dr.ahalan

dr.ahalan

Csodákról, amik megadatnak!

2022. december 13. - dr.ahalan

 

Szépen topogunk előre az adventben, kegyetlennek érzem az idén a hideget, biztosan korral jár. Tényleg csak a Corvinig mentem el tegnap, rövid séta… Közben lefagyott mind a három  fülem, az orrom, a szemöldököm, majdnem egy órán át olvadtam utána. :)))

Haladok a teendőkkel, közben persze sok minden másra is jut idő. Még hogy nincsenek csodák! :)))

Pont ma meséltem el valakinek, itt is helye van. Megint. :)))

Horrorka még apró volt, egy kis bútorboltot vezettem a Práter utcában, tél volt, hó. Jöttek a szállítók, új modelleket hoztak, kiszaladtam eléjük, kicsit hógolyóztunk, egy aljas jégrögön megcsúsztam, bokatörés, más finomságokkal, műtő, bizonytalanság, sportgipsz térdig hat hétig.

A házasságomnak akkor lett vége, muszáj volt dolgozni járnom, vittem gyalog a lánykámat oviba, és onnan tovább az üzletbe. Nehéz volt! :O

Egy nagyon hideg, ónos esős napon alig tudtam elvergődni az üzletig, eláztam, éreztem hogy beteg leszek, a lábam rettenetesen fájt a gipsz alatt, nyomorultul éreztem magam… :(((

Az üzlet előtt már várt az egyik női magazin reklámhelyese, jó kis üzleteket kötöttünk, klassz kampányokat találtunk ki együtt.

Látta milyen állapotban vagyok, segített kinyitni, teát főzött, maradt egy kis időt, beszélgettünk. Megállapítottuk, a lányaink majdnem napra egyidősek, ő elmondta mennyire szereti a feleségét, milyen klassz a családja… Akkor semmi mást nem kívántam jobban, mint hogy egyszer nekem is legyen egy ilyen végtelenül helyes, rendes, vicces párom. :)))

Úgy éreztem esélyem se lesz rá, főleg ha sánta maradok. :(((

Aztán tavasz jött, a bokám rendbejött, új üzleti lehetőségeim lettek, elmúltak a bajok, eltelt 1-2  év. :)))

Megismertem a Gábort. Már az első randevúmon olyan érzésem volt, hogy mi már találkoztunk…

Nem akartam komoly kapcsolatot, fiatal fiúcska, nem jöhetek ebből én ki jól. :O

Elment Amerikába vakációzni, gondoltam sose látom. Meg is írtam a szakító levelet… Ennek már majdnem negyed évszázada. :)))

Amikor először mentem hozzájuk látogatóba, megdöbbentem egy fotón… Izgatottan kérdeztem, ez kicsoda? :O

-       Az? Az a hülye bátyám… Hat évvel idősebb. Reklámos… :)))

És akkor nincsenek csodák?

Mellesleg a mostani sógornőm T. harmadik felesége, és már régestelen-régen nem foglalkozik reklámhelyekkel, de a mai napig a legkedvesebb írószertartóm az a pirinyó adventi manókomód, amit tőle kaptam azon az adventen tele reklámcukorkával. A gemkapcsok, gumik, és egyéb apróságok laknak benne. :)))

Azt mondta, hogy ha szomorú leszek, vagy bajom akad, akkor egyek egy cukorkát, és attól minden rossz elmúlik. :)))

Mondjuk a köztévében is láttam ma csodát, ritkán szoktam ránézni, de ezt nem tudtam kihagyni. „Prüsszeli” sikerekről harsognak megint, noha egyértelmű, a jogállamiság durva megsértése miatt az Unió hatalmas összegeket vont meg Magyarországtól, ezeknek egy KISEBB részét hosszú, kínos huzavona után talán megkaphatjuk, de nem tudni mikor, pontosan mennyit, és milyen feltételekkel… Ez hatalmas siker? :)))

Tűzifa nincs. Cukor nincs. Éhezés van, nyomor van, hatalmas rezsiszámlák vannak. Karácsony előtt! :O

A megoldás? Misére kell menni, szemet forgatni, imádkozni, nem felelni az újságíróknak… Lehet követni a példát, „jóvanazúgy”…

Oszt indulhat a kormányzati luxusgép a focimennyországba… Na! Detélleg! Katarban van szotyiárus? Vagy szotyit is vinni kell? Hehehe… :)))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr6018001558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2022.12.14. 23:10:04

Karácsonyig már csak tíz nap, de jó! Ma már ajándékokat is csomagoltam, persze még sok mindent kell beszerezni. A család egységesen azt gondolja, hogy kis, és kedves ajándékok kerüljenek a fa alá, ez nem ideje a pénz herdálásának. :)))

Délután kicsit elkámpicsorodtam, olyan szürke volt minden, az emberek szürke, fekete ruhákban vonszolták magukat a téren, a hírekben is olvastam a magyar borzasztóságokat... Úgyhogy kényeztető másfél órát tartottam, levendulás habfürdő, arcmaszk, füstölő, egy jó könyv... A levendula tényleg csoda-valami. :)))

Az előbb meghallgattam a Mi vagyunk a Grund-ot... Nem hiába lett a mai ellenzék és a pedagógusok mozgalmának himnusza, nagyon jó zene! Gesztiben azt szeretem, hogy egyenes, stabil gerinccel tud élni, alkotni... Mindig is szerettem a műveit. :)))

Kevés ma már az ilyen művész, csak rá kell nézni a napi szinten ocsmány mélymagyar betyárribancra talpig matyóban, vagy a züllött Cinire... Hát pfujjj! Politikai zene-prostituáltak...

Szóval A Pál utcai fiúk... A Pál utca itt van tőlem pár percre, és többször jártam már a Füvészkertben is.

Kis érdekesség, Olaszországban kultusza van a regénynek, nekem is megvolt olaszul, sokat tanultam belőle, főleg mondatszerkezeteket. I ragazzi della via Pal. :)))

Olasz wikipédia cikk is készült róla, és Enrico a haverjaival már az első napon érdeklődött itt Budapesten... Valóban létezik a Via Pal? Megmutattam nekik, ámulva nézték a házakat, belestek az udvarokba, fotóztak ezerrel. :)))

Vicces történet ez is, jobboldaliak, keresztények, nagyvállalkozók... De némi kis itóka hatására olyan boldogan üvöltötték a Bella Ciao-t, hogy zengett tőle a tér! :)))

Az adventi takarítás mindig tele van emlékekkel, ma a galéria takarításakor egy régi-régi albumból kiesett három fotó... Az egyiken pont egy rendkívül szép fiatal sráccal készülünk érzéki csókot váltani, arra emlékszem hogy nagyon híres focista volt... Igazából nem volt köztünk semmi, 18 éves voltam, az egyik osztálytársnőm szüleinek a nyaralójában buliztunk érettségi után pár napot Kunfehértón . A hat vízügyes lány... :)))

A kerthelyiségben találkoztunk az edzőtáborosokkal... Egyetlen este. Táncok, nevetések, ennyi... És nem emlékszem a fiú nevére. :)))

Aztán a neten megtaláltam persze... :)))

A második fotó azért vicces, mert egy helyes fiú, semmi közöm nem volt hozzá, de ugyancsak bomlott utánam... Egy évvel volt idősebb, és meghívott a ballagására. Fényképet is mellékelt... Hahh! Abba a suliba jártam, szerveztem a ballagást... A vicc? Pont teljesen úgy hívták, mint a Gábort.. :)))

A harmadik fotón 15 évesen ücsörgök egy várfalon, egy sráccal... Nem jártunk. Csak úgy ücsörögtünk, és lóbáltuk a lábunkat.... Istenem! Milyen jó volt fiatalnak lenni! Detélleg! :)))

Hír még hogy talán jövő héten a Gábornak sikerül szabit kivennie, és a cégcsoport az ünnepek közt NEM DOLGOZIK! :)))

KÉT HÉT!

Ezért aztán a Gábor ma pontosan húsz pohár krémdesszertet hozott, nem jár már arra az idén. Oszd be, Takács Bálint... Egy családi csomag, 12 pohár, valamint négy kávés, négy karamellás kiszerelések. Elég lesz? :)))

dr.ahalan 2022.12.15. 23:21:14

Azért ilyenkor már kezdek fáradni, főleg ha az advent ilyen undok, szürke, ocsmány... Se hó, se napsütés, és sehol hangulat. Régen adventi vásár volt a téren kivilágított pavilonokkal, forralt borral, zenével. Most nincs semmi. :(((

Mindegy, már tényleg keveset kell gályázni karácsonyig, elővettem az ünnepi terítőket, jöhet a textilek átmosása, a hűtő ragyog, a galéria ragyog, a bejárati ajtó rácsán ott csücsül a régi-régi karácsonyi manónk, a Luca-búza rendben elültetve... És a Gábornak még arra is volt ideje, ereje, hogy búzát szerezzen... Budapesten nem könnyű! :)))

Horrorka szobája majdnem készen van, a fürdőszobában és az én szobámban még akad tennivaló, de arra elég a jövő hét. Jöhet egy lazulós hétvége! :)))

Gáboréknál a cégcsoport minden alkalmazottja kis meglepit kapott ma, az infláció és a brutális energiaáremelések okán utaltak nekik némi rendkívüli pénzt... Volt örömködés az sms miatt! :)))

A Blaha pedig gyönyörű lett! Elborzadva olvastam a "kajágabiszbaszalsói" bugrisok tömeges tombolását Karigeri oldalán, csupa térkő, semmi zöld... Mondjuk Tarlós hozzá se kezdett, csak vitte, szívta le a hatalmas pénzeket a Blaha-projekt kapcsán, de nem történt semmi. És beszól! A világvégi bugris! Az életében nem járt még Pesten, írni nem tud, de beszól... Mi lenne zöld decemberben, detélleg? Mi? :O

Egyébként is! Nem park! Tér! Találkahely, közlekedési csomópont! :O

Mondjuk a zebrákkal tényleg vannak gondok, de ez a krumplis-bugrisnak ott a távolban miért szívügye? Ugye? :)))

Mert aszonták ezt kell írni! Jóvanazúgy! A Feripógármester monta a kocsmába... Az rendes ember, na! Ígérte a csomagot áprilisba, oszt majd gyün is! Az eccer biztos! A mama meg mindééég kap pénzt a nyugdíja mellé, itt van la! Lesz belűle pájinka! Jóóó van az így! :O

Tőccsé!

Szép, büszke magyar advent! :)))

És hogy diadalt arattunk a brüsszeli pénzek megszerzéséért folytatott vitán? Hát... ZDF... Esélyünk sincs a pénzek töredékére se. Jó ideig... :O

A rendszerváltás óta ilyen mélyen Magyarország még nem volt.

Ripacs. Aki református létére áhitatatos képpel jött ki a katolikus templomból... :)))

Már mindenbe belekapaszkodik, de azért ott mulat Katarban.... Kormányzati gépen, ment vele különgépen, meg így-úgy még pár izé...

Pedagógusok? Sztrájk? Engedetlenség? Alacsony bérek? Éhező nyugdíjasok? Kifizethetetlen rezsiszámlák? Fagyoskodó iskolások és hivatalnokok? Semmi nem számít...

Különös trükkel vagyok még itt, a blog.hu-n... Igazából nem is értem. Már jó ideje nem engednek be hivatalosan, és jó ideje ki van rekesztve sok-sok naplózó társam is, és olvasóm is...

Ha nem jönnék vissza, akkor boldog ünnepet mindenkinek! Nem, nem fogom feladni! Gugli! AHALAN! És ott leszek valahol a virtuális térben!

Pápuszi! :))))

Hallja Meniäninnen 2022.12.16. 06:49:43

első!:):):)
tróba!!!!!!!!!!!!!!!!
az utolsó pakknak ma kell befutnia, és akkor holnap elkezdődik a csomagolás. mindenki megkapja amire vágyik, ami jár neki.
jön az utolsó két meccs, remélem fortuna ismét rám mosolyog......ha óvatosan is.
a hét közepén belefaragom a fát a talpába, csinosítom a házat, hajnalkának egy csúcsszezon ilyenkor....
remélem sikerül belépnem

dr.ahalan 2022.12.16. 23:51:36

@Hallja Meniäninnen: Naaa! Be tudtál lépni? Én hivatalosan még mindig nem... De azért itt vagyok! :)))
Advent van nálatok is. Így jó, így kerek! :)))

dr.ahalan 2022.12.17. 00:14:59

Illegális Aha a blog.hu-n! :)))

Péntek... Zűrös nap volt, nem csak a kis francia haldoklik, de az ideiglenes céges autó is hörgött... Szerviz, majd szólnak, ha kész... Be kellene vásárolni. Gábor elkérte Gáborpapa autóját, azzal mentünk. Öt helyre! :O

Horror pénzt költöttünk el, detélleg... A nagyobbik datolyapálma megint kinőtte a cserepet, OBI. Csak a cserép többe került, mint egy havi családi pótlék... A föld és a tálca még egy... :O

Felelőtlen vagy Takács! Elrágtál egy datolyát az araboknál, elültetted a magot, és most itt a poronyt! :)))

Az egész ház a mi datolyapálmáinkkal van tele... :)))

Lazulós hétvége várható... Már csak egy tisztítandó ablak, egyébként nagyrészt minden kész... Az ékszeres boltok állnak, a bélyegesek ugyan felpörögtek, de majd letudom őket valahogy. :)))

Ma a Pintér megvívott a pedagógusokkal. Szánalmas volt... Beiktatott fideszeseket, teret adott egy kis engedetlenségnek, aztán hosszan szónokolt ő is, más fideszesek is... Szólni akkor már nem lehetett. Undor, nyálka, és a többi...

Nehéz év lesz 2023... Már a punciszájú, puhatestű kézműves G. is elismeri... Az az ember az én olvasatomban... Bűzlik!

Advent van. Szomorú advent. Rettegőkkel, méltatlan, csúf körülmények közt elhalókkal, éhező tömegekkel, Európa közepén. :O

És persze kitiltott Ahával... Na jahh! Az fránya igazság... :)))

Hallja Meniäninnen 2022.12.17. 07:50:02

első!:)
ma már csak a sárkányok házát kell felkutatnom, angolul.......
igyekszem.:):)

dr.ahalan 2022.12.18. 23:15:04

@Hallja Meniäninnen: Mitől ekkora a Sárkányok háza? :O Na majd ránézek az ünnepek után... :)))

dr.ahalan 2022.12.18. 23:49:12

És Aha újra legálisan a blog.hu-n... Kutya legyek, ha értem! Misztikus dolgok történnek kéthavonta, detélleg! Rendszergazdi barátok se értik. :)))

Vasárnap, advent. Nyugalom, jó kaják, kicsit túltoltuk a karácsonyi zenéket, én már untam, 3-4 elég nekem reggelente... Ágyba kávé, narancslé, Feliz Navidad... A Gábor meg csak tolta, és tolta... Merthogy biztosan jó nekem. :)))

Szóltam hogy nem jó... :))) Hallgattunk mást. :)))

A negyedik ablak is kész, a Gábor még nem vitte vissza a cselédlépcsőre a hatalmas létrámat... Hooogyisne, Takács! Szerdán majd kitalálod, nem töröltem le a Betti csillárját, és ott mintha pókháló sejlene az előszobában...

Hát! Tényleg nem törölgette le Horrorka csillárját! :)))

Még hat nap... Szerdáig még rövidülnek a napok, aztán végre elindulunk a fény felé...

Az ember lánya igyekszik túlélni.

Pénteken az Aldi-ban elvették a krumplink felét.... Egy blokkra egy kiló kerülhet! Tessék kétszer sorban állni, két kosárral! Két külön fizetési készséggel...Ez csak tanács, tipp, sajnálom! :O

Na jó... Majd beosonunk napszemcsiben, két kosárral, egymástól külön... Mobilon tartjuk a kapcsolatot! Halló, halló! Itt Vércse! Bezsákoltam 950 gramm burgonyát! Itt fecske! Nekem is sikerült!

Itt vércse! Tojás-hadművelet rendben!

Oké! Akciós tejföl a kosárban!

Kolbász megoldva! Túl közel jöttél! Rá fognak jönni, ugyanazt a rakott krumplit tervezzük... Hátrálj! Nézegess közömbösen a tisztítószereknél! :)))

Viccnek hiszed? Tényleg?

dr.ahalan 2022.12.19. 23:07:49

Már nagyon felpörgött a karácsonymérő, reggel elrohantunk megvenni a fámat, aztán a Gábor rongyolt az ügyeit intézni, délután a saját ablakaiknak esett neki, értelemszerűen ne a nyolcvanéves szülei csinálják... :)))

Istenke éltesse, aki a mikroszálas törlőkendőt feltalálta! Ablaktisztításhoz érdemes megvenni a Viledát, és öblítő nélkül, alacsony hőfokon mosni... De nekem van még 16 egyszerű is, mindent azonnal szárazra varázsolnak. Csak úgy mondom! :)))

Ki is hánytam az idén a régi konyharuhákat. Mindet! :)))

Aztán... Én is elcaplattam a környéken pár boltba, megvettem az utolsó ajándékokat is, kínai kaját ebédeltem.

Az étteremben a magyar alkalmazott keze azonnal feltűnt, tőlem sokkal fiatalabb asszonyka... Vörös, duzzadt, fájlalta erősen... Az étteremben nem volt fűtés! Egyáltalán! :O

Kérdeztem, felelt... Nagyon fázom! Állandóan kezet kell mosni, kabátot nem vehetek fel, vastag pulcsit se. És mosolyogni kell. Most elmentek Rómába egy hétre... Bemehetek néha a konyhába melegedni 1-1 percre! Itt minden hónapban felmondanak a pultosok, én is fel fogok... És még angolul is tudni kell!

Kis magyar látkép! Amikor a főni megmenti a nagy, veszélyes migráncstól a magyar népet... Hát persze! :)))

Csúcsra járt a mosógép, ágyneműk... Szóval szokásos adventi nyüzsgés. Semmi érdekes!

Este aztán pont szellőztettem, nagyon fura zaj volt, aztán pár perc múlva őrületes szirénázás minden irányból, mentők, tűzoltók, rendőrség, katasztrófavédelem. Rengetegen... A hídon összeütközött, és kisiklott két villamos... Döbbenetes látvány volt! :O

Mindenki pánikolt, az utasok nem tudtak leszállni, nem nyíltak az ajtók... A hídon leállt a forgalom... Még most is mentenek, helyszínelnek, de szerencsére olvastam a hírekben... Nem halt meg senki. Eddig hat sérült... Ezen a téren minden héten történik valami! :O

Öt nap, és szenteste! A búza sokkal erősebbnek mutatja magát, mint tavaly. Sűrű, egészséges, majdnem hat centis. Girbegurba. Az nem jó... Sok problémánk lesz... Tavaly soványka volt, de egyenes, szerény, büszke. Igazat jósolt! :)))

A Luca-búza mindig igazat jósol... Ági barátnőm kinevet. És tényleg ennyire gyerek tudtál maradni? Cserépben búza? Babonák? Te... Te ennek örülsz? Diplomás létedre? Orwell-t olvasol? És érted... Majakovszkijt is értetted... És búza? Hogy van ez? :O

Hát így. A világnak millió szegmense, millió gyönyöre, millió élvezhető csodája van. Igen! Van élvezhető, jósoló, mindent megmagyarázó Orwell, van Rieu, van Majakovszkij is persze, és van blog.hu... És van gyöngy, van ékszer, és van bélyeg, van Horrorka, és van őrületes szex... :)) És vannak filmek, zenék, videók, pörögni kell, élni kell, mert az élet elrepül... Most például karácsony lesz! Dolgozni kell érte, aztán élvezni kell, utána meg kipihenni kell... :)))

Iridj Varnew 2022.12.20. 07:22:57

első!:):)
még néhány nap.....

dr.ahalan 2022.12.20. 22:39:33

@Iridj Varnew: Nahát! A Varjú! De jó... :))) Van aki még mindig nem jutott be. :O
süti beállítások módosítása