dr.ahalan

dr.ahalan

Az más!

2023. április 25. - dr.ahalan

 

Az emberek néha furák. Ezt a nyakéket olyan régen adtam el, hogy el is felejtettem. Több éve! :O

Most valahonnan előbányászta a megrendelő, hogy szeretne pont ugyanilyet.. Először azt hittem valami tévedés, biztosan nem az én munkám… De aztán eszembe jutott, gyöngyfűzős meskás barinő készítette a medált, én akkor még nem is tudtam peyotét fűzni. :)))

Ma csacsogtunk telefonon, érdekes téma bukkant elő, a magyar vitakultúra. Szerintem olyan már régóta nincs, egyszerűen nem tanítják az érvelés tudományát, ma azt látom mondjuk kommentekben is, hogy a vitaképes fél elmondja az érveit, összefoglal, lekommunikálja az eredményt, és akkor a másik fél lesilányítja a vitát egy beléje sulykolt egymondatos lózunggal.

Van egy nem túl kedves, és hát nem túl eszes rokonom, aki a vitákat olyan módon tudta lezárni, hogy a hajam kihullott tőle. :)))

Undok bajai szokás, az öregekhez nem hívnak orvost, szó se lehet se gyógyszerről, se kezelésről, azoknak otthon kell „a szeretteik körében” tisztességgel meghalni. :O

Én ezzel egyáltalán nem értek egyet… Mennyi céltalan szenvedést és kínt láttam gyerekkoromban! Borzasztó! :O

Édesaput azonnal vittem orvoshoz, fizettem hetente az ágyért, a napos szobáért, ez nekem így volt természetes. Világos magyarázatot kaptunk, nem maradhat már szakápolás nélkül egy percig sem, csak kórházban, vagy speciális otthonban kaphatja meg azokat a kezeléseket, amitől fájdalommentes maradhat.

Kedves rokon szóvá tette nem egyszer, nem kétszer. Hogy korrupt az orvos, hogy mer pénzt elkérni? Nemigen hallgattam meg, de egyszer elfogyott a türelmem…

Hát mondom! Amikor apád elájult a napon, és mentő vitte el, akkor ő is pont ezen az osztályon feküdt, ennek az orvosnak volt a betege.

A válasz minden vita végén ugyanaz…  Az más. Egészen más! :O

Na mondom… Miért más?

Hát mert mi nem fizettünk neki egy fillért se. Pedig tartotta volna a markát.

Vita lezárva.

Egyébként csak halkan jegyzem meg, a doki valóban fogadott el hálapénzt, (akkor még nem volt tilos), ahogy az ápolók is, de sose kértek. A pénzből pedig a doki az osztály dolgozóit  premizálta, így az ő osztályán nem 2-3 nővér tisztázta a betegeket, hanem hét. És nem egyszer láttam, hallottam, hogy micsoda türelemmel, kedvesen, humorral végezték a munkájukat. Mindig volt egy-kettő, aki énekelt a kórteremben.

Szóval nemigen tudok mit kezdeni a vitaképtelen emberekkel, és nem is szánok már rájuk időt. Ez különösen igaz a politikai vitákra. Régen kedves szórakozásom volt hergelni a demagógiával bedrogozott, megvezetett trollokat, de ez már régen volt. :)))

A rekeszzománc halacskát meg elfelejtettem lefotózni. Mindenesetre végleg beköltözött hozzánk, oda nem adnám semmi pénzért! Keresztségben a Pindur nevet kapta. :)))

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr6218110774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2023.04.26. 23:45:45

Mivel hamar végeztem a mai munkákkal, meg persze a fotózással, hát jöhetett a gyöngyfűzés, több órán át élvezkedtem, közben egy kis tejkaramella, habos kávé, egy pohár Márka, filmek egymás után, és imádtam. A színalkoholizmusom töretlen. :)))
Nagy a nyüzsgés itt a fővárosban a pápalátogatás okán, kicsit meg is vagyunk ijedve, a Gábornak aznap ezer helyre kellene eljutnia, és be is kellene vásárolnunk. Fontos megbeszélései lesznek a város több pontján, mindenütt lezárások… Jó lenne már azt írni, hogy péntek van, a Gábor idesikeredett, tele a hűtő… :(((
Persze megoldjuk. Mi ketten mindent IS meg tudunk oldani!
Negyed évszázadnyi közös múlt. Iszonyú sok idő… Pedig olyan, mintha tegnap kezdődött volna. :)))
Már a megismerkedésünk is különös volt, egy cég átadás-átvételéről tárgyaltam, akkor pont ezzel kerestünk pénzt, cégeket adtunk-vettünk, jó üzlet volt… :)))
A jutalékról kérdezett az Apple egy korai kis képviselete, közöltem… 200.000.- Ft. Meg az a laptop, és az a szépszemű fiúcska annál az íróasztalnál. :)))
Persze vicceltem. Úristen! Mekkora szám volt akkor még egy laptop! :O
És rábólintottak. Nekik ez nem volt tétel… :)))
És a fiúcska felhívott még aznap. Nevetve tiltakoztam. Csak vicceltem…
De találkozzunk! :O
Az első randevúnkra el se mentem, a cégük átadásáról tárgyaltam azzal a Holánszky Péterrel, akit később jelentős bűnügyekkel gyanúsítottak meg, és konkrétan kisétált a belvárosi lakásából üres kézzel, iratok nélkül… És eltűnt. Örökre. :O
Akkoriban ezek izgalmas dolgok voltak…
És a Gábor nem adta fel! :)))
Negyed évszázad! A mi különös, mesés világunk. :)))
Nincs házasság, nincs féltékenység, nincs gyűlölködés. Élvezet van, öröm van, ölelés van. Meg mondjuk szex… Sok szex! :))) Van még mondjuk bizalom, és gondoskodás. Csupa jó dolog… Szívből sajnálom azokat, akiknek ez nem adatott meg.

dr.ahalan 2023.04.27. 23:09:31

Megint erősen zűrzavaros nap sikeredett, és hogy a holnapot hogy fogjuk megoldani, az még rejtély. :)))
Mindenesetre hiszem, hogy lesz péntek este… És ráadásul még mindig fityegek itt fél állapotban a blogfelületen, a face-szel nem lehet belépni, de kéri hogy lépjek be vele… Őrület! :O
Budaházy meg kegyelmet kapott a pápalátogatás okán. Már meg se lepődöm… A börtön előtt szó szerint lóra pattant, és megcélozta a kocsmát a jó magyar. Így kell azt… Vicces kifejezést olvastam a HVG kommentjeinél… Mert újra lehet kommentelni! Az is nagy eredmény manapság! :)))
„Horogeresztény”! Hatalmas! Mindent elmond! :)))
Ma belebotlottam a TV2 egyperces hírébe, Marsi Anikó elmondta, Soros György hosszú távra tervez, támogatja a dollárbaloldalt! Hosszú távra! Egy 93 éves ember! Behaltam… A pedagógusok tüntetésén meg alig pár tucat ember jelent meg! :)))
Hát mondjuk tényleg nem voltak túl sokan, van is véleményem a magyar emberekről… Mindegy. :(
Pankotai Lili nagy pályát fut, hatalmasan büszkék lehetnek a szülei. :)))
Ennyi mára, még rakok egy kis puzzle-t… :)))

dr.ahalan 2023.04.28. 23:35:04

Végre, túl vagyunk ezen a héten. :)

Bónuszként lerobbant a céges kocsi. Elszállt a kuplung, még tegnap. :O

Gábor azért lefutotta a köröket becsülettel, ami nem lett megoldva, az nem az ő hibája. :)

Különös szerencse, hogy nem autóval ment, az irodaház garázsából se tudott volna kijönni, mindent lezártak a pápalátogatás miatt, csak a buszokat engedték át. Felugrott egyre, és tíz perc múlva leszállt az ablakomtól húsz méterre. :)

Hűtő tele, jöhet három nap élvezet. :))

Érdekes ember ez a pápa, én nagyon szerettem II. János Pált, jártam a szülőházában Lengyelországban egészen fiatalon, még az evezőjét is megfoghattam... :)))

Ez a pápa megint nagyon emberi, osztogatja szépen a csendes, ámde ütős sallereket az álszent eresztényeknek, érti aki érti, vicces. A szégyenérzetük mondjuk úgyse fejlődött ki, de az legalább zavarja őket, hogy nevetünk rajtuk. A narancszombik meg úgyse értenek az egészből semmit. :)))

Mindegy, tavaszi hétvége, isteni húslevest tervezek, különleges sülteket. :)))

A Haller felé jeleztem az új miegymást, kaptam infót... Az már nem lehet gyanúsított. :O

Jót, vagy semmit. Ennyi volt.

Kerestem néhány filmet az Enver-féle kollekcióból a hétvégére... És zenéket is. Még életében hatalmas gyűjteményt kaptunk tőle, csak úgy... Életünk végéig se leszünk képesek mindet megnézni, meghallgatni. Több ezer zene, több száz film értőknek.

Még van DVD-lejátszónk, és CD-lejátszónk. Aztán ahogy a magnókazettáktól, a videókazettáktól, úgy a DVD-ktől, a CD-ktől is elválunk lassan... :)))

dr.ahalan 2023.04.30. 23:48:18

Van még egy teljes napunk, ez igen finom gondolat! :)))
Igazából semmi különöset nem csináltunk, csak egyszerűen jól éreztük magunkat. :)))
Nagyjából követtük a híreket, a pápalátogatást. Karigeri is találkozott Ferenccel, beszélgettek. Mint ember az emberrel. Nem volt hatalmas, szirénázós, undorítóan hivalkodó konvoj, nem voltak álszent fekete fátylak a bűnös, sötét arcokon… Csak beszélgettek. Magánban. Jó volt ez így. :)))
A gránátalma-élvezkedést ki fogom tiltani a lakásból… A Gábor bontja mindig, most szeszélyes gyümölcsöt hozott, elborzadtam! Mintha bűnügy helyszínén jártam volna, a csempe, a fal, a járólap, az elmosogatott tányérok bővelkedtek a vörös cseppekben… :O
Igazából lusta vagyok írni… Persze a bajai ügy kapcsán csak akadt, aki kiakadt a másikra, és fecsegett… Persze hogy eljutott hozzám.
Új emberek halnak meg, új örökségekre csapnak le a hiénák, a lassabb üvölt keservesen, persze bűnös ő is ezerszer, de a most elveszett forint… Vagy inkább fitying jobban fáj mindennél, a porcelánváza, a cseresznyebefőtt! És ráüvölti a testvérére, párjára a nagy tolvajlást, édesapám kifosztását, persze kiderül, eljut hozzám is, és árulkodik a cinkos-néma, mert érdeke most pont azt kívánja…
Szórakoztat. Hajszál pontosan kiderült, hogy ki volt a tolvaj, ki volt az ártatlan, eddig is tudtam persze… :)))
Undorító emberek.

dr.ahalan 2023.05.02. 00:11:40

És vége! :(
Ez a hét rövid lesz, de sok kellemetlenség ígéri magát, leginkább a Gábornak, és gyűlölöm, hogy nem tudok segíteni neki.
Meghalt Vágó István, az a kedves kis ember… Belesajdult a szívem!
Fiatal koromban szerettem TV-s vetélkedőkön részt venni, sokszor kerestek előjátékosokat az induló kvízekhez, jelentkeztem, mentem, rengeteg fura sztorim van, nyertem is mindenfélét.
Játszottam a Szerencsekerékben, játszottam Vitray-nál, meg a Kovács Kokónak is volt műsora… Hát ő mondjuk undorítóan viselkedett, és nem tudott felkérdezni egy teljes összetett mondatot sem. :)))
Bejutottam a Legyen Ön is milliomos-ba is, az jó volt, élveztem… Mondjuk a székre alig tudtam felmászni, és ott, a székben minden tudásom elreppent, alig csak egy százezrest hoztam haza, nagyon könnyű kérdésen buktam el, máig szégyellem. :O
A Vágó viszont tündérien kedves volt!:))
A kvíztudás nagyon felületes tudás, hamar összekapkodja az ember fiatalon, harminc év telt el, mire összeállt valami kis módon a puzzle a világ nagy dolgairól… Harminc évesen könnyen rávágtam! Allende! Meg Che… És persze Aldo Moro… Meg Hitler, Sztálin, Göring… Kleopátra, Hatsepszut, Jókai Mór, Petőfi, és József Attila…Sose szerettem a történelmet. Poros, elmúlt, nincs.
A bélyegek tanítottak meg látni, rákerestem a neten, és elolvastam az emberiség millió bűnét, mocskát. Sok dolgot megértettem, és sok dolgot nem…
A történelmet illetően renyhe egy pária voltam én egész életemben, mert fontosabb volt bulizni, sokat keresni, messzire utazni, pálmák alatt koktélokat szürcsölni. :)))
Igazából az a szomorú, hogy az én féltestvéreim hárman, innen-onnan se olvastak el három könyvet se soha. Összesítve. :)))

dr.ahalan 2023.05.02. 23:24:40

Fárasztó nap volt ez, nincs kedvem külön naplót írni, valahogy hétfőnek éreztem a napot, nem is gondoltam rá. :)))
Reggel feszülten keltünk, sok minden elhúzódott, ezek ilyen idők, nem jöttek be hónap végéig dokumentumok se, pénzek se, ilyenkor menni kell utána, gyomorszorító érzés még a járvány idejéből… :O
De aztán kiderült, csak elmentek pihenni, megjöttek a doksik is, persze szinte senki nem jegyezte meg, hogy új az e-mail címünk… :O
Kalimpáltak veszettül, már pénteken elküldtem, de visszapattant… Bocsi, bocsi! Elfelejtettem! :)))
Pittyegett a telefon, befutottak a pénzek, kisütött a Nap, szaladtam a Corvin plázába feladni az ékszereket, bélyegeket, be akartam menni a Müllerbe egy kicsit élvezkedni, de olyan hatalmas volt a sor az egy szem pénztárnál, hogy kihagytam. :)))
A Gábor jött munka után, sikeresnek értékelték… Még a múlt héten volt a cégcsoport vezetőinek az értekezlete, őt is beszámoltatták, még sose történt vele ilyen, bizonytalan volt, alapvetően egy aggódó-gondoskodó ember, most élvezi a sikert. :)))
Belapátolta az osztályon felüli rakott krumplimat, aztán hazarobogott. Tömegközlekedve. Mert mindkét járgány szabin… A kis francia még gurul, de valami „nem stimmel” a Gábor szerint. A céges meg szerelőnél… :)))
Kicsit rácsodálkoztam… Miért nem mégy taxival? :O
Nézett vissza értetlenül… Szeretek az emberek közt lenni. Te is szeretsz az emberek közt lenni, nem?
Hát… De. Nagyjából. Ma egy drogos koldus csaj megmarkolta a műtött bokámat az aluljáróban. Ült a lépcsőn, és sírdogált… Lent pedig turisták próbáltak jegyet venni a metróra, miközben néhány fura figura összeverekedett, a Kleo az én nőm, felfogtad? :O
Felfelé a lépcsőn új koldusba botlottam, roggyant nénike… Éhezem! A devla verjen, ha nem adsz…
Elnézve a helyzetét… Hát igen! A jogtalan átok, a hazugság, a mocsok, a kapzsiság, a tolvajlás, és minden bűnös dolog visszaszáll.
A számlát meg kell fizetni. :)
süti beállítások módosítása