dr.ahalan

dr.ahalan

Őszkoppantás, csigabiga

2024. szeptember 10. - dr.ahalan

 

Hirtelen, és alaposan ütött be az ősz, ma azzal ébredtem, hogy én mindenképpen kakaós csigát akarok sütni. :)

Néztem a receptet, 1,8 dl tej… Na mit nem vettünk hétvégén? Tejet.

Mehettem le, végül jót sétáltam, élveztem a kánikulamentességet. :)

Egyébként a gluténmentes próbacsiga állagra, formára klassz lett, egy kicsit kevesebb kakaó, kicsivel több cukor, és tökéletes lesz. :)

Van még érdekes történetem. A pasit alig ismertem, a barátnőmmel járt vagy 24-25 éve, toxikus egy kapcsolat volt, vége is lett. Aztán a fazon, még a face őskorában bejelölt ismerősnek, akkor még visszajelöltem mindenkit, aztán el is felejtettem.:)

Teltek az évek, abszolút meg is feledkeztem róla, a minap rám írt. Hogy vagyok? :O

Először nem is vettem figyelembe, be se ugrott, hogy ő ki, de nem adta fel. Beszélgessünk, találkozzunk személyesen. Holnap, ha lehet… Na itt leesett a tantusz, nyilván pénzt akarna. És mennyi ilyen van, te nagyatyaúristen! :O

Mondtam hogy majd karácsony után keresem… :)))

Történnek még más fura dolgok is, két napja rémisztő katonai konvojok vonulnak át a téren rettenetes szirénázással, hatalmas szerkezetek, nem tudom mire szolgálhatnak… :O

Esténként továbbra is engedélyezek magamnak néhány tucat reels videót, és csodálkozom a világon. Lenyűgöz a mesterséges intelligencia, ma már modellek se kellenek, élethű, tökéletesre tervezett nők, pasik, meg kétes nemű szépségek vonulnak fel-alá.

Az már nem mesterséges, és nem is intelligens, ahogy primitív bagázsok üzengetnek egymásnak, borzalmas káromkodásokkal, „hallodabeledetontom-fejedetmegb…”! Förtelmes!

A vidéki kifőzdéket szerencsére már kipöcköltem a kínálatból, nem is értem, miért kaptam őket sorban… Amit imádok, az a parttakarítós videósor.

Jesolo-ban valóban minden reggel makulátlan tisztára fésülik a homokot, tényleg elképesztő dolgok kerülnek elő. Én is imádok kagylókat gyűjteni apálykor, egészen hihetetlen gyűjteményem van, és találtam már én is ékszert, nem is egyszer.

Persze a videók nagy része teljesen kamu, de akkor is tetszik. Szórakoztat. :)

Megyek is bámulni! Pápuszi! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr3618488995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2024.09.11. 23:07:07

Ez nem volt jó nap, nehezen ébredtem, nem szeretem az őszt, az öregségemre emlékeztet… Aztán megfőztem a gulyást, házat tartottam, molyoltam bélyegekkel, Gábor jött, evett, ezer a gondja…
Este aztán megengedtem magamnak egy kis szórakozást… Face.
Jót nevettem… Államforma? Nemzetfocialista Loperatív Vejedelemség! :)))
Öröm! Láttam videót, van újra sulyom a Tisza-tóban, szedik. Istenem! Sulyom! Édesapu hogy szerette! Gyerekkoromban már alig volt Bajánál, de még kóstoltam, ettem… :)
Hogy befejezése is legyen a napnak, erősen ráfaragtam… Nézegettem a videókat sorban, egyszer csak bejött egy iszonyú szép, fiatal pasi… Murilo Mello. Táncolt, és elképesztően hasonlított a mozgása, teste az egyiptomi búvároktatómra… Ő táncolt így a hajón hazafelé menet. Szegény, már meghalt. Mindegy.
Nagyon nagy arc volt, elvitt külön búvárútra Giftunnál. Az emberek a hajó körül csapkodtak boldogan, mi nagyot úsztunk a korallok közt, lemerült, hozott fel csodakagylókat, mutatott fura halakat, egy korall felsértette a combomat, azonnal visszahúzott a hajóhoz… Vér, jöhet a cápa. Élmény volt! :)
Megnéztem kétszer a videót. Háromszor…
Ezt a face úgy értékelte, hogy a vénasszony gerjed a fiatal arab pasikra… És minden harmadik videóban szépen formált harmincas arab pasik táncolnak. Gondolom ez valami világszintű üzlet. Mert a zene ugyanaz. Rettenetes…
Hogy fogok én ebből kimászni? Detélleg… :)))
Aha, a perverz, kukkoló vénasszony! Na szép! :)))

dr.ahalan 2024.09.12. 23:18:24

Ma drukkolós nap volt, a Balatonnál dolgozott a Gábor cége, ment ő is hajnalban. Egy böhöm föld alatti esőgyűjtő tartályt kellett betemetni. Esőt ígértek, ha alámossa a víz a gödörben, és megsüllyed, az nagy baj… Sikerült, megúszták a fiúk, nem kell kiemelni. :)
Külön jó érzés, hogy van valaki ebben a végtelenül buta országban, aki gondol azzal, hogy TÉNYLEG öntözni kell…
Gábormamáék, a sógornőmék már tavaly, tavalyelőtt felszerelkeztek tartályokkal. Nem túl elegánsak, de minden esővizet, hólevet begyűjtenek, van víz.
A Dunától pár száz méterre miért nincs víz mondjuk például Baján? Jó kérdés…
Mindegy, nem az én ügyem.
Sokat csacsogtam ma Horrorkával, ráborzadtunk a mesterséges intelligenciára. Elmaradtam a dolgaimmal is, soron kívül kedvet kaptam bündlizni… Azaz 105 tökéletes német bélyeget kötegbe rendezni, mérnöknői precizitással csinos téglácskákba kötni őket pauszpapírral.
Összesen 76 bündli született. 7600 és plusz bélyeg Szép látvány! :)
Régen, a kislakásban, a mi játszóterünkön rengeteget bündliztem. Jó filmeket néztünk, biztonságban voltunk, a cégecskéink dolgoztak, a srácok tesztelték a szoftvereket, kerestek vele pénzt, mindenkinek jó volt…
Ékszereket építettem, volt bélyegboltom is, 3 vállalkozás…
Aztán az Orbán elvitt mindent. Lemancsolta az aukciós portálokat, a kézműves web-shopokat. Lett belőle Hatvanpuszta. És Lölö… Meg a vejko…
Mindegy. Majd jön jobb világ. Ez se nekem fáj. Gyöngyöm van millió. Bélyegem szintén… )))
És holnap péntek!

dr.ahalan 2024.09.16. 23:18:19

Izgalmas hétvége volt, szombaton a kedvenc vietnámi éttermünkben ebédeltünk Krisztiékkel, phö leves marhahússal, ízlés szerint méregerős friss paprikával, szeletelt fokhagymával, sok rizstésztával. A fiúk utána kagylót ettek sült krumplival, mi a Krisztivel vason sült kacsát roppanós zöldségekkel, és persze mi is sült krumplival. Vastag limonádé gyümölcsökkel, hatalmas üveg bögrékből. :)
Kényeztetve voltam, vasárnap a Gábor főzött spagettit, olaszos rafinériával, a horvátoktól hozott szósszal, és reszelt kősajttal.
Ma reggel Gábor még lefőzte a kávét, behozta a narancslevet két jégkockával, aztán rohant dolgozni. Hosszan csacsogtam a Krisztivel. Horrorkával is. Aztán házat tartottam, Gábor jött, rántott csirkemell, retro borsófőzi. Szerette.
Este Ági hívott, beszélgettünk a könyvéről… Nála most pont lomtalanítás lesz, tele a villa mindenfélével, értek a régiségekhez. Segítek? Hát persze! Örömmel-gyönyörrel! Tele a padlás…
A lomokat már lehordták, talált két ládát, benne bélyegalbumok, azokat eltette nekem… HOGY MI VAN? Azt hittem rosszul hallok! Micsoda kincs! Azon a padláson ötven éve nem rágta át magát senki…
Retro játékok, rengeteg könyv, antik ékszerek… Ki ne dobj semmit, te boldogtalan! :)
Izgalmas napok ezek, detélleg… Árad a Duna, meg kell azt nézni! Bécs! Úristen!
És mi van a lengyeleknél? A spanyoloknál? Természetanyánk először a két és fél hónapos kánikulával, most a romboló ősszel vert pofán minket.
Meg is érdemeljük… Kell még akkumulátorgyár? Kell még Paks-2?
Megvető legyintés.
süti beállítások módosítása