dr.ahalan

dr.ahalan

Aha és AZOK a fiúk!

2024. augusztus 27. - dr.ahalan

 

Nekem azért tényleg jó dolgom van a Gábor mellett, de ami tegnap történt, az még engem is meglepett. Egyszer csak felállt az íróasztala mellől, beült a kocsiba, elrobogott a színház jegypénztárába, és vett két jegyet. A Pál utcai fiúk. :)

Mivel én igen kicsi vagyok, ezért természetesen az első sorba, középre. Micsoda öröm! :)

Régóta terveztük, de mindig lekéstünk róla, most jött egy tipp, és bejött. :)

Közben szorgalmasan számolom fel az 1999-es naplómat, meglepő dolgokat műveltem akkoriban. :)

Féltestvérem, az ő lánya, az én lányom, és egy Olaszországban élő magyar barátnőm együtt nyaraltunk Jesolo-ban. Öt csaj! Őrületes volt, és hihetetlen energiáink voltak…

Hajnalban Enrico ébresztett az olasz kártyás telefonomon, jönnek, fél óra múlva találkozzunk a bárban. :)

Kávéztunk, reggeliztünk, aztán egész délelőtt strandoltunk. Lauro és Enrico imádtak a kicsikkel dobálózni, azok meg visongattak a gyönyörűségtől.

Kényeztettek minket üdítőkkel, fagyival.

Szolid ebéd után Enrico lefeküdt a szobánkban egy kicsit, mi visszamentünk a strandra, délután aztán koktéloztunk, kora este nagyot csatangoltunk, vásároltunk. Millió cuccot vettek a gyerekeknek. :)

A vacsorát már délelőtt megszervezték, megbeszélték az egyik étteremtulajdonossal, külön terem, előre megrendelt fogások, akkor még érdekes volt nekem is, polip, kagylók, rákok, halak, csupa fura íz, de már megmaradt bennem. Sőt! Nagyon megszerettem, kedvenceim máig. :)

Minden fogáshoz a szokásos más-más bor, előtte egy grappa, utána mandulalikőr.

Vacsora után még meghívtak minket egy koktélra, aztán búcsú, és már mentek is vissza Bolognába.

Ez már önmagában is rémisztő mennyiségű kaja és főleg pia… De mi öten csajok ezek után még elmentünk a diszkóba is, igaz… a kicsik hamar elálmosodtak. Hazavittük őket a hotelbe, ágyba bújtak, és mi hárman még lementünk a bárba, jeges málnakoktélokat szürcsöltünk hajnalig, és hallgattuk a zenét.

A gyerekeket akkoriban simán a szobában lehetett hagyni, Horrorka nyolc éves volt, az unokatesó kilenc, ismerték a hotelt mint a tenyerüket, a tulajdonosok fia állt a recepción, oda le tudtak szólni, és húsz másodperc múlva fent voltunk… Persze erre nem került sor egyszer sem. :)

Szóval hihetetlen, mennyit bír a fiatal szervezet. :)

Aztán hazajöttünk, és egy hét múlva indultunk Ciprusra… Anyám szervezte, valami olcsó utazási irodával, és nem tűnt fel neki, hogy Ciprus török oldalán áll a szálloda… De ez már másik történet. :)

Érdekesség még, hogy 1999-ben rengeteget jártunk a Trocadero-ba is táncolni. Jó kis hely volt! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://dr-ahalan.blog.hu/api/trackback/id/tr8518476775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.ahalan 2024.08.28. 23:13:51

Meleg nap volt, és bár igazából nagyon szeretem a nyarat, azt nagyon sérelmezem, hogy a tegnapi viharból csak a felhőket kaptuk, eső nem esett egy csepp sem. Thlalok valamiért nem szeret mostanában… :(
Ma fotóztam. Alaposan el is szúrtam, valami elmászott a fényképezőgépemen, mutat hülyeségeket, a képek meg homályosak, csálék, sötétek… Majd holnap kibogarászom. Nem új masina, de annyi funkciója, beállítása van, hogy döbbenet. :O
Gábor szerint ne fényképezőgépet vegyek, jó egy közepesen minőségi mobil is… Megajándékoz vele. Mondjuk a szolgáltató is majdnem ingyen adja… De új világ, megint megtanulni, bogarászni, próbálkozni… Nem szeretem! :(
Egyébként két napja habot hányok az undortól. Persze képletesen… Hát ez megint mi? :O
Iványi iskoláit és óvodáit megszűntették, törölték. A tanulókat este-éjszaka a kormányhivatal emberei autóval értesítették ki, ennyi volt a tanulás. Néhány perccel a tanév kezdete előtt! Persze vannak kijelölt iskolák, de azok nem fogadják a problémás gyerekeket…
Micsoda kegyetlenség, nem keresztények ezek! Hát hogyan is lehetnének?
Górják utcára szorgalmasan a kárpátaljai menekülteket is, gyerekestül… A pici gyerekekről esetleg gondoskodnak. Csak tessék ideadni a babát, viszlát…
MP bejárta a kórházakat. Jött a hivatalos magyarázat… A kórházak konyháiban az nem penész a falon, hanem a kicsapódott zsírba beleragadt a szálló mocsok, azért szürke, meg izé… Na piha! Betegeknek főznek ott! Azt az undorító hozzáállást, detélleg! :O
Keresztet vetnek a Szabadság szobrára, mögötte be lehet majd sétálni a lerombolt Citadella gusztustalanul modern terébe… Nem fogom kihagyni. Én emlékszem az eredeti Citadellára, aztán a járvány alatt jártunk fent, láttuk a mesterségesen lepusztított borzalmat…
A Citadella és a Szabadság-szobor a magyar nép jelképei voltak… Valahogy rossz célért épültek, rossz, hamis üzeneteket küldtek mindig, a szobor eredetileg a tomboló Horthy kölyöknek állított emléket, aki részegen repkedett, és meghalt.
Aztán a komcsik lecsaptak rá, jöttek a böhöm katonák, meg a pálmaág… Most meg az álkeresztény kereszt…
Én a szobrot szeretem. A büszke nőt. Reggel, kávézás közben rá-ránézek… Ott van velem szemben, a Duna másik oldalán. Szabadság!
Milyen gyönyörű érzés szabadnak lenni biztonságban, fenyegetések, manipulációk, politikai agymosás nélkül. Mennyire jó látni, érezni és érteni a világot! Mennyire jó érteni az emberi gyengeséget, mennyire hasznos tudás kizárni az energiavámpírokat, az agymosottakat, és persze igen… a gyengéket is. A sunyikat, az aljasokat, az élősködőket.
És akkor csillog a tenger, sorakoznak az emlékek, öregszel, tiszta a lelkiismereted, tiszta a mosolyod reggel a friss kávé mellett, csörren a jégkocka a narancslében, és összemosolygunk.
Magad vagy az oka, hogy neked nem adatott meg. A kassza zár. Ennyi volt.
Kis virsli középső ujjamat bemutatom elegánsan, és nyugodjál békében. Pápuszi! :)

dr.ahalan 2024.08.29. 22:52:13

Kivételesen már ma bevásároltunk a hétvégére, a Gábornak holnap vidéken lesz jelenése, csak este sikeredik ide hozzám. Előfordul ilyesmi, nem gond.
A meleg tombol, a téren fiatalok hőbörögnek, gondolom a Madách-ba járnak… Gábor testvére is oda járt, én is szerettem volna ott tudni Horrorkát, de megcsúszott egy ostoba fiatalkori szerelmen. Mindegy…
Ma találtam egy szemceruzát!
Mióta is nem sminkelem magam?
10-12 éve… Előtte elképzelhetetlen volt. Szemceruza a boltba is. Az volt a minimum. Egyébként alapozó, szájceruza, szemspirál, rúzs, pirosító, szemhéjpúder árnyalatokkal…
Aztán egyszer Horrorka kitépdeste a szemöldökömet, fantasztikus sminket kreált, iszonyú pénzt költöttünk mindenféle… azóta elfelejtett nevű cuccra.
Jött a Gábor, pillogtam rá a csodálatos sminkemmel.
Mit látsz?
Mit kell látnom? Mi van? Begyulladt a szemed? Vagy mi… :O
Azóta nem sminkelem magam. Észre se veszi.
Engem szeret, és nem a pilláimat. Az eszemet.
És persze a szexet velem. Maholnap hatvan leszek, de még sok titkot tudok, és sok titokkal élek…
Bizony!

dr.ahalan 2024.08.30. 23:47:46

Gábor megjött kora este, koccintottunk, vacsoráztunk, alszik.
Egyre jobban omlik össze az ország, egyre nagyobb a baj, most gyorsan szemétkedni kell a pedagógusokkal, a gyerekekkel. El kell terelni a közbeszédet az iszonyú bajokról, mással kell őket ingerelni, ne foglalkozzanak az üres zsebbel, az üres hűtővel.. Milyen szemét a Fanta, és tilos a mobil az iskolákban.
Kapálóznak.
Szánalmas már ez az egész…
Ursula von der Leyen alapos kokit vert a felcsúti despota buksijára, csak hát a jó magyar nem tudja ki Ursula, nem érti a despota szót, ás általában semmit nem ért, nem tud, és nem érdekli semmi, ami nem mulatós zene, valóság-show, bamba tűzijáték, meg laposhús…
Nagyon szeretem a maszájokat. Nagyon bölcs nép… Iszonyú, hatalmas tudással bírnak.
A maszájok jól kezelték a koronavírust…
Magyarhonban? A kukkerklári, a vállalkozó, a free celebje kikérte magának, hogy kezet mosson a mekiben, én őt ne bugrisozzam le… És lett belőle halál. Igen…
Ez a nagy magyar igazság.
Holnap bajai „piros leves” lesz, sok-sok zöldséggel, aztán sült csirkecomb, alatta zsírban sült krumplival, mirákulum savanyúval. Apró uborka ecetes lében, tormaszeletekkel… Guszta! :)

dr.ahalan 2024.09.02. 23:01:27

Megszokott, kedves hétvége. Zenék, jó kaják… Jártunk Horrorkánál, erről nincs mit írni. Szomorúság, bánat. Fájdalom… Ebből most nem tudok átvállalni semmit. Nagyon rossz, hogy ez most lehetetlen… :(
Csodálatosan bizonyít a párja, elemzem az infókat, tetszik, amit hallok, amit látok.
Kaptam eperízű szőlőt. Érdekes… Finom! Ma azt uzsonnáztam, a Gábor csak megkóstolta. Merthogy ő ZÖLD. Majd az emberi jellemszínekről később írok… Érdekes téma. :)
Ma aztán a Gábor dolgozni ment, együtt kávéztunk, gyors zuhany… Házat tartottam, összeraktam, megsütöttem a rakott kelt, kimostam.
Aztán rájöttem… Elbaltáztam! Válogattam több tízezer német bélyeget a hétvégén, NSZK… És nem vettem ki a Berlin tételeket! De hülye vagy Aha… :)
Az NSZK-n belül külön postaigazgatása volt Berlinnek. Értelemszerűen… Az egyébként teljesen ugyanolyan bélyegeken egészen apró betűkkel jelezték itt-ott… Berlin. Azt meg kell keresni, az külön érték, nem szabad, és nem is lehet betenni bündlibe. Szívás! :)
És a Gábor szerzett végre hurkapálcát… A külön ültetett tamarind fácskám majdnem hetven centi. Vékony, csenevész, de nagyon növekszik. A társai a nagy pálma cserepében feleannyira se nőttek.
Ági szerint én abszolút sárga vagyok. Ő is sárga…Nagyrészt. Rém izgalmas ez az egész. :))
süti beállítások módosítása