dr.ahalan

dr.ahalan

Változások kora

2019. július 13. - dr.ahalan

 

Vége. Ez is elmúlt, ahogy szoktam, most is feltöltöttem a napelemeket, tényleg sós vízzel és napsütéssel működöm. :))) 

Ahogy leértünk Pulára, az első utunk a kedvenc öblünkbe vitt, nehezen lehet rálelni, ménkű hosszú a partszakasz,  rejtve van az út, általában kihalt az egész. Most három év után visszatértünk, és szomorúan tapasztaltuk, három halászhajó is ki volt kötve, és a vízen megjelentek az első olajfoltocskák. :((( 

Rengeteg minden változott hirtelen, gyönyörű, új strandszakaszt kapott Stinjan, bárokkal, játszóterekkel, ingyen WC, zuhany, naponta tisztítják és cserélik a parti murvát... Csak a turisták nem jönnek valamiért. :(

Élmény is akadt bőven, lesz mit mesélni jó ideig. :)))

Mindenesetre a horvátoknak se túl jó mostanság, iszonyú a drágaság, a hatalmas pulai hajógyár a minap csődöt jelentett, és eltűnt a belvárosból egy csomó apró üzlet... amiket én igen szerettem. :(

Egyszerűen nem tudtam elkölteni a pénzemet. :))) Mindenütt a nálunk is ismert, unalmas multik, ugyanazok a ruhák, ugyanazok a biszbaszok... KIK, Spar, DM, Lidl, blablabla.... :(((

És adriai hal alig. Van a pultokban fagyasztva rák is, hal is... Madagaszkárról, Argentínából, mindenhonnan. Még magyar pontyszeletet is láttunk, de a halpiacon egyetlen helyen volt cozze, azt is azonnal felvásárolta valami éttermi hiéna. :)

A tintahal sok helyen egyszerűen eltűnt konobák étlapjáról, scampit pedig nem ettünk az idén. Igazán nem vagyok fillérféltő, de nyolcezer forint egyetlen adagért egy elfogadható helyen... és az se adriai... Na neeee már! :)))

Attól még persze szuper hét volt, lebarnultam, tele vagyok csípésekkel, horzsolásokkal, és úsztunk, csavarogtunk, kocsmáztunk, kabócazenével feküdtünk, sirályok vijjogásával ébredtünk, és visszamegyünk... Még és még! :)))

Aztán ma itthon. Vacak idő, car hírek, a négyes-hatos vonalán a bontás-átépítés folyik, munkások sehol, csak úgy szét van cseszve az egész. Már a Mester utca is! :((( 

Dugó, por, kosz... És ha vannak is fityisz-munkások... Hevernek, kilenc nézi, ahogy egy limbálja a lapátot, és két főnök sertepertél sisakban "nagyonfontosvagyok" mellényben. Undor... :(((

No nézzük a bulvárt!

Öreganyám azért ott volt a top50-ben a maga szintjén, erre referálnék, ha már megint visszarévedtünk a múltba. :)))

Admin, azaz manapság a saját oldalán kamuzó, a lábjegyzetben megtűrt:

"Alig várták, hogy csináljunk pl. bulikat, rendezvényeket, aztán vajon ki bonyolította volna, ki szervezte volna meg, ki fizette volna ki a sok ezzel járó költséget, stb. talán a szomszéd? Vagy azok a tagok, akik folyamatosan átverték a szervezőket, élén a Lufikával? Aki az első volt aki jelentkezett, felajánlotta, hogy eljön , majd igy meg-úgy segít a szervezésben, mert tény, hogy nem voltunk ebben járatosak. Akkor még nem ismertem, csak bedőltünk neki. Egy nappal előtte lemondta, mert a neki nem tetsző Stibor , meg Saesz moderátort nem rúgtuk ki , valami ilyesmi oka volt, ott hagyott a slamasztikában. Sajnos, ilyen és ehhez hasonló helyzetek vezettek a “bratyizáshoz”, pl. a sok-sok moderátorral való személyes megbeszélések, akik utána már Ildikóztak, meg Zsoláztak, hiszen ez kikerülhetettlen volt. Mi egy családi vállalkozásként indultunk, megismertek sokan személyesen is, ami nem baj. Nagyon rendes és tisztességes tagjaink voltak, sokakkal még ma is privát kapcsolatban vagyok. "

 

Az jó ha privát kapcsolatban vagy a régi barátaiddal öreganyám, mert ezért a szemét hazugságért külön megrángatlak... Pont te könyörögtél anno, ne meséljem el, ne naplózzam ki. Hát de! :)))

A free kezdetén jártunk, bulit szervezett volna a hervadt testű varánusz, megkeresett, akkor már jó ideje a top50 elején voltam. Segítsek... :)))

Bevállaltam naivan, lelkesen... Legyen játék! Tombola! Hölgyválasz! Legyen jó zene! Ezer dolgot kitaláltam... :)))

Mindenre nemet mondott. Aztán persze a moderátorai betámadtak, igen. A Saesz, meg az alkesz Stibi... Na azok mekkora figurák voltak! Remélem sikerül őket tanúként beidéztetni valahogy... Kiizzadom, ki én! :)))

Merthogy azt hiszem leginkább jogtudatlan, netről "seggnyalói" szinten kiválasztott moderátorok okán lehet ezt a mocskos bagázst térdre kényszeríteni, már ha ez a bánatos sárkánygyík végre összehoz valami tényleges peranyagot. :)))

Szóval közeledett a buli, egyre inkább utáltam, aztán jött azzal, hogy én fogadjam be a számlákat, és igényeljek vissza Áfát... és adjam neki oda... És kiszálltam az egészből. :)))

Anyáddal szórakozz...

Aztán valamikor csinált bulit,levette a sápot a tagoktól, ahogy hallottam... szar volt a zene, szar volt a kaja, néhányan lődörögtek... Páran berúgtak, azokat természetesen lehúzták... Ahogy ez szokott lenni. :)))

Utána én tartottam bulikat. Először a Fanyűvőben. Isteni volt! És leginkább becsületes... Aztán nálam. Sokszor. Még ma is összejövünk néha ezzel-azzal. Barátok vagyunk. Üzletelünk. Hát így..

És hogy ki maradt életben? Most komolyan... Öreganyám! Milliókat öltél bele, hogy királynő lehess. Sose lettél, és azóta is a sose volt hatalmadat siratod. Én meg a magam egyszerű módján túléltelek... És még sokat, de sokat verek rád. Nevezhetsz ugyan igazmondó juhásznak a magad egyszerű módján, de attól még a tények... ahogy sittes barátod végbelébe bújt kamumárta fennen hirdeti: 

MAKACS DOLGOK!

Ugye így van ez öreganyám? 

És még csak meg se tudsz minket itten félemlíteni! Pedig hát... Ígérgetsz bíróval előre megbeszélt ítéletet, ahogy az ötvenes években megszoktad. :)))

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr2614942420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2019.07.13. 01:00:44

Ja! És igen! A baleset a sztrádán, a horvát ámokfutó... Mi már csak a roncsokat láttuk a kapunál, megállni nem tudtunk, köszönjük az érdeklődő telefonokat... Ellenkező irányból jöttünk, láttuk hogy magyarok, de akkor már nem volt mit tenni úgyse...

www.bumm.sk/kulfold/2019/07/12/megrazo-felvetel-fizetokapunal-varakozo-magyar-csaladokat-tarolt-le-egy-bmw-s-amokfuto

Kálmán Barna Mikorka 2019.07.13. 06:35:47

első!:)
ZSETEM és SZUMMA KUMLA UDE.

Voltam 2019.07.13. 09:18:02

:)

Nyaralást kipihenő, szép, jó reggelt! :D

Most az egyszer, kivételesen, Mikorka barátom kedvéért, annak örömére, hogy újból megnyílt az Aha blog:

„igy”, „helység kibérlésére”, „Kb igy”, „szórakoztattja”, „Meghirdetük”, „vállaták”, „biztositják”, „konkretan”, „mittudom”, „moderatort”, „beszelgetni”, „okdalon”, „egeszen”, „Tóbb” „okdalunkon”, „kisse”, „taipra”, „osszejóvetelén”, „tórteneténől”, „reg”

És mindez egyetlen írásból. (Csak az idézőjeleket "negyed óráig" tartott kirakni.) :D :D
Így gondolom, megérti, miért nincs időm, energiám ezek gyűjtésére.

:)

dr.ahalan 2019.07.13. 10:30:18

@Voltam: Köszönöm, jóóóóó reggelt! :))))
Biztosan megint a telefon a buta, nem ő. Köztudott. :))))

Voltam 2019.07.13. 10:49:46

@dr.ahalan:

Persze, a telefon a buta, ő pedig nagyon "ókós", hiszen elölről, hátulról tövig megdoktorálták többször is. :D :D
Ki is javítgatta a hibák egy részét, a másik részét meg ott hagyta, mert nem is érti szegényke az egy bites* agyával, miért hibás pl. az, hogy „helység kibérlésére”.
Pedig már általános iskola harmadik osztályában beleverik a gyerekek fejébe, mi a különbség a helység és a helyiség között.
Igaz, ehhez túl kell jutni a két elemin, és csak utána szabad hagyni, hogy páran úgy tövig doktorálják az emberlányát, hogy utána még egy óra múlva is csorogjon az anyag végig a combján. :D :D

*: Igen, így, hogy "egy bites", mert nem csak az egybites a helyes, ld. határozatlan névelő, csak hát Mártika is nagyon ostoba, még ha nem is annyira, mint a gazdája. :D :D

:)

dr.ahalan 2019.07.13. 11:53:50

@Voltam: Sok évig sokan próbálták neki elmagyarázni a "helység" és "helyiség" szavak közti különbséget, sose hitt senkinek. Nem értette, nem érti... Ez van. Így a nyolcvan felé vonszolódva már nem is fogja megérteni. Saját jogon! :))))
"Benne lakik a sötétség."
Petőfiről, meg A helység kalapácsáról jutott az eszembe. :)))

Kálmán Barna Mikorka 2019.07.13. 13:34:21

és akkor az ,aki az anyanyelvét nem bírja helyesen, megszólal/ír angolul!!
emígyen:
" wellcome italokat "

öblös térgycsaBkodós, bruhaha!!!
( primitív kéteLLemis:):):):)

".. semmi kivetni valót nem találtam"
( svéd diplomás permatartány, nemzetközi oboista)
:):):):):):):):):):):)

megjegyzés: én egyik bulin sem voltam félszeg, igaz a farkamat sem lóbáltam az ajtóban, hirdetvén, milyen jófejcsávó vAGYOK, ÉS MINDEN BULIN MEGVOLT AZ ÖSSZES FOGAM:):):):):):)
ÉS EGYIKEN SEM ALUDTAM EL RÉSZEGEN:):):):):):):)

Bubcika 2019.07.13. 15:16:36

Szia! :) Jó már újra olvasni!

dr.ahalan 2019.07.13. 16:17:50

@Erika Piti: Sziiiiia! :))) Köszi! :))))
Most látom, te is írsz megint. De jó! :)))
Mondjuk nem vidám. Sajnálom! :(((

Voltam 2019.07.13. 16:18:33

@Erika Piti:

Jééé! :) :) :)

Remélem, te is elkezdesz itt naplózni. Szerintem sokan vagyunk, akik szívesen olvasnának.

:)

dr.ahalan 2019.07.13. 16:22:16

@Voltam: Hát itt! Ráklikkelsz a nevére, és ott a napló, két bejegyzéssel. :))) Én nagyon örülök neki, sok évig olvastam, ki nem hagytam volna. :))))

Voltam 2019.07.13. 16:26:11

@dr.ahalan:

Jééééééééééé, és tényleg! "Múködik"!
Köszi!

:)

Kálmán Barna Mikorka 2019.07.13. 16:58:16

rövid, szöveges üzenet ahalannak:
KISVÁRTATVA!!!!

:):):)

Bubcika 2019.07.13. 18:28:57

@Voltam: Igen elkezdek itt is!!! :)

dr.ahalan 2019.07.14. 20:21:13

@Erika Piti: Mit? :O
Nagyon örülök hogy itt vagy! :)))
süti beállítások módosítása