dr.ahalan

dr.ahalan

Nyár, szivárvány, napfény

2024. június 18. - dr.ahalan

Most hétvégén Pride! Találkozónk van Krisztiékkel, de utána, ha nem lesz túl meleg, akkor ott a helyünk. Tavaly kihagytuk, de két éve hatalmas volt. :)

Múlt szombaton nagyon klassz idő volt, elgurultunk a Vásárcsarnokba. Viszonylag olcsó az idén a gyümölcs, és a kedvenc hentesünktől beszereztünk egy szép csík császárhúst, amit a Gábor meg is sütött vasárnap. Isteni lett! :)

Szombaton is érdekes ebédben volt részem, a Gábor találta a neten a kifőzdét, Nokedlish… Az egyetlen olyan hely, ahol gluténmentes nokedlit is kínálnak. Mondjuk elég érdekes állagú cucc volt, de igazán meg lehetett enni. :)

Ma reggel kedves telefonálóm volt, T. hívott. Az édesanyjának volt a házban lakása, a néni már régen meghalt. T. volt akkoriban a számvizsgáló, aztán engem választottak meg huszon x éve, ő barátságtalan, humortalan emberként viselkedett, nemigen lehetett szeretni.

Aztán múltak az évek, ő nyugdíjba ment, párja is akadt, és valahogy sokkal barátságosabb kezdett lenni. :)

Egyszer elmondta, rajtam tartotta a szemét az első években, amíg meggyőződött… Valóban nem csapolom meg a ház vagyonát, és odafigyelek a közös képviselőre.

Még emlékszem arra, amikor először láttam meg farmernadrágban, pólóban. Összecsaptam a kezemet meglepetésemben, addig csak ronda szövetnadrágokban, ósdi ingekben járt. :)

Eddig bérlők laktak a lakásában, most eladta. Búcsúzni akart tőlem.

Mindig lehetett rá számítani, ha a házügyekben tanácstalan voltam. Nagyon megbízható ember volt egész életében.

Most boldog a párjával… Mondtam neki, hogy ne fogják vissza magukat. Menjenek, utazzanak, csapjanak bele a lecsóba, amíg bírják magukat. Nevetett… Úgy lesz Klárikám! :)

Elszomorodtam. Lassan 35 éve, hogy beköltöztem ebbe a házba, még emlékszem a rengeteg lakónénire, özvegyek voltak majdnem mindannyian. Harmincan.  A legtöbben fiatal házas korukban, 46-ban kapták a lakásokat.

Én voltam az egy szem fiatal asszony, és egyetlen baba született, Horrorka. :)))

Horrorkának rengeteg nagymamája volt. :)

Tényleg úgy telt el 35 év, mint egy pillanat… :(

Érdekesen alakul a politika is, most érdemes Brüsszelre figyelni. Alakulnak az erőviszonyok, mozgolódnak a pártcsaládok, természetesen nem lesz világháború, nem is szeretik azt, aki ilyesmivel riogat, ugye… :)))

A „nemszeretést” alaposan ki is mutatják ezer módon, mint köztudott! Szórakoztató! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr718430861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2024.06.19. 23:07:38

Ez igazán meleg nap volt, ráadásul krumplis pogácsát is sütöttem…
Muszáj. Rengeteg luxus gluténmentes lisztem van, a Gábormama is feltankolt, amikor az unoka hazajött Angliából, aztán csak pár palacsintát sütött belőle… Gábor is vett, én is vettem, nem fogom hagyni, hogy lejárjon a szavatosságuk. Egy kiló több mint 2.500.- magyar forint! :O
A pogit meg mindenki szereti, elfogy. A jövő héten kókuszos keksz lesz, abban is profi vagyok. :)
Kinéztem ma a városra, és elszörnyedtem. :O
Azt tudom, hogy mit művelnek Orbánék a Citadellával, látom naponta, és néztem a drónfelvételeket. Gyakorlatilag a külső falakat hagyták csak meg, bent valami borzalmat építenek, úgy tüntették el a magyar nép egyik legszebb jelképét, hogy nem is szóltak róla… Penetráns módszer, pont úgy, mint a Balaton behabzsolása. Mindegy…
Ma rettenetes dolgot láttam. A Szabadság-szobrot állványozták fel gigantikus módon… :O
Csak remélni tudom, hogy megtisztítják, és nem lebontják…
Csak remélni tudom, hogy nem Putyin-szobor lesz helyette…
Csak remélni tudom, hogy Karigeri a helyén van, nyilván nem véletlen az időpont. :O
Aha rosszat sejt! És az nem jó! Nagyon nem jó…. A büdös mindenit már ennek sercegő cigánypecsenyének… Piha! Hát mi kell még neki? A Nap, a Hold, meg a csillagok? Mennyi ember haljon még kínhalált? Ötvenezer Covid-áldozat. Világelsők voltunk… Se rákkezelés, se szülészeti osztályok, se gyerekek baleseti ellátása, se vidéki háziorvosok? Tényleg? :O
És akkor tényleg minden IS kell?

dr.ahalan 2024.06.20. 22:52:16

Megint meleg nap volt, élveztem. Szeretem a nyarat, édesapu is szerette.
Már haldoklott a csupafény kórteremben, különösen meleg ősz volt, felült az ágyán egy tiszta pillanatában, kinézett az ablakon, és boldogan felnevetett:
- Végre itt a nyár! Menjünk ki a Dunára, jó?
Októberben temettük, megsültem a fekete nadrágkosztümben, hétágra sütött a nap.
Egy év múlva, Halottak napján lementünk a sírhoz. Bajáig esett az eső, aztán amikor beléptünk a temetőbe, akkor szétszaladtak a felhők, kisütött a nap, és a sír mögötti fán egy madár csicsergett.
Édesapu 11 éve ment el. És én minden évben elmegyek a sírhoz… És akkor mindig süt a nap.
És holnap már péntek! Szombaton ebéd Krisztiékkel, bújom az étterem honlapját, nem tudok választani. Millió finomság! :)
Péntek megint. Úgy elszaladt a hét! Az USA nagy gyűjteményen dolgoztam sokat, nehezen telik a nagy album, a fene se gondolná… Az a hatalmas állam majdnem kevesebb bélyeget adott ki 150 év alatt, mint mondjuk a náci Németország pár év alatt. Érdekes. :)
Ma nemigen foglalkoztam politikával, csak rásandítottam… A Fórum is haldoklik, amióta Somos Andrást kitúrták az ATV-ből… Kezdett túl becsületesen beszélni, túl becsületesen gondolkodni, a Hitgyüli álellenzéki szektavezérének ez már nem fért bele. Undor a köbön, detélleg! :O
Mindegy… Péntek! Ez a lényeg! Az ebédek, a vacsorák, a borok, a koktélok, a zenék, a nevetések, a találkozások… Szex, filmek, beszélgetések.
Nyáron élni jó igazán! :)))

dr.ahalan 2024.06.24. 23:17:36

Igyekeztünk kimaxolni ezt a nyári hétvégét is, extrém jó ebédet ettünk szombaton, és élveztük a jól megszokott dolgainkat. Mert megérdemeljük. :)))
Magyarország a legutolsó helyen áll a lakossági fogyasztás tekintetében, már Bulgária is megelőzött minket… Mi vagyunk a legszegényebb ország. Románia már vastagon megelőzött minket, egy barátom fotóin látom az óriási fejlődést.
Ott nincs háborús riogatás, nincs vészhelyzeti kormányzás. Demokrácia van…
Nem lopnak el mindent. Csak egy kicsit illetlen részt… :)))
Olvasom a külföldi cikkeket az Európai Unió átalakulásáról… Elfoglaljuk Brüsszelt? Hát… Nem úgy tűnik! :)))
Orbánnal senki nem beszél érdemben, egyik emberi, vezető pártcsalád se fogadja be a Fideszt, a közmédia továbbra is ontja a hazug propagandát, már alig élnek a vállalkozások, az építőipar romokban, a multik kivonnak árucikkeket, persze a Fidesz felvásárolná őket, mindent IS akarnak, de elfogyott a pénz. Hápog, fulladozik a mammon, nem jön a pénz Európából, amit le lehet fölözni, aztán lenyúlni a kilencven százalékát… Nem tetszik ez a mammonnak, a falusi fidesz-feleségek hozzászoktak Dubai élvezetéhez,nagy a háborgás. :)))
A köznép szenved, elhal járványban az ellátottság hiánya miatt, elviszi az éhezés az ellátatlan, éhező gyerekeket…
Odakint szörnyek járnak. Pedofilok, nép szájából falatot is kilopók, hazug próféták…
És akkor VOLT PRIDE! Nekünk, az élő embereknek! És ez a nagy magyar igazság… Köszönjük Karigeri!
süti beállítások módosítása