dr.ahalan

dr.ahalan

Répa, retek, minden jó!

2020. május 22. - dr.ahalan

 

Kellemesen telnek ezek a nyár eleji napok, csend van, nyugalom, béke. Élvezem a piacról felhalmozott friss dolgokat, azt hiszem rá fogunk szokni a piacjárásra megint. :)

Régen, amíg megvolt a kislakás, a mi kis játszóterünk a Gáborék házában, akkor hetente jártunk a Lehelre. Aztán amikor ide hozzám bútoroztunk be, akkor értelemszerűen a Nagycsarnokba, de ott megszűnt a parkoló, lehetetlen volt megállni évekig. Most van mélygarázs, úgyhogy szabad a pálya. :)

A saltimbocca-projekt lezajlott, mindenkinek ajánlom, valami mennyei! Köszönet a zsályákért, remekül érzik magukat, öt és felen laknak egy cserépben, erőre kaptak mind, és már új levélkéknek örömködöm. :)

Szóval a saltimbocca! Eredeti olasz recept alapján, borjúból. Sok vajjal és borral… Fent van a recept a neten, a titok a hús hajszálvékony szeletelése, és persze fontos, hogy férfiember süsse. :)

Persze nem, ezt csak kitaláltam. De a Gábor a húsmester nálunk, nekem nincs hozzá türelmem úgyse. :)

A tűzhelyet, csempét, a 37 teljesen felesleges precizitás okán összepiszkolt tányért, tálkát, serpenyőt, kést, villát és más rejtélyes konyhai kínzóeszközt nagy alázattal megtisztítottam a mestermű elfogyasztása után... :)

Nemrégiben kiderült, van fokhagymaprésem! Komolyan... Gábor bemutatta:

- Fokhagymaprés! Ő Klári... Klári! Ő fokhagymaprés! A kredencfiókban lakik, én 22 éve ismerem...

Hát mondom! Örvendek! Én meg 30 éve tubusos fokhagymakrémet használok, de majd kiböködöm a trutyit kötőtűvel, ezt a praktikát már ismerem a ti konyhátokból... De hogy nálam is lakik ilyen szörnyeteg! Borzasztó... :)))

Mindegy. Csövezzen nálam továbbra is, nem zavar. :)

Cuki jelenetnek voltam részese a lépcsőházban… Tarts két métert! :))))

Vittem le a szemetet, és hallom a földszintről, valaki nagyon káromkodik… „Hogyazisten!” Leérek, látom a lift előtt az én fidesznyikes szomszédasszonyom totál eltorlaszolta az átjárást. Piacról jött ő is, felborult a banyatank, kiesett a kezéből egy cserép csüngős fukszia is, tojás a földön, föld, virágok mindenhol, szóval várni kellett. Álldogáltam, szedegette, beszélgettünk… Egyszer csak jött le egy fiúcska a másodikról… De még milyen helyes fiúcska! Valami egyetemista bérlő, gondolom…Ő is megáll a lépcsőn, két méter, tájékoztatom a helyzetről. Na jó… de neki meghozták az ebédjét! Közben az ételfutár besorjázott, két méter a szomszédasszonytól. És szaporodtunk… És mindenki nagyon röhögött már kínjában, amikor besorjázott részegen a teknősfejű Gyurika, aki teljesen háborodott, meg piás is már permanensen vagy húsz éve… Átgázolt fukszián, földön, futáron, és belelihegett az arcomba:

-       Mi van itt? Lakógyűlés? :)))

Hát mondom… Veled is csak sűrűbben vagyunk! :))))

Hát ilyen dolgok történnek kérem… :))))

Holnap jöhet a thai kaja, már alig várom azt is! Aztán ha nem lesz nagyon hideg, akkor menni is kellene valamerre, ki a szabadba. Mondjuk talán vasárnap. Fűben ücsörögni, kavicsot gyűjteni, fagyit nyalni, virágot, tücsköt-bogarat fotózni. Ilyesmire vágyom. :))))

Jó hír, hogy ma csak kettő mentőt láttam a téren szkafanderes fehér emberekkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr8315713076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2020.05.23. 00:13:02

És egy kis jogi felvilágosítás, amit tudniuk kellene odaát azoknak... Hogy legyen egy kis retek is, ahogy behirdettem címben. :)))
Az azonosítás. Most pont magamat kell azonosítanom hitelesen, ami rém vicces. Általában megismerem magamat. :)))
De azért azt tudni kell, egy nick-et, hozzászólót egy blogon azonosítani meglehetősen bonyolult. Ez tény... De egy céges oldalon beazonosítani a tulajdonost, aki még személyes ismerős is, az kb. két klikkelés... És ha ez a két szánalmas satrafa valaha beszélt ügyvéddel, akkor ezt tudja is. :)))

És akkor jöhet a kérdés... Kit nézel hülyének, te... khmmm... izé... Ugye? :)))

Persze tudom. Mindenkit. Felhasználót, kreditfizetőt, mindenkit. Akiket megloptál, becsaptál, átvertél, hitegettél az adatokért cserébe új web-oldallal. Hülyének nézted a szeretkező, meztelen fiatalokat, akiket meglestél stikában élvezkedve, és mutogattál mindenkinek. Hülyének nézted a naplózókat, akiket hagytál legyalázni a wiko pederései okán. Sok száz naplózót! Hülyének néztél engem, mert azt hitted... Engem is lealázhatsz, mint ahogy a te fajtád szokta minden olyannal, aki több nálatok, ezerszer több. Amint egy kis hatalomhoz jut a te fajtád, azonnal gyilkolni kezd mindent, ami szín, ami vidámság, ami derű, ami érték, ami műveltség, ami gyönyör. Mert nektek ebből nem jutott soha. :))))
Nem adta meg a te Istened, ahogy a Fény se jött, ugye? :)))
És beletört a bicskád az Ahába, oda az oldalad, a becsületed, a fiad becsülete többszörösen, és olyan magányos vagy, mint a Szaharában keselyűk kiszáradt pihenőfája.
Néha rád is csodálkozom. Ahogy a gyűlölet titeket éjjel-nappal ébren tart! Ahogy sasoltok ezzel a Zsírpofival non-stop... Hihetetlen! Detélleg! :))) Tizen... mittoménmennyi éve... :)))

Szóval hogy kedvenc, és egyetlen tagod szavait idézzem... Kit nézel hülyének, te... :)))) ?

Orsós Rafael 2020.05.23. 09:56:35

és akkor egy újabb seggszáj lebukás!!
nem elég, hogy nem másol innen, henem nem is jár ide olvasni!!!
és ha már se nem másol, se nem olvas, mi marad neki örömforrásként???
hát a minősítés.
lássuk:

"Szildi
2020.05.23. 08:38

Tényleg hülye vagy, keversz mindent összevissza. de majd ha lesz időm kifejtem.."

orvosfeleség:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)
gyógyszerész:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)
doktori titulusok birtokosa, elöl-hátul:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)
magas, elit körökben forgó ( ott lenézett erősen,mert viselkedni nem tudó!!!):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)
hazug, kredittolvaj!!!!

dr.ahalan 2020.05.23. 10:06:31

@Orsós Rafael: Szerencsétlen! Nem érti, és most vergődik. :)
Pedig csak el kellene lazulnia. Már csak azért is, mert rajtunk kívül kb. nulla embert érdekel a mondanivalója.
A lőtéri kutya se vizeli már oldalba... :)))
De majd a Mártikád ír neki terjedelmes fingreszelést, és attól boldog lesz. :)))

Orsós Rafael 2020.05.24. 06:19:16

"Szildi
2020.05.23. 08:38

Tényleg hülye vagy, keversz mindent összevissza. de majd ha lesz időm kifejtem..

Pár észrevétel:

Ha a saját az archívumot nézem, akkor ott bizony vannak mentett anyagok. Pl. céges tárgyalások kutatása, híresztelése, majd ezzel kapcsolatos fenyegető, becsmérlő privát levelek küldése, férjem munkahelyén zaklatásának terve, magánéletünkről kitalált hazugságok híresztelése stb. Privát életmódom, lakhelyemen általa látott dolgaim kiteregetése, ezzel kapcsolatos becsmérlései, betegségem kigúnyolása, párkapcsolatom minősítése, sok-sok rágalmak sorozata.
Céges mentésekben, a tagok sértegetése, rosszhírük keltése, bizonyítatlan rágalmak, híresztelése, moderátorok kikezdése, fenyegetése, rá nem tartozó céges információk kutatása., szabályzatunk megsértése, hitelrontások , ott is a rágalmak sorozata. stb..

Honnan veszi pl.hogy én magányos vagyok, honnan veszi, hogy nincs családom, (magához hasonlít netán), egyáltalán milyen alapon foglalkozik a privát életemmel. De ki ez az Ahalan, milyen alapon mer becsmérelni , fenyegetni és foglalkozni egy volt regisztrált tag, egy céges sérelme miatt , mert megtudta nézni a céginfót?.. Nem hiszem, hogy ez magyarázat lehet arra, amit folytat a neten, egy nyilvános oldalon egy privát (általa azonosított ) polgári személy ellen.

De nemcsak engem azonosít törvénytelenül, hanem olyan régi tagokról ír mindenféle rágalmakat, valódi néven nevezve, aki pl. már egy éve nincs is fent ezen az oldalon. De ő jól informáltan, kedvére minősíti, gyanúsítja állandóan visszatérve, képtelen leszakadni róla.

Szóval van vaj a fején, de vastagon, nem csupán eü analfabéta, hanem jogilag is “zokni” a hölgyemény.
Az Enverke hiába vergődik, akkor is dr- és orvosfeleség voltam, vagyok, akár tetszik neki, akár nem, ez van a személyimben jogosultan, a többi a saját agya szüleménye, ismerjük rég, mire képes"

dr.ahalan 2020.05.24. 10:52:40

@Orsós Rafael: Ez már megint mi, ha nem fingreszelés? A legjobb a "férjem munkahelyén zaklatásának terve"... Ebből is látszik, kinek van valójában vaj a fején.
Hazug vén szatyor. Ugrál a virtualitásban mint a nikkelbolha, de valójában rajtunk kívül senki nem kíváncsi rá...
És ebbe kissé belereccsent. Mint köztudott. :)))
Vajon a török hacker ügye hol áll? :))))

dr.ahalan 2020.05.24. 23:44:04

Van egy barátunk, 2-3 évig ingatlanokkal foglalkozott, de aztán abbahagyta. Tavaly.
Ma teljesen véletlenül beszélgettünk telefonon, szóba került... Na! Ismeri a formát, külön feketelista kering az ilyenekről.
A beteg elméjű érdeklődők. Napok, hetek mennek el rájuk, minden ingatlant meg akarnak nézni, ájultan fotóznak valamiért, aztán a másodikat is megnézik. Az ötödiket. Huszadikat. Sose vesznek semmit. :)))
Érdekes... Valami fiatalkori agyi történés lehet a háttérben, valami trauma.
Komolyan sajnálom, hogy sose volt időm a pszichéről tanulni... Ha csak a saját begyűjtésű virtuális elmeháborodottjaimat nézem.
Sose értettem őket igazán... (Gondolkodva fintorgós smiley...)
Szerencsétlenek... :))))

Vezek Elek 2020.05.25. 10:10:17

Örülök, hogy életben maradtak a hajtások! Legyen örömöd bennük! :)) Én pl. még le sem vettem azóta az ékszereket magamról. :))).... ja! De... amikor Luca2.0mamaszemefényetrambulinoselektra (képek a csopiban :)))) kérte, hogy adjam neki oda, mert olyan nincs, hogy nekem van, neki pedig ne legyen. :)))) Még jó, hogy kettőt csináltál! :DDD
Ez a hétvége is tevékenyen telt el. Imádtam! Feltöltődtünk rendesen. :)))) Csak úgy szikrázott a levegő körülöttünk. :)))
Mától pedig visszaállítottuk az eredeti nyitvatartást az üzletben. Hiába, na!... nem volt elég a rövidített műszak. :))) Szóval vége henyélésnek, indul a mandula.... hogy egy művelt druszámat (is) idézzem. :))))

Orsós Rafael 2020.05.25. 12:15:01

@Vezek Elek:
most jöttem a virágpiacról, mert mi ( faszomat, elnézést, csak a hajnika, mert én csak egy dagadt faszfej eltartott vagyok, bY, ORVOSFELESÉG A 6 OSZTÁLYÁVAL) csak holnap indulunk teljes gőzzel. annyi csak a változás, hogy kicsit rövidebb a nyitvatartás, reggel kap még hajnalka + 30 percet.
és hétvégén máris szentendrén egy esküvő teremdíszítéssel virághegyekkel, nem részletezem, lehet, már szombat este kapok fizetést!!!
más:
mint jeleztem kismérnökúr ( aki, de már tudjátok:):):):)) betöltötte....
30!
itt volt ( dóri dolgozott hétvégén a klinikán) mindent felfalt.
jó volt, na!!!
és akkor a Lök!!
beszarások, na. az öreglö (L1.0) csak a hajnallal kúszik mászik, babákat öltöztetnek, nekem csak azt engedi, hogy kicsit ölbe olvassak neki....
a középLö országos cZimbora, együtt szurkoltuk ki a fradi győzelmet, és a szavamat vette, hogy papa, de most már komolyan menjünk meccsre!!! offkórsz, hogy megígértem.
de a legkisebb lö , hát az a legjobb fej.
csak kézben van csendben, ott viszont elalszik, de nem ám vállra hajtott búrával!!!
ülve, csak előre nézve, és hirtelen megbicsaklik a nyaka:):):):):):):)
és akkor kitör csend, a mozdulatlanság, nehogy felébredjen......................csak éjjel, apaanya legnagyobb örömére.:):):):):):):):):):):):)
a lábasjószág is velünk volt, és mindent elmond, hogy vadbefogót kellett hívnom, mert nem akart hazajönni:):):):):):):):)
summa summarum, remek napokat hagytam, hagytunk magunk mögött!!!:):):):):):):):):)

dr.ahalan 2020.05.25. 22:25:09

@Vezek Elek: Köszönöm szépen, ezt jó volt olvasni! :)
A zsályácskák meg nőnek mint a gomba, ágankét 4-5 új levélke már van rajtuk. Ülnek az ablakban, a napsütésben, és nézik a teret. :)

Unokafrizura óriási volt! :)))

dr.ahalan 2020.05.25. 23:55:48

Odaát ma nem történt semmi. A satrafa törölgette, moderálgatta saját fekáliáját itt... meg ott. Megteheti, saját oldala, saját hatásköre.... Ő teljesen SAJÁT JOGON van! Mint köztudott! :)))
Undok hétfő vége.
Voltam HIVATALBAN! Sok óra várakozásra számítottam, vittem élelmet, könyvet, italt... De húsz perc alatt végeztem, belátták, hogy én én vagyok. Az AHALAN. :)))
A kiskobold is én vagyok.
Kis nevetést kicsikartam. Nem értették... Megmagyaráztam három mondatban. :))))
Mennnyiiii? :O
Már nincs száraz pöcsét. Nincs papíralap. Virtualitás van... :))))
Már vonalkódok sincsenek... Megáll az ember esze, detélleg! :)))
Van ügyfélkapum? :O
És pittyegett a telefon... Ezt tessék bemutatni. Ha a szerv kéri, akkor persze ki lehet nyomtatni. :)))
De nem szokta kérni... Elérhető nekik is. Szóval hivatalosan is én lettem az AHA... Meg egyben a kiskobold is, mert ezek nem nyugszanak, mindenféle mocskos dolgokat művelnek a nevemben, és ez néha kissé bosszant. :))))
süti beállítások módosítása