dr.ahalan

dr.ahalan

Kamu világ, és hozzá babaház

2024. május 28. - dr.ahalan

 

Igazán lenyűgöz a babaházak világa, hatalmas divat a Föld boldogabb, gazdagabb részein, felnőttek babaházakat, tündérkerteket építenek, érdemes nézegetni az erről készült videókat. :)

Most szintet lépett a téma, már működő, parányi szerkezeteket is lehet kapni, két centis turmixgépet, villanykályhát, pirinyó lámpácskákat, mozgóképet mutató TV-t. Mesevilág! :)

Nekem még a tegolaházig sem sikerült eljutnom, pedig az olasz tetőcserepeket vagy 15 éve megvettem, és minden mást is hozzá. :)

Szombaton ebédelni voltunk Krisztiékkel, ez most nem volt túl okos választás. Egy szerb grillétterembe mentünk a Corvin sétányon, és tényleg nagyon jó kajákat ettünk, de valahogy  nem ugyanazok az árak voltak az étlapon, mint amiket a neten láttunk. :(

Eddig ez volt a legdrágább együtt-ebédünk. :)

Természetesen mindenhol, mindenkinél téma a politika, állítólag Karácsonyt a csúcson mérik, M.P. gyakorlatilag teljesen elmosta az ellenzéket, és hatalmasat harapott ki a Fidesz szavazóbázisából is.

Merthogy árad a Tisza… Arra gondoltam, hogy megalakíthatnánk a Duna pártot. Duhaj Nagyik Pártja! :)

Nekem azért lennének kérdéseim. Még mindig nem kaptunk választ a pedofilbotrány kapcsán felmerült kérdésekre, érdekelne még, hogy ki és honnan finanszírozza ezt a nagy magyar esztrádműsort, és miért hiszik el az emberek még mindig a kamu videókat. :(

Szemetes Budapest. Igaz… Főleg vasárnap reggel. A bulizós fiatalok nem találnak szemetest, hát szétszórnak mindent. Látom… De minek kell kamu videókat lőni? :O

Kb. két hete felfigyeltem a téren egy közlekedési lámpa alatt három szép, rózsaszín szemeteszsákra, meg néhány sörösdobozra… Ki vitte oda? Nem életszerű, az emberek a szemetet nem viszik ki mindenki szeme láttára egy bekamerázott tér közepére, ez marhaság. :)

Aztán láttam, videóztak bőszen… És aztán elvitték a zsákokat, gondolom máshol is szerepelniük kellett. :)

Leginkább azon tudok nevetgélni, hogy a Karigerit gyalázó videók közt rengeteg a bólogató, vidéki acsarkodó, nagy részük persze alig se járt a fővárosban, de ők nagyon tudják ám! :)

Van még ez a háborús paráztatás, na az aztán túlmegy minden határon! Szó szerint elvárják a nagyon okos népektől, hogy rettegjenek. És azok rettegnek is.

Vicces világ ez, hiába…

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr4918415891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2024.05.29. 23:26:51

Igazából eseménytelen napnak terveztem, de aztán a Gábornak eszébe jutott, most kell venni valutát. A választások után értelemszerűen megugrik az infláció, zuhanni fog a forint… Mentem, intéztem. :)
Nagyjából házat tartottam, molyoltam az USA-gyűjteménnyel… Bélyegek. Nem tudom szétszálazni. Rengeteg egyforma jelent meg a kilencszázas évek elején, az egyik ér kétszáz dollárt, a másik két fityinget. Több ezer van, lehetetlen mindet lenyomozni…
Mennek egy nagy, zsúfolt albumba csinosan elrendezve, oszt mehet árverésre öreg koromban az egész hóbelevanc… Hülye népek postaigazgatásával nem foglalkozom. :)
A következő cél Szovjetunió… Vagy talán az angol gyarmatok? Meglepően dús a spanyol gyűjteményem is, de Spanyolország sose izgatott igazán… Mindegy. :)
Holnapra krumplifőzeléket tervezek, ezer éve nem ettünk. :)
Kampány. Ahogy ez az Alexandra hisztériázik, vicsorog, tombol és gyűlölködik… Valami undor ez a nő! A rémisztő fogsorával, az agresszív kirohanásaival… Meg persze a hazugságaival. Az adómentes kaszinóival, a magyar néptől elcsaklizott milliárdjaival. Álmomban ne jöjjön elő, pfujjj… :O
Mást mondanak a videók. Főleg vidéken. Megyen a hacacáré, a polgármesterek kampányolnak, fenyegetnek, bemennek házakba, az értelmiségieket már régen kipusztították a faluból, azok már régestelen régen Angliában mosogatnak… Ma már jó dolguk van. Csak egy kis fenyegetés, néhány pofon, oszt csend van. Ahol esetleg még mindig pofáznak, oda bejelentenek pár száz románt a parókiára, oszt majd azok leszavaznak. Kétszer is akár!

Magyarország 2024.

dr.ahalan 2024.05.30. 23:02:26

Lusta nap volt. Főztem krumplifőzeléket. A Gábor imádta. :)
A bélyegdiszkont környékén volt dolga, kaptam fél kiló külföldit. Közepes tétel, sok náci érdekesség, arra mindig vevő valaki ebben az országban. Jellemző…
A face-en belassultak a reels-videók, élvezhetetlenek. Leginkább a kormányellenes cuccok. Meg az összes többi. Ázsiai utcai kaják, babaházak, babák, majmocskák… Gyöngyfűzés, vicces miegymások, afrikai ételosztás. Kerreg, pörget, nem hozza a lapitopi…
Na a fideszes hazugságokat azért persze letolja lazán…
Nem fogom megnézni a vitákat. Nevetséges ez az egész. Majd esetleg a youtube-on…
Holnap már péntek.
Május van.
És nyár jön!
Csodás érzés! :)

dr.ahalan 2024.06.03. 00:01:24

Ez a hétvége is eltelt. Egyszerűen jól éreztük magunkat, ahogy szoktuk… Az időjárás miatt nem mentünk semerre, csak úgy léteztünk nagy elégedetten, nevettünk sokat, és kész… :)
Persze izgalmas volt, lement a békemenet, megjelentek a kamu viták paródiái, pezseg, hemzseg az értelmiségi politikai elit, fogadunk csokiban, nézzük a videókat, röhögünk a megvezetetteken, a bugrisokon…
Jó ez így.
És nem, nem lesz háború. Ahogy a migránsok se erőszakoltak meg senkit eddig. Nyugaton se jellemző. Most majd fognak, mert Orbán betelepít belőlük párszázezret. Nagyrészt fiatal, erős férfit. Akiknek lesznek vágyaik… Nota bene!
Békemenet? Fizettek a résztvevőknek, ezzel van tele a face… Ingyen busz, és 11-12.000.- Ft.
Fejenként.
Egy öttagú család? Hatvan ropi zsebbe, és látják Budapestet. A hülyének is megéri! :)
Öntudat? Jövőkép? Gerinc? Gondolkodás? Felejtsd el…
Nem erről kell beszélni. Bohóckodás, elterelés. Miért virágzik,,és miért nem üldözendő ma a pedofília? Új divat? A luxushajók árnyékában? Mennyire undorító ez az álszent biszbasz, detélleg…

dr.ahalan 2024.06.03. 23:57:12

Undok hétfő, undok időjárással tetézve. :(
Mr. Negyven évet hazaküldték Franciaországból egy hétre, aztán megy Hollandiába. Beszélgettünk… :)
Gábornak thai kaját ígértem, úgyhogy előkaptam a wokot, csíkoztam a csirkét, gombát, hagymát, színes paprikákat, ment még bele tavalyi, fagyasztott mirákulum-zöldbab, titkos fűszerek, szójaszósz, csirke alaplé. Rizzsel. Igazán mesteri lett…:)
Kicsit még molyoltam a bélyegekkel, és befejeztem a Hód bemutatkozik című szocreál regényt. Az egyik kacatos fiókban találtam, régen szerettem ezeket a krimiket, valami bolhapiacon vettem ezt az olcsó, filléres kiadványt. :)
Élveztem. Kész, mehet a lift elé, a padkára. Valaki majd örökbe fogadja…
Realitás. Van vagy ezer könyvem. Hatvan éves vagyok. Könyvtárba IS járok… Gáboréknál is sorakozik több ezer kötet… Az idő pedig elfogy… Nem lesz idő mindent elolvasni. És a következő generáció nem tudja, hogy mi az a könyv. Horrorka is telefonon olvas, híreket, cikkeket. Meg se merem kérdezni, hogy olvas-e irodalmat.
Mikor lenne rá ideje? Semmikor.
Nekünk honnan volt rá időnk? Mindig olvastam, de jutott idő diplomát szerezni, bulizni hetente kétszer, lerészegedni, szerelmeskedni, dolgozni, sminkelni naponta többször, veszekedni, igazságért harcolni, gyereket szülni, gyereket nevelni, házasodni, elválni, írni és vitatkozni, tanulni új dolgokat… Ma már alig valamire elég egy nap. :(
Szóval nincs okom feltételezni, hogy az olcsó Hód könyvet még egyszer elolvasom az életben. Érzékeny búcsú…
Lassan felszámolom ezt a káoszt, ami a lakásomban uralkodik. Selejtezek… Ma a Hód, holnap az anyósom egyik rusnya mázas vázája kerül ki… Nem is értem, hogy miért kerülgettem évtizedekig a konyhaszekrény tetején. :O
Mit jelentenek a tárgyak… Jó naplótéma holnapra. :)
süti beállítások módosítása