dr.ahalan

dr.ahalan

Velence megint beköszönt

2023. szeptember 19. - dr.ahalan

 

Elég régen dolgoztam már lámpagyöngyökkel, most előszedtem a ládát egy kis ötletbörzére. Élveztem! Olyan velencei hangulatuk van! Ott minden gyöngyboltban ezek a kézzel, tűz fölött izzított csodaságok láthatóak, természetesen már ezek az üzletek is kínai kézben vannak évek óta. :(((

 

Így is 2-3 Euró egy szem ilyen millefiori lencsegyöngy. :)))

 

Ha velencei üvegművesek munkái lennének, akkor ez a nyakék kb. 160.000.- forintot kóstálna.

 

Ma izgalmas nap volt, elmentem egy állásbörzére… Hát! Nem volt jó ötlet, nagyrészt a kormány standjai voltak kint, toborzott a rendőrség, a büntetésvégrehajtás, a katasztrófavédelem, meg persze a NAV. Meg az összes többi. És csak mutatóba volt két multi.

 

Elég hamar végeztem, utána csatangoltam, vásároltam, és mivel a Gáboréknak ott vannak az irodái, hát ez az arany pofa meghívott a Paulaner-be ebédelni. :)))

 

BBQ borda, édesburgonya hasáb, és coleslaw saláta. Isteni volt! :)))

 

Cukker történet is van, bementem egy csokiboltba, a világ csokijai, hát hogyne mentem volna be! :)))

 

És mit találtam? Sok olasz édesség mellett ott sorakoztak a Pastiglie Leone pasztellszín dobozkái! Nem hittem a szememnek, detélleg! Magyarországon! Velencéből mindig hoztam 2-3 ízt! Ki nem hagytam soha! :))

 

Pont fizettem, és beszélgettem az eladóval, ő csomagolta celofánba az édességeimet, csodálkozott azon, hogy mennyire ismerem ezt a cukorkát, és annak történetét, amikor berobogott egy hatvan körüli, őrülten elegáns férfi, majdnem felborított…

 

-       De megijedtem! – harsogta…

 

Néztem rá döbbenten…  Tőlem? Nevetett… Dehogy magától, hova gondol! Magácska egy örömforrás! A szomszédban megszólalt a riasztó…. Azzal lekapott valami giga doboz bonbont az egyik polcról, egy pillanat alatt kifizetett érte 27 darab ezrest, és már szaladt is elfelé… Hát mondom! Ez ki volt? :O

 

Az eladó felvilágosított. Törzsvevő. Minden héten vesz valamit itt is, a virágosnál is. Gondolom a feleségének…

 

Az ötletet azonnal lízingeltem, és kedvesen megmutattam ebéd után a Gábornak a boltocskát, no meg persze elmeséltem a sztorit a gáláns üzletemberrel. :)))

 

-       Értem mire akarsz célozni Takács Bálint, ne mutogasd ilyen elszántsággal azt a  polcot.  Gyere, hazaviszlek, mert esik az eső, és persze nem hoztál ernyőt. :)))

 

És vigyorgott. :)))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr3418217875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2023.09.20. 23:30:57

Semleges nap volt, sütöttem tepsis finomságot, házat tartottam, mostam, leveleztem bélyeges vevőkkel, a Gábor jött enni, Gábormamáék hazajöttek az esküvőre, hozták haza a termés jelentős részét, kipihentem a cukkini-sokkot, nyitott vagyok és befogadó újra… :)))
Az új élmény a face volt… Tíz éve nem vagyok aktív az oldalon, édesapám halála, a gusztustalan, embertelen, tolvaj rokonok megdöbbentettek, elment a kedvem…Most véletlenül csatlakoztam egy csoporthoz, megköszöntem a befogadást, és jöttek… És jöttek a vicces hozzászólások, még mindig van élet ebben az országban, 3-6-8… Két perc alatt! Éjszaka! Mint régestelen régen, egy régen elfeledett oldalon! :)))
Vadászni fogok ezekre a csoportokra… :))) A közös érdeklődési körre, ami nem politika, nem gyűlölködés, hanem egyszerűen vidámság… :)))

dr.ahalan 2023.09.21. 23:42:33

Angyalcsinálás… :)))
Abszolút elfogytak az angyalkáim mindenhonnan régestelen régen, most vevő keresett meg, szeretne Hét angyalt az unokájának. :)))
Kellenek az angyalkák, jön a karácsony…
Sikertermék minden boltocskámban, elfelejtettem… Hét apró, lógólábú, csíkos harisnyás, színes szoknyás angyal medál, a hét csakra színeivel.
Hogy a mélymagyar, undorodó bugrisok is értsék! A SZIVÁRVÁNY színeivel… Vörös, narancs, sárga, zöld, kék, ibolyalila… És az extra átmenet, a rózsaszín. :P
Szóval nekiláttam… Meg kellett keresni a hozzávalókat. 7 x 5. Harmincöt angyal… Minimum! És a fülbevalók! Azokat is elvitték…
Hogyaszongya… Akril szoknyácska. Csíkos harisnyás lábikó japán gyöngyökből. Szerelőpálcán. Angyalszárny. Gallérka. Fejecske. Sapkácska, karika, esetleg kapocs… :)))
Ha CSAK a kézműves divatékszerekből ma meg lehetne élni magyarhonban, akkor én nagyon-nagyon boldog ember lennék. Van is rájuk kereslet Európában… Csak pont a vállalkozásomat vették el, ami biztonságot adott, ahonnan fizetni tudtam a járulékokat évtizedekig, biztosítottam az egészségügyi ellátásomat, és fizettem évtizedekig azért, hogy élhető nyugdíjam legyen…
Mindegy. Megoldjuk. Kiókumláljuk. Megszervezzük…Tömegesen jártunk így… Mennyi sok millió embert fosztottak ki! Mennyi sok ember halt meg a rossz járványkezelés miatt! Mennyi sok értelmes ember menekült el innen! Milyen tömegeket hajszolnak bele ma is családtámogató biszbasz hitelekbe…
Élek. Van otthonom. Tele a hűtőm. Van rólam gondoskodó párom. Nem tartozom senkinek.
Az idén nem jutottam el a tengerhez… Elfogadtam, megértettem. De eddig, és ne tovább!

dr.ahalan 2023.09.22. 23:13:13

Micsoda jó kis nap volt ez már megint! :)
Gábormamáékhoz voltam hivatalos ebédre, Gábor jött értem. Isteni volt! :O
Húsleves gazdagon, egyben, fűszeres almákkal sült csirke, és palacsinta! Természetesen nekem gluténmentesen, 7 darab. :))
Én mosogattam el, ez a hagyomány. Imádom Gábormama konyháját még mindig, pedig nem modern, nem villog a króm, de jó ott dolgozni. Egyszerűen hangulata van… Jó tudni mindennek a helyét, jó ott nyüzsögni, jó leülni az asztalhoz egy kicsit pihenni… :)
Aztán persze jött a feketeleves… A fagyasztó teljesen tele van, nyár eleje óta nem hoztuk át se a leveszöldségeket, ott a rengeteg zöldség, a temérdek borsó, zöldbab… A kamra is tele a tavalyival. Befőttek, lekvárok, savanyúságok, lecsó… És itt az idei termés! :O
Akkor pakoljunk… Drágám! Két paprika elég! :)
Ne zavarj… 16,17,18…22… Ez a fele… Kb. Még sok van lent, enni kell! :O
Alma… Én nem eszem, csak néha. Vagy öt kiló jött velünk haza, vita nincs! :)
És még tele a láda! Jön még több is! :)))
Cukkini-dinoszaurusz. És tökök. Hagyma, krumpli, isteni, napon szárított, gondosan ápolt vegeta különleges, nagykristályos sóval. Karalábé.
Aminek nagyon örültem, az a tarlórépa! Tavaly fedezték fel a drágák, akkor is imádtuk, most rengeteget vetettek a felszedett ágyásokba, micsoda izgalmas valami! Mennyi lehetőség! :)
Abból is csak kettőt akartam kérni… A hétvégi vacsorákhoz. Szeretjük…
És akkor Gábormama nemes egyszerűséggel olyan káromkodást engedett ki a száján, hogy csak néztem! :O
- Egy FRANCOT! :O
Kihúzott az erkélyre, a tárolóban rengeteg tarlórépa! És még öt sor van a földben! Salátának, levesnek, fent van az interneten minden recept! :)
Nehezen SE pakoltam el a mai beszerzéseket, mert ugye bevásároltuk a húsféléket is egy hétre, öt nagy multis szatyor, és egy karton ásványvíz…
Újratervezés. Lecsó. Lecsós csirke. Bácskai káposztás hús. Rakott cukkini. Tarlórépa-krémleves. Almás-bögrés süti. Tudunk élni, detélleg! :)))
Holnap megint különleges nap lesz! :))

dr.ahalan 2023.09.25. 23:09:06

Sűrű hétvége volt, majd szóvá is teszem, de most az a legfontosabb, hogy nagy öröm ért. Két helyre adtam le önéletrajzot eddig, ma kaptam egy telefont, beszéljünk… Több lehetőségem is van. :)))
A másik leadott önéletrajz még izgalmasabb, a Büntetés-végrehajtáshoz jelentkeztem, szívesen lennék reintegrációs kapcsolattartó. Persze civilben. Mondjuk egy ügyvéd mellett. Vagy csak úgy! :)
Hosszú ítéletesekkel.
Ők még nem hívtak vissza, majd érdeklődöm… Dolgoztam már bent a Kozma utcai börtönben, szerettem. Izgalmas volt! :)
Baj is van, Gábormama és Gáborpapa is lebetegedtek, az angyaldoki szerint Covid, vastagon. Köhögnek, krahácsolnak, orrot fújnak, könnyeznek… Nyolcvan évesek.. Aggódunk értük! :O
Ők nevetnek rajtunk, öt percig se maradnak az ágyban, kelebólálnak a lakásban, Gáborpapa még bevásárolni is elment ma, mint két engedetlen kamasz, detélleg! :(
Remélem túl lesznek rajta hamar, és vissza tudnak menni a Mirákulumba még néhány hétre. :)
Gábor jött lecsót enni, holnapra is maradt…
süti beállítások módosítása