dr.ahalan

dr.ahalan

Horrortörténet, avagy minek mentem oda...

2022. július 26. - dr.ahalan

 

Tényleg érthetetlen ami ezzel a naplóval történik. Valaki valamit megoldott, tegnap nem tudtam belépni, ma meg be vagyok lépve anélkül hogy beléptem volna… Érdekes! :)))

Mindegy… Pulán ezerféle dolgot lehet csodálni, sose hagyjuk ki az Osztrák-Magyar Monarchia több mint száz éve lezárt, elhagyott laktanyáját.

Tíz éve még be kellett mászni, ma már megvásárolták, a szigetet már be is építik, és van yacht-kikötő, de hatalmas területen, az erdőben még mindig érintetlenül ott állnak az épületek. Képtelenség teljesen bejárni. Legénységi szállások, őrtornyok lőrésekkel, étkezők, konyhák, fürdők, tiszti villák, felvonulási tér, hombárok, sínek, sportpályák, parancsnoksági épületek, kápolnácska lelkészlakkal, és még ezer minden. Nagyon érdekes! Megállt az idő… Persze az értékeket már széthordták, de még mindig lehet találni elképesztő dolgokat. :)

Most is csatangoltunk itt egy délelőttöt, kimondottan a tiszti villák és az altiszti házak körül, ahol mindent benőtt már mindenféle növényzet, de az épületek stabilan állnak, a kertekben hatalmas, még mindig termő gyümölcsfák rengeteg finomsággal, és füge is akad mindenütt.  :)))

Mélyen bent jártunk az erdőben, minden emberi helytől távol.

Az egyik épület kertjében találtunk egy pingpongasztalt betonból, oda ültünk fel egy cigire… A Gábor először nem is vette észre, pont tüzet adott… amikor a foszlott nejlon mögött az ablakban megjelent egy fej… De micsoda fej! Borosta, vörös, dagadt szem, raszta haj… Akkorát üvöltöttem ijedtemben! :)))) 

Szegény jámbor drogos srác volt persze… Vigyorgott. Hellóóó! Azt hittem a rendőrök jöttek! :)))  Intett barátságosan, és eltűnt a fólia mögött. :)))) Egy élmény volt! :))))

Mondom! Pula csodálatos, ha tudod mit kell keresned. :)))

Közben visszazökkentünk a hétköznapokba, a Gábor csak rohan, mindig más emberek hülyesége miatt torlódik előtte a rengeteg dolog. Egészen abszurd történetek! :O

Áll a bál a házunkban is, mindenki nyugtalan a rezsiemelések miatt, a közös képviselő már nem bírja… Nem, nem értik, hogy igenis emelni kell a közös költséget, és/vagy le kell állítani a liftet, rettenetesen sok pénzbe kerül. Közben fodrozódik a madár-ügy is… A harmadikon egymásnak ugrott két friss örökös (galamb- és fecskeellenesek) két régi lakóval… Baccus! Már mérgezéssel fenyegetőznek! :O

Ica mama, Piri mama is betegek voltak, Ica mama már másodszor nyalta be a koronavírust, nincs túl jó állapotban a drága.

A visszataszító tusványosi rasszista beszéd meg akkorát csapott, hogy még a Holdon is arról beszélnek elborzadva. Aztán hogy le lettek drogosozva a tüntetők… Hát az meg már tényleg túlmegy minden határon! :(((

Igazából a kata egy igazságtalan adófajta volt, és az is maradt most is. Hogyan is lehetett volna megmenteni? Nyilván felemelni mondjuk tízezerrel havonta, a nyugdíjkassza javára. Kezdetnek… De most nem csupán a futárok lettek ellehetetlenítve. A szépségiparosok dolgozhatnak ezután is… A taxisok pláne. Nagy tömegében a kulturális élet résztvevői kapták a nagy sallert, szépírók, szabadúszó újságírók, színészek, képzőművészek, iparművészek, kézművesek, idegenvezetők, tolmácsok, oktatók, tanácsadók, rengeteg kisegítő egészségügyi dolgozó, és még sorolhatnám… Nyilván okkal.

Nem szép okkal, valljuk be!

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr9117891923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2022.07.26. 22:57:00

És akkor igaz szó, rés a pajzson, olvasd, ha igazat akarsz olvasni... Már persze ha tudsz olvasni! Szöveget értelmezni! Az ma már nagy kiváltság, én mondom! :)))

444.hu/2022/07/26/jaksity-gyorgy-a-corvinus-diplomaosztojan-arra-szolitotta-fel-a-vegzosoket-hogy-harcoljanak-ki-valos-demokraciat-az-orszagban

dr.ahalan 2022.07.27. 23:08:29

Szerda is letudva. Gábor jött, engedelmesen ette a mirákulum zöldségekkel teli bablevest, ette a mirákulum-meggyes pitét... Be kell tervezni, rengeteg van, enni kell! De én nem bírtam tovább... Holnap rántott tök lesz, és mekkora tökök! Gyalulni, fagyasztani is kell... Menjünk el vásárolni! Mentünk! :)))

Angolszalonnát kívántam, camembert, májpástétomot... Paprika, paradicsom adódik mellé, és érik a paradicsomfám is, szorgalmas fürtökben. :)))

Fura a világ, olvasom a híreket, lelomboznak.

A világ nem szereti a magyarokat... Na jó, ez persze nem igaz, ha megismernek, akkor szeretnek. :)))

Horvátországban tényleg rossz a hírünk, láttuk az újságok címlapjait, előtte is olvastunk horvát híreket... Nem beszéltünk magyarul. De láttunk nem egy magyart pólóban, "magyar vagyok, de nem szeretem Orbánt" felirattal...

A Batanában megismert minket a hosszú srác, kölyök volt még amikor először felszolgált nekünk, kísértetiesen hasonlított az egyik unokaöcsémre, valami magyar rokonsága is van, mindig beszélgettünk pár mondatot, nem lehetett letagadni... Szervusztok magyarok! Hát mondom... Dobro vecer! Mi smo madari, ali ne volimo Orban... (Jó estét! Magyarok vagyunk, de nem szeretjük Orbánt.) Ezt a mondatot nagyon begyakoroltam, úgyis beszélek kicsit horvátul. :)))

Értékelte! :)))

Mondom... Szomorú ez!

Közben azt látom, hogy a face-en a trollok azt hirdetik... Németországban üresek az üzletek, nincs gáz, migráncs hordák tombolnak, Párizs lángokban, Angliában is mekkora a baj... Aztán nézem a valós statisztikákat, a csudaéletet, a Harry Potter üzleteket, beszélgetek kint élő barátokkal, rokonokkal... Nyár van, buli van, tenger van... Virág nyílik, gyümölcs érik.. Fesztiválok, gyerek születik itt is, ott is... Magyar gyerek születik a családba. A spanyoloknál, és a görög szigeteken, Máltán kettő is.... Igazából mi történik? :O

És hova tűntek a face-en a balos híroldalak alól a kommentek? Nézem... 1456 komment. Megnyitom... Alig tucat. Abból hat troll. :O

Mi történik? Detélleg... :O

dr.ahalan 2022.07.28. 22:52:22

Stresszes, szomorú, rengeteget beszélős nap volt, a végén azért vastag röhögéssel. Horrorka tudja hogyan kell megvidítani anyukát! :)))

Gábor este jött Veszprémből, a rántott tököt kicsit elsóztam... És milyen borzasztóan nehéz panírozni! Csúszik le róla a trutyi, úgy kell rá visszasimogatni... Pfűűűű!!!! :O

Holnap is Veszprém... Csak így tudjuk megoldani, sürget a határidő Takács... Hát! Ez van! Mindegy... Megoldom! :(((

Ami igazán bánt, az a hazugság... Persze minden ember hazudik néha, de hazugság és hazugság közt nagyon nagy a különbség... Számtalanszor tapasztaltam, az emberek sokszor a kisebbségi komplexusukat kompenzálják azzal, hogy az életükbe belehazudnak nagy eseményeket... Könnyen cáfolható, érezhetően hamis hazugságok ezek, látszik a szemükben... Hidd el! Kérlek hidd el! Hogy ne kelljen beszélnem róla többet! Engedd, hogy értékesebb legyek egy illúzió által... Az ember ezt elfogadja, rábólint. Neki ettől jó... :))) Könnyebb lesz tőle a lelke, könnyebben viselhető a tyúkszaros, sikertelen élet...

Engem meg mondjuk nemigen érdekel... Az ember érdekel!

És van az ordas, mocskos hazugság... Hazugsághalmaz. Vegytiszta gonoszság, rágalom, undort keltő, szennyes, bűzös izé... A figyelmes olvasó itt is találkozhatott vele vastag fürtökben az évek alatt... Ugye... :)))

Persze oké... Igazából nem tud ártani. A hazugság, az hazugság. Leírva is...

Igazából mindig visszaüt. Engem bánt egy picike ideig, ha rólam szól... Persze. Aztán megrázom magam.... Aki fontos, az tudja, érti... De vastagon visszaüt a hazugra, és a hazug haszonélvezőire... Megborul attól az elme, megromlik az élet, korán elfárad a test, jön a magány... a sikertelenség. Törvényszerű.

Nota bene!

Nekem eddig minden benyújtott számlámat kifizették. Mindenki megfizette a bűneit.

Bocsi, hogy a kívülállók számára kissé értelmetlen voltam... :))) Szóval holnap péntek, és én nagyon várom! :)))

És elfogyott a krumplipürépehely a panírozás okán! Felírni... Azonnal! :)))

dr.ahalan 2022.07.29. 23:49:03

Péntek... A Gábor este jött meg Veszprémből, négerbarnára sülve, már nyugdíjas gépkezelőt is alkalmaznak, ő is felült a gépekre, gyerünk, készen kell lenni... Hajnal négykor kelt, meglocsolta a virágokat, bedobált néhány ruhát a sporttáskába... Ébresztett! Már úton vagyunk Takács. :)))

Én is mentem, értelemszerűen én adtam fel az aktuális postát a Corvin plázában, bevittem az órámat elemet cserélni... Ezt mindig a Gábor intézte, most sürgetett az ügy... Mentegetőztem... Öreg órácska, ajándékba kaptam, nagyon szeretem. Nézett rám a srác... Tessék rá nagyon vigyázni! Ez egy nagyon értékes karóra! Hogy mi van????

Ha el szeretné adni, akkor ide tessék behozni... Mondjam a mostani felvásárlási árat? :O

Hát inkább ne...

A Gábortól kaptam sok-sok éve egy szülinapra... :)))) Vagy talán karácsonyra... Ott volt a többi ajándék közt. Felvettem, hordtam, imádtam... Rákérdeztem ma a Gábornál... Mosolygott. Te egy Takács Bálint vagy. Bolondos. Hülye... :)))

Hát így... Holnap szombat. Húsleves mirákulum zöldségekkel, rizs vermicellivel, és hentestokány. Kirándulással.

dr.ahalan 2022.07.31. 23:23:47

Vasárnap este.

Kellemes hétvége volt hűvösséggel, Tlalok küldött esőt a mirákulumra, de az aszály azért szomorú... :(((

Szombat délután kiruccantunk a sógornőm telkére, Kamaraerdőre... Még tavaly is micsoda tobzódás volt! Két éve nem is hittem el a büszke paprikáit... Most minden kiszáradt, hiába gyűjtik az esővizet, hiába locsolnak, hiába árnyékolnak kétségbeesetten. Olyan erős az UV-sugárzás, hogy elöl mindent... :O

A járvány előtt még biogazdaságuk is volt, hetven kilométer. Minden pénzüket beleölték, kis mobilházikó a buddhista közösség mellett... Az idén minden, de minden kiégett. Oda-vissza 140-150 kilométer. Rengeteg benzin. Ilyen üzemanyagárak mellett nem lehet se locsolni, se odamenni hetente többször. El kell engedni... Mennyi sok pénz, mennyi álom, mennyi munka, mennyi terv, mennyi energia... Iszonyú... :(((

Nem igazán értem, hogy mi történik a világgal... Vagyis inkább nem hiszem el. :O

Azért nekünk még volt szombat esténk. Zenével, hangulattal, szex-szel... Utána egy pohár jó vörösbor, és Moldova. Hatalmas flash! :)))

Adatik annak, aki megérdemli. :)))

Horrorka pedig a Rumpus Tiki Bar-ban bulizott. Oda azért el kell menni! :)))

dr.ahalan 2022.08.01. 23:17:49

A hétfő letudva. Gábornak viszonylag könnyű napja volt, tudott üzemanyagot szerezni a dinoszauruszokhoz, és persze retteg... Mi lesz, ha nem lesz? :O

Zúg, dübörög minden, nagyon butának kell lenni ahhoz, hogy az alany ne lássa mekkora a baj Magyarországon... Az emelt rezsivel hogyan fognak működni a non-profit szervezetek? Az öregotthonok? Ahol a lakók nem tudnak ennyivel többet fizetni, hiszem a gázemelés 700%, a nyugdíjak meg mennyi is... 3-4%?

Mi lesz az állatotthonokkal? Sose volt ennyire alacsony az adakozási kedv, az alapítványokat már régen ellehetetlenítették, a nekik járó 1%-os jövedelemadónak is csak a töredékét adják oda...

Kitalálták, hogy fűtsenek az iskolák fával.... Mi van? Csak Szeged felzabálná az ország teljes fakészletét egy év alatt. Utána mi leszünk? Sivatag? :O

Tényleg! Mi történik itt? :O

Viszont lesz tűzijáték, hatalmas! Tavaly is szégyenteljes volt az augusztus 20.... Ahogy azok a szerencsétlen szárnyas, meztelen szép testű izék vonultak, vonszoltak valami giga rettenetet... a szőrös sámánok verték a tamtamot, csillogott minden glitterbiszbasz... Néző meg alig volt. :))))

Előre rettegek, detélleg! :((( Hová süllyed még a magyar? :O

Hogy vidámat is írjak, eszembe jutott valami...

Egyszer régen Horrorka kicsupálta a szemöldökömet franciásra... Mert az szexi, Na! :)))

Este jött a Gábor, sminket kentem fel, rúzs, szemspirál, drága krémpúder, pillogtam ahogy illik, szervusz Gábor.... :)))

- Szia! Képzeld! Elintéztem...

- Nem veszel észre semmit? Pillogtam csábítóan... :)))

- Jajjj! Begyulladt a szemed? :O

Persze megsértődtem, kiakadtam, elmondtam... Ledöbbent!

- Te Takács! Legközelebb mondd el érthetően, hogy mit kell nézni! Hidd el nekem, férfiember ezt észre nem veszi! Nem a vakolat a lényeg, az csak a reklám! Azon már sok éve túl vagyunk.... Ha bejövök, akkor az érdekel, hogy miről beszélünk, milyen filmet nézünk, mit eszünk, hogyan bújsz hozzám, nem érdekelnek a ráncaid, régen műkörmöd is volt... Bevallom, nagyon utáltam.

Azóta nem sminkelek. :)))
süti beállítások módosítása