dr.ahalan

dr.ahalan

Cuki rucik, és szaloncukor-konzisztencia

2021. december 21. - dr.ahalan

 

 

Egyre durvábbak a karácsonyi giccses pulcsik, nagy divat lett Magyarországon is a járvány alatt. Most azon agyalok, jövőre én is készíthetnék eladásra, nem nehéz. Sima piros pulcsi, rá posztó karácsonyfa, színes üvegtekla gyöngyök, apró műanyag gombok, mindenfélét lehet kapni, nekem is van karácsonyi nyalóka, maci, télapó,  néhány apró masni, jó játék lenne. :)))

 

Jelenleg pedig kókuszlikőrös és marcipános szaloncukrot eszegetek. Annyi van, hogy kitart húsvétig… Kicsit túltoltad a zacskózást Takács! :)))

 

Az ananászízű zselés már elfogyott, de az eperkrémes… Hát az nem valami finom! Í :))))

 

Igazából majdnem készen vagyok, de ez persze első ránézésre igen nehezen hihető, mindenhol csomagolópapírok, törlőkendők, flakonok, száradó miegymások… Azt beszélgettük telefonon, ez így normális ilyenkor. :)))

 

Ajándékok becsomagolva, a Gábor is ide hozta azt, amit a szüleinek vett… Gáborpapa nagyon fog örülni a könyvnek, de csomagolni kissé nehéz volt, van vagy négy-öt kiló. :(((

 

Ma még összeírom nagyjából, hogy miket szeretnék a hidegtálakra. Gábormamánál ugyan elmarad a nagy családi karácsonyi party a járványhelyzet miatt… Meg hát sok volt a gyász az idén, nem illik ilyenkor mulatozni.

 

Különös véletlen, ennyi sok év után először történik meg, Horrorka nem jön haza Szentestére, értelemszerűen először mehettem volna a party-ra… :)))

 

És mától minden nap egy picivel hosszabban lesz világos, elindultunk kifelé a télből. Néhány hét múlva már lehet lesni az első hóvirágokat. :)))

 

Nagyon hiányoznak már a gyöngyök, az ékszerek... A gyöngyfűző asztal most karácsonyi dekoráció, de alig várom már, hogy újra kiteríthessem a gyöngyfűző nemezlapot, válogassak a színekben… amikor leülök egy picit pihenni, fülbevalókat skiccelek. :)))

 

A politikáról is lenne mit mondanom, mert ez a mai, álszent sajtótájékoztató a sok elmosással, mellébeszéléssel… Hát durva volt! :O

 

Érdemes olvasni a HVG vonatkozó cikkénél a hozzászólásokat! :)))

 

Egyébiránt kívánok minden jóérzésű embernek szép ünnepet! :)))

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr3916790244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2021.12.22. 23:00:39

Gábor kivételesen itt alszik, no nem valami adventi bujálkodás okán, hanem mert reggel korán kelünk. :)))

Ő ma is hajnalban kelt, a nap hőse, detélleg! Minden évben ilyentájt felkel, elmegy hajnalok hajnalán a vásárcsarnokba, és megveszi a karácsonyi halat az egész családnak. Nekem is persze... A legszebbet, a legfrissebbet. Ajándék. :)))

Nap közben befaragta a fát, szép lesz. Kicsit akartam, de sose sikerül kicsit választani... Vágni kellett belőle, hogy beférjen a galéria alá, viszont szép karcsú. :)))

Többször is elismételtem a vágószerszámra... jatagán... jatagán... jatagán... Hát szakított a hagyományokkal, nem ugrott be, és nem förmedt rám, ahogy szokott: Kukri! Takács! Kukriiii! Mikor jegyzed már meg? :)))

Kajánul vigyorgott. Ismerlek Takács! Ha ajánlanék tíz Milkát, akkor mit mondanál? Hát! Azt hogy Kukri! Te meg egy undok fráter vagy! És minden egyéb! Egy GRINCSSSSS! :)))

Aztán nekiláttam cibálni az idegeit... Ferde! Nézett rám... Merre ferde? Hát mondom... Megnéztem. Semerre se ferde... Ez a játék is kilőve... Nahhh! Így maradnak el a hagyományok! Biztosan a járvány az oka ennek is... Egyenes karácsonyfa! :O

Az eszem megáll, detélleg! :)))

Holnap kókuszgolyó-projekt. Most nem kell üzemi mennyiség, Horrorkának egy doboz, Gábormamáékhoz egy, és a Gábornak ide egy kis tálca. Rém vicces... Úgy készítem, hogy a gluténérzékenység miatt nem kóstolhatom... Néha valamelyik szomszédasszony besegít, túl édes... Túl keserű. Még cukrot! Mézet tegyél bele! Lekvárt... Kávét. Nutellát. Meggyet... Csokireszeléket... Najóvan! :)))

Spenótot, kolbászfűszert, fokhagymakrémet esetleg... ??? :))) KÖMÉNYMAGOT? :)))

Horrorka nem tud gesztenyepürét készíteni, azt kértem... Hát ez az! Én se tudok! Nincs olyan kétrészes krumplinyomóm! Az anyósomnak volt, de kidobtam fiatalon... Mekkora hülye abban a korban az ember lánya! Sok helyet foglalt... Nem lehetett rendesen tisztán tartani! Azóta próbáltam reszelni, villával törni, de nem, nem olyan az íze, mint kukacban. :(((

Az új határidőnaplómba felírni! Krumplinyomót beszerezni! :)))

Gábormamával értekeztem a hidegtálak ügyében... Lehetőleg kevés hús. Oké... Évekig rendeltük együtt a party-ra, most kicsiben ugyanaz. Sajtok, saláták, egy kis lazac, kaszinótojás, na jó... Néhány sonkatekercs, sok zöldség... :)))

Gábor jött... Látom csillog-villog a fürdőszoba... Azért lezuhanyozhatok? A wc-t szabad használni, vagy menjek át valamelyik vénasszonyhoz? Hát... Úgyis imádnak, a nagy dolgokhoz igazán bekéredzkedhetnél... :)))

Advent van. Imádom. :)))

dr.ahalan 2021.12.23. 23:24:22

És vége, én már karácsonyt ülök... Rém randán nézek ki, felgórtam egyet Horrorka szuper ránctalanító maszkjaiból az arcomra, úgyhogy most hidratálódom és fiatalodom. :)))

A fa feldíszítve, kókuszgolyók csinos, fodros papírkosárkákban, dobozokba porciózva, dekorcukor pirinyó fenyőfácskákkal megszórva, a hidegtál alkatrészei a hűtőben... Korán értünk az Interspar-ba, aztán kissé elszabadult a pokol... sajtsaláta nem volt, de sajtot is elfelejtettem venni... Nem baj Takács, majd veszek reggel. Milyen legyen? :)))

Franciasaláta, sonkatekercs, sonkák, zöldségek, lazac, olajbogyó, a sógornőm hoz újdonságot... Kaviársaláta! :O

Készen van a tálam is, 12 féle gyümölcs, 12 hónap megélhetés... És fokhagyma, hogy elűzze az ördögöt, és minden alaptalan, irigy átkot, gonosz vágyat és gondolatot tízszeresen küldjön vissza. Kiss vicces bajai hagyomány. :)))

Dédikémtől! :)))

Azért működik... Valljuk be... Hehe... :)))

A szőlő mondjuk ótvarék randa volt, vettem helyette licsit. Szeretem... Kicsit túlmarkoltam, Gábormamával eszegettük telefonon keresztül. Finom... Szépek ezek a magok! Próbáljuk meg csíráztatni... Hátha lesz belőle valami. Megnéztem a neten. Lehet... :)))

Szóval karácsony jön, szomorú karácsony a magyarra megint... Az átokverte magyarra! Hatalmas elvonások az egészségügyből, kampányként szórt milliárdok, osztogatott olcsó nápolyi, a románnak, az ukránnak mindent, milliárdokat, tessék, vidd... a magyarnak semmit.

Ja! De! Kamatoknak befagyasztását. Jelzálogra. Na baccus! HAT HÓNAPRA! Devizahitel-csapda 2.0...

Azt a hat hónapot meg megint én fogom fizetni. A Gábor fogja... Az értelmiségi, gyereket (már) nem nevelő vállalkozó...

És hopsza! Lesz pénz befejezni Hatvanpusztát úgy is, hogy Brüsszel gyakorlatilag úgy rúgta ki Orbánt, meg a korrupt rendszerét maga alól, mint macskát szarni...

Persze megértem... Nincs az jól, hogy a becsületes svéd halász a nehezen megszerzett filléreiből a hatvanpusztai csudát fizesse, nem arra adja a pénzt! Mit nem lehet ezen érteni, detélleg... :O

Persze, nem az én dolgom... Biztosan a csokis maszk miatt voltam ideges. Már levettem. És elmendegélek aludni... Karácsony van! :)))

dr.ahalan 2021.12.27. 00:56:23

Szerintem jól van ez kitalálva, ez a háromnapi karácsonyozás... Nekem bőven elég volt az örömködésből, a "Mennybőlazazangyalból"... Imádtam a sok retró karácsonyi nótát, de hallgattuk egész adventkor, már visítani tudnék Shakin Stevens-től... :)))

A kajára meg már gondolni se tudok! Pedig sütemények fém dobozokban, mézeskalács, karácsonyi keksz, csokis csoda... Marlenka, pogácsa, szaloncukor még egy nagy tállal, a beiglibe alig csak belekóstoltam. Aztán habcsók, csokihalmok, ez a gluténmentes felhozatal, és akkor még a Gábor finomságait nem is említettem. :)))

Kényelmes ünnep volt, nálam hideg maradt a tűzhely végig, pénteken ugyan én raktam össze a karácsonyköszöntő ebédre a hidegtálakat Gábormamánál, de az hat főre nem volt túl megterhelő. Csak mi voltunk meginvitálva, meg persze a Gábor tesója a sógornőmmel. :)

Náluk maradtam egész nap, fa díszítése, vacsorára grillezett pontyszeletek, fagyújtás... Késő este jöttünk haza hozzám, itt is megjött a Jézuska... :)))

Szombat. Horrorka várt minket ebédre, minden tökéletesen sikerült neki, borleves habgombóccal, pirított mandulaszeletekkel, narancsos kacsasült izgalmas fűszerezéssel, hercegnő burgonyával, és formázott krokettekkel. Full gyomor... :O Vacsora kihagyva! :)))

Ma megint Gábormamáéknál ebédeztünk, hagyományos káposztaételt, Gáborpapa remekelt...

Vissza a normális étkezési rendhez! Holnap egy kis olasz könnyűség, Gábormama fűszeres spagettiszósza... :)))

Na meg az ajándékok! Rengeteg mindent kaptam, de Horrorka megint elképesztett... Erről külön kell mesélni, mert megdöbbentő, hihetetlen, varázslatos! :O

Apróságok, amik megvidámítottak!

Húsz évig minden évben kaptam Gábormamától bolondos pizsit. Tavaly a járvány miatt nem... De az idén megint! Pasztell színek. Mindig elképesztő színösszeállításban hordom vegyesen az évek alatt összeharácsolt darabokat, lila alsó, kék felső. Rózsaszín-zöld. Türkiz-narancs... :)))

Horrorka összegyűjtötte nekem szerencsepénznek a 2021-ben kiadott emlék-ötforintosok minden darabját! F.O.R.I.N.T.... :)))

A sógornőm kikísérletezte a tökéletes gluténmentes mézeskalácsot... Az azért nagy szó! Nem szárad ki, és gyönyörű! Metál cukorgyöngyökkel díszítve... Nem hittem a szememnek! :)))

Hat cica, öt kedves összebújás... A Manó még mindig teljesen antiszociális, elő se jött a nagymamához, de megszeretgettem a vaksit is picit, a szigorú tekintetű fekete egészen bújós lett, hatalmasat nőttek, és azért az öreg Hipó is előjött végül az ágy alól, emlékszem rád, simogathatod a fülem tövét, és puszit is adhatsz... :)))

Horrorka cicái egyéniségek... Milán két cicája pedig pontosan olyan, amilyennek egy cicának lennie kell! Szerethetőek, kedvesek, szatyorba ugrálósak, dorombolók... Élmény volt velük a délután... :))))

Nagyon szép karácsony volt... Egy nehéz, gyásszal terhelt, járvánnyal sújtott év karácsonya. Iszonyú év lesz a következő, eladósított, kirabolt ország, csődközeli állapot... Őrült pénzszórás, a nép ámítása, elkábítása áprilisig... májusig... júniusig... mindent a hatalomért... Aztán ránk szakad a plafon, bárki lesz is hatalmon. És bárhol is tart a járvány...
süti beállítások módosítása