dr.ahalan

dr.ahalan

Szürreális világunk ananászízben

2021. április 27. - dr.ahalan

 

 

Hihetetlen, már április vége van… Olyan gyorsan múlik az idő!

 

Mozgalmas hétvége, fárasztó hétfő, ma még vevőm is jött időre, teljesen el vagyok maradva az ékszerekkel is, de nem baj. Magam vagyok a magam főnöke, nem vagyok hajlandó stresszelni! :))))

 

A hasonló fotókba kb. másfél évvel ezelőtt botlottam bele a pinteresten, akkor még fogalmam se volt, hogy mi vár a bolygóra, és most megint találkoztam velük. Hátborzongató…

 

Érdekes, mindig intenzív, színes álmaim voltak, ezek mostanában felerősödtek. Tegnap hajnalban Csernobil környékén csatangoltam, valami torony romház lakásaiban, ahol rengeteg isteni bizsut találtam, kézzel festett porcelán gyöngyöket, meg örmény, kazah népi ékszereket…

 

Szanaszét szórva a porban. Rengeteget! Meséltem a Gábornak, rögtön rájött mit néztem előtte este… Tvrtko, mi? Hát ja… :)))

 

Nézzél inkább rajzfilmet, vagy Bridget Jones-t, jó? Vagy Ted-et… Esetleg A Barátságos óriást… :)))))

 

Aztán szörnyülködve nézem, mi történik az országunkban… Túl lett ez a terasznyitás tolva, fürtben mászkálnak a fiatalok a belvárosban maszk nélkül, és semmi, de semmi szabályozás nincs a vendéglátóhelyeken.

 

Tavaly Párizsban (meg gondolom az egész világon) a nyitáskor szigorúan szabályozták az asztalok közti távolságokat, a fertőtlenítő mosogatást, a folyamatos, teljes felületfertőtlenítést… Hát nálunk erről szó se volt akkor se, most se. A számok magukért beszélnek… :O

 

Közben itt az indiai mutáns, alig pár nap alatt tarolni kezdett ott, néztem a videókat meg a fotókat, egészen hihetetlen, ami történik! Pedig az indiai emberek immunrendszere sokszorosan erősebb, mint a ványadt európaiaké, ez köztudott. :(

 

Mindegy, nem az én ügyem… Illetve Horrorka miatt persze aggódom, és a Gábor se kapott még oltást, de nálunk senkinek nincs igénye teraszozásra se, tömegrendezvényekre se… Szerencsére. :)))

 

Azért megint feltenném a kérdést… A hatalmas könyvtár, ahol maximum ketten bolyongunk majd maszkban, az miért veszélyesebb mint a zsúfolt terasz maszk nélküli, oltatlan fiatalokkal?  Ugye? :O

 

Aztán ma ugye a kormány átadta az ország majdnem teljes szellemi és materiális javainak maradékát is az alapítványainak. Kíváncsian figyelem, hogy mi lesz ebből. Jósolni tudnék! :(((

 

Viszont a Jakab is, Gyurcsány is, Vadai is nagyot futottak, kopogott a koki… :)))

 

És akkor jöhet a szerda, fotózással, és a Gábornak ananászos sütit is ígértem. Mostanában nagy divatja van nálunk az ananásznak… :))))

 

Emlékszem, pár éve kókuszos időszakom volt, zarándokoltunk nádcukros kókusz chips-ért lehetetlen helyekre,  alapélelmiszer volt… Minden kókuszos volt! A fagyi, a süti, az összes tusfürdő, szappan, illatosító, öblítő, dezodor. Szegény Gábor nehezen viselte, a kókuszos csirkére egyszerűen nemet mondott… Nem, nem és nem! :)))

 

Most az ananászos csirkét készítem elő… Valahogy kirafináltkodom! :))))

 

Mostanában minden hétvégén nézegetünk főzős videókat, filmeket (Rick Stein!), most a mexikói konyha van betervezve… Majd átkanyarodunk Hawaii felé, azt hiszem! :)))

 

És ja… Ezer éve nem sütöttem kókuszkockát! Felírni! :))))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr2816515428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2021.04.27. 23:20:05

Magyar valóság... Tényleg tilos a lakodalom? Nem? Milyen világjárvány? Kit nézel hülyének, te... Ugye?

www.youtube.com/watch?v=qoKtAVO8M-8

Hogy utána mi történt? Érdekes...

És a valóság?

A Covid-osztályokról nem találtam videót. Tilos készíteni... A sajtót nem engedik be. Hűtőkonténereket láttam csak a kórházak mögé dugva.

Egy közepes városnyi halott.

A nagy magyar valóság.

Khinem Saar Yale 2021.04.28. 08:48:50

na, színt vallok. ezért szeretem énmártikámat!!!
"
Candice
Candice
Reply to Szildi
1 órája

Nem olvastam odaát, hogy valaki branült/kanült emlegetett volna. Bránert említettek, GyulaSissy nevű tagung fotójára utalva."

ha én magyarázom el a vén leszedált hülyének, megint patakvér folyik.
emlékeztek? először volt a mutter lába a kórteremből, később a zárójelentés, most meg a kanül:):):):):):):):):):):)
jelentős összeget teszek rá, ma töröl mindent!!

de azért a free történetének legnagyobbja mégiscsak a Moonligh vs. Moonlight összekeverése volt, vmint a hőőőgy kitiltása, összeveszése volt!!!! hetekig röhögött rajta a tagság!!!
megérdemelten....
az ölöl hátul agyba-főbe doktorált gyógyszerész:):):):):):):):):):):):):)
a vilede, felmosóveder vizsgázott kezelője!!!:):):):):):):):):):):):)

"szildi
Admin
1 napja
Kedves E-ke (és társai)! Köszönöm jól vagyok, sőt el sem tudod képzelni mennyire. A kanült, csak utánad, ha túléled.. vigyázz, mert a gonoszokat éri el minden amit másnak kívánnak.."
"szildi
Admin
Reply to Szildi
1 napja

Egyébként a kanülről annyit, hogy a műtétem után évekig be volt építve a mellkasomba, amit havonta kellett átmosatni, amíg tényleg okozott egy nyaki trombózist, miután kivették (újabb műtéttel), úgyhogy ilyennel nem ildomos viccelgetni, gúnyolódni, mert nem tudhatja aki ezt teszi, hogy maholnap mi érheti.. Senki nincs semmi ellen bebiztosítva, de mint tudjátok én mindenkit túléltem, főleg az ilyen rosszindulatú embereket, jobb ha tudomásul veszik, mert nem tudni ki nevet a végén.."

Khinem Saar Yale 2021.04.28. 08:49:56

vilede, helyesen vileda, elnézést.

dr.ahalan 2021.04.28. 09:18:36

@Khinem Saar Yale: Pfujj, már megint miket vizionál a beteg fejével... Milyen kanül? Nooormális? :O
És kit érdekelnek a testi nyavalyái? Tolja tényleg sok éve a gennyes, undorító részleteket... Egy társkerin! Fotóval! Pfujjj! :(

Kitiltás? Na... Engem többször is kitiltott, egyszer a Nasca-buli miatt több mint egy évre. Pedig ott se voltam. :)))

Elmebeteg... Már régen el kellett volna süllyednie a francba az egész beteges, undorító oldalnak, de a múmiának ez az élete. Önti bele a lóvét, hogy még és még szemétkedhessen, mocskolódjon, hazudozzon. Piha!

Khinem Saar Yale 2021.04.28. 09:23:34

@dr.ahalan:
....és közben szerelmes, új bak van már a kínai sárkányos köpenyben:):):):):):):):):)
és ennek ellenére minden idejét itt tölti, éjfélig, kora hajnalig nem bújik a fiújához, mert fél, meggyakják:):):):):):):):):):):)
pont mint a szombathelyi seggnyaló napraforgó, netfüggők!!!:):):):):):):):):)

dr.ahalan 2021.04.28. 09:51:37

@Khinem Saar Yale: Jaja! Hallottam hírét! A nagypennájú bdsm-gigoló... Hisziapiszi... :)))

Khinem Saar Yale 2021.04.28. 12:27:50

kiteLLik tőle:):):):):):):):):)

pont ez az oldal, ahol soha, semmi nincs törölve!!!!
mert a duplán doktor szerint egyenlőségjelet lehet húzni a branül/kanül (sic!) és a bráner közé!!!
vén marha!!!!!:):):):):)
proli!!!:):):):):):):)
"
szildi
szildi
Admin
Reply to Candice
1 perce

De nem olvastad jól, az törölve is lett, gyanús, hogy az is az ő művük lehetett, kitellik tőlük. Amire hivatkoztam, nekem célozva írta az a szemét Enver, de lehet törölte, nem keresgélem vissza .. Amire meg a fika hivatkozik, mi köze hozzá, hogy mit írok itt le, nem ő tartja fent az oldalt, nem várom az együttérzésüket, Ne kukkoljanak ide és ne gusztustalanodjanak, főleg olyanról amihez ami össze nem vethető azzal a sok ocsmánysággal amiről időnként éppen ők és azon a felületen agyalnak."

Khinem Saar Yale 2021.04.28. 12:29:41

ideteszem a parókásnak, hogy ne kelljen fáradnia a kereséssel:
" Khinem Saar Yale
2021.04.26. 09:07:42
www.freelove.hu/tagok/gyulasissy/

kommentár nélkül.
már a fáradságot sem veszi a rüszmeteg, napok óta kint van, inkább nézegeti a bránert.
pedig nem régen vett új bakot magának:):):):):):):) "

#mertnemolvasitt

Khinem Saar Yale 2021.04.28. 12:34:54

az átdolgozott, kibővített változat!!!:):):):):):):)
"
szildi
szildi
Admin
Reply to Candice
9 perce

De nem olvastad jól, az törölve is lett, gyanús, hogy az is az ő művük lehetett, kitelik tőlük. Amire hivatkoztam, nekem célozva írta az a szemét Enver, de lehet törölte, nem keresgélem vissza .. Amire meg a fika hivatkozik, mi köze hozzá, hogy mit írok itt le, nem ő tartja fent az oldalt, nem várom az együttérzésüket. Ne kukkoljanak ide és ne gusztustalanodjanak, főleg olyanról ami össze nem vethető azzal a sok ocsmánysággal amiről időnként éppen ők és azon a felületen agyalnak. Hazudozni, fantáziálni csak ők szoktak, szemben a saját magam által leírt dolgokkal, amit imádnak kiforgatni..Bár örülhetnék, hogy izgatja őket, hogy vajon mi a helyzet velem, el is hiszem, hogy irigyek, még nálam a legrosszabb is jobb, mint nekik az eddigi életük, de ez a sorsuk, érdemtelenek a jobbra."

dr.ahalan 2021.04.28. 15:37:47

@Khinem Saar Yale: Már megint nem férnek a bőrükbe, két szánalmas vén varjú! Mennyire unalmasak már... :))))
Én nem láttam semmilyen kanült, és nem is töröltem semmit. Ömlik belőlük a gennyes hazugság megint... :)))

Khinem Saar Yale 2021.04.29. 08:35:05

első!:)
zsetem, szumma kumla ude, kanül egyenlő bráner ésatöbbiésatöbbi.
zárójel tegnap hozott egy szemmel jól látható nyereményt kevin de bröjne!!!!!!
:):):)

dr.ahalan 2021.04.29. 21:30:23

@Khinem Saar Yale: Ez egy jó nap ezek szerint! Én meg nyertem a kaparóson... :)

dr.ahalan 2021.04.29. 22:13:11

Micsoda cirkusz volt már megint a téren! Lezárták alattam az utcát, filmesek jöttek, és igen nagy hanggal voltak egész nap... Végre készen van a sarkon az istenverte új szálloda, ott dolgoztak, meg az aluljáróban. :(

A vicces az volt, hogy valami kertészetből hoztak két kocsinyi mindenféle növényt, még virágzó fácskákat is dézsákban... Bérelhető növények! :)))

Egyébként munka, munka, munka.... De holnap! Végre! :))))

dr.ahalan 2021.05.01. 00:49:20

És akkor végre péntek! Minden a helyén, Gábor az ágyban olvas, mindjárt leragad a szeme... Elfáradt, történnek vele dolgok! :)))

Társcéges autó, gumi lecserélve nyárira, mérnök kislány hajnalban sír a telefonba... Jajjjj! Leeresztett az egyik kerék! Menni kellene vidéki építkezésre, mostmileszmostmilesz... Csak téged érlek el!

Gábor megy, viszi a retró pumpát... Ez mi? Hát pumpa! Hogy miiiii?

Kerék felpumpálása szivargyújtóról, gumis, szelepcsere, legközelebb hívd a mobilgumist... Egyszerűbb! :))) Jéééé! Tényleg... :))))

Sűrű bablevessel vártam, bocsi Takács, ez van... Hát mondom! Téged szétszednek a nők!

Aztán voltunk bevásárolni, gyilokeszközt is vettünk... Tíz évig volt elég a Chemotox, ritkán ölök állatot, csak a vérdarazsakat, amik néha felém kolbászolnak, meg a hatalmas legyeket... Azokat nem bírom! Egyébként kitessékelek pókot, lepkét, még a manapság sűrűn előforduló poloskákat is... Szóval kellett új Chemotox, a régi berozsdált. :))))

Hihetetlen kamu volt ma a gagyi Pfizer-kampány! Horrorka is próbálta, hatodszorra megértette, szívatás... Kormánypropaganda volt, kellett az állítólagos négymillió beoltott a teljes nyitáshoz...

Meeehogy! Meccs azééé máááá legyen! Még ha ki is döglik a magyar...

Volt némi Pfizer, aztán már nem volt Pfizer, sok órás tülekedés árán se...

Csak csendben jegyzem meg... Májusban millió felett érkezik Pfizer. Igaz, annak egy részét elajándékozza szeretett vezetőnk a nem magyaroknak...

A tülekedőknek ajánlottak kínait...Meg itt-ott oroszt. Krisztinkánk közzé is tette, ezer kínai vakcinát tolt rá a kerületre a kormány... Tizenegy ember el is fogadta. :)))

"Tragédiának nézed? Nézd legott komédiának..." Madách.

Hogy mi lesz a vége? Meglátjuk... Egy városnyi halott, több millió elbutított ember ebben a picinke országban, parafilíás, csonkolt testű, hetven +-os öregasszonyok ülnek perverz tort halott férjeik, szeretőik után, az új szexuális kalandokra várva, az új szerzeménnyel..... Pfujj, de undorító! Detélleg!

Meglátjuk. Tavaly is megláttuk... Csak normálisan akartak élni... Most is úgy akarnak élni... 27.000 halál. Csecsemők, gyerekek, családok...

Mindenesetre a mexikói kaja-projekt kezd alakulni. Jövő hétre összeáll! :)))

És kitaláltam valamit!

Jó... Nem mehetünk el már a vágyott országokba. Se időnk, se pénzünk nem lesz rá... Nem, mi már soha nem megyünk el Kubába, se Hawaii nem lesz elérhető... Meg még más ezer hely se... De mi tart vissza minket? Vásároljunk két fityingért Világjáró könyvsorozatot! És keressünk rá a neten!Mindenre! :)))

Annyi sok helyen jártunk már! Annyi sok tenger simogatott minket...

Annyi sok-sok emlékünk van!

Most ez van. Ezt kell elfogadni...

Járványhelyzetben méltósággal kell megöregedni. És kész.:))))

dr.ahalan 2021.05.02. 23:58:37

A hétvége híre, hogy megkaptam a második szurit a Mesterben. Csoda az az oltópont, komolyan! Az már persze nem vicces, hogy egy csomó egyszer oltott nem jön vissza a másodikra, láttam a listát, amikor ellenőriztek. :(

Modernára! Nem jön vissza! A marha! :O

Horrorka hívott, anyák napja... elszavalta a Jó leszek-et. (Fecske Csaba). Pici-pici korától minden évben elszavalja, és sose felejti el! :)

És a hétvége egy része Mexikóval telt... Rick Stein is, netes nyomozások, fotóvadászat, és receptek. Jövő héten egy egyszerű mexikói csirke lesz aktuális, a végcél pedig a mexikói molé csirkével, sok csokival, banánnal és paprikával... :))) És fűszerekkel! :)

Meglestük a chinampák életét, isteni lenne egy ilyen pirinyó kertecske-szigetecske, imádnám! :)

Aztékok, történelem, zene, fura festmények, ékszerek, tequila és mezcal... Érdekes volt! :)))

- Jövő héten igyunk tequilát is, jó? Ezer éve nem ittunk... Gábor sose iszik töményet. Majd iszol helyettem is Takács, írd fel, legyen tequila... :)))

Utazni is úgy szeretek, megkóstolni mindent, beleszagolni mindenbe, azok az igazi emlékek... Arcokat, neveket, számokat képtelen vagyok megjegyezni, de az egyiptomi ételek ízére, a bazár illatára, a velencei sütik aromájára, a számtalan tengeri ételre... emlékszem! :)

A bajai ember nemigen utazik, és nem főz csupán 15-20 ételt. Én se találkoztam többel gyerekkoromban, vasárnap húsleves, mártás, sült... Vagy rántott valami. Hetente egyszer halászlé. Egyszer pörkölt. Pénteken böjtös... Gulyás. Töltött paprika. Ilyen-olyan káposzta. Bab és krumpli. Kész. :O

Isteni kaják persze, szó se róla! :))))

Édesapu ehhez szokott, egyszer egy műtét után nálam lakott pár hónapig, két napig dolgoztam valódi kínai szakácskönyvből, hogy elé tegyem az ételt. Már persze nem gyorskajáldait, annak semmi köze a kínai konyhához... :)))

Kieszegette a húst, a rizst, a többit kitolta a tányér szélére... Mi ez? Miket esztek ti? Ez például mi? Csiga? Micsoda? Hogy ez gomba? A gomba az laska, tapló, vagy amiket szedtünk. Nem emlékszel? Na az gomba. De ez...

Évekig mesélte otthon, miket főz ez a Klára! :)))

Aztán sok-sok év múlva mexikói étterem nyílt Baján, vittük lelkesen. :)))

A pincér elszörnyedt, egy fél üveg jalapeno-t beleöntött a kajába, meg is ette, szeme nem rebbent. Édesapu imádta az erős ételeket...

A végén belekortyolt elégedetten a borba, hátradőlt...

- Na ez jó volt! Olyan volt, mint a nagyanyád babgulyása, sűrű, erős, minden benne volt. A bab is jóféle volt... Legközelebb a kukoricát kihagyhatnák! Az marhaság! :)))

Szóval a világ kajáit nem szabad kihagyni... Évekig az olasz konyhát nyúztuk, tavaly még a Saltim bocca is megvolt, a thai kaja rendszeres, most Mexikó jön.

Ott szinte minden gluténmentes! És minden, de minden kapható nálunk is, a Nagycsarnok mellett, ahol a világ minden ízét, alapanyagát meg lehet venni... Régen jártunk arra, itt az ideje! :)))

És még mennyi, de mennyi része van a világnak! :)))

A járvány is csillapodni látszik, el kell kezdeni élni. Persze annak nagyon örültem... Kevés néző a meccsen. A bulizó fiataloknak nem örültem... De holnap elvileg már oltják a Gábort is, lehet menni talán a nyáron bolhapiacra, óvatosan persze, fertőtlenítéssel, maszkkal. És még sok-sok helyre! :))))

Csak hát holnap... hétfő! :((( Izgulós hét, stresszes hét várható... :((((

Jahhh! És kaptam végzést a NAV-tól! 7.- Ft túlfizetésemet átvezették! Fellebbezhetek ellene, 3.000.- Ft ellenében! Ügyintéző, iktatószám, minden fene. Három oldal! Kisvállalkozóként! Hééét forint!

Elmismásolt ezermilliárdokról nem esik szó... Na de hét forint! Az már tétel a köpcösnek... Nagyon röhögtünk. :))))
süti beállítások módosítása