dr.ahalan

dr.ahalan

Rendőri intézkedés, és más tökölődések

2020. augusztus 29. - dr.ahalan

 

Így is lehet, valahol Párizsban így oldják meg a távolságtartást. Tündéri! :))))

Úgy elröppent ez a hét, hogy csak pillogtam. Jól esett egy kis lazaság, heverészés, és még így is belefért egy csomó apró teendő… Például elmentem csatangolni, vásárolgatni  kicsit, persze csak a környékre. Egy élmény volt! :))))

Rengeteg az optimista ember, egyre-másra nyílnak az új üzletek a bezártak, csődbe mentek helyett, de könyörgöm! Ki fog bennük vásárolni, és miből? Jó… Az élelmiszerboltok, kocsmák, pékek megélnek, a jó kajáldák is, meg mondjuk a fodrászok. De a többi? :O

A vietnamiakhoz kötelező volt bemennem, egyrészt mert csak náluk van megfizethető Segafredo, ami 100% arabica, nem a most divatos robusztával kevert vacak, meg életmentő lengyel tejkaramella, másrészt tőlük lehet megtudni, hogy valójában minek mennyivel ment fel az ára a hónapban. Érdekes dolgokat mesélnek. :O

Hívott még közvélemény-kutató. Le szoktam rázni őket, de ezt megsajnáltam, és jó alaposan nyilvánítottam. :))) Persze attól kezdve nem volt megállás, hívtak egymás után a kollégái, meg a szűrővizsgálatosok, csodazoknisok… Ááááá! :O

A legpimaszabb a médiafogyasztási szokásaimat kutatta volna… Hát mondom! Most nem alkalmas. Erre rám röffent barátságtalanul:

-       Kérem! Engedje hogy végezzem a munkámat!

Háááá mondom! Végezze! Megengedem! És kinyomtam a telefont. :))))

Voltak még a rendőrök! Hozzám csengettek fel, egy személyt keresnek. Na mondom! Micsoda izgalom! Nálam? :))))

Nem. A házban… Csak senki más nem vette fel a kaputelefont. Oké, lecsattogtam, mutatják, igazolvány, fotó, egy mongol fiúcska lakik itt állítólag, őt keresik. (Nem koronavírus ügyben…) Nem tudtam segíteni.

Aztán az egyik földszinti lakásban tényleg ott volt. Nem akarózott neki ajtót nyitni, de valami műszerrel bemérték, hogy bent van… Mármint a mobilja, gondolom.  Aztán már nem figyeltem, csak jóval később, amikor mentem lefelé, akkor láttam, kiabáltak mindenféle népek, rendőr, tolmács, fiúcska is ott ácsorgott megszeppenve, Piri mama közvetített:

-       Most nézd meg! Nézd meg! Micsoda népek laknak ott! Legalább hatan vannak a lakásban, és mindenféle színűek! Biztosan migránsok!

Piri mama már csak ilyen. Egyébként lehet hogy bevándorlók, és akkor mi van? Hangjukat se igen hallottam még soha. :))))

Annak azért örülök, hogy nincs most iskolakezdőm. Tiszta káosz a tanévkezdés, a fertőtlenítőszerek biztosan nem érkeznek meg, olvastam egy cikket, tényleg nincs megoldás, nem maradhat el egy egész korosztály a vírus miatt… Így is, úgy is csak rossz döntés hozható, de mekkora marhaság már ez a határlezárás egy olyan országban, ahol egymástól öt centire buliznak, táncikálnak, strandolnak, lángosoznak, vásároznak, isznak, meccset néznek az emberek maszk nélkül?

Persze tudjuk! A magyar vírus a magyar embert nem bántja. Nagy magyar virtus! Csak az osztrák vírus… meg a horvát! Az olyan cudar! :)))

A karantén-politikusokról meg már nem is mondok semmit.

Lukasenka dolgait olvasom reggel elsőnek, mindenfelé… És kellő módon fel vagyok háborodva. De nagyon! Micsoda bátor népek azok ott!

Holnap pedig már jön a Gábor, és csak remélni tudom, hogy kevesebb zöldség érkezik, mint a múltkor. Értekeztünk telefonon Gábormamával, totál helyhiány. Náluk odaát is dugig van a fagyasztó, nálam is… És együk a tököt, az foglalja a legtöbb helyet, és jön megint egy adag gyalulva. Mondjuk a tököt imádom pont. :))))

A többiből meg majd kapnak a lakónénik is. Szeretik… :))))

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr8016182294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2020.08.29. 22:41:21

Hiányzik az Index. Néhány nap alatt bedarálták. Kuka.

www.youtube.com/watch?v=wJ-MD54iKEU

Qouple Ray 2020.08.30. 14:26:22

bankrablás.

a rabló ( a kis sallai gyerek) elkiáltja magát: mindenki a földre! széfet kinyitni! ( közben lövi a plafont, lássák, ő nem kecizik!)
a széfben nincs más csak egy pohár tej.
a kissallaigyerek megvonja a vállát, és megissza.
a következő széfet!!!!
ebben is csak egy pohár tej van, megissza.
a negyedik széfnél már begurul a rabló ( a kissallaigyerek) .
na mi van? hol a pénz?????
de, uram kérem.........ez egy spermabank!!!

:):):):):):):):):):):):):):):)

dr.ahalan 2020.08.30. 19:51:01

@Qouple Ray: Hát ez a videó elképesztő! Ezek a kilókkal együtt az ostobaságukat is növelik. Mint a faék, annyira egyszerű... Hogy lehet ilyen sötét aggyal élni? :)))

dr.ahalan 2020.08.30. 22:41:50

A legfontosabb, hogy megjött a Gábor, a zöldbabot már feldolgoztam, még be tudtam szuszakolni a mélyhűtőbe, a többi zöldség elfogyasztható egy héten belül, mondtam is... Hétvégén tökfőzelék lesz cukkini feltéttel, meg répapite... Csak vicceltem. :)))

Aztán történnek a dolgok sűrűn, egymás után. :)))

292 új fertőzött, egy újpesti óvoda megfertőződött, menekülnek haza a magyarok, jön a határzár... Mert a nyaralók hurcolták be a vírust! Aztaaaa! :O

Én azt hittem, már tavasz óta itt van. És aki hurcol, az nyilván maszk nélkül tülekedett a svédasztalnál.

A vírus természete, hogy nem csak behurcolják, de terjed és szaporodik kontaktok útján itthon is. Nagyon. Táncikálás, meccsnézés közben... Oké... És azt is értem, hogy sokkal jobb, ha nem a horvát szállodák hatezer forintos svédasztalainál terjed, hanem a Balatonnál napi 120.000.- ért... :)))

Csak hogy ez hova vezet... Hát majd meglátjuk. :)))

Qouple Ray 2020.09.02. 07:21:04

első!:)

tegnap késő este még mindig volt elgurult gyöngy, szanaszét lego, dzsenga, dominó, néhány gyurmadarab, és mesekönyvek tömkelege szanaszét. de megoldottuk a káoszt minden a helyére került.
itt volt a két öregebbik lö, a katrina hurrikán hozzájuk képest.......................
túléltük, ez a lényeg.
és a bújások, cicáskodások, az esti meseolvasások mindenért kárpótolnak.

dr.ahalan 2020.09.02. 11:25:13

@Qouple Ray: Hajnalban papucs nélkül botorkálni a mellékes felé, és belelépni egy legókockába... Na az megfizethetetlen élmény! :))))

dr.ahalan 2020.09.02. 23:56:37

Ezek kegyetlenül hajtós napok voltak a pihenés után...
Kezdjük azzal, hogy a balatoni szállodás partnereink jelentkeztek sok-sok hónap haldoklás után... Gyanítom, egy ideig megint nem fognak. Mindegy... :(((
Munkát elvégeztük, visszaigazolták, számlát kiállítottam, de nem lehet belépni a számlafeltöltés oldalra. Elsőre, másodszorra... Időt kér. Jó. :((((
Kis gyomorgörcs. Közepes gyomorgörcs... Aztán miért is ERROR?
Apró betűt elolvas kis angol tudással... Hogyaszongya... Böngésző hibát talált...
A NAV akad a guglival... Oké, firefox, baj megoldva. :)))
Hihetetlen, ami azon az oldalon történik! :(((

COVID ügyben elszabadult a pokol, de nem szabad beszélni róla. Gáborék új irodaházában is akadt fertőzött, mire hazajött a csodavölgyből... már mindenki tesztelve volt, fertőtlenítve minden, a recepción tájékoztatás, maszk, kézfertőtlenítő.

Természetesen csillióbillió forintba került. Tényleg? Ki fizethette? Az irodaház tulajdonosa? Vagy a bérlők? :))))

A hideg idő beálltával egyre durvább a helyzet a téren. Brutálisan betört az ősz, egy csomó ember köhög és prüsszög, persze maszk nélkül.

Harcolnak az egyetemisták... Fogalmuk sincs arról, hogy az elődjeik tíz éve pont így megjárták a hadak útját. Régestelen régen elmentek az országból, ahogy ők is el fognak menni..

Nomád nép leszünk. Mint a kínai parasztok. Ahogy Orbán elvárja tőlünk Putyin parancsára. Érdekes egy színjáték ez, érdeklődve figyelem. :)))

A mellékszereplők hamarosan koruk okán eltűnnek.

Akik a náci tombolás után felépítették az országot. Ők ma az öregeink..

Most új tombolást élünk... Értem, persze, és undorodom tőle...
Sokba kerülnek. Kell a pénz az elmebeteg eszme stadionjaira...

Meg ugye Mészáros Lölö malacperselyébe is csorog a pénz bőven! :(

4 millió magyar él a létminimum alatt!

Az itthon maradt alig nyolc millióból... És hazudnak, és hazudnak, és hazudnak. A pofádba lökik naponta a hazug, demagóg szart, és elhiszed, hogy jön a migráns. Hát nem jön.... Ide még a pokol legmélyebb bugyraiból se akar jönni senki. Ez egy valami nagyon alja ország.
süti beállítások módosítása