dr.ahalan

dr.ahalan

Őszeleji sirámok

2022. szeptember 06. - dr.ahalan

 

Ma elcaplattam jó néhány helyre, el kellett mennem egészen a Haller utcáig, akadt amit muszáj  volt elintézni. :(

Út közben hallottam a bezárásra ítélt üzletekről, erről olvasok a face-en is. Bezár egy kínai bolt, egy kajálda, egy kis zöldséges, meg a kedvenc antikváriumom is, nem tudja kifizetni a rezsiszámlát, meg hát… Ki vesz manapság könyvet? Senki…   :(((

Gyerekkoromban az volt az álmom, egy saját antikvárium. Csodavilág. :)))

Szóval nyüzsgős napom volt, házat is tartottam, összeraktam a könyvelést, mostam… És közben szórakoztattam magam a hvg-n a kommentekkel, mert ez tényleg vicces! Brüsszeli nyomásra „Hatóságot” hoznak létre a korrupció felszámolására, a nevek maguk is megmosolyogtatóak, de persze az ő népük észre se veszi mi történik, és bólogat majd hozzá büszkén.

Tényleg nem értenek semmit, talán nem is érdekli őket. Ők a lassan főzött béka tipikus esetei.

Mondjuk én azon csodálkozom, hogy a legegyszerűbb, legprimitívebb matematikai trükköket se látják át, ez már gyerekkoromban feltűnt.

Még most is látom, ahogy felnőtt emberek tömegei örvendeznek, ujjonganak csodálkozva a videók alatt!

Példa:

-       gondolj egy számra, a könnyebb számolás érdekében egytől tízig, de ha akarsz, akkor gondolkodhatsz nagyban is.

-       szorozd meg kilenccel.

-       add össze az összeg számjegyeit, ha kétjegyű, vagy háromjegyű számot kapsz, akkor annak is add össze a számjegyeit, egészen addig sorban, amíg egy egynemű számot nem kapsz.

-       ebből a számból vonj le ötöt.

-       keresd meg az ehhez tartozó számot a kis abc-ben… 1-A, 2-B, 3-C, 4-D, 5-E, 6-F, stb

-       ezzel a betűvel mondj egy európai országot

-       valóban, Dánia szép ország!

Természetesen kilóg a hatalmas lóláb! Ugyanezzel a módszerrel él a kormány is. Az első két körben kivonja, semlegesíti a nép döntését, csiribííí, csiribááá, hókusz és pókusz… Minden meg van oldva, és még hörögni is lehet a gyönyörtől. Elképesztő! :O

Mindegy.

A hétből már két napot legyűrtünk, Gábormamáék is itthon vannak egy pár napra, hétvégén volt dolgom elég, dugig tele a hűtő, a fagyasztó, rengeteg alma, szilva, szőlő is jött, meg iszonyú mennyiség a kedvenc koktélparadicsomomból, Horrorkának is küldtek, a többi megy unokatestvéreknek, testvéreknek, rokonoknak, barátoknak.  „Soxeretettel.” :))) Ami még marad, azt is nekem kell feldolgozni. Mert ha nem, akkor lesz nemulass! :)))

Hihetetlen módon behozták az árukat a Mirákulumban tavaly letett hatalmas esővízgyűjtő tartályok. :)))

A télálló krumpli gyerekfej méretűre nőtt, és mennyi sok van! :O

A főiskolán nem győzték a tanáraink harsogni: Öntözni! Öntözni! Öntözni!

Magyarországon rengeteg víz van, és mégse öntözünk, pedig még csak nem is túl drága a rendszerek kialakítása, és mindenféle támogatás is szerezhető lenne hozzá, de nem, nem és nem öntöznek a gazdák… Ma azt olvastam, Magyarországon gyakorlatilag megszűnt a hagymatermesztés… Na gratulálok, detélleg! :O

Ma délután dolgoztam fel Gábormama hagymáját, annyit sírtam, de annyit! 15 nagy fej, 15 csomag kockára aprított cucc lefagyasztva kis csinos zacskókban. Utálok főzéskor hagymával vacakolni, így csak egyszer lesz büdi a kezem. :)))

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr2417925607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2022.09.07. 22:53:39

Szerda is letudva... Fotóztam, nem nagy kedvvel... Gondolnád? A meskáról eltűntek a vásárlók, már csak valamelyik free-s elmebeteg vásárolgat tőlem. De az rendszeresen! Majd kiderül, hogy melyik... Persze nem fizet, mondom...Kamu név, kamu telefonszám... Kettyósok! :)))

Szerencsére a többi boltocskámat nem találták meg, aztán majd kiegyenesedik a történet valahogy. :)))

Most szólok! Kegyetlen történet lesz, és minden percentjét megírom! Rákot, gagyizást, minden disznóságot. Velem ti még sose tudtatok úgy szórakozni, hogy nekem az pénzbe kerüljön...:))))

Csak halkan jegyzem meg... 17 éve próbálkoztok!

És most MEGINT bajban vagytok! Bizony! :)))

A Hvg-t ma is érdemes volt olvasni. Borul a hóbelevanc, nincs, és nincs semerre út szeretett kormányunknak. He-he-he... :)))

Qouple Ray 2022.09.08. 07:02:04

@dr.ahalan: énmártikám erősen unokázik, gondolom, mert minél nagyobbak, annál több időt kell rájuk szánni, hogy lekösd a figyelmüket. tapasztalat. ( áronéknál is jön az első bébi, tegnap küldte át az ultrahang képet........)
a szipirnyák hónapok óta egyiptomban áztatja a ráncos valagát, mert olcsó, mert megteheti, mert itthon már mindenki kerüli, mint a szart.
a börtönviselt vén farok (PÁR HÓNAP ÉS 70!!!!) elment a kis arab unokáihoz, és remélem tetszettek neki, mert ő is hetek óta hallgat, gondolom velük tölti minden idejét. a veszprémi (butykos és seggnyaló) linda csak tengeti, csak tengeti........
csak én vagyok megint a karaJ!!!!!:):):):):):):)

dr.ahalan 2022.09.08. 22:38:17

@Qouple Ray: Megmosolyogtattál, detélleg! :)))

A kis jövevényt szívből üdvözlöm, legyen az élete csupa öröm és kacagás! :)

dr.ahalan 2022.09.08. 22:57:33

Meghalt Erzsébet... Szomorú estéje volt Angliának, gyásznak van az ideje. :(

Csodálatos asszony volt! Tudtad? Életében egyetlen egyszer élt pár órát szabad emberként a pórnép közt, 1945 május 8.-án. A nép ünnepelte a háború végét, kiengedték őt is, Margitot is a palotából.
Igazából éjfél után vissza is tértek, de alaposan agyoncifrázva filmet is forgattak az éjszakáról. Hercegnők éjszakája... Kedves, romantikus, bolondos... :)))

Sokszor találkoztam vele, minden angol bélyegen ott virít... Angliát nem nevezik meg, csak az uralkodó feje jelzi, hogy melyik posta kezeli a küldeményt. Tudtad? Angol bélyeget nem szabad fejjel lefelé felragasztani! :)))

Legyen neki könnyű a föld...

És holnap péntek. Élményekben gazdag hétvége várható, nem, nem szeretem a Balatont. :(((

Horrorka hagyatéki ügyvédje közben benyalta a koronavírust, Gábornál a telephelyen vastagon megnövekedett a gaz, Veszprém halad, persze nyögvenyelősen... Kis szalonzűrzavar... :(((

Hát így...

dr.ahalan 2022.09.09. 23:14:58

Péhéééénteheeeeek! Trallala! :)))

Persze annyira nem trallala, gondoskodnak ezek népnyomorgatásról rendesen minden nap. Még itt, Budapesten is... Belváros. 600.- Ft óránként a parkolás a Gábornak nálam, este tízig. Akár a kis franciával, akár a céges buborékkal jön... Milyen elmebeteg dolog? És még csak nem is parkolhat egy helyen! Megjöttünk a vásárlásból, leparkolt, bedobált két órát, aztán lement két óra múlva, átparkolt egy másik helyre, és fizetett mobillal... Ma minden autóval járó, a munkahelyén parkolóhellyel nem rendelkező... azaz csóró budapesti dolgozó így tesz. :O

Mert Narancsos Győzike bosszút áll Budapesten, mert a budapesti értelmiségi réteg nem megvehető, nem megvezethető, mert könyvet olvas, mert érti a világot... Megvető legyintés. Nyilván keresünk valami bérelhető mélygarázsi parkolóhelyet a környéken, például megkérdezem valamelyik szállodát.... Alaposan túlméretezték a kapacitást, az ukránok, és más egyéb kelet-európai népek az utcán parkolnak, nem fizetik a parkolást... Soha senki nem fogja keresni rajtuk, majd bolondok lennének a mélygarázsban parkolni pénzért... :)))

Aztán a vásárlás! Azelőtt egy helyen vásároltunk, gyakorlatilag hetente ugyanaz volt a bevásárlólistánk egy hétre... 2010-ben kb. 3.000.- Ft. Ma tizenhatezer... Alapvető élelmiszerek. Csirkehús, disznóhús összesen három tétel. Felvágott, pékáru, tejtermék, gyümölcslé, üdítő, télen zöldség és gyümölcs, egy kis édesség., egy karton ásványvíz. Ennyi..

Na de! Most három helyen tudjuk megvenni! Itt irreális a tejtermékek ára... A kis pohár saját márkás, folyós tejföl annyiba kerül, mint a nagy poharas, jó minőségű ott... Itt a csirkecomb gagyi, aláhajtanak egy csomó undorító bőrt, meg nyesedéket. Amoda viszont el kell menni, mert kell.... aszongya hogy... tejkaramella! Nagy kiszerelés! Igen! :)))

A Gábor egyik legnagyobb erénye a türelem... :)))

Mint említettem, érdekes, fura hétvége lesz... Vagy így, vagy úgy. Majd elmesélem. Most például kicsinkét rettegek.... :)))

dr.ahalan 2022.09.11. 23:52:47

Szomorú hétvége volt! Pont tíz napja, ahogy írtam... Egy egyértelműen beteg bugris félkegyelmű ránk tüsszögött-harákolt-köhögött fuldokolva egy üzletben. :O

Pénteken a Gábornak kicsit kapart a torka. Estére tüsszögött, és fújta az orrát. Szombatra olyan Drakula-szerű arcbőre keletkezett, és harákolt. Akkor már nekem is kellett a zsebkendő, égett a szemem, és köhögtem. :(((

Így persze nem mentünk a Balatonra... A Gábor unokatestvére volt ötven éves, szülinapi meglepi buli volt az ősi nyaralóban. Végtelenül szomorú vagyok! :O

Kultikus hely, Gábor nagybátyjának a nyaralója... Gyerekkorukban az összes unokatestvér ott nyaralt. Egész szünidőben! Jó sokan voltak... Mindig volt szülő szabadságon,közös nagyszülő, aki vigyázott az aprónépre. Minden ott van, ugyanúgy! Retró! Megnéztem volna... Az ágyakat, a csészéket, a Gábor helyét az asztalnál... Mondjuk az akkori ingyen partot, a boldogságot nem tudtam volna megnézni úgyse... Vagyis de. Sok pénzért! :(((

Szóval rettegtünk! Persze nem magunk miatt, de Gábormamáék itthon vannak, nyolcvanon túl...

Szombaton a Gábor rohant a tesztekért, otthonról hozta a készletet. Negatív. Délután vett még nyálteszteket, meg mindenféle gyógyszert. Vitaminokat. Nagy dózisban... Mondjuk ezt se tudja megfizetni a pórnép, hát mibe kerülnek ezek? Horror...

Mindegy. Nem covid... Csak egy valami természetes vírus, ami ledöntött minket... Szívből kívánom a bugris fertőző házaspárnak, hogy az ártatlanok minden általuk okozott kínja kétszer szálljon vissza rájuk, és a gyerekeikre! Igaz legyen ez minden ártó lélekre, és nekem fog az átkom. Működik... Bizonyítani tudom! Avada kedavra! :)))

Egyébiránt jó kajákat ettünk, néztünk filmeket, és még buliztunk is egy kicsit... :))))

Qouple Ray 2022.09.12. 07:01:54

@dr.ahalan: Henrik Porter!!:):):):):):):)

dr.ahalan 2022.09.12. 23:27:26

@Qouple Ray: Majdnem! :))))
Csak mellesleg... Ma fejtettem meg a kuplerájt! Nem túl okos az Aha! :))))
Öregszik! Az lehet a baj!! :)))

Qouple Ray 2022.09.13. 06:54:16

@dr.ahalan: dehogy örexik, csak kicsit rozsdásodik az agya:):):):)
süti beállítások módosítása