dr.ahalan

dr.ahalan

Nyári üzemmód, avagy minden, ami belefér!

2024. június 11. - dr.ahalan

 

Lezajlottak a választási izgalmak, mindent elintéztem amit akartam, letudtam az orvosi vizsgálatokat, ideje ráfordulni a nyári üzemmódra, ezer a teendő. :)

Azelőtt nem is értékeltem, pedig micsoda öröm! Tervezni, megszervezni, beszélgetni róla. :)

Ma Horrorka jött reggel, ő is kivizsgáltatja magát amíg még adnak emberi időpontokat Budapesten. Korán reggel lecsapolták a vérét, jött éhesen, kávé, és krumplis pogácsa várta, szereti, hát sütöttem tegnap két tepsivel. :)

Abszolút gluténmentes, mégis imádja mindenki… Mármint a pogácsa. Nem Horrorka. :)

Közben persze lehet önfeledten mulatni a választás utáni balhékon, már kezdenek potyogni a csontvázak, a messiás is kezdi már megmutatni az igazi arcát. :)

Azt riasztó hallani, ahogy a tiszások áhítattal köszönnek egymásnak úton-útfélen: Áradjon! Baccus… A rabszolgalány meséje jutott az eszembe, kirázott a hideg! :O

Nagy az öröm a kerületben, Baranyi Krisztina elnyerte újra a polgármesteri széket, marad az emberbarát hivatal, tovább szaporodnak a zöldfelületek, megmaradnak a Mester utca platánfái, hát mi kell még? :)

Karigeri is marad a helyén. Neki még van mit megmagyaráznia a két évvel ezelőtti választás kapcsán, de azért örülök neki. :)

Baja mondjuk elesett, de ha a bajaiaknak ez jó, hát engem nem érint.

Szóval nyári üzemmód. :)

Holnap le akarom olvasztani a mélyhűtőt, aztán mehet bele az ipari mennyiségű jégkrém, a jégkockák, kell XXL-es jégkockazacskó, jövő héten már vastagodni fog a kánikula. :)

Macimosás is aktuális sokaknak, most majd száradhatnak az ablakpárkányon.

Sürget a kertészkedés is, a licsi és tamarind fácskáim a gigantikus pálma cserepében növekszenek, át kell őket ültetni… De hogy hol fogják leélni az életüket, azt nem tudom. Heten vannak, mint a gonoszok. :)

Érdekes ez… Én dohányos ember vagyok, a növények mégis ragaszkodnak hozzám. Öt tamarind magból öt csírázott ki, és indult életnek, pedig ahogy olvastam, a tamarind viszonylag nehezen csírázik… :O

Egyébként tündéri növény, a magyar akácnak rokona, a levelei is olyanok, éjszaka a növényke elalszik, összesimulnak a levélkék. Szerencsére horkolni nem szokása. :)

Nyár! :)

Holnapra pedig rakott cukkinit terveztem. :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr1018426147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2024.06.12. 23:14:55

Rakott cukkini megvolt, élveztem a mai napot, kényelmes volt, nem túl meleg, nem túl hideg. :)
Mostanában esténként rövid „reels” videókat nézek, pár percre tervezek csak, aztán ott is ragadok… Abszolút beméri a rendszer, hogy mi érdekel, és tolja, tolja a rövidke filmeket. Gyöngyök, kaják, babaházak, nevetséges magyar bugrisok, valamiért aprócska házi majmocskák, Egyiptom, kincskeresés, aranymosás, Afrika, magyar politika… Sose tudod, hogy mi következik. :)
Persze rengeteg a kamu videó, soha nem létezett állatok, meg nem történt események, mesterséges intelligencia… Megvető legyintés… :(
Ami megnevettet, azok az ázsiai lányok, akik édesvízi tenyésztett gyöngyöt keresnek a kagylókban. Hatalmas állatok, egészen elképesztő színek, felvágja az állat testét, bugyog ki belőle az olcsó üvegtekla gyöngy, made in China… A kagyló sokszor még a fúrt lyukat is produkálja. Vicces. Van belőle nekem is vagy húsz kiló…
És a legújabb! Már nem csak tökéletes gyöngyök kerülnek elő a legyilkolt kagyló testéből, de hibátlanul csiszolt gyémántok is! Persze üveg… Nekem is van rengeteg… A kagyló nem csiszol se követ, se üveget… Ugye? :)
Szívből remélem, hogy a kagylótest se igazi, hanem valami szintetikus másolat…:(
Kamu világ, minden, de tényleg szinte minden hazugság… És a tömegek elhiszik. Látom a nézettségeket, a like-okat.
Nekem szórakoztató. Nekik megélhetés… Alapvetően nincs is ezzel baj. Mese. Kincskeresők rengeteg arany pénzt találnak antik cserepekben… Hát persze. :)))
Igazából a tenger tényleg a kincsek háza, magam is begyűjtöttem az életem során rengeteg kagylót, féldrágakövet, kristályt, korallt, rengeteg különleges kövem van. Egy részüket már eladtam… Kincset keresni jó. Kis, igazi kincseket. Persze érteni kell hozzá, tanulni, olvasni.
Mondom! Kicsit! Igazit! :)
Szerényen.

dr.ahalan 2024.06.13. 23:01:01

A hét öröme! Gáborék cégecskéje, a fiúk segítettek a cégcsoportban dolgozó kolléganőnek örökölt bútorokat áttelepíteni a kisteherautóval. A fiúk sört kaptak, de a Gábor vezetett, ezért egy hatalmas doboz Merci csokit kapott. :)))
Bevállaltam nagy kegyesen, ő ritkán eszik csokit. :)))
Ami viszont a választások kapcsán történik, az egészen elképesztő! :O
A face-en terjedt, Magyar Péter indította. Ha elégedetlen vagy, szavazz a főpolgármesterekre érvénytelenül. Dobj két ikszet az ívre.
Alexandra, a nyílt fideszgágogó aztán visszalépett az álellenzéki, hazug Vitézy javára az utolsó pillanatban.
A szavazatszámlálók utasítást kaptak, ahol Alexandrára és Vitézyre is ikszeltek, az a szavazat érvényes, Vitézy viszi.
Így se lett elég a csalt szavazat, Karigeri nyert, most újraszámolják az érvénytelen szavazatokat…
Akkora csalás, hogy még a Holdról is látszik. A nemzetközi megfigyelők ezt is, a többi visszaélést is lejelentették, megint tele velünk a világsajtó.
A hazug háborús plakátok eltűntek, már nincs szó békeangyal Orbánról, és nem, nem lett béke. És a migrácsok is gyünnek, 800 egyetlen címre bejelentett venezuelai menekült szavazott Orbánékra itt Budapesten, magyar szót se értenek. :)
Hol van az elég? Detélleg… :O

dr.ahalan 2024.06.17. 23:35:38

Hétfő letudva, egy kellemes hétvége megint leviharzott, ma fotóztam. Kellemes mennyiséget vásároltak meg a bélyegekből, pótolni kell… :)
Izgalmasan alakul a politika, újra számolták az érvénytelen szavazatokat Budapesten, de a sajtómunkások résen voltak, köszönet a munkájukért… Mindent rögzítettek, nagyon helyesen. :)
Aztán Magyar Péter tegnap megkérdezte a face-en, hogy menjen-e Brüsszelbe. Mondjuk azt ígérte, hogy nem megy… Itthon van dolga, rendszert váltani.
Ma estére már Brüsszelben pózolt, meg se várta az emberek szavazatát.
És akkor Brüsszel legnagyobb ellensége egy trójai falóval, pár névtelen senkivel megint bent van a győztes Európai Néppártban.
Zseniálisan összelegózott, mesterien gonosz terv volt. Sikerült… Elfoglalták Brüsszelt! :O
Túl sokra persze nem számíthatnak. Brüsszel nem hülye. :)))
Csak hát… Mennyi sok reménykedő magyart vertek át! Ugye? :O
Karigeri marad, Baranyi marad, ez a lényeg… Az igazság olyan, mint a láva. Forrong valahogy mélyen, próbál áttörni a bazalton, a márványon, a kemény rétegeken… Aztán utat talál, kirobban, tűzzel áraszt el mindent, ömlik, gyilkol, és ha megnyugszik, lehűl, ott élet terem millió szépség, mint Hawaii szigetén.
Egy barátunk szerint én betegesen szép lélek vagyok… Nem! 2010-ben Magyarországon keletkezett egy pattanás. Egyre gennyesebb lett. Nőtt, dagadt, eladósodott, megmérgezte az országot Hazugságokat terjesztett, elméket mérgezett , gyűlöletet keltett. …Hatalmas, mérges furunkulus lett. Mára rákos sejteket ereget, és becsempészi őket Európa testébe.
Vagy kinyomjuk, és kezeljük a „magyar” furunkulust, vagy…
Hát mondom! Vagy? Akkor mi van?
Élünk a buborékokban. 2010 óta. Van mit ennünk. Vannak tartalékaink. Gyerekem biztonságban. Nem tartozunk senkinek egyetlen percenttel se… Mit érdekel engem, ha a krumpliért szavazó gyereke nem kap egészségügyi ellátást? Detélleg…
Persze ez nem igaz… Érdekel. De nem tudok segíteni.
És már nem is akarok.
Sajnálat, szánalom még van bennem. Éhező gyerekek, ötvenezer Covid-halott, rongyok, bűz, piszok, romos házak, rossz víz, lopott áram… És mulatós zene. Közben migránsok, százezrével.
Maga a pokol…
Buborék. Szeretek itt bent lenni, a lakáskámban.
Holnap retró nap lesz, kelkáposzta főzelék, fasírtgolyókkal. :)
süti beállítások módosítása