dr.ahalan

dr.ahalan

Megbélyegzés, vármegye, és más finomságok

2023. február 28. - dr.ahalan

 

Kaloda, főispán, pellengér, kakastollas csendőr, cselédsor, hűbéresek, 3 millió koldus országa… Képes Történelem könyvsorozat, Fekete Gyula: Fortélyos félelem igazgat. Csak úgy mondom…

Váratlan program, a Gábornak sikerült egy nap szabadnapot összehoznia, reggel jött értem, bevásároltunk, és mi főztünk a szüleinek. Ahogy régen hetente tettük. :)))

A házuk előtt nyílik az ibolya. Februárban. Döbbenet! :O

Szóval nagyon kellemes nap volt, rengeteg nevetéssel, és azzal a tagadhatatlan gyönyörrel, hogy amíg sült a hús, addig a Gábor elgurult a bélyegdiszkontba, és hozott fél kiló régi magyar, és fél kiló régi külföldi bélyeget nekem! :)))

Ennyi sok év után se tudtam megunni a kincskeresést, minden nap molyolok velük egy keveset, és szerencsére viszik a vevők. :)))

Délután aztán szomorúan konstatáltam, hogy rengeteg teendőm lesz a héten, úgyhogy a gyöngyök is, a bélyegek is várni fognak. :(((

Érdemes arról is szólni, hogy mi is történik ma a vármegyék és főispánok országában. A megítélésünkről a világban csak annyit említenék, hogy érdemes megnézni az izraeli (Tel-Aviv) tüntetés fotóit a hatalmas, kifeszített molinóval, rajta a világ legbecstelenebb államfőinek fotójával. Ugye…:O

Olvasom a mai híreket, 1200 dolgozót tesz megint utcára a Magyar Posta, a minielnökünk  és kísérete pedig HÁROM, százvalahány fős honvédségi luxusgéppel tudott elrepülni Egyiptomba… Hát! Futja nekünk erre is. Bezzeg a „csóró” osztrák politikusok menetrendszerű járattal utaztak Afrikába. :)))

Fura világ, detélleg! :)))

Érdekes kis sztorit hallottam, a másodikos unoka sírva jött haza az iskolából, nem jön többet a G. néni, az osztályfőnök. A gyerekek mind szerették… Most egy bácsi lesz helyette, aki egész órán az engedetlenségről beszélt, fontos engedelmesnek lenni, G. néni engedetlen volt, és nem jöhet ide többet, és minden virága el fog száradni a teremben, minden virág meg fog halni.

És aki nem megy a templomba, az is engedetlen. Ez igaz a szülőkre is. :O

Nagypapa igen flottul megfelelt, akkor ti fogjátok locsolni a virágokat titokban, és élni fognak, és G. néni is visszajön majd egyszer. És az unoka egész este boldogan ötletelt a megoldáson, és másnap kiderült, mások is locsolni akarják a növényeket titokban, és az apróságok összekapaszkodtak, és elkezdtek… GONDOLKODNI! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr6518060984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2023.03.01. 23:14:18

Hát persze hogy nem tudtam türtőztetni magam, és rávetettem magam a friss bélyegekre. :)))
Délelőtt azért tartottam magam, letoltam a fotózást, mostam egy adagot, főztem is, aztán délután, munka után felszaladt Horrorka a leveleiért, és persze itt is ragadt, lakmározott egyet, és hosszan csacsogtunk… Én közben nagyon boldogan ültem törökülésben az ágy közepén, és válogattam a bélyegeket. :)))
Aztán befutott a Gábor is, ő is bekapcsolódott, eszegetve… Valamiért ezt a káposztás húst mindenki szereti, mindig elfogy. :)))
Nagyon erős volt a magyar bélyegcsomag, rengeteg szép tétel volt benne, fognak örülni a vevők, perfinek, postatiszták, kezdeti szépségek, rengeteg! :O
A bélyegek világa csodavilág, mindennek van gyűjtője, engem mondjuk sose érdekeltek a tévnyomatok, időm se volt rájuk, most megdöbbenve láttam, hogy milyen pénzekért mennek el aukciós portálokon… Megáll az ész! :O
Megnéztem a katalógusban, hogy akkor mit is kell keresni? :O
Oké, fehérhasú holló, HUNGA”K”ICA, ÉGRÁDY… Meg a többi… Elővettem a múlt héten régi-régi, átválogatott zacskókat, kötegelt bélyegeket, és átpörgettem őket nagyítóval, találtam is nem egyet… Olyan klasszikus, kategorizált, fotódokumentált darabokat is, amikről a neten még fotó se található, a hollóból például Magyarországon 2009 óta nincs feltett, eladó tétel, nekem bejött három is, majd megmutatom. :)))
Sok-sok boldogságbonbon jut ki nekem manapság, pont erről beszéltünk Horrorkával, az emberek elfelejtettek örülni… Mindent behálóz a félelelem, a bizonytalanság, az irigység, a bizonyítási vágy, a netfüggőség, a rosszindulat, a féltékenység, a másnak ártani akarás… Pedig mennyi, de mennyi mindennek lehet örülni! :)))
Mai boldogságbonbonok? A reggeli morcos-kávé hatása… A narancslé íze. Mahjong. A hírek nem boldogságbonbonok. Licitek itt-ott, meg amott. Munka közben tejkaramella-szünet! :)))
Mosás. A szódabikarbóna kiszedte a hajfesték foltot a kedvenc törölközőmből… Pfűűű… :)))
Bélyegek, bélyegek, bélyegek. Horrorka maga. Horrorka hozott MÉG rücskös Zizit! Horrorka étvágya. Bélyegek. Gábor befutása.”ÉNFŐZTEM”-siker…
Elmentek. Ránéztem a boltocskáimra. Lezárt licitek, öldöklő párbajok… Hogy mi a vége? Tenagyatyaúristen… De jóóó! :)))
Örültem még a hosszan nyitva tartható ablaknak, a tavasznak, a levendulás fürdővizemnek, a füstölőim illatának, a háttérben szóló zenéknek, és igenis örültem az elszívott cigarettáknak is.:)))
Örülni jó. Ennyire egyszerű. :)))

dr.ahalan 2023.03.02. 21:56:56

A gyász híre letaglózott. Kevés olyan ember volt/van az életemben, akiben soha nem csalódtam.
Ő volt az egyik.

Legyen neki könnyű a föld!

dr.ahalan 2023.03.03. 22:37:57

A szokott pénteki menetrend, bevásárlás, vacsora… Kicsit csendesebben, kicsit szomorúbban…
Gábormamáék már a Mirákulumban vannak, reggel indultak, nagy volt a boldogság. :)
Ott egyszerre nyílik a kankalin, a hóvirág és az ibolya, ez merőben szokatlan, nem is természetes. Az ottani nép a kankalint zsibavirágnak hívja, gyönyörű elnevezés! Imádtam ilyenkor ott fotózni, sárga virágtenger borítja az erdőt. :)
Aztán megnéztem bolti blokkokat, majdnem egy évig gyűjtöttem őket a heti nagybevásárláskor, és egészen elképedtem! Számítottam százalékot is, hát… És nem áll meg az áremelkedés… A büdös mindenit, hát hány bőrt lehet még lehúzni a népről? :O
Szomorú volt ma a koccintás is, vacsorára grillcsirkét hoztunk, mert megkívántam… Hát… Közepes élménynek sikeredett. Az árához képest pláne. :(
A hét híre meg az OKJ-s alezredesi képzés volt, hogy nem ég le a pofájukról a bőr… Hát nem! Nem ég le. :(
Szégyentelen emberek.

Thor kalapácsa 2023.03.05. 17:47:29

Most rendesen magadba zuhanhattál ugye!! Mennyit gúnyolódtatok az adminon, a korán, meg kopasz, damil hajas, meg az én korommal is és még sok máson, nagyon viccesnek találtátok, remélem, hogy most is jóízűen nevetsz ezekre visszagondolva!!!
Meg lettek bocsájtva, de nem elfelejtve!!! Nyugodjon békében!!
Keresd fel az angyal dokit xanaxért!!!

dr.ahalan 2023.03.05. 23:46:52

@Thor kalapácsa: Te nem Thor kalapácsa vagy, hanem egy elmebeteg zaklató. Márta, a bokorban tíz éve leskelő, a kamureges... Ugyan már! Én már nagyon unom... És az olvasóim is. Detélleg! Takarodj!

dr.ahalan 2023.03.05. 23:47:35

Csendes hétvége volt, jó ételekkel.. Ahogy megszoktuk.
Zene nem szólt. Filmeket néztünk.
Olvastunk híreket, és néztük a nagy magyar vidéket fotógalériákon és videókon elborzadva… Disznóvágás. Alapban gyerekkoromban se szerettem, bújtam a párna alá, amikor visított, gyűlöltem a böllért, undorodtam tőle… Ma miért kell? Eltelt ötven év! És a nagy magyar még mindig élvezkedik a kínzáson, a nyak elnyiszálásán, a kivéreztetésen, vedeli a pálinkát, igénytelenség, por, mocsok, fogatlanság, gumicsizma, bekecs,halál, tetem, felzabálás, és sör, meg megint pálinka… És mulatós nóta, mert az kell! :O
A könyv nem kell. Abból nincs haszon…
Boldogtalan nép ez a magyar, én mondom…
Orbánék meg reppenek a svédekhez, meg a finnekhez…Fenyegetni! Mondjuk a kutya se érti… Minek? Kis bolhafing ország fontoskodik a nagy események árnyékában… Kellemetlen. Nem kell nekik pénzt adni, oszt „jónapot”… Aztán ha nagyon ugrálnak, akkor ki kell őket tenni… Itt tartunk.

dr.ahalan 2023.03.06. 22:52:06

Röltex Rózsi alaposan kibabrált velem… :)
Emlékszik még valaki Röltex Rózsira? A kézimunkaboltok reklámfigurája volt, ilyen kis ékszerdoboz volt tőlem két lépésre az üzlet a körúton.
Itt volt harmincöt éve, és húsz éve, és itt volt még a múlt héten, be is akartam lépni, de mindkét kezemben szatyor volt, gondoltam ráér. :)))
Nem szeretek varrni, nem is kényszerültem rá soha, Gábormamának kedves elfoglaltsága volt fiatalon, megvarrt nekem minden bolondériát, bútorhuzatokat, totyi nadrágokat, Horrorkának jelmezeket, békapárnát… Varrta és varrta a bolondos blúzaimat strandkendőkből, és kötött, horgolt… Már nem lát olyan jól, nem terhelem. :)))
Kapok tőle minden évben pasztellszín pizsamát karácsonyra… Rengeteg van, kedvemre variálom őket, lilát zölddel, rózsaszínt sárgával… :)))
Ma mi vagy Takács Bálint? Bolondos ibolya? Vanília-puncs fagyi? :O
Nem… Lazac tavaszi salátaágyon, brokkolival…!
Miii van? Brokkoli? Hol? :O
A zoknimon… :P
Mindegy… Egy csomó pizsinadrágban elengedett a gumi…. Húsz év az húsz év… Régen a panellakásokat tervezték húsz évre, hát persze hogy elengedtek. :(
Meg tudom oldani… Lecsattogtam, és mit látok? Na mit?
AZ ÜZLET ELKÖLTÖZÖTT! A hétvégén… Kiürítve, szomorúan…
Na jó… Elcsattogtam a legközelebbi kínaihoz, gumi volt, vettem, haza is hoztam, vettem elő a házasságom első évében vett rózsaszín, selyem-csipke, szinte sose használt varródobozkámat… És mi volt benne? Na mi? :O
Öt méter első osztályú, valamiért megvett, csodás gatyagumi… Két nadrágot már megjavszereltem, ennyi elég is volt.. :)))
Gatyagumi ugyanitt eladó.

Léda* 2023.03.25. 22:33:40

Elképesztő, hogy ezek az idióta zaklatók még mindig azzal kelnek fel minden nap, hogy nem felejtették el, mikor Marcika fejbevágta őket egy kislapáttal középső csoportos óvodás korukban.
Mert őket "kigúnyolták".. Édes Istenem, ez a totál elmebeteg brancs nem gúnyolt ki senkit, ugye?
Írj már egy embert mártika, akibe nem álltatok bele, mert nem a vénasszony hódolóihoz tartozott. Ti még mindig le vagytok ragadva 10 évvel ezelőtti konfliktusokon? Jézusom, brutál beteg entitás, amit látunk itt tőletek évről-évre... Orvost kíván.

Gondoltam, benézek ide, az idiótaság konstans, az írások kiválóak. Ha időm engedi, olvasni fogom a blogot, a FB totál szét van esve.

Léda* 2023.03.25. 23:19:47

Tudtam, hogy egy BGY be fog szólni Gyuri halálának okán kárörvendvén és lám, íme. Olyan átlátszóak némelyek, mint a befőttes üvegek. Pfff.

dr.ahalan 2023.03.26. 23:13:10

@Léda*: Nahát! Szia! Köszönöm! :))

Jól gondoltad, megjelentek a hiénák a hírre, a maguk szégyentelen, gátlástalan valójukban. Beteg elmék. A jó ízlés sose volt az erősségük, én a magam részéről mindig is undorodtam tőlük. Bűzlik a lelkük…
süti beállítások módosítása