dr.ahalan

dr.ahalan

Telefonmámor tavasz idején

2024. március 19. - dr.ahalan

 

Még mielőtt bármiről is szót ejtenék, muszáj világba kiabálnom, velem csoda történt! :)

 

Mindenképpen szeretném magamat apránként teljesen kivizsgáltatni. Öregszem. Jó ezt megejteni, évtizedek óta szabotálom az orvostársadalmat, fel kell nőni, ez van. :((

 

Ehhez a házidokink lelkesen asszisztál, így célba vettem a nyaki ultrahangot is. Beutalót kaptam, időpontot telefonon kéthetente lehet kérni, délután öttől hétig.

 

Reménytelen… Első alkalommal 26 hívás, és tegnap 10 hívás. Zenél, darálja a gépi szöveget, 3 perc után kidob. Feladtam! :(

 

Aztán ma egyszer csak megcsörrent a telefon, a rendelőintézet… Hogy miben segíthetnek. Asztaaaa! És kaptam időpontot! :O

 

Nem tudom mi történt, sok helyen panaszoltam az ügyet… Mindegy! Szóval van időpontom! :)

 

Magyarország jelentős részén egyáltalán NINCS nyaki ultrahang vizsgálat, pedig a dohányosoknak, a magas koleszterinszinttel élőknek, cukorbetegeknek fontos lenne a nyaki verőerek vizsgálata…

 

Még vissza a hétvégére!

 

Pénteken Horrorka jött, ettünk, ittunk, csacsogtunk, kibeszéltük a hímnemű ismerőseit, elnevetgéltünk, jó volt. :)

 

Egyébként is izgalmas volt a hétvége, habzik, fortyog a politika, el fogjuk foglalni Brüsszelt, hát persze… Pedofil-simogatás, Magyar-ügy, botrány botrány hátán, elképesztő nemzetközi cikkek erről a piciri országról… Mi lesz még itt a választásokig? :O

 

Hétfő, akkor kardiológiai vizsgálat, első fele letudva. :)

 

Ma a könyvtárban voltam, és elintéztem a környéken ezer apróságot. Például elemet cseréltettem az órácskámbam, még mindig imádom, pedig sok-sok éve kaptam a Gábortól. :)

 

Vásároltam a DM-ben, de megint kihoztak a sodromból… Miért kell mindig átrendezni? Bolyongtam fel-alá, mert nem találtam se a harminc literes, citrom illatú szemeteszsákot, se az illatgyöngyöket. Bosszantó volt. :(

 

Viszont végre erősödik a tavasz, ettől jókedvem van. Felskicceltem pár izgalmas ékszert, ideje elővenni a gyöngyöket megint. :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr9718358407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2024.03.20. 23:29:51

Nyugis nap volt, semmi érdekes. Fotóztam, Gábormamával csacsogtam telefonon, még mindig nem mentek el a Mirákulumba, hideg a tavasz is, majd… Jól esik a nagypolgári lakás, elveszett a hippi-érzés, érthető. Most a könyvek kellenek, a zene, a megnyugvás. Nyolcvanon túl… :)
Politika. Magyar Péter… Nem tudom eldönteni. Nemigen hiszek én a Pétereknek valahogy. Jakab, MZP… Vastagon bedőltek, aztán kiderült róluk a mocskosság. Színjátékok. Hazugságok. Undorító fideszes, hazug biszbasz. Megint! Én ezt gondolom. :)

dr.ahalan 2024.03.22. 00:15:38

Lassú, kényelmes nap volt, a Gábornak paradicsomos húsgombócokat főztem, abban simán legyőzöm az IKEA-t. :)
Társasházi közgyűlés lesz, a társasház már én magam vagyok egyedül. Senkit nem érdekel… Régen 30 lakónéni türemkedett, az örökösöket nem érdekli. Mindenki eladja, kiadja a lakást, luxusingatlan, mindenféle náció használja velem közösen a liftet.
A harmadikon akkumulátorgyár vezetője… Kellemetlen. Kedves ázsiai úriember, aranyos gyerek, mosolygó, szép feleség. A lakásuk totál elképzelhetetlen luxus. Láttam.
Néha nem tudom megfejteni a neveket. Az arabok érthetőek, az ukránok is… A thai-ok ismerősök…. Magyar nincs szinte sehol.
Béke van. Nyugalom. Csend. Szeretem a lakásomat.
MÉG!
Mi történik ebben az országban? Miért nem vitte be Magyar Péter már ma a hanganyagot? Miért nem bizonyított? Miért várunk még egy hetet? Ugye?
És akkor egy kis meglepi.

www.youtube.com/watch?v=8vvuI7GgxxY&t=11s

dr.ahalan 2024.03.22. 23:34:22

Gábor érkezett nagyon fáradtan, de a bevásárlás alatt felélénkült, rengeteget nevettünk. :)
Mostanában visszaszoktunk a régen szeretett Lurdy házba, egy időben behabzsolta a hatalom, aztán lelakta, kiköpte… Most megint élhető, felújították, a mélymagyar, méregdrága, gagyi (és sokszor igen büdös!) élelmiszer bolt helyett kulturált Aldi és Spar van. :)
Anno kipusztították a kis magyar vállalkozókat is, a kedvenc kávézónkat, a kis, elegáns butikokat.
Jöttek helyette ők, nem kellettek senkinek. Undorral fordult el tőlük a Ferencváros. :)
Most újra éledni kezd az egész, jó beülni egy kávéra, jó ételt venni a thai étteremben, vagy bekapni egy „mekit”.
Mindezek mellett 3 üzletben ma egy heti kajára, némi húsvéti sonkára, néhány húsvéti ajándék édességre kiadtunk több mint harminc darab ezrest. :O
Kiszámoltam, hogy ebből mennyi ütötte Orbán markát… Az összeg jóval több, mint a kezdő mérnöki fizetésem volt. Vicces. :)
A politika kezd követhetetlenné, átláthatatlanná válni. Sejtem, de nem értem a Magyar Péter ügyet, de az biztos, hogy nem igazi, nem becsületes.
Fortyog, bugyborékol a mélyben az egész, nagy a mozgolódás, a szotyiköpő Brüsszelben is megkavarta, oltott mésszel felhabosította a nagy magyar pöcegödröt, szagolhatjuk jó ideig. Érdeklődéssel figyeljük az eseményeket. És egy kis igazság:
www.youtube.com/watch?v=5iQGujvf0ug&t=305s
Micsoda ócska emberek…

dr.ahalan 2024.03.25. 23:42:30

Hétvége letudva. Jó volt! :)
Gábormamáék még nincsenek a Mirákulumban, szokatlan… Főztünk náluk ebédet, szép asztalt terítettünk, ettünk együtt, rengeteget nevettünk, kiültünk az erkélyen a tavaszba, Gáborpapa kiszólt… Ne ülj a csupasz lépcsőn lelkem, van párna. :)
Jó volt velük élni, a mellettük lévő apró lakást béreltük sok-sok évig játszótérnek… Még most is sajog érte a szívem. Az ajtóra se bírok ránézni. :(
Mindegy.
Ma jelenésem volt az angyaldokinál, úgy ítélte meg, hogy ma nem kell nekem akupunkti… A Gábor kivételesen szabadságot vett ki, megbeszéltük. A járvány előtt jártam nála utoljára.
Az aurás migrén, amiből az angyaldoki egyszer már évekre kikezelt… a koleszteringyógyszer mellékhatása. Megint! Ahogy tíz éve… Ne szedjem! Viselkedjek! Egyszer már tudtam. Kevesebb édesség, semmi cukor, kevesebb csoki, semmi zsír, semmi túró, kevesebb tejföl…
Alacsony vérnyomás? Mit szedsz? Durva…
A könyököm-hajlatom fájását hamar lekezelte, nem reuma, nem más ízületi betegség… Ez még nem az öregség, nyugi! Beletolt öt injekciót, előtte kitapogatta a gócpontot... Nem magyarázta meg, de adott egy puszit. Most még kicsit fájni fog. :)
És fáj… Még. A szurik helye… De nem annyira.
Nekem van igazi orvos-barátom. Hatalmasan jó érzés! :)
süti beállítások módosítása