dr.ahalan

dr.ahalan

Őszi kimondhatatlan leves

2024. október 01. - dr.ahalan

 

Hrstka, bármit is jelentsen. Szlovákiában vettem egy ilyen csomagot, mert olyan szép, színes volt, és olcsó is volt…  Érdekes keverék, nyolcféle bab és lencse. :)

Holnap ezt főzöm meg valamiféle zöldséges, tejfölösen habart levesnek, érdekes egy recept, meglátjuk! :)

A hét szomorúsága természetesen Karsai Dániel halála, legyen neki könnyű a föld. Nagyon szerettem a szavait, szürkébb lesz nélküle a világ, remek ember volt. Volt becsülete, humora, igazsága, emberi nagysága.

Bedő Dávid megemlékezett róla a parlamentben, a képviselők egyperces néma gyászt viseltek.

Kövér házmester mindezt ízléstelen provokációnak titulálta. Keresztényi szeretet…

Szintén gyászos téma, hétvégén hatalmas filmet láttunk! Az elmúlt tíz évben nemigen született az én ízlésemnek megfelelő magyar film, már persze az Aranyéleten kívül, ezért ez most nagyot ütött! Címe: Lefkovicsék gyászolnak.

Ma könnyű napom volt, a Gábor főzeléket kívánt, és csak a tér túloldalára kellett átszaladnom az új zebrán, a vevő Foxpost-tal kérte a bélyegeket.

Egyik kedvenc vevőm egyébként, minden vásárlásakor felhív, és alkudozunk nagy élvezettel további bélyegcsomagokra. Aztán beszélgetünk a bélyegekről, az érdekességekről. Irtóra élvezem, mert igazából ő az egyetlen a környezetemben, aki érti mi a Nagymánya, a koronás madonna, vagy a libanoni cédrusos. :)

Nagyon szerettem volna Horrorkával megszerettetni a bélyegeket, de amikor még alakítható volt, akkor a színészet érdekelte, imádta a színpadot, rám se figyelt. :)

Ami szót érdemel még, nekiláttam a 2002-es naplóm felszámolásának. A januáron már túl vagyok… Rengeteget dolgoztam akkoriban, Horrorka szórakoztatóan pimasz kiskamasz volt, nyertem egy háromnapos osztrák utat egy rádiós játékkal.

Természetesen a Gáborral mentem, vicces történet sikeredett belőle élő rádióműsorral egy hüttéből, majd megírom. :)

Közben megérkezett az ősz, más illata van a Dunának, és zokni van a lábamon. Ma kismajmokkal. :)

Viszont végre iható az ásványvíz. Először nem is értettem, a kedvenc vizem az első kortyoknál a megszokott ízt mutatta, majd pár perc után undorítóan klóros ízt éreztem… Aztán persze leesett a tantusz, nem a vízzel volt a baj, hanem a jégkockákkal. Én rengeteg jéggel iszom mindent nyáron, és az ivóvízbe árvíz idején sokszor a megszokottnál ötször több klórt tolnak.

Ennyi mára… Most még eszem egy kis epres csokoládét őszi szomorúság ellen. Nem elfelejteni, jövő héttől dupla adagot kell venni. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr718695818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2024.10.02. 23:24:19

Randa egy őszi nap volt, szögezzük le! :(
Gábor felszaladt délelőtt, reggel nem volt ideje borotválkozni otthon, és tárgyalni ment. Szokatlan közjáték volt, pont a szlovák levessel kínlódtam, és gluténmentes krumplis pogácsát is gyúrtam, a mosás is ment, nézett döbbenten… :)))
A leves érdekes lett. Finom, laktató, nem lesz a kedvencünk. :)
Mondjuk nem is lehet levesnek nevezni… Az apró lencsék abszolút szétfőttek, és besűrítették az ételt, mire a babocskák megfőttek. Ehhez még jött a tejfölös habarás, a zöldségek, a krumpli, a füstölt virsli. A babocskák az áztatástól eleve megdagadtak a négyszeresükre, produkáltam egy nagyon jóízű ételt 10-12 személyre. Kb. ezer forintból… Már értem, hogy miért szlovák nemzeti… :)))
Van még ugye a nagy magyar gazdasági csődközel. Kár lenne ezt tagadni mindenki tudja, érti, érzi… A csóróknak megfizethetetlen az alapkaja. Ennyi… Itt a vég.
Most olvasom, és erről már írtam. Az ostoba fiatal párok bevállalták a három gyereket a CSOK-ért… 10 + 15 millió! Jó pénz volt az picike kamatért!
Vagy ingyen… Tömegek nem hozták a három bébit, sokan egyet sem. Hetven millió indul, és hízik, és hízik majd. Devizahitel 2.0… Családbarát kormány… Hát persze!
Imádom, hogy Horrorka okosnak született, detélleg! :)

dr.ahalan 2024.10.03. 23:48:19

Tényleg nagyon csúnyán üt ez az ősz, sunyi, alattomos és betegségeket hordoz. Gábor még mindig vacakol a tünetekkel, barátnőm most esett ágynak, Horrorka is panaszkodik, bár ő a karantént is végigdolgozta az üzletben, a jó oltásokat is felvette, olyan lehet az immunrendszere, mint egy rinocéroszé… :)
Egyébként ma volt a napja, összeköltözött a párjával. Kedvelem a srácot, van humora, és ez nagyon fontos! Intelligenciája már volt néhány kanmajomnak Horrorka mellett, akadtak okostónik, meg mondjuk (rejtett) fideszes is akadt… Ember! FrankaDelit hallgatott! Volt miatta surlódásunk, mindegy… Régen volt.
Ez a fiú maga az intelligencia, a szerénység, a jól neveltség, a kedvesség… Becsületet látok benne. Felelősségvállalást… Remélem igazam lesz! :)
Horrorka boldog. Ez a legfontosabb dolog a világon, minden más lényegtelen. :)
Ma bélyegekkel molyoltam, beszélgettem Krisztivel egy jót délelőtt, nem főztem. A Gábor délután belapátolt a szlovák nemzeti eledelből egy nagy tányérral, és én is azt ettem. Ebédre. Vacsorára… A maradék négy adagot kiöntöttem.. Tanultam az esetből, hoztam még vöröslencsét. Három tétel leves lesz belőle, engem ugyan többet be nem csapnak ezek a szláv népek az aligse egy eurós, színes finomságaikkal.. :)
Ősz.
Kivárás az adventig. Hangulat nélkül. Szomorúság. Halottak napja. Visszarévedés.
Nem szeretem.

dr.ahalan 2024.10.04. 23:03:40

Péntek. Gábor megjött, rohantunk vásárolni, ideges volt, türelmetlen… Nagy baj van az építőiparral, rengeteg beruházás leállt, az uniós pénzek se jönnek, a befektetők menekülnek.
A kormány a kínai projekteken kívül szinte mindent leállított, állítólag fél millió filippino munkás él embertelen körülmények közt a gyárakban, pakisztáni ételfutárok kelebólálnak a téren, ma mi is majdnem elütöttünk egyet, abszolút nem értette, hogy nekünk lett volna elsőbbségünk, hátra se nézett, csak tekert az esőben keservesen… Időre ment. Szegény. :(
Face… Mennyi sok nyomor! Mennyi beteg ember! Reményük sincs, ha nincsenek millióik a gyógyulásra…
Galaktika magazin, nyolcvanas évek. Anyám valamiért az olvasást sose tiltotta, ő maga is olvasott, de persze az igazi irodalom, amit lelkesen, demonstrative megvásárolt a kommunista rendezvényeken… Az ott büszkélkedett a polcokon, de bele se olvasott soha.
Gogol, Thomas Man, és persze Orwell!
No meg Fehér Klára. Az Oxygénia!
És minden, de minden jövendölés itt van. Átéljük, megszenvedjük… Hihetetlen! :O
Nem is tudom, hogy miért járt a Galaktika… Talán elvárás volt, mint a Rakéta magazin. Ezek nagyon jók voltak! :)
Kedvem lett felvásárolni ezeket az újságokat. Most, ebben a percben…Detélleg! :)
Szóval Galaktika magazin. A futurisztikus jövő. Szép új világ… Nem hittem el. És itt van!
süti beállítások módosítása