dr.ahalan

dr.ahalan

Utolsó nekifutás, avagy...

2019. december 19. - dr.ahalan

 

A nagy munkákkal végeztem, a céges könyvelést lezártam, remélhetőleg nem dolgozunk már az idén. Tök vicces, a könyvelő szólt, tényleg ki kell venni x napi szabit... :))))

A hűtő ragyog, gyöngyök elpakolva, polcok nagyrészt rendben, elmaradt ajándékok bevásárlólistája megírva, a meglévő ajándékok becsomagolva. Már csak a piperetakarítás van hátra, meg olyan apróságok, mint a bejárati ajtó lemosása kívülről. :) 

És a karácsonyi manó felakasztása a rácsra. :))) 

Gábor meghozta a halat, ez az ő külön ajándéka a szüleinek is, nekünk is. Ilyenkor hajnalban (nyitásra) kimegy a piacra, és megveszi a legszebbeket a családnak, kinek-kinek igényei szerint. Nekünk pontyszeletet, ikrát, tejet a bajai halászléhez. :) 

Gábormama megsütötte a beigliket. Nem is kérdeztem, hogy mennyit. Tavaly 36 rúd volt, ha jól emlékszem... A karácsonyi party-n osztja szét, 24.-én délután az összes testvére, azok gyerekei, unokái, és kapcsolt családtagjai mind hivatalosak hozzájuk. :)))

Persze Horrorka is kap beiglit, a party-ra viszont én készítem az ipari méretű kókuszgolyót. :) 

Az összejövetel sajnos ütközik a mi bajai hagyományainkkal, ezért amíg Horrorka nem megy férjhez... kettesben szentestézünk. De a meghívás sose marad el, tradíció... :))) 

Annyira kedves ez... Horrorka hatéves volt, amikor bekerültünk a családba, attól kezdve unokaként volt kezelve mindig. Gábormama adventkor őt is vitte adventi gyerekmurikra, hívta szaloncukrot főzni, angyalt látogatni. :)))

Nekem is van beiglim... Horror ára van, meg nem is szeretem, de illik, hát vettem. Mert ha nem veszek, akkor:

1, Gábormama nekilát a fáradtságtól szédelegve a sütéssel kísérletezni, és gluténmentesen baromi nehéz...

2, Gábor elmegy, és még horrorisztikusabb áron vesz egy vagonnal...  Aztán morog, miért nem eszed a beiglit? :)))

Imádom az adventet... Jó fáradtan megszemlélni a napi munka eredményét, jó konspirálni telefonon az ajándéklistákról, titkos infók jönnek és mennek, a Penny-ben még van nagy dobozos Krowka, nem tudtam hogy az a kedvence... Oké, azt intézzük mi. Horrorka hív, szakember, azt mondtad szereti az illatos fürdőket... És tényleg! Akkor mondom... :))) 

A búza jelenleg hét centi. Nem sárgul, egészségesen zöld. :)

Még az ételhordó dobozok rejtélyét kell megoldanom... A családban kering vagy kétszáz. :))) A tető sose illik a dobozra... A szálak Gábormamánál futnak össze, ő a bűnös. Megy a kókuszgolyó, Éva sütije, másik Éva salátái, aztán év közbeni ebédek maradványai, Mirákulum-származékok jönnek és mennek... És most mi a "jóistenben" küldöm a golyókat? He? :)))

Kellene szervezni egy kajás dobozos-csajos összejövetelt. Nagy teteje-party-t, teával, sütivel. Esetleg jöhetnének táncos fiúcskák fellépni, és aki egy dobozhoz fedelet talál, az kap egy üveg paradicsomlevet. Annyi paradicsom termett a Mirákulumban is, a biogazdaságban is, hogy egyszerűen rémisztő... Még a szomszédasszonyom is azzal jött! Nem kell paradicsom? Paradicsomlé? Szívesen adom... :))) 

És ezzel rá is lehet kanyarodni a szomorú dolgokra... Gábormamáék visszaszöktek két napra a csodavölgybe, a drágák! Haraptak még két falatot a boldogságból, Gáborpapa nemsokára nyolcvan... :(

És most, karácsony előtt... 16 fok volt, és az erdőben kinyílt a kankalin!

Amikor megismertem őket, akkor december elején sítalpon mentek be a faluba tejért, kenyérért.

Aki azt állítja, hogy ez a klímaválság rendben van, az is okés, hogy Baján meghalt a folyó, és a Dunában kihaltak a halak... az olyan szinten elmebeteg, hogy nagyon sürgősen be kellene zárni, és soha többé nem szabadna kiengedni... 

Egyébként is régen be kellett volna zárni, de majd januárban esetleg.ráfordulok a projektre...

Van még a bulvár. Gondolom figyelik, pihentetik a vén csontot... Mondjuk kétségtelen tény. Aki ezt az elmebeteg, funkció nélküli, nem működő, gyűlölködő rasszista oldalt finanszírozza egy döglődő céggel két éve, az szintén erős mentálhigiéniás problémákkal küzd. Szerintem veszélyes a társadalomra. És igen-igen azt gondolom, jelezni kell azt... :)))

Majd advent után persze. :))))

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr1115359522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2019.12.20. 08:02:03

Bajai sváb családból jöttem. Beigli, mindig is az volt. Te meg hiába pofázol bele, és hiába rázod a rácsot vonyítva. Nem vetted még észre? Te betűbactató szerencsétlensége a világnak... :))))

dr.ahalan 2019.12.20. 09:27:22

Adventi díszbe öltözött a free. Most akkor ezt konzerváltam, lefotóztam mint moderálatlant. Gratulálok öreganyám! Egyébként igen. Lehet hogy vannak cigány és zsidó őseim is... Majd beszélgessünk erről a megfelelő helyen, jó? :)))

PadreEmeritus
2019.12.20. 09:03
dr.ahalan 2019.12.20. 08:02:03
Bajai sváb családból jöttem. Beigli, mindig is az volt. Te meg hiába pofázol bele, és hiába rázod a rácsot vonyítva. Nem vetted még észre? Te betűbactató szerencsétlensége a világnak… :))))

Bruhahahahahahahahahahahahahahahahha hazudj, ha tudsz!!!! A földid szerint ez is hazugság, azt mondta, hogy a saját
bevallásod szerint zsici vagy!!!:)))))))))))))))))))))))))))))))))

Kálmán Barna Mikorka 2019.12.20. 14:09:02

A megdoktorált ( önerőből, elöl-hátul, önerőből!!) vénasszony mai kinyilatkoztatása ( már nem tipp!)
"Szildi
2019.12.20. 13:49

Feltűnt, milyen család tagja lehet, az aki a lányával csak kettesben tölti karácsony szentestét (ugye megmondtam, hogy a B. kiváló családja a rokonai előtt szégyenlik ), csak egy cégtárs, esetleg jóbarátság lehet, de, hogy nem a párja az szent.. mint minden ez is a fantáziája szüleménye, köszönjük az infót "

és mindehhez az egyetemista unoka ( mert a nem egyetemista unoka szart sem ér!!!) ....:):):):):):):):)
komolyan, rívok egyfolytában:):):):):):):):):):):)

dr.ahalan 2019.12.20. 14:20:47

@Kálmán Barna Mikorka: Most miért? A Gábor tényleg a legjobb barátom is, üzlettársam is. És jókat szexelünk is. 22 éve. Mi a baj ezzel? :)))))
És igen. Nekem amíg Horrorka férjhez nem megy, ő a családom. Én nem olyan vagyok, aki az alig kihűlt halott férj pongyolájába burkolja a csövi szeretőjét... :))) Ugyibár. :)))

Kálmán Barna Mikorka 2019.12.20. 16:36:16

@dr.ahalan: remélem atibá (sic!) jól van, és idén már lesz a fa alatt egy vadiúj sárkányos , szamurájkardos, eredeti kínai seJemköPPeny:):):):):):):):):):) ha meghívják a csahos svéd buzit ( a tévedés maximáliss kockázatával) játszhat a két veterán a fa körül betmen és robint!!:):):):):):):):):):):):):):):):)
más:
üzlettárssal nem illik szekszőni, mert ha átkúrja az agyad, ugrik a nyaki-dagi profit!:):):):):):):):):):):):):)

dr.ahalan 2019.12.20. 18:40:40

@Kálmán Barna Mikorka: Megjöttem, minden ajándék megvéve, itthon a fa is. :)))
Megnézném azt a jelenetet!
Látom vergődtek a nyuggerek ma egész nap, nem bírják lenyelni a Gábor-békát, állandóan visszaöklendezik. :))) Nekik hihetetlen, hogy vannak jól működő emberi kapcsolatok, sose volt ilyenhez szerencséjük. ))) Szerencsétlen, senkinek nem kellő emberek. :)))

dr.ahalan 2019.12.20. 23:36:23

Hűűű! Vastag nap volt ez odaát, megtudtuk. Ha nem töltöm a Szenteste elejét a Gábormama testvérének az unokájának a feleségével, akkor a Gábor nincs. Vagy én nem vagyok. Legfeljebb barát. Akit nem is anya szült, mint köztudott. És van egy tesóm, aki Gabi... De nem.
Szegény édesapu meg zsidó is, cigány is, igaz hat éve meghalt a drága, mégis gyalázza az emlékét a köztudottan hazudós admin meg a sittes egy szem haverja... :)))

Mondom. Majd erről még beszélgetünk! :)))

Mindenesetre annak vagyok a híve, hogy az ember állítson fel egy értékrendet, és ahhoz tartsa magát. :)))
Én például nagyon nyitott ember vagyok, szívesen beszélgetek bárkivel. De van egy határ. Értelemszerűen nem kommunikálok elmegyenge, eredendően aljas bűnözővel, aki erősen rasszista, embertelen, torz értékrendű, ráadásul politikai hitvallásában is bűzlik az én orromnak. :)))
Egyszerűen undorodom tőle, és igen. Szeretnék tőle megszabadulni, de lóg rajtam ő is, a bérblogger is, az a szerencsétlen aszott denevér is sok-sok éve. Ez van. :)))

Okos ember mindennek hasznát tudja venni.
(Most sajnáltatod magad Takács, vagy büszke vagy? Hogy rólad szól még ma is a free... ) :))))

Viszont egy biztos. Egyik se fogja látni az új wc deklimet. :))) (Lecarom, hogy hogyan kell írni valami idióta google-találat szerint. )
Nagyon vidám! A régiről majd megemlékezem, remek darab volt! :)))
A látvány legyen meglepi annak, akit beengedek a privát szférámba... De a működés! Nem szabad, nem is lehet lecsapni! Megbillented, és méltóságteljesen álomra szenderül, ha az áramlás megszűnik! :)))

És még valami. A bérblogger nagyon jól tudja az anya-ügyet. Mondjuk én is az övét! Meg is fogom írni, naná! :))) A hazug, kredittolvaj aszalék pláne. Rengeteget írtam a témában anno, és a Frászkarikában is szerepel vastagon ... Ugye? :)))

Mindenesetre rengeteg moderálatlan bizonyíték gyűlt össze, és ez bizony virtuális tőke. :)))
Nyugodtan megengedhetem majd magamnak, hogy életem végéig meséljek admin mocskos dolgairól nyíltan, a bérblogger szerencsétlen eseteiről, a mániájáról, a szemétségeiről, a megaláztatásairól, és más egyéb érdekes esetekről... Külön finomság, hogy már Baja is bekapcsolódott az érrendszerbe, ez igazán jó... :)))

Kurva vastag naplótéma lesz, én mondom! :)))

Hogy van-e támadási felületem? Keresik tizensok éve az őrület határán szinte... Úgy igazán? Van... Kicsi vagyok, buckó a fejem, és nem hordok hajat se. Meg öregszem erősen... Na nem annyira vagyok öreg, mint ők, de mégis... Viszont általában jól érzem magam a bőrömben, 2020-ra új ékszer-kollekciót, és új naplótémákat tervezek, és ez jó. :)))

És ezt nem tudják megemészteni sehogy... :)))

Egészen egyszerűen én becsületes vagyok, és igazat írok. Ők meg nem. Ennyire egyszerű kérem! :))

És Gábor is megjött, húzza a lóbőrt, pár perc múlva karácsony. :)))
Ennyit akartam mondani mára... :)))

Pápuszi! :)))

Kálmán Barna Mikorka 2019.12.21. 08:28:52

első!:)
az utolsó roham!
ma délelőtt már csak hajnikámnak szerzem be a meglepetést.
és ha marad a kis rokkantnyugdíjamból kifosztom a media marktot (IS).

:):)

dr.ahalan 2019.12.21. 09:13:35

A Márti, aki régen nincs is... NEKI biztosan elmondaná az igazságot. Mert nincs, de mégis van. Hoppá! Ugye? Borul a bili, lehull a lepella! :)))

dr.ahalan 2019.12.21. 09:14:52

@Kálmán Barna Mikorka: Mit kap a Hajni? Kíváncsi Aha... :)))

Voltam 2019.12.22. 09:09:45

:)

Negyedik!

Mármint advent negyedik vasárnapja. :)
Tehát ne felejtsétek el meggyújtani a negyedik gyertyát is, és aztán karácsonyig minden nap mind a négyet, hogy fényességben várjátok az úr eljövetelét.
Hallgassatok hozzá gregorián énekeket, és hagyjátok, hogy a békesség átjárja a lelketeket.

:)
süti beállítások módosítása