dr.ahalan

dr.ahalan

Aha a megbélyegzett emberekről

2021. augusztus 24. - dr.ahalan

 

 

Itt van az ősz, itt van… Nem szeretem! :(

 

Készülnek az ékszerek, elővettem újra az antik cuccokat, szeretem a régi, szakadt dolgokat szétszedni, megtisztítani, újratervezni, megfűzni, és élvezni az eredményt. Mint ezt… :)

 

Most, hogy így megenyhült az idő, és viszonylag elviselhetőnek tűnik a vírushelyzet, elvillamosoztam a cseh gyöngyboltba dorbézolni, és sétáltam egy hatalmasat a körúton. Megnéztem a Blahát is, hát tényleg ideje ennek a felújításnak, szégyellheti magát a Tarlós. Sok éve nem jártam az aluljáróban, a kilencvenes években mondjuk szerettem az áruházat, az árkádok alatt a butiksort, most csak a sokéves pusztulást láttam, és a bűz… Na az valami iszonyú! :(

 

Még a fagyizástól is elment a kedvem, komolyan… :(

 

Jókat vihorászunk az ünnepi borzasztóságokon, érdemes megnézni a drónfelvételeket a felvonulásról, mennyi „sok” érdeklődő volt a köröndön… :)

 

Aztán a vevők! Az még a nagy élmény! Friss nyugdíjas nő, nevetős, egész életében erre vágyott, most kezdett el végre bélyegeket gyűjteni, van rá ideje, pénze… Kettő perc alatt megtaláltuk a közös hangot, szívesen segítek neki, persze… Mit hol érdemes megvenni, kik a megbízhatóak, melyik portálokon érdemes bogarászni, hol van naprakész katalógus, stb… :)

 

Megemlítettem neki a gyöngyöket, felhördült… Jaj de jó! Neki rengeteg régi bizsuja van, sokat örökölt is, nem tud vele mit kezdeni, már régen nem hordja, kidobni sajnálja, kell-e nekem… Hát mondom, szívesen megnézem, és magalkuszunk. Aszongya nem kér érte pénzt! :O

 

Ilyen is van még a világban… :)

 

Nem gond, majd meghálálom bélyegekkel… Tiszta sor! Magyarokat gyűjt, és nekem rengeteg olyan különlegességem van, amit tíz éve nem lehet felfedezni sehol. :)

 

Aztán volt vevő, akit simán elküldtem a… Na szóval oda! Messze késve érkezett, amit utálok. Felcsönget, mondom viszem a bélyegeket… Aszongya feljönne, megnézné még mi van eladó! Viszonteladó, utálom a fajtáját, mindent vinne két fityingért, az az általános tapasztalatom, hogy az ilyenekkel nagyon óvatosan kell bánni, erőszakosak, rafináltak. És nem lehet tőlük megszabadulni, még az kellene, hogy beengedjek egy ilyet… Szóval levittem, és kész… Jött a lapos dumával, mindenki jobban jár, mindent elvisz, készpénzzel fizet… Aztán jött azzal, hogy én még biztosan kezdő vagyok, nem értek hozzá, hát akkor azért felkacagtam… Mi vagyok ééééén? Kezdőőőőő? :)))))

 

ÉÉÉÉÉN? Kezdőőőőő? :)))

 

Szóval ezek vicces, és egyben igen-igen érdekes dolgok… Végletek.

 

Az viszont jó érzés, hogy nem függök senkitől, és megengedhetem magamnak, hogy bárkit elküldjek örökre a büdös francba, soha többé nem tűrök meg se hazugot, se stiklist, se sumákot, se agymosottat magam mellett semmilyen értelemben. Egy percig se! És ez jó. :)))

 

És péntekig már csak hármat kell aludni! :))))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr7216669616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2021.08.26. 22:12:11

Csak-csak vége lesz már ennek a hétnek, ma is csak este ugrott fel a Gábor vacsorázni, valahol a világ végén dolgozott ma, látszik rajta a fáradtság, majd hétvégén kényeztetem eleget... :)

A nap híre, hogy Karácsony megvétózta az atlétikai vb-t... Eddig bírta, igaza van! Ha Fudan lesz, és elsumákolják a magyar egyetemisták tervezett városrészét, akkor nuku vb. Oszt kész! :)

Dübörög már a kampány is, mi lesz itt még a választásokig! AJVÉ! :)))

És őszülünk is erősen... :(

dr.ahalan 2021.08.28. 00:22:49

És locsolnak! Egész nyáron jött, jött a locsolóautó, a fideszes vezetés alatt sose láttunk egyet sem! :)

Péntek, a Gábor hónapok óta először húzott pizsamát hónapok óta, és én is felvettem egyet. Hideg van. :)

Nagyon hiányzott már a közös hétvége, valami csoda folytán a Gábor korán idesikeredett, mentünk bevásárolni, teljesen kifogytam egy csomó édességből is. Nem, nem ciki felcuccolni egy csomó almazöld meg málnarózsaszín vattacukros vödröt... :)))

Holnap egyszerű lesz a főzés, a gyümölcsleves már kész, pácoltam be tarjaszeleteket két napra, lesz mirákulumbéli steakburgi, ubi, oszt kész. :)

Aztán a magyar mentalitás... Nyílt a Liliom utcában, tőlünk tíz lépésre egy picike zöldséges... Fiatal roma pár, egy hároméves picur, belerángatták őket. Minden kis pénzecskéje a családnak ráment.a vállalkozásra, naná, hogy az első perctől támogatom őket! :)))

Ami nem jött a Mirákulumból, vagy ami elfogyott, azt náluk veszem. Nem baj, ha kicsit hervadtabb...

Veszek jégkrémet, savanyúságot, üdítőt is.

Ami még jó, de nem eladható, azt kiteszik nagy szívvel a bolt elé, ingyen vihető! Viszik is! Azonnal! A házból is! Már-már követelik, finnyásan túrt az ölebet sétáltató, aranygyűrűs asszonyság az ingyenbe, válogatott répát, zöldséget... Hát mondom! Asszony! Miért nem bent vásárol? Ott szebb... És olcsó!

Rám nézett megvetően:
- Hogy én ezeknél vegyek valamit? EZEKNÉL? Pénzért? Ugyan már... Majd kimegyek a Mesterre a Józsihoz, az az én zöldségesem...

Komolyan mondom, hányingerem van az ilyenektől.

V. Józsi ezeréves haverom, harminc-sok éve zöldséges a Mester utcában. Amikor még a Horrorka születése előtt kocsmám volt, akkor egymás mellett nyitottunk hajnalban. Ő, Laci a pék, meg én. Együtt ittuk a didergős első kávét nálam, figyeltünk egymásra, örök haverság maradt...

Hát mondom az asszonyságnak! Hát a Józsi is cigány!

Nézett rám döbbenten... Na de az vagyonos cigány! Múltja van! Tráááádició szentem, trááádició! :)))

A Józsi az már majdnem magyar! Ugye?

És válogatta, pakolta a szatyrába tovább boldogan a ráncos répát, kissé nyomott barackot, fonnyadt paprikát...

És hogy megköszönte-e? Nem... Hagyott hátra viszont szép halom agyontört, nyomorgatott, végképp használhatatlan zöldséget és gyümölcsöt, némi szemetet, meg egy kis kutyapisit a ládák oldalán...

Megegyeztünk a zöldséges fiúval, csúnyát gondolunk róla, de nem mondjuk ki. Ő meg nem tesz ki ingyen semmit. Kérjen érte húsz forintot, harmincat! Kérjen érte pénzt... Köszönést, belépést, fizetést!

Két fityinget, és tiszteletet!

Mert a fideszes ilyen... Elvesz, megkaparint. A volt kommenyista elit. Még nem haltak ki.

Még van két percük a Föld körforgásában.

dr.ahalan 2021.08.30. 00:50:28

Ennek is vége... :(

Új hét, új munkák. Végig kell csinálni, és kész... :)))

Sok vicc, sok nevetés adatott meg, jó ételek, jó borok kerültek az asztalra, felbontottuk a Töpszlit... Gáborpapa vette nekünk, adta a Gábornak a minap, neked vettem fiam, szereted a Töpszlit... Nagy kacagás, én vagyok a Töpszli a családban, a férfiak jegenyék mondjuk... :)))

Fura dolog került szóba, beszélgettünk arról, hogy ki mire mondott nemet...

A Gábor két dolgot említett, amit erősen nehezményezett 23 év alatt...

A motorozás, és a rafting.

Ezeket soha, de soha nem tudtam befogadni. Ha megpróbálod, akkor ide ne gyere többet! :O

Említett még egyet!

- Soha nem mutattad be a szép, okos barátnőidet!

Tiltakoztam, ez nem igaz... :O

Mondjuk aki szép volt, az vagy nem volt okos, vagy nem volt kellemes. A maradék meg alattomos volt... :))))

Hogy a Gábor mire mondott nemet? Igazából soha, semmire... Persze nem is vágytam soha veszélyes dolgokra. A gyöngyfűzés, a bélyegbolt nem túl rizikós üzem, az Egyiptom-mániám talán kicsit veszélyes volt, de nem bánta azt sem. :)))

Vigyázott Horrorkára becsülettel, akkor szokott rá a dohányzásra... Kiskamasz, meg az ő műfaterja! :)))

Mekkora élmények voltak! :)))

Khinem Saar Yale 2021.08.30. 06:18:12

ELSŐ!
zsetem, szumma kumla ude, és ......
tegnap végre sort kerítettünk lázár 5. születésnapjának megünneplésére.
talán teszek fel képet a szokott helyre, ha leszedegetem őket a masinámról.
parádés volt.
a nők is!!!
:):):)
fk.H.lucababakirálykisasszonynagypapaszemefénye szerdán, elsején megkezdi a tanulmányait az első osztályban.
de hisz' még csak most született........
süti beállítások módosítása