmán Barna Mikorka 2020.03.03. 11:22:23

és ugye megest látszik, ki az ,aki óbégat eszetlenül.......
a rács mögül.
záróra után!!!
:):):):):):):)

"PadreEmeritus
2020.03.03. 10:14

www.youtube.com/watch?v=Dp5PZO9snQg

Köszönjük Emese a ma reggeli nagy hahotát, hanyatt röhögtem magam!!! A kis bélabá feltört megint, mint Óbudán a talajvíz!!!:))))
“Már meg se merem említeni… A héten a Gábor kártyáján újra jelentős tétel fog landolni! Legális bérszámfejtés után” Miért, EDDIG nem így volt??? :-))))))))
Na, meg ez az állandó, visszatérő és már halálian unalmas dédike bölcsességei!!!!:))))))))))))) Besza-behu!!!!

Aztán volt egy másik is amire felkaptam a fejem, egy mi van felkiáltással!!! ” Szemével megkeresett, anyám odalökött az ágyhoz.”
Na bammeg csóró kis ahalant oda lökte mamája, hogy mennyé má oda!!! Szegénynek már biztos öreg szaga volt!!!!
Oda kellett lökni téged????:)))))))))"

folyománya: antinak ( 68) nincs öregszaga,mert nemegyszer megénekelte, dokumentálta , ő bUlgarit használ!!!
igaz, szappan helyett, de, akkor is:):):):)
szóval, summázzuk, tónink messziről szaglik:):):):):):):):):):):):)

dr.ahalan 2020.03.03. 11:32:07

@Kálmán Barna Mikorka: Naaaa! Mai kihörgés a virtuális végbélből? Mami és kicsi fia FINNANSZÍROZÁSÁVAL? Szerencsétlenek... :)))

Vezek Elek 2020.03.03. 16:00:36

Bejelentkezem, de már mennem is kell. Hááát.... megjöttünk a "nyaralásból" (tudjátok, ez volt a kariaji). Mindig is el akartam menni a télből a nyárba, de álmomban sem gondoltam, hogy ez ennyire jó. Sharm el Sheikhben 27-30 C fok volt az elmúlt héten. Majd még mesélek, ha akklimatizálódtam.

Nyugi gyagyás! Itt vagyok, még jöhetsz pár tasliért hozzám is! :))))))

dr.ahalan 2020.03.03. 16:33:48

@Vezek Elek: Egyiptom nagy élmény, mi Hurghadán voltunk, így tél idején többször is. Sokat fotóztál remélem! :)))
Majd mesélj! :)))

Vezek Elek 2020.03.03. 16:53:20

@dr.ahalan: Hurghada nem messze volt tőlünk, de nem utazgattunk a másfél éves gyerekkel, meg amúgy is, éppen, hogy a fenekünket nem nyalták ki....
Én most szelermes :)))) lettem a Vörös-tengerbe, meg az élővilágába. Vagy unokáztam (csúszdapark,meg amit akartok), vagy ettünk-ittunk (all inclusive), vagy búvárkodtam..... és ezzel be is esteledett minden nap :))) Vittem könyvet, de elő se vettem.
Húúú, de visszamennék!!! (mondjuk vissza is fogunk menni, ....még lehet, hogy idén október-november környékén), de ez még a jövő zenéje.

dr.ahalan 2020.03.03. 17:07:15

@Vezek Elek: Én tudod mibe lettem még szerelmes? Az illatokba. :))) A levegő illatába, a tenger illatába.
És persze azok a halak! A korallok! Egy vagyont költöttünk víz alatti gépekre. :)))
És azok a kaják! :)))
A Frászkarikát is Egyiptomról írtam. :)))
Ha mégy még, akkor Luxort nem érdemes kihagyni. Egy álom! :)

Vezek Elek 2020.03.03. 19:44:36

Nocsak! Megint a freen járt a hacer :)))))??? Megint elvitte az előzményeket? Még jó, hogy itt-ott megvan minden agymenés. :))))
Mondom én, hogy idejár a gyagyás tóni bácsi pofonokért!! :))))) Látszik, hogy az albiból két évente távozik pár napra, amikor elugrik sebtében a roncsot vizsgáztatni. :)))) Tényleg hiányozna ez a sok állatság, ami elhagyja a klaviatúráját. Aszongya, .....figyelj!!!!: "sétáltatok este a sikátorok közt" :))))))) Sharm El Sheikh, meg a sikátorok!!!! :)))) Látszik, hogy életedben nem jártál ott,... de hogy is járhattál volna????!!!!! Nem a te pénztárcádhoz szabták! :))))) Elárulom neked, te hontalan, nincstelen, fogatlan, hajatlan, eszetlen, magtalan, tudatlan gyagyás, hogy egy szálloda több 10 hektáron, 10-15 medencével, aquaparkkal, teniszpályákkal, golfpályával....stb. rendelkezik. És ilyen szállodákból áll a az egész turistaparadicsom. Ergo NINCS egyetlen sikátor sem! :))))))) Vendégem voltál erre a taslira! :)))))))

dr.ahalan 2020.03.03. 20:28:56

@Vezek Elek: Lemaradtál a balhéról. Volt nagytakarítás, meg elköszönés, hogy megszűnik a hozzászólás... Aztán öt perc múlva tolta megint az öregasszony a prolizást, a curvázást, mintha mi se történt volna. :)))
Sokat nevettünk. :)))

Vezek Elek 2020.03.03. 20:38:35

@dr.ahalan: Látom, már csak ketten bohóckodnak a porondon.... a stílus nem változott. De mitől is változott volna??? Az ő korukban már csak a leépülés következhet,... nincs más perspektíva. :))))

dr.ahalan 2020.03.03. 20:52:21

@Vezek Elek: Tudod úgy van ez, hogy intelligenciát, stílust, fantáziát, humorérzéket nem lehet se pénzért venni, se eltanulni. Marad ez az undorítóság nekik, mint lehetőség. :)))
Be kell érniük ennyivel. :)))

Vezek Elek 2020.03.04. 19:34:38

Na én meg a harmadik vagyok. Túl vagyok az első dolgos napon, (este 7-re már itthon is vagyok) meg az unokám is. Én rendesen visszatértem, vizsgálati nap, meg ezren jöttek, hogy míg nem voltam, eltört, szétesett, ráfeküdt, semmit sem csinált vele, mégis elvált a szár a frontrésztől..... stb. Lucababakettőpontnullanagymamaegyetlenszemefényeésszerelme viszont ma volt először a bölcsiben és máris megtanulta, hogy "nemakajom". :)))) Imádom, hogy ki sem látszik a földből és már tudja, hogy mit akaj. :)))) Bejött a boltba, és közölte, hogy iszi.... szóval szomjas volt a drágám. Odamentem az italautomatához, vételeztem neki vizet, meg akajtam itatni, de ő nem akajta. Ő az én kulacsomból akajt inni és kész. Körülnézett, és megkérdezte úgy, ki széttárta a kezeit, hogy Sája??? Mondom neki, hogy kozmetikusnál van, mindjárt megyek érte, téged is megfésüljelek???? Erre ő: nemakajom. Hát ennyi! egy nap a közösségben és máris tudjuk, hogy mit akajunk. :)))) Megzabálom! Imádom! és csupán azzal, hogy van, boldoggá tesz!

Kálmán Barna Mikorka 2020.03.04. 19:40:18

@Vezek Elek: minden betűjét élveztem, átéreztem.
igaz, nekem mogyojóm van:):):):)

Vezek Elek 2020.03.04. 19:59:26

@Kálmán Barna Mikorka: Jaaaa! és eldobtuk a cumit (legalábbis míg a bölcsiben vagyunk) mert ott senkinek nincs. Beszarás! Eddig csak tőlem viselte el, hogy kivegyem a szájából, mert én nem tűrtem ellentmondást, ....anyjáéknak sikított, hisztizett, még vissza nem tették a szájába. Ma viszont kussban volt a bölcsiben, nem szólt egy szót sem, hogy még reggel elvették tőle. Jó lesz ez a bölcsi, már érzem! :))))

dr.ahalan 2020.03.04. 20:31:17

@Vezek Elek: Ezt tényleg nagyon jó volt olvasni. :)))

Voltam 2020.03.05. 05:51:49

:)

Első, zsetem, pápuszi, garnéla, emlőstej, stb. :D :D

:)

Kálmán Barna Mikorka 2020.03.05. 06:39:51

második!:)
szumma kumla ude, flakkon és névre szóló mömax számla!

tegnap erősen megtréfált a norics, elvitte az ebédpénzem. majd ma.........
és holnaptól indul a rettenetes roham.

dr.ahalan 2020.03.05. 09:09:01

@Kálmán Barna Mikorka: Flakkon és garnéla! Ne feledjük, a kommenyisták a pincében rejtőznek! :)))

Kálmán Barna Mikorka 2020.03.05. 09:18:26

@dr.ahalan: a női ruhagyár pincéjében? ahol a munkások által megválasztott munkástanács elnöke dr. sallai volt????????

dr.ahalan 2020.03.05. 09:42:53

@Kálmán Barna Mikorka: Pontosan! Ott szervezkedtek a női ruhák, és mindenféle bajkeverések történtek! Bebizonyítható! Jött a török hacker, és lyukakat vágott a nyári szoknyák zsebén, aztán állítólag ürgebőrbe öltözött migráncs varrónők rosszul varrták fel a gombokat. :))))
süti beállítások módosítása