dr.ahalan

dr.ahalan

Aha istenekről és cicákról

2021. augusztus 10. - dr.ahalan

Nem könnyű a sorsom mostanság, az ezer rendszeres elfoglaltságom és munkám mellé ez a két cica… És a girhes kis feketének micsoda szemei vannak! :O

Ezt ma fotóztam, viszonylag békések voltak, jóllakottak, gondoltam átsunnyogok a DM-be, és veszek nekik finomságokat. Mire hazajöttem mindent feldúltak, szétfocizták az összes szárazkaját a tálból… És még ő nyervogott rám szigorúan, hol voltál, heeee? :)))

Mulatságos és igen megható dolgok történnek, a kis vaksinak talán picit javul a sebe, de fel-felfakad… A fekete, aki nyilván erősebb, félti, ápolni próbálja a testvérét. Átöleli, tanítgatja például az alom használatára. Ha kivesszük ápolni, szeretgetni a kicsit, akkor úgy néz ránk, olyan szigorúan, mintha a gyereke lenne. :))))

Ha viszont őt szeretgetjük, akkor is arra bámul amerre a vak van. Dorombol, simul, de figyel minden idegszálával. Akkora csak mint egy cső kukorica, és máris miket tud! Hihetetlen! :)))

A háború köztünk elhatalmasodott. Kezdetben az volt a játék, hogy kiborították a vizet. Naponta hatszor. Kitoltam velük, most egy súlyos kristály hamutartóban kapják… Persze hogy beledobálnak mindent, aztán kiabálnak! :))))

Egymással dobozharcolnak, ki lakjék benne… Azt imádják. Szóval nincs nyugalom egy perc se. :)))

Magamban a feketét Nyekknek hívom, de igazából erősen Bastet, (vagy Básztet), meghökkentő a hasonlóság a sárguló szemeivel… Detélleg! :)))

A szürkét Jáspisnak nevezném el, ha az enyém lenne… :)))

 

Az van még, hogy végre elkészült a sógornőm esőhívója, a bolhapiacon úgy megörültem ennek az apró kannácskának, de úgy! :)))) Egy öreg néni árulta, az emlékeit kínálgatja, megözvegyült, ebben a cudar világban semmire se elég a pénze, éhezik.

„Pedig micsoda szép életünk volt, és mi lett mára! Utaztunk minden évben, derék ember volt a férjem, sokat dolgozott ő is, én is. Csak hát a gyerek nem jött. És ide jutottam, támasz nélkül… „

Elvből alkudni szoktam. Most nem alkudtam…

Az esőhívó azték kitaláció, Tlaloknak helyeztek ki kvarc köveket, amik szikrát szórtak az erős napsütésben, a csillogás bántotta az istenség szemét, ezért felhővel takarta a Napot, és ezzel segítő esőt küldött a szomjazó Földre. :))))

Ezek az apró kristályok, ha kiteszik őket a napra, egészen elképesztően ragyognak. Egy fa ágára kell akasztani. :)))

Természetesen szivárványszínben. :))))

Politikára mostanság nincs időm, majd bepótolom. :)))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr6216656254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2021.08.10. 23:09:14

Vessetek meg érte, de imádom ezt a mocsokmentes naplót. Amióta a vén hazug bűnöző múmia nem hupákol, azóta olyan kedves, illatos az egész... Élvezem! :)))

Khinem Saar Yale 2021.08.11. 06:24:04

első!:)
tegnap két orbitális pozitív élményem akadt. tőmondatokban.
egy volt csoporttársam 22 év után hazalátogatott a Levesestál Túloldaláról.
volt sírás , rívás, pityogás.
együtt néztük a mérkőzést, melyet hatalmas szerencsével a zőőődek abszolváltak.

dr.ahalan 2021.08.11. 20:41:57

@Khinem Saar Yale: Ez igen kedves sztori! Nagy találkozás lehetett! :)

dr.ahalan 2021.08.12. 22:37:17

A helyzet fokozódik! :)))
Reggel korán ébredek mostanság, ma is így történt, első dolog a cicák... A fekete valahogy kipöckölte a kennelháló egyik csipeszét, és felügyeskedte magát a tetejére. A háló persze besüppedt, lógott a kis hülye a levegőben, mint hal a szatyorban... :)))

Aztán ment kis megszakításokkal egész nap a balhé. Általában egymást püfölik, vagy dobozharcolnak. Most is... Kfff, srrrr...peff...koccc.... nyeeee! Puff! :)))

Ma nagyon sokat beszélgettem telefonon, a világ különböző részeivel... Hát van egy vélemény rólunk! Szégyen, detélleg! :)))

Horrorkáék nagyon élvezik a tengert,csavarognak, talán holnap már Pulán lesznek, mondtam nekik, igyanak egy kávét " a diadalív árnyékában", a törzshelyünkön... :)))

Gábor jött délután, te Takács! Holnap már péntek... És tényleg! :)))

Khinem Saar Yale 2021.08.13. 06:02:32

első!:)
..és az ő reakcióideje:):):):):):):):):)
"szildi
Admin
5 órája

no, ezt nem lehet szó nélkül hagyni: ki a fene ír a Te naplódba,ki az aki innen másolgat..normális vagy?,, ha akarnánk se tudnánk a hírhedt blogjába írni.. buta liba

2021.08.10. 23:09:14
Vessetek meg érte, de imádom ezt a mocsokmentes naplót. Amióta a vén hazug bűnöző múmia nem hupákol, azóta olyan kedves, illatos az egész… Élvezem! :)))"

dr.ahalan 2021.08.13. 07:57:48

@Khinem Saar Yale: Na! Csak feltápászkodik még a divatjamúlt múmia egy kis mocskolódásra néha! Szívós fajta... :))) #prolicurvamentekaböribemegbeszéltemabíróvalazítéletetismegkaptam# :)))

Khinem Saar Yale 2021.08.13. 14:48:41

énmártikám is előkerült végre.......
"Astrid
Reply to Szildi
1 órája

Imádja, de azért provokál. Te meg ugrasz. Ejnye!"
15 perc hírnév mindenkinek jár!

dr.ahalan 2021.08.13. 22:40:13

@Khinem Saar Yale: Visszasomfordált alázatosan új kamuval. Ahogy szokott... :)))
Újra együtt a Szottyadt Szipirtyók Szakszövetkezet! :)))

A múmia se rossz! Leírja, hogy nem ők másolnak, és ugyanabba az írásba bemásol egy Ahát... És én nem vagyok normális. Muszáj röhögni! :)))

dr.ahalan 2021.08.13. 23:26:02

Péntek. :))) Lerohantuk a köreinket, és most jöhetnek az élvezetek, már amennyi a cicáktól lehetséges. :)))
A melegre való tekintettel nem terveztem különleges ételt, hamar készen is leszek, és végre jöhetnek a gyöngyök, filmek, zenék, ahogy szokott az lenni ilyentájt. :)))

Horrorkáék Pulán vannak, más generáció, más sikerek. :)))

Van Pulán egy öböl, elég nehéz megtalálni. A Lost Beach. A neve sokat elmond. Megközelíteni se könnyű, mi nem is kerítettünk sort rá sose, pedig számolni se tudom, hányszor nyaraltunk ott.

Állítólag valami csoda. Hihetetlen élővilág, muréna, tengeri csillag, medúzák, rengeteg hal.

Horrorkáék ma ott snorkeleztek. :)))

Hát mondom! Hogyan találtatok oda??? Aszongya... Öreg vagy banya! Telefonnal tök egyszerű. :)))

Ha már víz, akkor mi lesz a Velencei tóval? Nézem a képeket, iszonyú a pusztulás. Orbán nem ad rá pénzt... Meg lehetne menteni. Nem akarja megmenteni. :(((

A Fertő-tónál továbbra is folytatódik a rettenetes környezetrombolás, a Városligetben szintén. Gáborral szót se lehet ejteni róla... Már a házuknál gyilkolják a fákat, pusztítják a madarakat, mókusokat, ott az az undort keltő biodóm, a Közlekedési Múzeumot lerombolták sok-sok éve, azóta se épül ott semmi, de hova tűntek a kincsek? A neten csak töredéküket lelem, valami szir-szar helyeken állítólag megtekinthetőek, se cég, se nyitvatartási idő...És a helyén nem épül semmi. :(((

Ennyi elég is mára a politikából... Gábor leszbikus (kedvenc) unokahúga hívott tegnap Londonból a névnapom kapcsán. Beszélgettünk, tudod.. Olyan jó itt! Laura diplomáját végre igazolták. Már elhiszik, hogy orvos.... Festek! Kiállításom lesz! És itt a tenger! Gyertek már!

Segítenek nekünk. Sokan-sokan segítenek. Szeretném, ha nem hinnének magyarnak. Lennék inkább albán, vagy román... Én nem tagadom meg magam. Magyar vagyok.

Boldog vagyok. Harminc éves leszbikus vagyok. Boldog párkapcsolatban élek. Festek, alkotok, dolgozom, van két kutyám, szép szerelmem, otthonom, és egy bemutatott középső ujjam Orbán-homofób-náci-Viktornak.

Lehet vergődni ezerrel.... Magyarország soha, de soha többé nem mond le a Milka csokiról! :)))))

dr.ahalan 2021.08.16. 00:07:19

Nem csak a hétvégének van vége, a cicák is elmentek, megjöttek Horrorkáék, barnán, boldogan, tele élményekkel... Majd mesélek banya! :)))

Persze Pula tetszett nekik a legjobban, hiába, no! Az én gyerekem, Gábor nevelése... :)))

A cicák meg már most hiányoznak, akaratlanul is fülelek, aztán észbe kapok, nincs már felállítva a kennel, nem verekszenek... Sokat nőttek, híztak, gyógyultak nyolc nap alatt. Nem tudom milyen életük lesz, jó lenne, ha Horrorkáék nem adnák őket örökbe, de ez nehéz ügy. :(((

Szóval elment a hétvége, holnap már kávéval, jégkockás San Benedetto-val, kedvenc mahjongommal és hírportálommal kelek, és nem cicaalommal, "azonnalhozomakajátnenyervákolj" kóválygással, táplálékkiegészítővel, sebfertőtlenítővel és állat-fájdalomcsillapítóval... :)))

A világ közben egyre szörnyebb oldalát mutatja, Afganisztán... 20 év vergődés után se tudott a világ semmit se tenni a tálibok ellen. Afganisztánnak a tálibok kellenek. A pokol maga... Menekültáradat indul, narancsos vezérünk majd nyilván megint demonstrál egy csinos csoportot, ahogy a Keletinél... Milyen ócska, milyen szánalmas trükk volt az is! (Megvető legyintés!) :)))

Sajnos nekünk is megvannak a magunk "turultojás" tálibjaink... :(((

Ami az SZFE környékén történik, az valami csoda! :))))

Csalták, csalogatták a hallgatókat, hatalmas pénzt kapott a külhoni zsírbéka, csináljon vérmagyar egyetemet a színművészetnek... Küldték is a fideszes szülők a sarjakat, de azok... No lám! Átnyergeltek szinte mind a FreeSZFE iskoláiba. :)))

Külföldi akreditáció, jó egyetemek vállalnak felelősséget, nemzetköziséget. Hiteles diplomát. MINŐSÉGI OKTATÁST! Ajánlanak szerződést, hírnevet, szemben a gyűlöletet hirdető, álkeresztény biszbasszal... Jó ez így, én azt hiszem! :))))
süti beállítások módosítása