dr.ahalan

dr.ahalan

Molyolások és kényelmeskedések egy esős napon

2022. április 19. - dr.ahalan

 

 

Ezt a bélyeget nekem egyszerűen meg kell szereznem akkor is, ha ma ez a legkeresettebb bélyeg a világon. Azt hiszem a HVG-n volt a cikk, Ukrajnában néhol hat órát állnak sorban egy-egy ívért, a kép a Kígyó-sziget egyik hős védőjét ábrázolja, aki egyértelműen közli az oroszokkal, hogy húzzanak a f…-ba…  (Bocs, detélleg! )))

 

Hülye idő volt ma, pont alkalmasnak tartottam, hogy rendet tegyek a fura-ruha polcon. Ez az egyik szekrényemben van, és olyan cuccokat tárolok ott, amiket nem lehet felakasztani, szépen hajtogatni, igazából alig, vagy egyáltalán nem hordom már… Szóval volt ott minden! :)))

 

Egyiptomi strandkendők, rengeteg, édesapu itt felejtett sálja, fürdőrucik, szexi lebernyegek, meg volt egy csomó olyasmi, amit nehezen tudok megmagyarázni. :)))

 

Hatalmas selejtezés volt… Honnan került például három fekete selyem öv? Egy köntöském van… de a többi? :O

 

Amit még használhatónak gondoltam, azt megtartottam, kimostam, a többi megy kifelé… A sálak… Sose hordtam sálat, csak néha dekornak selymet… Honnan jöttek ezek? Nyilván kaptam… Mindegy. :)))

 

Közben bélyegeket is áztattam, meg szétszereltem egy halom elrontott, meg régi bizsut, megtisztítottam a gyöngyöket, szóval most mindenfelé szárad valami, mert a cuccok fele se fért fel a fregolira. :)))

 

Találtam egy partedlit egy érdekes vászon szütyő belső zsebében. Felnőtt méret… Halétterem. Portoroz! :O

 

Meg kellett erőltetnem az agyamat, aztán beugrott… 2002-ben, a háború vége után Enrico és két haverja adventkor átautóztak Rovinj-ba, befektettek ott kisebb magánpanziókba, és a hajókat is ott tárolták télen, sokkal olcsóbb volt, mint Ravenna, Horvátországnak nagyon kellett akkor minden fillér.  Hívtak, édesapu feljött Horrorkát pesztrálni, a Gábor is segített neki, én pedig mentem, Velencéig vonattal, ott találkoztunk… Jeges tél volt, az adventi Velence pedig gyönyörű! :)))

 

Aznap este Portoroz-ban aludtunk, a halvacsorán kaptam viccből a partedlit,  utána  kaszinóztunk… Illetve ők játszottak, én csak néhányat pörgettem a félkarúval. :)))

 

Aztán másnap mentünk Rovinj-ba… Rettenetes dolgokat láttunk! :O

 

Rovinj is elég romos volt, de gyönyörű… Az első utunk egy lepusztult, nagyon büdös  kocsmához vitt, sehogy se értettem… Ott kikértek egy tálca iszonyatosan szagos slivovicát… Hát kérem! Bajai lány vagyok, tudom értékelni a jóféle pálinkát, de ez maga volt a pokol…  Szörnyű! Kínáltak. Gondoltam jobb ezt legyűrni, bedobtam a gallér mögé, Enrico nézett rám döbbenten, hát volt vagy hatvan fokos. Már a pálinka persze… :))) Majdnem visszajött… :))))

 

Aztán valami keveredés, kiabálás volt, mindenféle túlöltözött szőrös emberek kiabáltak olaszul meg horvátul… Enrico kínálta őket a méreggel, kért még egy tálcát.  Nem értettem. Semmit se… :)))

 

Aztán kiderült, a halászok búfelejtője volt, és az olaszok arra voltak kíváncsiak, hogy melyik étterembe vittek aznap friss rákot, halat, tengeri különlegességet és hova a legjobbat. :)))

 

Sokáig (évekig, a net képanyag-gazdagodásáig) azt se tudtam, hogy mit ettem… Tengeri pókot is! :))) Meg érdekes kagylókat, rákokat… Isteni volt. :)))

 

Aztán a következő nyáron már a Gáborral mentem vissza Rovinj-ba nyaralni. Az is megér majd egy naplóbejegyzést! :)))

 

Azt szeretem az én kis lakásomban, hogy bárhonnan, bármikor előkerülhet egy-egy emlék… :)))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr1017811785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2022.04.21. 23:05:40

Mindenki elolvasta, ha élvezkedni van még kedv, akkor két naplóbejegyzéssel lentebb tessék keresgélni. Pont.

Szerda. Gábor hazajött a Mirákulumból, bort hozott az Andráska pincéjéből, Gábormama rengeteg medvehagymát küldött, és kaptam a húsvét kapcsán némi édességet, és egy cserép magentaszín korallkát Gáborpapától. :)

Ma aztán a Gábor már rohant, megint rá maradt Veszprém, és holnap is ez lesz... Erősen megfogta a nap az arcát, olyan mint egy apacs törzsfőnök. :)))

A medvehagyma... Hát az megtréfált! A barátnőm tanácsára betettem a sütőbe hatvan fokon szárítani. Lett olyan büdi öt perc alatt a konyhában, hogy nem győztem szellőztetni, kereszthuzat... Naná, hogy jött a szomszédasszonyom, mi ez a szag Klárikám? :)))

Éjszakára betettem a szárítótálcát Horrorka szobájába... Reggel bementem. Pfúúúú! Iszonyú volt! :)))

Délelőtt lekelebóláltam a Spar-ba.. Három Spar van a környéken, a körúti túl kicsi, zsúfolt, rendetlen, a Dunaházban tágas és kényelmes, de iszonyúan retró... A pultokban nem áll senki, úgy kell bekiabálni a konyhára. A választék egyenesen szánalmas!. :O

Úgyhogy a Mester utcait céloztam meg, az felújított, klassz a hidegkonyhás pult... Aha! Csak sajnos oda jár az összes babakocsis anyuka, és teljesen áthatolhatatlan akadályokat képeznek a sorok között. Trécselnek, nézelődnek, nem lehet elférni a kocsiktól...

Aztán most új akadályok is lettek, a naponta lisztet és cukrot felhalmozó banyatankos nénikék... Totyog, tolja a kocsit, húzza a banyatankot, időnként kilő egy-egy polc felé, gyors értekezéseket tartanak egymás közt, a Lidl-ben akciós... :)))

Hazafelé megvigasztaltam magam a zöldséges Józsinál egy tálka eperrel és áfonyával. Horror áron.

Gábor itt vacsorázott... Végre együtt dolgozhatott a kölykökkel, hozta-vitte őket. J. hajnalban úgy nézett ki, mint egy zombi, hajnal háromig ivott valami csajjal, A.-nak is új nője van, azt érdekli a buddhizmus... Most A. be akar vágódni, olvasgat róla. J., aki egyiptomi kopt, meg muzulmán háttérrel is megáldott, kikéri magának! Buddha? Ez a hasas pasas? Testvérem! Hát ruhája sincs! Ez isten? Ez csak fal! Zabál! Krisztus! Na! Az isten! Lássad milyen kockás hasa van minden képen! Tesókám! Milyen luvnyákat találsz te meg? Biztosan tol valami anyagot... :)))

- Jézus se járt öltönyben. Azon se sok ruha van a képeken. A buddhizmus egy igen békés vallás. - jegyezte meg Gábor kedvesen...

J., aki igen agyafúrt arab... És imád bosszantani, azonnal vágta!

- Nincs rajta ruha, nincs rajta ruha... Biztosan ellopták a román cigányok. :)))

És pattan, szalad nevetve, A. román cigány, már szalad is utána, öt perc bolondozás, aztán a román gyerek felül a hatalmas gépre büszkén, neki arról bizonyítványa van, hányja a földet, a kis arab aládolgozik, testvérek lettek ezek valahogy ebben a zűrzavaros, gonosz világban, meggyökereztek, annyira örülök ezeknek a történeteknek, detélleg! :)))

Ha mást nem is, ezt egyszer megírom novellának. Az ő történetüket...

És holnap PÉNTEK! :)))

dr.ahalan 2022.04.22. 23:45:47

Péntek... A péntek estét biztosan valami nagy arc találta ki, ennél finomabb dolgot elképzelni se tudok... Illetve persze de! A szombat estét! :)))

Készültem a cseh gyöngyboltba délelőtt élvezkedni, meg mentem volna a művészboltba kavicsfestő lakkfilcekért, de reggel kinéztem, és elment a kedvem. Micsoda randa idő, tiszta november! Egy undor... Hát miféle tavasz ez? :(((

Fűztem hát peyote hengereket, és filmeztem... Meg takarítottam.

Aztán Gábormama hívott, csacsogtunk. Elosztotta a gyöngyhímzett tojásokat, mindenki örült... És a német barátai a völgyben, akiknél turbolyalevest, és valami fura német pörköltet ettek húsvétkor... Szóval az Ulrike rendelt is belőle egy tucatot jövőre. :)))

Lehet hogy többet. E-mail. :))) Ide vár fotókat... Írod? .... izé... csiga... Marcsi! Nem csiga! Kukac! :)))

Gábormama bölcs asszony... Mi a baj az esővel? Áldás arra a csepp zöldre, ami Budapesten még megmaradt. És nekem is áldás, felázott a föld, tele a vízgyűjtő! Mekkora öröm lesz így ültetni... :)))

Na jó... Tényleg! Megvidámultam. :)))

Aztán jött az igazi jó hír, Gáborék délig tapicskoltak az esőben Veszprémben, szinteztek... Egy esernyő volt, azt a műszer felé kellett tartani. Ha nagyon esett, akkor a kölykök az őrbódéban TikTok videókat készítettek... Gábor nem jössz be a képbe? :)))

(Mikor tanult meg a Gábor szintezőműszert használni? Hihetetlen... Persze kérdezett róla, de hogy egyedül szintez... Hát ez meglepett! )))

Aztán délben feladták, hazajöttek, a Gábor lecserélte a céges kocsit a kis franciára, és már háromkor itt volt! Mekkora öröm! :)))

Mentünk bevásárolni, vettem mindenféle marhaságot... Csak úgy! Mert megengedhetem magamnak. És kész! Hülye pólót, csinos blúzt, csillámos akrilfestéket, poharas vattacukrot, gluténmentes chips-et... "feltétlenülszükségvanrá" porcelán tálkát, és engedelmet kérek... izé... Bugyikat. :)))

Kitomboltad magad Takács Bálint? Megvolt az őszhangulat elleni beöntés?

Aztán persze megvettük nagy unalmasan a lista szerint a jövő heti kaját is. :)))

Aztán bekuckóztunk... Bolhapiacra akartunk menni holnap, de akkor se lesz árus ebben a sártengerben, ha kisüt a nap.

Esetleg átruccanunk este a Krisztiékhez Csepelre, náluk mindig van valami nyüzsgés. Nem is értem, hogy bírják, detélleg! :)))

Vicces volt ma, levelet kaptunk az oldalon egy pártól. Hogy esetleg ismerkednének velünk... Najóóóvan! Majdnem egy órát beszélgettünk legutóbb Csepelen, beszéltünk telefonon! :))))

Ja! Nem tudtuk hogy ez a nick ti vagytok... Cukker egy oldal! :)))

Lassan neki kellene állni naplózni ott is. Még szokom a páros napló gondolatát... :)))

Érdekes, hogy a Gábor mennyire szereti ezt az oldalt... A free-től, meg az egész bagázstól a hideg kirázta... A virtualitást is utálta! Most meg beszélget, bulikra megyünk... Fura! :)))

Biztosan kapuzárási pánik. Érdekes jelenség! :)))

Ő elnézte nekem mosolyogva a változó kort. A free-s tombolásaimat. Én elnézem neki a kapuzárási pánikot. Ahogy megbeszéltük még a negyvenes éveinkben, ott a kislakásban. Tíz évvel ezelőtt. :)))

Mi együtt fogunk megöregedni. Két bolond hippi... :)))

Jó ez így! :)))

dr.ahalan 2022.04.24. 23:49:36

Vasárnap este! Rémes állapot! :))

Izgalmas hétvége volt, ezer dolog történt. :)))

Macron megnyerte a választást, és a szlovénoktól is jó hírek jöttek. Utolsó szalmaszálak lettek volna Orbánnak a jobboldali megszavazottak... Most egy ideig nagyon rossz lesz a magyaroknak. Leginkább a mélyszegénységben élőknek. A nyugdíjasoknak. Azoknak a fiataloknak, akiket be lehetett csapni a gyerekvállaló hitelekkel, kedvezményes biszbaszokkal, moratóriummal... Emberi tragédiák cunamija következik. :O

Erre szavaztak...

Gyönyörűen búcsúztatták el Homonnay Gergőt... Szegény drága! Bekerül a történelemkönyvekbe mártírként, és szívből remélem, hogy a gyilkosa a legrettentőbb kínokat éli meg nagyon hamar! Avada kedavra!

Baján meg mi van! Rettenet! Fideszes genya felvásárolta a kultikus diszkónkat, a Kalapot! A nagyszigeten volt, sokszor írtam róla, rommá lett... A városé volt, most valami ingatlanmutyi révén megkaparintotta, lebontotta, és egészen egyszerűen legyilkolta körülötte az erdőt hatalmas területen! Egy barátomnál olvastam a felháborodott fotócikket... Lesz majd elegáns, méregdrága étterem és strand. Külföldieknek... :O

Volt még iszonyú baleset a téren! Pont beszélgettünk békésen, szellőztettünk, égtek még a füstölők, szólt a zene, Vangelis... jött egy autó, dübörgött benne valami rém gáz zene hangosan, aztán csattant, fejére állt... A fiatalok kimásztak, kicsit veszekedtek, verekedtek, aztán elsétáltak... Mintha mi se történt volna! :O

Aztán a neten olvastuk.. Még a telefonjaikat is hátrahagyták. Nem kicsit lehettek belőve...

Volt még téli hideg, trópusi eső, nyári meleg. És jó dolgokat ettünk... Ennyi. :))))

Khinem Saar Yale 2022.04.25. 17:35:52

végre ezt is megértük. énmártikám ezzel a faszszopó impotens nácival édeleg.
büszke lehet rá a családja!!!

dr.ahalan 2022.04.25. 19:18:08

@Khinem Saar Yale: Most mi a baj? Tökéletesen összeillenek! Sok boldogságot kívánok nekik, remélem elvárják majd koszorúslánynak a rüszmeteg vén varánuszt! :)))
süti beállítások módosítása