dr.ahalan

dr.ahalan

Spenótos fotoszintézis

2023. június 27. - dr.ahalan

 

Nahát! Mik vannak! Állampapír! :)))

Ez volt idén az első nyári hétvége, amit felhőtlenül tudtam élvezni, mentünk fagyizni, és végre kijutottunk Kamaraerdőre, a sógornőm telkére. :)

Uzsonnára kaptunk friss, fűszeres kecskesajtot a szomszédból, nagyon fincsi volt, és a kecskéket is szeretgettük egy kicsit. :)))

A sógornőm küzd a spenóttal, gyomként nő, ember nagyságúra, muszáj szedni, feldolgozni mielőtt felmagzik… Ahogy minden évben, úgy most is kaptam egy öles köteggel, jól elpepecseltem vele hétfőn. :)))

Nagyon tetszik ami ott Kamaraerdőn van, rengeteg madár, színes pillangók, és minden-minden zöld. Környezetkímélő népek. :)))

Aztán szórakoztató volt még Prigozsin komédiája… Természetesen mélységesen elítélem ezt a bohócot, világalja ember az, aki pénzért csecsemőket, gyerekeket öl, vagy ölet… De most öröm volt olvasni a híreket a moszkvai elit megugrásáról. :)))

Még mindig környezetvédelem. Kanadában hatalmas területek lángolnak megint, Ausztráliában kétségbeejtő a korallzátonyok helyzete, nálunk ez a rengeteg épülő akkumulátorgyár, és Recsk… A teljesen szabálytalan felszíni bányából lezúdult az iszap, lemosta az eső, és elöntötte a szegénysort, befolyt szobába, pincébe, hatalmas a kár…

Furcsa a vidékiek hozzáállása a környezetvédelemhez, már persze tisztelet a kivételnek. Édesapu például sose bántott, de azt hiszem csapott volna a kezemre, ha bármi szemetet elgórtam volna az erdőben, vagy a Dunán.

Egyszer régen egy közeli rokonnál vendégeskedtünk, beszélgettünk a jó levegőről. Illatos nyári este volt, csendes, hangulatos.  Aszongya igazából neki az tetszene, ha felszámolnák a kertet, és szép térkő lenne helyette. Az öreg fákkal csak a baj van, ősszel az a sok avar… :O

Néztem rá döbbenten. Gyönyörű fák voltak! :O

Hát mondom… Azt azért tudod, hogy mi a fotoszintézis?

Pillogott értetlenül, rázta a fejét, neki sose volt fényképezőgépe. És hogy jön ez ide? :))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr418154976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2023.06.28. 23:18:51

Mozgalmas nap volt, imádtam! A betegség alatt legjobban a tehetetlenség bosszantott, a gyengeség, hogy elvette az időmet, ami fogy, és fogy… És még mennyi mindent kell megalkotni, mennyi könyvet elolvasni, mennyi filmet megnézni… :O
Szóval délelőtt letoltam a fotózást, délután sütöttem gluténmentes kókuszos kekszet, klassz lett, a Gábor is vitt haza néhányat. Elropogtatta a hírműsorok alatt… Mindig vékony, edzett ember volt, most az elmúlt hat hét, meg a betegség róla is ledobott vagy tíz kilót, muszáj ennie. Mondjuk az építőipar terhei is megnehezítik az életét a cégük révén, egészen elképesztő dolgok történnek.
Nehezen szedi fel a kilókat, genetika… Náluk mindenkinek isteni alakja van, csak én gurulok köztük jobbra-balra, mint valami félbolond, harsány, duci olasz szakácsnő. :)))
Horrorka élete se egyszerű. Szintet lépne, állásra pályázott… Vagy nem is! A multi kereste meg. Nagy cég, hatalmas ígéretek, üzletvezetői állás. Négy fordulós interjú. Valljuk be… a mi régi, jó világunkban egyszerűen megoldották egy beszélgetéssel, de mindegy. Ne legyünk rabjai a kommenyista ésszerűségnek…
Horrorka megjárta az utat, készített prezit, átküldte, megnéztem… ott volt a találkozókon… Beszélgetett szakemberekkel, és a negyedik alkalommal közölték… Igazából nincs megüresedett hely. Csak háttér-szakembernek kellene, ha valaki kiesne…Hónapok, évek múlva…De mégse kell. Esze van, fantáziája, tervei, gondolatai… ÖTLETEI!
Neki is elvett négy napot az életéből a hatalom.
Csak remélni tudom, hogy tanult belőle.

dr.ahalan 2023.06.29. 23:27:58

Jó kis nyári nap volt sok munkával, leleveleztem, borítékoltam, átszereltem, házat tartottam, sütöttem egy halom rántott húst… Gluténmentesen! Rizsliszt, tojás, krumplipürépor. Sokkal finomabb, és már olcsóbb is… Csak úgy mondom! :)))
Gábor ma keményen odatette magát, ember kellett egy átépítéshez, ment maga is betonozni… A gépekre is felül mindig ha kell, hát ettől nem ijedt meg. :)))
Jött, evett. Sokat. :)))
Politika. Soroksárra borzasztó dolgot terveznek, Kínából érkező méreglerakat és elosztó. 2 millió konténer évente, csupa gyilkos anyag. Savak, lúgok, kobalt és arzén… Cián, nikkel, és még ki tudja… Robognának majd a hosszú-hosszú vonatok a városon át, bűz, zaj, fertőzés, betegség. Halál. Hát mi történik itt? :O
Igazából az történik, hogy az Unió nem ad pénzt becstelen célokra. Kína ad. De sokat kér érte, nagyon magas kamatot. Földet, vizet, levegőt, lehetőséget kér és kap. Emberéleteket adunk érte ajándékként.
Nálunk? Holnap péntek… Írom a bevásárlólistát, rengeteg megbeszélendőnk van, és jó lesz vásárolni, kell még az a finom debreceni… Tudod! Megvan? Megint kétszázzal több? A tavalyihoz képest a duplája… 22% infláció? Tényleg?

dr.ahalan 2023.07.02. 23:13:36

Jó kis hétvége volt. Élveztük... :)))

dr.ahalan 2023.07.03. 23:30:18

Majdnem olyan jó hétvége volt, mint mondjuk tavaly, amikor semmi bajunk nem volt még… :)))
Persze vannak szomorúságok. A sales manager két hét szabadságra megy. Beteg is, nyaralna is, vastagon végigdolgozta az évet, a Gábor helyettesíti… A gépkezelők is mennének, azokat is a Gábor helyettesíti… Közben ügyvezet. Nem lesz szabadság a nyáron Takács, úgyse akartunk lemenni a tengerhez… Muszáj nekik szabit adni, állandóan túlóráznak, hajnalban kelnek, az építésvezető is fel akar mondani, rettenetes időket élünk…
Általában július első hétvégéjén indultunk a tengerhez, akkor van mindig Stinjan-ban a falunap… Mennyi emlék! :)))
Az idén nem lesz tenger… Oké… Elviselem. Még munkát is keresni fogok 30 év vállalkozói lét után. Aki ma vállalkozik, annak az utolsóját is elveszik, ha nem tartozik a mammonhoz. Megtapasztaltam… Remélem egyszer szabadon megírhatom. :)))
Kikerültük, megoldottuk. Belénk harapott a becstelen cápa, de kiúsztunk épségben… :)))
Csak halkan jegyzem meg… Magyarországon több százezer végrehajtás van folyamatban. Jogtalanul… Ha jól értem, akkor több mint félmillió. Minden harmadik, negyedik család, vagy vállalkozás?
süti beállítások módosítása