dr.ahalan

dr.ahalan

Farhátrobbanás és elefántfürdetés

2023. augusztus 01. - dr.ahalan

 

Túl vagyunk megint egy nagyon kellemes hétvégén, és máris augusztus van, nagyon gyorsan fogy a nyár… :(

 

Még mindig felfoghatatlan mennyiségű cukkinink van, pedig Horrorka is kapott két hatalmas példányt, Ica mamát is rábeszéltem, még sose evett, most elfogadta, imádta. Mi is ettünk az idén már négyszer-ötször rakottast, most még kirántok kettőt, meg sütök bacon-ös, cukkinis sós sütifélét… Kicsit bizonytalan vagyok! :)

 

A hétfő a meglepetések napja volt, elcsattogtam a könyvtárba… Szabadság miatt zárva, ezt minden évben megszívom, de nem is ez a lényeg, hanem a minierdő. (Miyawaki). Tavaly tavasszal telepítették a téren, (kép), alig 60 négyzetméteren. :O

 

Nemigen tudtam komolyan venni, nem is mutatott sokat áprilisban, de pár napja meglepődtem, láttam a tetejét az ablakból, pedig a hídon túl van! :O

 

Most megnéztem alaposan, gyönyörű! Dús! Rengeteg növény, tengernyi zöld, sok-sok madár! És milyen gyorsan nőnek a növények! Alig pár hete voltam a polgármesteri hivatalban, akkor is megnéztem, és fele ennyi volt! :O

 

Aztán az is meglepett, hogy találtam néhány klassz rágcsát a kedvenc kínai boltomban kukorica- és rizslisztből. Persze ennek az oka az, hogy nagyon kilőtt a búzaliszt ára, mindenesetre ez a gluténérzékenyeknek nagyon jó hír. :)

 

A mai napom fele az elefánt fürdetésével telt… Aki ismer, az tudja, sok száz plüssmacink van, ebből kettő hatalmas… Vatera László egy életnagyságú medve, Zsola pedig egy húsz kilós, vidám maci, ők a galérián laknak… Könnyen tisztíthatóak, a macik nagy része meg gépben mosható, nem ügy.

 

Horrorkával még az ősidőkben belefoglaltuk a mi alaptörvényünkbe, semmit nem dobunk ki szemétre, aminek arca van. :O

 

Nem tudom már ki hozta ajándékba a gigantikus rózsaszín elefántot, Betti szobájában, a szekrény tetején lakik, és néha ki kell mosni! Rettenetes!

 

A mosógépbe nem fér be. A fürdőkádba is alig, nagyon picike kádam van… És akkor áztatás, habos kefélés, öblítés, megint öblítés, bőséges zuhany, és most ül a kádban, és csordogál. De már kezd szobatisztának lenni. :)

 

Hír még, hogy vége van a farhát-szabályozásnak, jó nagyot ugrott a húsok ára, a barátnőm látott ma csirkemell filét, azt mondja háromezer forint felett van kilója… Remek! :O

 

Mondjuk ő méregdrágán vásárol fent Budán, de itt lent is lesz 2.500.-. Minimum.

 

Ehhez, és a még mindig 20%-os, (Európában messze a legnagyobb!) infláció mellé júliusban NEM osztottak nyugdíjkompenzációt. Ahogy ezt jósolni lehetett… A helyzet egyre cifrább!

 

Fideszes lakónéni nagyon habzik, lamentál naponta, a földszintre egy hindu házaspár költözik be, két csepp gyerekkel… Merthogy migráncsok. :O

 

Hát mondom… Eddig is laktak itt mindenféle népek, oroszok, kínaiak, arabok, legutóbb ott franciák laktak, elvarázsolták az udvart két kovácsoltvas paddal, és egy napelemes kandeláberrel. Mi a baj a hindukkal? :O

 

Aszongya migránsok. Meg lehet azokat ismerni… Migránsok, és kész! Intézkedni kell!:O

 

Szeretek én békében élni, tényleg… De most nem bírtam ki, és kedvesen megkérdeztem tőle:

 

-       Drágám! Hát kit, vagy mit költöztessen oda a tulaj? Talán egy akkumulátorgyárat?

 

Érdekesen elszíneződött az arca, és olyan furán vette a levegőt… :)))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr7518184285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2023.08.02. 23:24:34

Ez a cukkinis lepény baconnal… Hát elég érdekes. Meg lehet enni. Kólával. Nem próbálom meg többet… :)))
Bármit fűzök, mindenből fülbevaló lesz valahogy… Azt hiszem összefűzök egy vásárra valót. Karácsonyra. Vagy jövő nyárra… Vagy a válság utánra. Mindegy. Ráérek, gyöngyöm van, élvezem ezt a pihentető, NEM vállalkozói létet. :)))
Most a Gábor a biztonság, mennyit sipákolt szegény bolond admin, eltartottak vagyunk az Enverrel, prolik… Hát most igaza lett, örülne neki, ha mukkanhatna még.
Igazából ez érdekes… A Gábor és a free…
Talán mondanom se kell, vastagon utálta, de elviselte tizensok éven át…
Először arról tombolt a közönség, hogy nem is létezik. Mármint a Gábor… :)))
Aztán találkoztak vele többen. Néhány nap döbbent csend. .Aztán jöttek a verziók. Biztosan selyemfiú… Ha annyival fiatalabb!
Hatalmas robbanás volt, amikor egy rém gané csajt vittünk a gyöngydiszkontba, segítséget kért az Erzsébet, ő is készítene ékszert, nagyon szegény, nagyon szerencsétlen… Vittük, vásárolt a kártyámra, totál beizgult, és másnap leadta a jelentést, Tesónak hívom a Gábort! :)))
Gábort az egész nagy család Tesónak hívja…Az anyja, apja, rengeteg unokatestvére.
Azonnal megszületett a torz következtetés, a Gábor nem is a pasim, a szülei neveltek fel, a mi életünk kamu, színjáték… Akkor kezdte el lenyomozni a bolond Márta a Gábort, akit kettő percig látott, és attól kezdve hét egész évig bujkált a Ligetben, beazonosította a drága Bojtár kutyát a blogomból, osont, leskelt… És megtalálta az ő beteg elméjének vélt szerelmét… Mondjuk nálam sokkal öregebb, ma már hetven felé jár, és igazából nem tudom miket művelt. A család megkímélt az információtól… :)))
Azt tudom, hogy az anyámat is megkereste.
Kicsit előrerohantam, de az is a free volt. A virtuális pokol, amit imádtam. :)))
És imádtad te is. :)))

dr.ahalan 2023.08.03. 23:19:41

A rántott cukkini is felejtős, nagyon pepecs munka, és nem marad meg az átkozotton a panír, sütés közben lepattan, ráadásul el is sóztam. Szerencsére a Gábornak ízlett. Vagy nagyon udvarias! :)))
Készen van a Lánchíd, Gáborék cége sokat keresett rajta, de a pénznél is sokkal fontosabb, hogy részt vehetett a munkákban, mindenképpen átsétálunk majd rajta, és megmutatja, hogy melyik elemeket emelték le uszályról a dinoszauruszokkal. :))
Párat ő, saját maga!
Az atlétikai stadionnál is dolgoznak, de arra nem büszke. Én se vagyok rá büszke… :((
Szóval free…
Szinte bele se melegedtünk a virtuális játszótérbe, már két táborra oszlott a nép, én úgy fogalmaznám meg, hogy mi voltunk a Pál utcai fiúk, és ők voltak a Vörösingesek. :)
Az ő naplóvezetőjük egy Judea nevű mutatós nőci volt, szemérmetlenül csalt a naplóolvasottsággal, kis béna verstorzókat írt, ál-művészi biszbaszokat rím és érték nélkül, néha megemlítette, nagy kiadókkal tárgyal a verseskötete ügyében… Nagyon vicces volt, én meggúnyoltam, ő panaszt tett… :)))
Volt egy pasi, igazából István, de ha jól emlékszem, akkor Steve-nek hívatta magát, azt állította magáról, hogy Izraelben él.
Sok nővel beszélgetett, levelezett, velem is. Mi később igazán érdekes vitákat folytattunk le sms-ben. Politikai viták voltak, vallási csatározások, élveztem…
Aztán a Judea lett a virtuális párja, bár mondjuk teljesen nős volt, és nem akart elválni se… Meg mondjuk zsidó se nagyon volt. Mindegy. :)))
Judeát úgy építette le 2-3 kamaty után, hogy elhintette… Balesetet szenvedett, és kómában fekszik Izraelben. :O
Egy darabig olvastam a szerelmes vergődését a nőnek, aztán közös ismerősnek átküldtem egy friss sms-t, mégiscsak nők vagyunk, fogjunk már össze, sms kómából küldve? A Steve számáról? A magyar politikát meggúnyolva? :O
Természetesen én, a hírnök lettem gyűlölve. Steve eltűnt, elsiratta Judea, és miután lebukott a több száz kamu nickjével együtt… Le is koccolt a free-ről farkaszegetten, megszégyenülten, árván és becsapottan.
Free… 17 év talán? Nem számoltam.
A Pál utcai fiúk győztek. Vastagon.
És eltemettük Nemecseket.
A hőst.
Ez neked szólt Enver! Nagyon hiányzol! :))

dr.ahalan 2023.08.06. 23:18:46

Ez megint fura hétvége volt, a péntek is tele volt izgalmakkal, aztán aznap éjjel jött a rettenetes vihar! :O
Beszedett a házunk egy hatalmas villámot megint, a Gábor éberalvó, ugrott ki az ágyból, én álomnak hittem a hatalmas csattanást, csak reggel szembesültem az eredménnyel. :O
A tízmilliókból, európai normatívák szerint, európai pénzekből kiépített lift totál kikészült.
Az összes kaputelefon visítani kezdett, most lógnak lefelé a kagylók.
A kapu kóddal nem nyitható. Állítólag van kulcsunk… Eltelt vagy tíz év. Én se tudom, hogy az enyém hol van… Persze kijött az ember, nézte a kárt, erre nem lehetett felkészülni kérem… :O
Elszállt a kamerarendszer is, azt mondjuk megoldottam.
Totál káosz. A turisták nem tudnak hazajönni. Kimenni még tudnak, de bejönni nem. A lakók se…
Több lakásban nincs áram. Nálam van. Telefonálnak a tulajdonosok, veszteség éri őket, intézkedjek, adjak tanácsot…. A közös képviselő nyaral…Felháborító! Hát baszki! Joga van! Hetven éves! Nekem felveszi. Te meg egy szarházi vagy, minden szemétnek kiadod a lakásodat, drogos fiataloknak, üvöltő náci szutykoknak, majd megoldod. És megtanulod, hogy a közös költséget meg kell fizetni. Ugye? :)
Nincs olyan helyzet, aminek okos ember hasznát ne tudná venni. :)))

dr.ahalan 2023.08.07. 23:41:42

Végre jó a kapu, és a kaputelefonok is működnek félig… Őrület volt!
Vasárnap a Gábor leszaladt zsömlét venni alattunk a kisboltba, kitámasztotta a kaput, de Piri mama lerohant, és becsukta. Ki ne szökjön a cicájuk… Gábor nem tudott bejönni, kiabált, halló! Klári! Takács Bálint! :O
És én mit csináltam, na mit?
Mosogattam, és üvöltött a zene. :)))
Persze feltűnt hogy Gábor sehol. Lementem, beengedtem, és vele még egy albérlő srácot a másodikról, és két spanyol fiúcskát. :O
A harmadikon luxuslakás lett, a befektető a nagy csőtöréskor már szólt, koreai család. Akkumulátorgyárban lesz fejes a férj. Velük is összefutottam ma a káosz kapcsán, igazából nagyon szimpatikus, kedves népek egy csepp kislánnyal, aki nagy mosollyal hellózott, muszáj volt visszanevetni rá… Az asszonyka is kedvesen köszönt angolul, nem lehetett őket haraggal fogadni. Furcsa dolgokat produkál az élet. :O
A kislány rám nézett őszinte bizalommal, nagy ártatlan szemekkel:
- A tiéd ez a palota? Örülök hogy itt van nekem én szobám! Szép szoba, rózsaszín. Otthon nem volt szobám!
Mondtam neki, hogy nem az enyém a „palota”, de nekem is rózsaszín a szobám… :)))
Az apja közbeszólt a maguk nyelvén, gondolom nem akarta, hogy a kislány meg akarja nézni… Aztán rám nézett, kissé zavartan… Látta a szememben a haragot is, a megvetést is, a feleség sietősen megindult felfelé a lépcsőn, félszegen hátramosolygott, én visszanevettem rá. Őszintén…
Legközelebb majd bemutatkozunk. Együtt kell élni, ennyire egyszerű. Nekik ez egy lehetőség. Nehéz élet lesz nekik is.
Csak közben a fideszes lakónéni kiharcolta, az indiaiak a földszinten csak egy hónapig maradnak. A kánikula alatt rossz volt hallani, ki se teszik a lábukat az aprócska, fülledt földszinti lakásból, zárva tartanak ajtót, ablakot. Borzasztó…
Két hasonló korú ázsiai kislány lakik ma a házban… És esélyük sincs, hogy együtt játsszanak, együtt menjenek a játszótérre, együtt menjenek iskolába.
A narancsos gyűlölet idehozta őket, és hermetikusan el is választja őket, és akkor még nem is említettem a thai étterem dolgozóinak gyerekeit.
Hogy mennyi magyar kislány lakik a házban? Nulla. Horrorka született ide utolsónak… 32 éve.
Emlékszem az óriásplakátokra… NEM VEHETED EL A MAGYAROK MUNKÁJÁT!
Termőföldjét. Házát. Vagyonát…
Tényleg?
Szerintem itt valaki hazudik. 13 éve.
süti beállítások módosítása