dr.ahalan

dr.ahalan

Vanitatum vanitas, azaz hol az igazság?

2019. augusztus 18. - dr.ahalan

 

Egyre elképesztőbb és megdöbbentőbb fotóáradatba botlok bele, ahogy változtak a történelmi idők, és jöttek az új,  hazug, demagóg eszmék, amiknek értelmében lehetett embereket gyilkolni. Most sincs másként... :(

A despotizmus a legjobb üzlet, én mondom! :)))

Isteni nyugodt napok ezek, Gábor a Mirákulumban, rendezem vissza szép csendben, lassan a holmikat, már több zsáknyi cuccot kiselejteztem, a könyveket lepakolom a lift elé a párkányra, mindig elviszi valaki... Egészségügyi ABC, a nyolcvanas évekből... Micsoda marhaság, és volt vagy három kiló! :)))

A felvásárolt hagyatéki bélyegalbumok... Na az szép szám! Száz éves rongyok, rengeteg volt, összegyűltek az évek alatt. A bélyeges bácsitól vettem, mindig segített, mit érdemes vinni... Aztán hazahoztam, kikapkodtam belőlük az értékeket, bepakoltam a saját albumomba, de sose volt időm kiüríteni, eladni, rendszerezni a maradékot. Tornyozódtak... Most apránként ürítem őket, és mennek a papíros kukába. :)))

A családi- és emlékfotókra még nem volt időm, barátnőztem is kicsit, csacsogok telefonon is jobbra is, balra is, öntöttem resint, eladtam ékszert, pedertem is párat... És még van két egész napom! :)))

Ja! És tanulgatom az új telefont! A kukacot már megtaláltam!!!!! Be tudok jelentkezni, meg regisztrálni mindenhova. :)))

Szóval jó ez a csepp magány, minden évben nagyon élvezem. Pont ma azt beszélgettük, a mi kapcsolatunk a Gáborral pont azért problémamentes, mert hagyunk a másiknak teret, levegőt, időt... Ha ezt az emberek megértenék, felfognák, akkor sokkal boldogabb lenne a világ. :)))

Van egy ismerősöm, kicsit talán barinőm is... A férjének van egy legénylakása, anyai örökség, csepp kis Józsefváros, és minden pénteken ott alszik. Vannak benne ma már retrónak számító játékgépek, és csocsó... vannak kanbulik, talán csajosak is voltak a történelem során. A csajt sose érdekelte. Az eredmény? Még nálam is sokkal, de sokkal jobban el van kényeztetve! :)))

Persze ma már a férj leginkább sörözget, és néha már nem is vágyik át.

- Itthon alszom pénteken Moncsikám! Süssél egy kis rakott krumplit, jó? :)))

És megvakarja a terebélyesedő pocakot, amit a fallabdázás elfeledése okán szerzett... :)))

Hát így... :)))

Akartam még írni a törődéskoldusokról... De unalmas. Mindenki érti, látja úgyis. (Megvető legyintés...) :)))

Holnap pedig rakott krumplit fogok sütni szinglitepsiben! Megkívántam írás közben... :)))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr1015015100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vezek Elek 2019.08.19. 07:11:07

Első :)
Zsetem, meg szumma kumla ude.
Nálunk minden megy a terv szerint. Két napon már túl vagyunk, ma az utolsó (csülkös) nap és holnap jöhet egy kis pihi, mielőtt szerdán jön az őrület. Képeket majd teszek fel a bétára, de most nincs kedvem válgogatni. Gyönyörű időnk van a kinti sütkérezéshez-főzéshez. Imádom!!! No meg szétgyömöszöltem már az unokámat:))) már azt is megéltem, hogy menekül előlem, csak ne rágjam a húsát. De hát mit tegyek? nem tudok betelni vele. :)))

dr.ahalan 2019.08.19. 08:43:20

@Vezek Elek: Nem csodálom. Amit a bétán mutatsz róla, az valami tündéri! Az ajtónyitóst vagy ötször megnéztem. :)))

Vezek Elek 2019.08.19. 09:10:46

@dr.ahalan: Már rájött, hogy nem csak nyitogatásra-csukogatásra jó az ajtó .:))))) Anyja leszidja valamiért, először megfenyegeti az anyját, hogy felemeli a mutatóujját és rászól az anyjára, hogy nenene, aztán bemegy az egyik szobába és simán rávágja az ajtót. :)))) Én dőlök a röhögéstől, az anyja meg pukkadozik, hogy ő ezt tinédzser korában alkalmazta, a Luca meg 1 évesen. :))))

dr.ahalan 2019.08.19. 12:58:31

Atyavilág! Tőlem négy-öt házra lángol egy tetőtér a Soroksári úton. Hatalmas a füst, totális a káosz, eddig tíz tűzoltóautó... :O

SurpriseBarbie 2019.08.20. 08:20:24

Szép jó reggelt , megint egy nyári nap..ki is használjuk :) Bár minden felgyorsult hirtelen de megállunk kicsit,ez még belefér :)
@dr.ahalan: láttam én is neten, eszembe jutottál rögtön .Félelmetes lehetett.

dr.ahalan 2019.08.20. 08:45:18

@SurpriseBarbie: Szia! :)))
Félelmetes volt, még mindig le van zárva minden... :(
Ti tényleg hatalmas nagyot léptetek előre a nyáron, ideje egy kicsit lazítani, igazatok van. :)))

Voltam 2019.08.21. 06:01:13

:)

Első. :)

Zsetem, garnéla, emlőstej, felség jele: kandináv, isten álld meg a magyart, a ló örökösítési DNS-e, és felhívnám a közérdekű figyelmét a szatén szalvétára szagló szájak esetén, mert nagy tisztelője vagyok a múltjára és a jelenére is.

Májusi Mártaságok:

01.) „már is”
02.) „meglettünk örvendeztetve”
03.) „oda tette magát”
04.) „haza vinni”
05.) „vissza út”
06.) „Ezeregy éjszaka meséi”
07.) „fodrász szalon”
08.) „én nem értik”
09.) „Ő is minden rózsi”
10.) „felejtsetek el ott a másik oldalt”
11.) „eboláscsőcsű”
12.) „szarvas hiba”
13.) „500 km vezetett”
14.) „vissza tartva”
15.) „áhitattal”
15.) „össze zabálsz”
16.) „Kálámán”
17.) „anfiteatrum”

+1.) „kockázatot, is hogy bepisál”

Orális juniális:

01.) „Nevelő apád”
02.) „egy hetes száraz kifli”
03.) „ugyan oda”
04.) „Vissza számoltam”
05.) „beágyazta magát, a fejemben,”
06.) „össze hoz”
07.) „mind az”
08.) „halott” (audistis)
09.) „az ég adta világon”
10.) „mindenek előtt”
11.) „Globusz májkonzerv”
12.) „össze dobni”
13.) „nyílszívű”
14.) „Munkács tévéje”

Július Jules:

1.) „Bumáról fúj a szél”
2.) „végigpáztázva”
3.) „megjavítatja”
4.) „Már is”
5.) „probléma mentes
6.) „vissza jövök”
7.) „szedett vedett”
8.) „kivetni valót”
9.) „kis keresetű
10.) „szebb időket megért”
11.) „tomikat”
12.) „össze futottam”
13.) „meghívhatom e”
14.) „hozzá tettem”
15.) „hozzá téve”
16.) „hűtő táskát”
17.) „Vaciláltam”

Augmen Augusztus a robusztus

1.) „még meg van”
2.) „csatorna patkány”

Tátott szájú Márta, és az ő szopása:

1.) szarka lelkű, amit az eszetlen bigass szerint egybe kellene írni, így: "szarkalelkű" :D :D És ezt hagyják szabadon járni.
2.) tejes láda, amit az irtózatos farpofájú valagszáj szerint szintén egybe kellene írni, így: "tejesláda" :D :D Szerintem ezek után őt is hamarosan gondokság alá helyezik, mint a gazdáját. :D :D
3.) két évesen, amit az aljas hamisító átváltoztatott „két éves”-re, hogy egybeírandónak tekinthesse. :D :D Hát csoda, ha a pasik nem engedik be, és sűrű picsogások között kell a kilincsre akasztania még az ajándékot is? :D :D
4.) A "duma" az szerinte tulajdonnév, ezért nagybetűvel írandó, így: "Duma" :D :D És ezt nem lehet a kánikulára fogni, mert az irtózatos farpofájú, hordóbokájú valagszáj, mindig is irtózatosan kielégítetlen és ostoba volt, de amióta alámászott a sittesnek, azóta még kielégítetlenebb és még ostobább. :D :D

:)

dr.ahalan 2019.08.21. 09:19:50

@Voltam: Üdv! Csinos kis lista, mindig megörvendeztetsz vele! :)))
Mosolyra fakaszt. :)))
És lám! Már Kosztolányi mellett Kölcsey is megvetendő az ő olvasatukban, versre, mint felesleges úri huncutságra egyébként sincs se idejük, se igényük, se... Szóval ez van. :)))
Végvonaglás. :)))
süti beállítások módosítása