dr.ahalan

dr.ahalan

Aha és a teáskanna-vészhelyzet

2021. június 29. - dr.ahalan

 

 

Szivárványos emlék. Olaszország 2017. A megszokott vacsora utáni hangulat, nekem fagyikehely, a Gábornak egy pohár sör. :))))

 

Szivárványszín muránói hamutartóval. Made in China! :))))

 

Az asztalon ott ül még a Csirkeízű Csirke, aki több plüssmackóval együtt lelkes utazó, csak sajnos retteg a víztől, ezért nem hajlandó levenni az úszógumit, csak ha hazaértünk. :))))

 

Csirkeízű Csirke a Gábor gyerekkori Kajla kutyájának a tulajdona, aki sajnálta megenni, mert összebarátkoztak. Így csak nyalogatja, de évente el kell vinni a tengerhez úszni, hogy megfelelő íze legyen. :)))

 

Különös ötletem támadt, most gyűjtögetem, válogatom a maci- és békafotóimat, ezrével vannak a világ sok-sok tájáról. Kedvesek, és azt hiszem egészen jó marketing-alapanyagok lesznek. :))))

 

Bolondos napok ezek, ma a nyakamba vettem a várost, kellene egy kisméretű, ízléses porcelán teáskanna, illetve nem is egy, mert nem csak a sógornőmnek ígértem esőhívót, de vevőknek is…

 

Mentem, mendegéltem, jártam dekorboltban, játéküzletben, rengeteg kínainál, voltam a Vasedényben… De semmi. Minden van! Csésze, flaska, kulacs ezrével. Fém, üveg, műanyag. De teáskannácska.. Hát az nincs! :((((

 

Kerestem persze a neten is, de nem jártam sikerrel…

 

Viszont jót csatangoltam. :)))

 

Délután aztán érkezett a világ legbarátságtalanabb futárja… Én még ilyet nem láttam! :O

 

Fogalmam sincs, hogyan jutott be a házba, egyszer csak verni kezdte az ajtót akkora elánnal, hogy az majdnem kiszakadt! Alig csak köszönt, kérte a személyit, aztán aszongya… Itt írja alá! (Kütyüt az orrom alá tolta… ) Minden jót! :))))

 

Úgy látszik már tényleg nem divat a borravaló, esélyem se volt odaadni… Micsoda világ! :))))

 

Mindegy, holnap már szerda, előre láthatólag fotózással, a megszokott dolgokkal…

 

És közben lehet szórakozni a politikai katyvaszon, amit a szeretett vezető okozott. Alaposan ráégett ez a szivárvány-intolerancia, nézem a felvonulásokat Európában, szinte mindenütt felbukkan táblákon groteszkül kifestve, szivárvány háttérrel. :))))

 

Azt hiszem ezt most túltolta, nagyon túltolta… :))))

 

Érdemes Hadházy-t olvasni. Nyékládháza. Strand negyed milliárd forintból, eddig ingyen volt, most fizetni kell. Kezeletlen raklapokból gagyi stég, olcsó műanyag konyhai szemetesek a gazos parton, pár pad, néhány kopasz konténer wc-nek, öltözőnek. Semmi szépség, semmi növény. Pár millió forint talán! Ha nagyvonalúak vagyunk! Kilóg a lóláb, minden nap kilóg! :)))

 

És ajánlom még a csoportokban a fotókat… Egyre több provokátor támadja meg az ellenzéki politikusokat vidéken. A maguk egyszerű módján káromkodnak, köpködnek, ütnek, visítanak, mocskolódnak.

 

Most a fotóikkal kénytelenek vállalni magukat. Remek ötlet! :)))

 

Ennyi mára, még el kell pakolnom az ágyról… Korallos ékszereket pedergettem, és még ott van az egész hóbelevanc, mert közben a Gábor érkezett korai vacsorára, aztán meg telefonon csacsogtam kicsinkét… :)))) Fotókat válogattam, kicsit ránéztem a face-re…

 

A franc se tudja hogyan lett tíz óra…:)))  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr4216608514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2021.06.29. 23:23:12

A magányos Orbán, akivel nem áll szóba Európa...

A gyerekek jogai? Tényleg? A családon belüli erőszakról miért nem szól a törvény? Miért nem sértett a gyermek, ha ütik és verik, megerőszakolják családon belül?

www.youtube.com/watch?v=H-MgGCzpHlY

Khinem Saar Yale 2021.06.30. 07:45:25

angolország megcsinálta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
megyek ma a furikkal:):):):):):):):):):)

dr.ahalan 2021.06.30. 08:55:47

@Khinem Saar Yale: Te jószagú rezeda! Millió éve nem hallottam ezt a szót! Furik! Tényleg! :)))

Khinem Saar Yale 2021.06.30. 15:10:27

@dr.ahalan: jó, rendben, megengedem, hogy használd!!!:):):):):)

dr.ahalan 2021.06.30. 15:37:59

@Khinem Saar Yale: Köszönöm! Jaj de jó... Akkor tologatom! :)

Khinem Saar Yale 2021.07.01. 10:29:49

első!:)
hála a tampának, címvédőhöz méltóan, a másodikat is behúzta. megint mehetek talicskázni.
:):):)

dr.ahalan 2021.07.01. 22:28:22

Ha minden hétköznapom ilyen kellemes és nyugalmas lenne, akkor én lennék a világ legboldogabb embere. :)))

Kicsit házat tartottam, munka után a Gábor jött lecsózni, gyöngyöt fűztem, vörösrezet pedertem nagy élvezettel. :)))

Barinővel játszunk, egy közös listát pakolunk össze, összeválogatjuk azokat a nagy filmeket, amelyekben szerepet kap a homoszexualitás. Jó kis agytorna... már majdnem 400-nál tartunk, pedig még hol vannak a sorozatok! :)))

Olvastam még cikket az új Nemzethy Inzultációs ívekről. A szokott irányított, lapos, sunyi carság, az is elmeroggyant, aki visszaküldi. Mondjuk úgyse dolgozzák fel, nem is ez a lényeg... :)))

Vastagon kiröhögtem a Varga Miklóst. Ő nem szereti a szivárványos Európát! Őőőő! A kivénhedt, lábszagú, egyslágeres műdalonc, aki Európa "sokszín" ruhájából zabál és él jó életet millió éve... Micsoda köpönyegforgató szenny alakok élnek ebben az országban, detélleg! :)))

Egyébként ajánlom megint, nagyon jó lett a Csatt! Az ATV-n! Már ha igazat akarsz hallani, és jól akarsz szórakozni. :)))

Holnap pedig péntek, izgalmas programmal... Alig várom! :)))

dr.ahalan 2021.07.02. 23:59:36

Fáradtan... Háromig a Gábor intézte a közös ügyeinket mindenfelé, aztán rohantuk a méteres bevásárlólistával bevásárolni, Gábormamáék hazajöttek pár napra, mi vállaltuk a vacsorakészítést... Úgy, de úgy örültem nekik, nagyon régen nem láttam őket! :)))

Kellemes este volt, a gyász ellenére jóízű beszélgetésekkel. :)

Mire mindennel végeztem, és felmosogattam... már elmúlt nyolc óra. :)))

Vágtattunk haza, itthon még megfőztem a holnapi gyümilevest, és amíg hűlt, addig feldolgoztam és elpakoltam azt a ládányi mindenfélét, ami a Mirákulumból érkezett. Egy bokornyi kapor, szálazni, fagyasztani kellett.

Jött még meggyhús, újburgi, friss fokhagyma (IMÁDOM!!!), vöröshagymafonat, két hatalmas cukkini, uborka bőven, borsó rengeteg, korai nyári alma, szeder és málna... Plusz új családtag is érkezett.

Már be is költözött méltó helyére. A neve Pulyó. Illetve ketten vannak. A Pulyók. Így helyes.

Két méretes tő extra koktélparadicsom, balkoncserépben. Gábormama palántázta, nevelgette, pátyolgatta. Hogy én is tudjak játszani gazdaságot... :)))) Hátha megmarad! Mennyire kedves ajándék, milyen szívet szorító... Tudja hogy hiányzik a Mirákulum, tudja hogy nem mehetek, nem ugrálhatok a kertben, nem csupálhatok paradicsomot, cseresznyét kedvemre... Kaptam már tőle cserépben ibolyatövet rengeteg virággal, kaptam a kedvenc csalánomat, és most ez... :)))

Milyen csodaemberek... Detélleg! :)))

Fogalmam sincs, hogy mivel érdemeltem ki őket... :)))

És péntek este van! Ahogy szokott lenni... A Gábor már szuszog az ágyban, reggel kelni kell. Vevők jönnek, kettő tiszta sor. A harmadik rafinált. Felvásárló, ahogy a neten utánanéztem, valami osztrák kereskedő strómanja. Látta a neten náci gyűjteményemet, arra fájna a foga. Ebben biztos vagyok... :)))

Megnézni se lesz lehetősége. :)))

dr.ahalan 2021.07.05. 00:25:21

Ez is eltelt, kedves volt, izgalmas. Emlékké válik... :)))

Gábor szülinapos volt, megünnepeltük. :)))

Mindenféle élvezetek voltak, ahogy szoktak lenni ilyenkor. :)))

Jöttek a vevőim. Érdekes találkozások voltak, és ami a legfurább volt... Mindegyik viselt maszkot! :O

Én ezzel úgy vagyok, hogy köztéren, ha nincs tömeg, akkor értelemszerűen nem fogok viselni. Tömegbe nem megyünk. A zárt tereken belül hordani fogjuk, étteremben, üzletekben.

A Gáborék az irodában nem viselik. Hülyén is nézne ki... :))) De mindenki használja a kézfertőtlenítőt, tartják a távolságot, egymástól távol vannak az íróasztalok. És mindenki oltva van. Intelligencia kérdése.

Jönni fog a negyedik hullám, a kérdés az, hogy mikor... :(((

Na és a teáskanna ügy! Illetve ahogy Gábormama megfogalmazta... Kávéskanna legyen inkább! Az olyan kicsi... És tényleg! :)))

Rögtön ötletbörzéztünk is náluk, rengeteg az antik cucc, átbogarásztuk a porcelánt. Gáborpapa állt az ügy élére, a menyekért mindent...

Hajszálvékony japán porcelán. Nem való fa ágára, két percet se bírna ki esőben. Kézzel festett. Nem jó... Herendi. Na ne őrüljünk már meg! Görög retró. Az se az igazi. Nincs beöntő nyílása! Ez egy váza, kiöntőnek álcázva... :)))

Azt hiszem ideje újra bolhapiacra menni. :)))

Ezen a hétvégén viszonylag keveset politizáltunk. :)))

Tudtad hogy a Válaszcsapás című sorozat nagyon sok részét Budapesten, és Magyarország más egyéb lepusztult helyein forgatták? HBO On Demand...Érdekes történet, a Telekom próbált lebeszélni a HBO-ról, és a kapcsolódó szolgáltatásokról. Nem hagytam magam. Szerintem te se hagyd magad!
süti beállítások módosítása